KVK Tienen - KSK Heist: 0 - 0 Printervriendelijke versie

Zowel Heist als Tienen begonnen met een zes op zes in de achterzak aan de partij. Twee ploegen in vorm dus en KVK deed daar ook nog eens prima thuisreputatie bovenop.
 
Toch kon de wedstrijd de verwachtingen niet inlossen. Beide ploegen kwamen voor de pauze niet verder dan enkele halve kansen. Osei-Berkoe en Mputu kregen het leder niet binnen het kader. Aan de overkant toonde Mmaee zich de gevaarlijkste tegenstander met zijn rushes vanop links. Toch had doelman Bouzian net als zijn collega weinig werk op te knappen. De schaarse pogingen kwamen veelal vanuit de tweede lijn of misten overtuiging.
 
Hetzelfde spelbeeld zette zich voort na de pauze. Singh devieerde een vrije trap naast en een kopballetje van Mputu bracht doelman Van Aerschot niet in verlegenheid. Heist bleef het proberen vanuit de tweede lijn. Absisan besloot over. Carrasco (broer van) en Maaee zagen hun schoten voorlangs verdwijnen. 
 
Met nog twintig minuten op de klok moest Claes bij Tienen aan de kant toen hij op het middenveld net iets te onstuimig een tackle langs achteren plaatste. Het numerieke verschil bracht wat meer schwung in de partij. Heist zette wat hoger druk, terwijl Tienen loerde op de omschakeling. Ei zo na lukte dat in de slotminuten maar Kempeneers, die eerder deze week nog zijn overeenkomst bij KVK Tienen verlengde, stuitte op aangeven van Vanweerts van dichtbij op doelman Van Aerschot. Een billijke puntendeling na een gesloten partij met weinig uitgespeelde kansen.
 
‘Dit was dan ook een wedstrijd waarin beide teams hun voorbereidend werk prima hadden gedaan om de sterke punten van de tegenpartij te analyseren. Dan krijg je een wedstrijd met heel weinig kansen buiten enkele kleinere schermutselingen,’ stelde trainer Wouter Hias. ‘We krijgen zelf de grootste kans op het einde van de partij op een moment dat we met tien staan. De mentaliteit van ons team was opnieuw prima. We houden de derde keer op rij de nul en dat zegt iets over onze defensieve organisatie. Maar sommige kansen moeten we offensief iets beter uitspelen want die drie punten blijven nodig voor ons. De thuiswedstrijd tegen Winkel Sport woensdag is dan ook opnieuw eentje met veel belang'.
 
KVK Tienen: Bouzian, Chantrain, Vos, Meeus, Mputu, Singh, Swerten (73’ Matterne), Claes, Jochmans (88’ Tashima), Osei-Berkoe (73’ Vanweerts), Kempeneers.
KSK Heist: Van Aerschot, Wijns (53’ Meddour), Nys, Absisan, Carrasco (68’ Jutten), Mmaee, Orye, Englebert, Troonbeeckx, Lemti, Vande Cauter.
Geel: Swerten, Meddour
Rood: Claes
Scheidsrechter: Tom Stevens
 
 
 
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

Tot in de
voorbereiding!
-
-


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

We vernemen het overlijden van mevrouw Mathilde Beelen. Vele fans herinneren zich haar ongetwijfeld als ‘Matilleke’ die in de grote kantine een tiental jaar geleden mee instond voor de bediening. KVK Tienen betuigt haar oprecht medeleven aan familie en vrienden. Het overlijdensbericht vind je hier.

31/05/2023

We vernemen het overlijden van oud-KVK Tienen speler Dirk Crabbé. Hij werd 65 jaar. De aanvallende middenvelder voetbalde tussen 1986 en 1989 drie seizoenen lang bij Tienen onder leiding van trainers Jaak Merchez en Jean-Pierre Vande Velde. Eerder voetbalde hij voor KV Mechelen, KV Kortrijk en Stade Leuven. We betuigen ons medeleven aan familie en vrienden.

22/05/2023

Supporters opgelet: de wedstrijd tegen de beloften van R. Antwerp FC is verplaatst van zaterdagavond 20 mei naar vrijdagavond 19 mei. Aftrap om 20 uur op het Lisp in Lier.

16/05/2023

KVK Tienen heeft de licentie voor eerste nationale seizoen 2023-2024 nu ook officieel te pakken. Indien de club zich ook sportief kan handhaven staat niets een verlengd verblijf in eerste nationale in de weg. Het behalen van een licentie is allerminst een formaliteit gezien de vele verplichtingen en de stevige administratieve voorbereiding. Proficiat aan iedereen die hier aan meewerkte.

19/04/2023

KVK Tienen kreeg van licentiemanager Nils Van Brantegem deze week positief advies voor de licentie van eerste nationale. Er worden van ook geen bezwaren meer verwacht die de effectieve toekenning van de licentie in de weg staan. Die licentie bevestigt dat Tienen aan alle extrasportieve voorwaarden voldoet om in eerste nationale aan te treden. Dank aan iedereen die het dossier andermaal nauwgezet mee heeft voorbereid.

22/03/2023

Wegens de sneeuw zijn de trainingen in de KVK Tienen Academy vandaag dinsdag 8 maart afgelast.

08/03/2023

De footlunch voor de partij KVK Tienen - KFC Dessel Sport op zondag 19 maart is ondertussen volzet. Je kan nu al reserveren voor de lunch tegen RFC Luik op 30 april via club100@kvktienen.be.

07/03/2023

De wegens de sneeuw uitgestelde thuiswedstrijd tegen R. Francs Borains wordt verplaatst naar woensdag 1 maart. Aftrap om 20 uur in het Bergéstadion.

10/02/2023

De 25-jarige aanvaller Yassine Bentayeb ruilt KVK Tienen met onmiddellijke ingang voor huidig competitieleider K. Patro Eisden Maasmechelen. De Fransman krijgt er de kans om een profcontract te onderschrijven. KVK Tienen wenst Yassine het beste toe voor zijn verdere voetbalcarrière en dankt hem voor zijn inzet de voorbije maanden.

31/01/2023

Pieter Jochmans blesseerde zich op het veld van Jong AA Gent aan het aangezicht. Ondertussen onderging hij een operatie aan de neus. Er zouden geen extra ingrepen nodig zijn. Jochmans moet het nu twee weken rustig aan doen om dan op te bouwen met een gezichtsmasker als bescherming. Verwacht wordt dat de middenvelder een maand onbeschikbaar blijft.

24/01/2023

Ontdek onze partnerbrochure