KVK Tienen - KVV Thes Sport: 1 - 2 Printervriendelijke versie

Opnieuw teleurstelling in het Tiense kamp na afloop van de wedstrijd tegen titelkandidaat KVV Thes Sport. Het gebrachte voetbal was immers beduidend beter dan een weekje eerder bij Francs Borains, maar andermaal bleef de ploeg puntenloos achter.
 
In een vlot op en neer golvende eerste helft waren het de bezoekers die na 16 minuten op voorsprong kwamen. Stefani vond Hannes op zijn weg, maar kon via de rebound van Vermijl toch nog scoren. Aan de overzijde werd het vrijwel meteen 1-1. Laureys werkte af met een fraaie lob na een diepe bal van Swerten. 
 
De bezoekers bleven dreigen via Jeunen die recht op Hannes besloot. Ondertussen moest Braeken met een tweede gele kaart naar de kant toen hij een doorgebroken Laureys foutief stuitte. Tienen kwam enkele keren gevaarlijk opzetten, met onder andere een afstandsschot van Singh dat nipt naast verdween. Een elftmeter op Ventôse ging niet door omwille van buitenspel.
 
Singh dreigde als eerste na de herneming met een kopbal die overhoeks naast ging. Even later was hij te gul en liet hij een mooie schietkans liggen om Laureys te bedienen. Ook Ventôse kon hard uithalen. Hij besloot recht op doelman Schevenels die in de slotminuten vervangen moest worden. 
 
Met nog enkele minuten te voetballen verwachtte iedereen bij KVK een rustige herneming na een scheidsrechtersbal. De bezoekers beslisten daar echter anders over en gooiden het leder in de kleine rechthoek. Daar trapte de ingevallen Bammens de bal tegen de Tiense netten. 1-2 en een koude douche voor de thuisploeg. Ref Vanboven beslisten bovendien weinig blessuretijd toe te voegen, zodat Tienen geen vuist meer kon maken.
 
Een uur lang tegen tien tegenstanders, maar geen puntengewin voor KVK Tienen in het eigen Bergéstadion. Trainer Claes was dan ook teleurgesteld: ‘We verdienden vandaag om te winnen. We waren de betere ploeg in alle aspecten van het voetbal. Ons plannetje werkte. Getuige daarvan het doelpunt van Laureys.’  
 
‘We creëerden zeker in de tweede helft voldoende kansen om op voorsprong te komen, maar kenden weinig geluk in de afwerking. De manier waarop het winnende doelpunt van Thes tot stand komt is heel zuur. We verwachten immers dat de bal terug naar ons komt, maar zij zetten voor een komen zo op voorsprong. Ook de eerste tegengoal komt er voor mij te makkelijk. Heel jammer, want ik ben tevreden over de manier waarop de jongens het vandaag hebben aangepakt’, aldus de Tiense trainer nog.
 
KVK Tienen: Hannes, Vos, Farin, Ventose, Yagan, Singh, Swerten, Claes (76’ Kempeneers), Bogaerts, Laureys (76’ Van Vaerenbergh), Matterne. 
KVV Thes Sport: Schevenels (86’ Valkenaers), Vermijl, Jeunen, Kerckhofs, Stefani, Vaesen (77’ Bammens), Vermijl (89’ Spruyt), Battista, Hulsmans, Vanaken, Braeken.
Doelpunten: 12’ Stefani (0-1), 16’ Laureys (1-1), 89’ Bammens (1-2)
Rood: Braeken (2x geel)
Geel: Claes, Hulsmans, Stefani, Ventôse.
Scheidsrechter: Thomas Vanboven
 
 
 
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

RAS Jodoigne
KVK Tienen
oefenwedstrijd
zo. 24 juli om 16 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

KVK Tienen, zonder aanwinsten Bentayeb en Bergiers wegens vakantie, verloor de oefenpartij tegen 1B-club Lierse met 2-4. De thuisploeg begon prima aan de partij. Naudts verzilverde een mooie pass na enkele minuten voetballen. Gillekens maakte op het half uur gelijk met een kopbal onder de lat. Net voor rusten trapte opnieuw Naudts een prima acterend KVK knap op voorsprong. Na de pauze liet trainer Hias heel wat beloftevolle spelers opdraven. Van Acker tekende kort na de pauze voor de 2-2 met een afstandsschot. De Schryver legde enkele minuten later de 2-3 binnen. Bracké was dicht bij de aansluitingstreffer, maar zag zijn elfmeter gepareerd. Van Acker zette de 2-4 eindstand op het scorebord. Een boeiende partij, met een KVK dat vooral voor de pauze een degelijke beurt maakte. Ook trainer Hias zag een wedstrijd met twee gezichten. 'Jammer dat de taken na die degelijke eerste periode in de tweede helft niet werden uitgevoerd zoals afgesproken', aldus de Tiense trainer.

