KVK Tienen - KSK Heist: 0 - 0 Printervriendelijke versie

Zowel Heist als Tienen begonnen met een zes op zes in de achterzak aan de partij. Twee ploegen in vorm dus en KVK deed daar ook nog eens prima thuisreputatie bovenop.
 
Toch kon de wedstrijd de verwachtingen niet inlossen. Beide ploegen kwamen voor de pauze niet verder dan enkele halve kansen. Osei-Berkoe en Mputu kregen het leder niet binnen het kader. Aan de overkant toonde Mmaee zich de gevaarlijkste tegenstander met zijn rushes vanop links. Toch had doelman Bouzian net als zijn collega weinig werk op te knappen. De schaarse pogingen kwamen veelal vanuit de tweede lijn of misten overtuiging.
 
Hetzelfde spelbeeld zette zich voort na de pauze. Singh devieerde een vrije trap naast en een kopballetje van Mputu bracht doelman Van Aerschot niet in verlegenheid. Heist bleef het proberen vanuit de tweede lijn. Absisan besloot over. Carrasco (broer van) en Maaee zagen hun schoten voorlangs verdwijnen. 
 
Met nog twintig minuten op de klok moest Claes bij Tienen aan de kant toen hij op het middenveld net iets te onstuimig een tackle langs achteren plaatste. Het numerieke verschil bracht wat meer schwung in de partij. Heist zette wat hoger druk, terwijl Tienen loerde op de omschakeling. Ei zo na lukte dat in de slotminuten maar Kempeneers, die eerder deze week nog zijn overeenkomst bij KVK Tienen verlengde, stuitte op aangeven van Vanweerts van dichtbij op doelman Van Aerschot. Een billijke puntendeling na een gesloten partij met weinig uitgespeelde kansen.
 
‘Dit was dan ook een wedstrijd waarin beide teams hun voorbereidend werk prima hadden gedaan om de sterke punten van de tegenpartij te analyseren. Dan krijg je een wedstrijd met heel weinig kansen buiten enkele kleinere schermutselingen,’ stelde trainer Wouter Hias. ‘We krijgen zelf de grootste kans op het einde van de partij op een moment dat we met tien staan. De mentaliteit van ons team was opnieuw prima. We houden de derde keer op rij de nul en dat zegt iets over onze defensieve organisatie. Maar sommige kansen moeten we offensief iets beter uitspelen want die drie punten blijven nodig voor ons. De thuiswedstrijd tegen Winkel Sport woensdag is dan ook opnieuw eentje met veel belang'.
 
KVK Tienen: Bouzian, Chantrain, Vos, Meeus, Mputu, Singh, Swerten (73’ Matterne), Claes, Jochmans (88’ Tashima), Osei-Berkoe (73’ Vanweerts), Kempeneers.
KSK Heist: Van Aerschot, Wijns (53’ Meddour), Nys, Absisan, Carrasco (68’ Jutten), Mmaee, Orye, Englebert, Troonbeeckx, Lemti, Vande Cauter.
Geel: Swerten, Meddour
Rood: Claes
Scheidsrechter: Tom Stevens
 
 
 
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

Tot in de
voorbereiding
One team! One mission!
Ook in eerste nationale '22-'23


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

KVK Tienen kan volgend seizoen rekenen op de diensten van de 21-jarige Matisse Bergiers (°24/6/2000, 1,89m). De talentvolle centrale verdediger komt over van reeksgenoot K. Rupel Boom FC, waar hij twee seizoenen voetbalde en zich tot sterkhouder ontpopte. Daarvoor doorliep hij elf seizoenen lang de jeugdopleiding van RSC Anderlecht. Twee jaar lang voetbalde hij er bij de reserven. Matisse is afkomstig uit het Waals-Brabantse Mont-Saint-Guibert. Hij tekent een overeenkomst voor twee seizoenen. Welkom bij KVK Tienen Matisse! 

11/05/2022

KVK Tienen kiest opnieuw voor jong talent en verwelkomt de 18-jarige verdediger Luca Berten. De Hasselaar komt over van de U18 van OH Leuven en is opgeleid bij KRC Genk. Hij was reeds verschillende keren jeugdinternational bij de U15, U16 en recent nog bij de U18. Hij onderschrijft een overeenkomst voor één seizoen. 

27/04/2022

Verdediger Daan Matterne en middenvelder Andries Claes verlengden hun overeenkomst bij KVK Tienen met twee extra seizoenen. De 33-jarige Lars Lambert uit Neerlinter vervoegt de technische staf als T2. Hij was in het verleden al beloftentrainer bij Wijgmaal en Sporting Hasselt. Hij is ook houder van een UEFA A-trainersdiploma.

17/04/2022

Onze club behaalde opnieuw de licentie om te kunnen aantreden in eerste nationale 2022-2023! Proficiat aan allen die andermaal hard werkten om het dossier zo volledig en nauwgezet voor te bereiden. 

13/04/2022

Middenvelders Pieter Kempeneers en Amardeep Singh verlengden hun overeenkomst bij KVK Tienen met respectievelijk drie en twee seizoenen. Ook doelmannen Viktor Sterckx en Wouter Nijsen blijven volgend seizoen actief bij de club, net als Bouzian die nog een overeenkomst heeft. Keeperstrainer Johan Bogaerts en assistent Ewen Verheyden blijven actief in de technische staf. Sonny Renders krijgt samen met Patrick Pitschon de elitejeugd onder zijn hoede. Eddy Dierickx gaat een nieuwe uitdaging aan bij tweedeprovincialer FC Averbode-Okselaar.

06/04/2022

De wedstrijd KVK Tienen - KSK Heist wordt verplaatst van zondag 3 april naar zaterdagavond 2 april om 20 uur. Het team krijgt zo een extra dag ruimte om zich voor te bereiden op de midweekwedstrijd tegen K. Winkel Sport. Supporters hebben dan weer de kans om te genieten van de Ronde van Vlaanderen op zondag. Alle updates in onze competitiekalender.

07/03/2022

Vier nieuwe contractverlengingen bij KVK Tienen nadat eerder Hannes Meeus en Jonas Bogaerts hun engagement verlengden. Ook de beloftevolle Jordy Vanweerts en Lucas Chantrain voetballen de volgende seizoenen in de Tiense kleuren. Ze onderschreven een nieuwe overeenkomst voor drie seizoenen. Axel Swerten en Pieter Jochmans voor één seizoen.

28/02/2022

De beloftenwedstrijd KVK Tienen - R. Knokke FC vanavond is afgelast wegens het stormweer.

18/02/2022

Ook voor Jonas Bogaerts zit het seizoen er op. In de partij tegen FCV Dender EH liep hij een scheur op in de achillespees en kuit. Na Ben Yagan is het de tweede speler die erg gehavend uit het treffen met de Oost-Vlamingen komt. We wensen ook Jonas een snel herstel toe!  De schade bij Axel Swerten bleef gelukkig binnen de perken.

15/02/2022
De wedstrijd KVK Tienen - RFC Luik van zondag 17 april is verplaatst naar zaterdag 16 april om 18 uur. Na de match bouwen we een feestje in het Bergéstadion. Geen voetbal dus op Paasdag wanneer ook de wielerklassieker Parijs-Roubaix wordt gereden, maar wel op zaterdagavond.
 
15/02/2022

Ontdek onze partnerbrochure