KVK Tienen - KSK Heist: 0 - 0 Printervriendelijke versie

Zowel Heist als Tienen begonnen met een zes op zes in de achterzak aan de partij. Twee ploegen in vorm dus en KVK deed daar ook nog eens prima thuisreputatie bovenop.
 
Toch kon de wedstrijd de verwachtingen niet inlossen. Beide ploegen kwamen voor de pauze niet verder dan enkele halve kansen. Osei-Berkoe en Mputu kregen het leder niet binnen het kader. Aan de overkant toonde Mmaee zich de gevaarlijkste tegenstander met zijn rushes vanop links. Toch had doelman Bouzian net als zijn collega weinig werk op te knappen. De schaarse pogingen kwamen veelal vanuit de tweede lijn of misten overtuiging.
 
Hetzelfde spelbeeld zette zich voort na de pauze. Singh devieerde een vrije trap naast en een kopballetje van Mputu bracht doelman Van Aerschot niet in verlegenheid. Heist bleef het proberen vanuit de tweede lijn. Absisan besloot over. Carrasco (broer van) en Maaee zagen hun schoten voorlangs verdwijnen. 
 
Met nog twintig minuten op de klok moest Claes bij Tienen aan de kant toen hij op het middenveld net iets te onstuimig een tackle langs achteren plaatste. Het numerieke verschil bracht wat meer schwung in de partij. Heist zette wat hoger druk, terwijl Tienen loerde op de omschakeling. Ei zo na lukte dat in de slotminuten maar Kempeneers, die eerder deze week nog zijn overeenkomst bij KVK Tienen verlengde, stuitte op aangeven van Vanweerts van dichtbij op doelman Van Aerschot. Een billijke puntendeling na een gesloten partij met weinig uitgespeelde kansen.
 
‘Dit was dan ook een wedstrijd waarin beide teams hun voorbereidend werk prima hadden gedaan om de sterke punten van de tegenpartij te analyseren. Dan krijg je een wedstrijd met heel weinig kansen buiten enkele kleinere schermutselingen,’ stelde trainer Wouter Hias. ‘We krijgen zelf de grootste kans op het einde van de partij op een moment dat we met tien staan. De mentaliteit van ons team was opnieuw prima. We houden de derde keer op rij de nul en dat zegt iets over onze defensieve organisatie. Maar sommige kansen moeten we offensief iets beter uitspelen want die drie punten blijven nodig voor ons. De thuiswedstrijd tegen Winkel Sport woensdag is dan ook opnieuw eentje met veel belang'.
 
KVK Tienen: Bouzian, Chantrain, Vos, Meeus, Mputu, Singh, Swerten (73’ Matterne), Claes, Jochmans (88’ Tashima), Osei-Berkoe (73’ Vanweerts), Kempeneers.
KSK Heist: Van Aerschot, Wijns (53’ Meddour), Nys, Absisan, Carrasco (68’ Jutten), Mmaee, Orye, Englebert, Troonbeeckx, Lemti, Vande Cauter.
Geel: Swerten, Meddour
Rood: Claes
Scheidsrechter: Tom Stevens
 
 
 
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

URSL Visé
KVK Tienen
zondag 11 december
15 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

Ook KVK Tienen krijgt te maken met de stijgende energiekosten. De club is dan ook extra waakzaam wat betreft het gebruik van elektriciteit en dus ook stadionverlichting. Daarom vervroegen we het aanvangsuur van de wedstrijden KVK Tienen - Hoogstraten VV (4/12) en KVK Tienen - R. Francs Borains (22/1) in overleg met onze tegenstanders met een half uur naar 14.30 uur. Eerder is omwille van de WK-finale de derby tegen de U23 van OH Leuven (18/12) al vervroegd naar 13.30 uur. De meest recente versie van de wedstrijdkalender vind je hier.
 
18/11/2022

De wedstrijd op het veld van Rupel Boom werd op zaterdag 4 september kort na de aftrap stopgezet nadat er brand in een lichtmast was uitgebroken. De beroepscommissie kende de drie punten met 0-5 forfaitcijfers toe aan KVK Tienen. Rupel Boom tekende daarna nog evocatieberoep aan, maar ook de evocatiecommissie bevestigde eerder deze week de uitspraak van de beroepscomissie. De 0-5-cijfers en drie punten voor KVK Tienen blijven dus behouden.

17/11/2022

Op zondag 18 december staat in Qatar de finale van het wereldkampioenschap voetbal op het programma. De partij start om 16 uur. Om supporters de kans te geven deze wedstrijd ook te volgen en er een unieke voetbalmiddag van te maken is de derby KVK Tienen - U23 OH Leuven in het Bergéstadion vervroegd naar 13.30 uur!

14/11/2022

Het beroepscomité van de KBVB besliste dat KVK Tienen de wedstrijd op het veld van K. Rupel Boom wint met 0-5-forfaitcijfers. De zaterdagavondwedstrijd werd stopgezet toen er na enkele seconden brand uitbrak in een lichtmast en het euvel na 30 minuten wachten niet opgelost geraakte. Het sportcomité besliste eerder dat de wedstrijd moest herspeeld worden, maar KVK Tienen kreeg in hoger beroep gelijk en krijgt er dus drie punten bij.

07/10/2022

De wedstrijd op het veld van Rupel Boom werd op zaterdag 4 september kort na de aftrap stopgezet nadat er brand in een lichtmast was uitgebroken. Het Sportcomité van de KBVB besliste vorige week dat de wedstrijd herspeeld moet worden. KVK Tienen nam kennis van de motivatie van deze uitspraak en besliste na beraad om beroep aan te tekenen. Wordt dus vervolgd.

21/09/2022

Doelman Wouter Nijsen ruilt KVK Tienen voor eersteprovincialer Juve Hasselt. Verdediger Luca Berten voetbalt volgend seizoen bij derde amateurklasser KVK Wellen. We wensen hen veel succes bij hun nieuwe club.

30/08/2022

KVK Tienen won de oefenwedstrijd op het veld van tweede amateurklasser Belisia Bilzen met 1-2. Kort na de pauze kwam de thuisploeg op voorsprong in een wedstrijd waar weinig grote kansen te noteren waren, maar Monamay en Bracké stelden nog orde op zaken voor Tienen. Bouzian maakte zijn wederoptreden onder de lat na een schouderblessure.

28/08/2022

Je kan niet langer inschrijven voor het foot dinner met buffet voor de wedstrijd tegen Jong AA Gent. Alle beschikbare plaatsen zijn ingenomen. Je kan je uiteraard wel inschrijven voor een volgende wedstrijd

23/08/2022

Geen bekervoetbal op zondag 28 augustus, wel een extra oefenpartij op het veld van tweede amateurklasser Belisia Bilzen, getraind door Luc Nilis. Aftrap om 15 uur.

17/08/2022

KVK Tienen speelde 1-1 gelijk in de oefenwedstrijd op het veld van tweede amateurklasser Racing Hades. KVK Tienen toonde zich vooral voor de pauze. Nassim Saïdi zette de Tiense druk om in een voorsprong na een poging van Naudts. Tibo Herbots stond kort voor de pauze pal op een schot van de thuisploeg. In de tweede helft liet trainer Hias ook heel wat jongere spelers opdraven. De ingevallen doelman Wouter Nijsen stond enkele keren paraat, maar kon niet vermijden dat Elens de stand in evenwicht bracht. 

10/08/2022

Ontdek onze partnerbrochure