25/06/2022
Het was bakken en braden op en rond het veld voor de oefenpartij tegen STVV. De bezoekers begonnen snedig, maar de Tiense defensie stond meteen pal ondanks de schaarse trainingen die al waren afgewerkt. Bij een mooie counter trapte Bentayeb KVK op voorsprong. Tien minuten later stond het al 2-0: Andries Claes plaatste de bal mooi naast de STVV goalie. Na de pauze drukte STVV Tienen wat meer in het defensief zonder echt grote kansen af te dwingen. Kaya tekende in de slotminuten voor de aansluitingstreffer. Ei zo na werd het 2-2, maar doelman op proef Wim Vanmarsenille haalde fraai een elftmeter van Brühls van tussen de palen. Een counterende Vanweerts zette op aangeven van nieuwkomer Saïdi de 3-1 eindstand op het scorebord.  
19/06/2022

Op zaterdag 25 juni oefent KVK Tienen tegen 1B-club Lierse. De wedstrijd in het Bergéstadion wordt afgetrapt om 11 uur in de voormiddag. Ontdek het volledige zomerprogramma van KVK!

15/06/2022

Verdediger Alexander Vos stroomde in 2015 vanuit de beloften door naar het eerste elftal en was er zeven seizoenen lang een vaste waarde. Met zijn vista, secure spelstijl en vastberadenheid was hij tot op heden een sterkhouder in de defensie. Volgend seizoen vinden we hem niet meer terug tussen de lijnen. Recent nam hij de beslissing om te stoppen met voetballen. ‘Een minder evidente maar doordachte keuze’, vertelt Alexander. ‘De combinatie van het voetbal met mijn professionele loopbaan is te veeleisend geworden. Ik blijf KVK Tienen wel van dichtbij volgen en ben volgend seizoen zeker op de tribunes terug te vinden om te supporteren voor mijn ploegmakkers’. Alexander, bedankt voor je inzet voor KVK Tienen en tot in het Bergéstadion!

11/06/2022

KVK Tienen kan volgend seizoen rekenen op de diensten van de 21-jarige Matisse Bergiers (°24/6/2000, 1,89m). De talentvolle centrale verdediger komt over van reeksgenoot K. Rupel Boom FC, waar hij twee seizoenen voetbalde en zich tot sterkhouder ontpopte. Daarvoor doorliep hij elf seizoenen lang de jeugdopleiding van RSC Anderlecht. Twee jaar lang voetbalde hij er bij de reserven. Matisse is afkomstig uit het Waals-Brabantse Mont-Saint-Guibert. Hij tekent een overeenkomst voor twee seizoenen. Welkom bij KVK Tienen Matisse! 

11/05/2022

KVK Tienen kiest opnieuw voor jong talent en verwelkomt de 18-jarige verdediger Luca Berten. De Hasselaar komt over van de U18 van OH Leuven en is opgeleid bij KRC Genk. Hij was reeds verschillende keren jeugdinternational bij de U15, U16 en recent nog bij de U18. Hij onderschrijft een overeenkomst voor één seizoen. 

27/04/2022

Verdediger Daan Matterne en middenvelder Andries Claes verlengden hun overeenkomst bij KVK Tienen met twee extra seizoenen. De 33-jarige Lars Lambert uit Neerlinter vervoegt de technische staf als T2. Hij was in het verleden al beloftentrainer bij Wijgmaal en Sporting Hasselt. Hij is ook houder van een UEFA A-trainersdiploma.

17/04/2022

Onze club behaalde opnieuw de licentie om te kunnen aantreden in eerste nationale 2022-2023! Proficiat aan allen die andermaal hard werkten om het dossier zo volledig en nauwgezet voor te bereiden. 

13/04/2022

Middenvelders Pieter Kempeneers en Amardeep Singh verlengden hun overeenkomst bij KVK Tienen met respectievelijk drie en twee seizoenen. Ook doelmannen Viktor Sterckx en Wouter Nijsen blijven volgend seizoen actief bij de club, net als Bouzian die nog een overeenkomst heeft. Keeperstrainer Johan Bogaerts en assistent Ewen Verheyden blijven actief in de technische staf. Sonny Renders krijgt samen met Patrick Pitschon de elitejeugd onder zijn hoede. Eddy Dierickx gaat een nieuwe uitdaging aan bij tweedeprovincialer FC Averbode-Okselaar.

06/04/2022

De wedstrijd KVK Tienen - KSK Heist wordt verplaatst van zondag 3 april naar zaterdagavond 2 april om 20 uur. Het team krijgt zo een extra dag ruimte om zich voor te bereiden op de midweekwedstrijd tegen K. Winkel Sport. Supporters hebben dan weer de kans om te genieten van de Ronde van Vlaanderen op zondag. Alle updates in onze competitiekalender.

07/03/2022

Ontdek onze partnerbrochure