KVK Tienen - KFC Dessel Sport: 4 - 1 Printervriendelijke versie

Een overwinning tegen leider KFC Dessel Sport. Zou het lukken? De punten waren alleszins broodnodig. Zeker nu Knokke en Winkel Sport er drie extra kregen nadat La Louvière een niet-speelgerechtigde speler opstelde. Bij KVK Tienen stond Wouter Hias voor het eerst in de dug-out als coach. Hij kon geen beroep doen op de geblesseerden Bogaerts, Yagan, Vos en Nijsen. Farin was geelgeschorst. Ook bij Dessel moest trainer Benny Lunenburg, oude bekende van KVK, stevig puzzelen.
 
Na een lange studieronde zonder grote kansen, opende Andries Claes de score met een overhoeks schot na een half uur voetballen. Het werd nog mooier toen hij de bal enkele minuten later naast doelman Kustermans tegen de netten joeg na een knappe actie. 2-0 en KVK op rozen. Tienen nam de partij nu helemaal in handen. De op aangeven van Osei-Berkoe doorgebroken Claes kon zelfs bijna een derde keer scoren voor de pauze. Zijn lob strandde op de bezoekende doelman. 
 
Na de pauze ging KVK door op hetzelfde elan. Mputu rondde een Tiense counter af. Dessel zette daar offensief weinig tegenover, maar scoorde toch met een vrije trap. Invaller Peeters legde de bal knap voorbij Bouzian.
 
Een attente Pieter Kempeneers probeerde doelman Kusterman te verschalken met een verre lob vanuit de eigen speelhelft. De daaropvolgende hoekschop werd door Claes aan de tweede paal binnengekopt. Meteen het derde doelpunt van de middag voor de Tiense middenvelder. Matterne kopte nog op de dwarsligger. KVK Tienen wint met 4-1 en stunt tegen leider KFC Dessel Sport.
 
Nieuwbakken trainer Wouter Hias was heel blij met deze prestatie: ‘Het was een heel bijzondere week waarin we deze wedstrijd met de groep uitgebreid hebben voorbereid. De verdienste van deze overwinning gaat dan ook naar het hele team en mijn collega’s in de technische staf. We moeten het als groep samen doen met veel inzet en dat bewezen we vandaag met een mooie prestatie. Het is even genieten, maar ook snel weer richting volgende partij werken. We moeten heel bescheiden blijven. We gaan nog veel punten nodig hebben om het behoud te verzekeren.’
 
KVK Tienen: Bouzian, Chantrain,  Meeus, Mputu (62’ Vanweerts), Singh, Claes (80’ Laureys), Jochmans (80’ Jochmans), Spaenhoven, Matterne, Osei Berkoe (74’ Lénaers), Kempeneers.
KFC Dessel Sport: Kustermans, Lenaerts, Ghislain, Breugelmans, Cinti (46’ Janneh), Vanhaen (58’ Peeters), Cheprassov (46’ Geukens), Versmissen, Cerigioni, Haagen, Boujouh. 
Doelpunten: 27’ 34’ Claes (1-0 en 2-0), 58’ Mputu (3-0), 65’ Peeters (3-1), 77’ Claes (4-1)
Geel: Chantrain, Breugelmans
Scheidsrechter: Robby Celis
 
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

Tot in de
voorbereiding
One team! One mission!
Ook in eerste nationale '22-'23


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

KVK Tienen kan volgend seizoen rekenen op de diensten van de 21-jarige Matisse Bergiers (°24/6/2000, 1,89m). De talentvolle centrale verdediger komt over van reeksgenoot K. Rupel Boom FC, waar hij twee seizoenen voetbalde en zich tot sterkhouder ontpopte. Daarvoor doorliep hij elf seizoenen lang de jeugdopleiding van RSC Anderlecht. Twee jaar lang voetbalde hij er bij de reserven. Matisse is afkomstig uit het Waals-Brabantse Mont-Saint-Guibert. Hij tekent een overeenkomst voor twee seizoenen. Welkom bij KVK Tienen Matisse! 

11/05/2022

KVK Tienen kiest opnieuw voor jong talent en verwelkomt de 18-jarige verdediger Luca Berten. De Hasselaar komt over van de U18 van OH Leuven en is opgeleid bij KRC Genk. Hij was reeds verschillende keren jeugdinternational bij de U15, U16 en recent nog bij de U18. Hij onderschrijft een overeenkomst voor één seizoen. 

27/04/2022

Verdediger Daan Matterne en middenvelder Andries Claes verlengden hun overeenkomst bij KVK Tienen met twee extra seizoenen. De 33-jarige Lars Lambert uit Neerlinter vervoegt de technische staf als T2. Hij was in het verleden al beloftentrainer bij Wijgmaal en Sporting Hasselt. Hij is ook houder van een UEFA A-trainersdiploma.

17/04/2022

Onze club behaalde opnieuw de licentie om te kunnen aantreden in eerste nationale 2022-2023! Proficiat aan allen die andermaal hard werkten om het dossier zo volledig en nauwgezet voor te bereiden. 

13/04/2022

Middenvelders Pieter Kempeneers en Amardeep Singh verlengden hun overeenkomst bij KVK Tienen met respectievelijk drie en twee seizoenen. Ook doelmannen Viktor Sterckx en Wouter Nijsen blijven volgend seizoen actief bij de club, net als Bouzian die nog een overeenkomst heeft. Keeperstrainer Johan Bogaerts en assistent Ewen Verheyden blijven actief in de technische staf. Sonny Renders krijgt samen met Patrick Pitschon de elitejeugd onder zijn hoede. Eddy Dierickx gaat een nieuwe uitdaging aan bij tweedeprovincialer FC Averbode-Okselaar.

06/04/2022

De wedstrijd KVK Tienen - KSK Heist wordt verplaatst van zondag 3 april naar zaterdagavond 2 april om 20 uur. Het team krijgt zo een extra dag ruimte om zich voor te bereiden op de midweekwedstrijd tegen K. Winkel Sport. Supporters hebben dan weer de kans om te genieten van de Ronde van Vlaanderen op zondag. Alle updates in onze competitiekalender.

07/03/2022

Vier nieuwe contractverlengingen bij KVK Tienen nadat eerder Hannes Meeus en Jonas Bogaerts hun engagement verlengden. Ook de beloftevolle Jordy Vanweerts en Lucas Chantrain voetballen de volgende seizoenen in de Tiense kleuren. Ze onderschreven een nieuwe overeenkomst voor drie seizoenen. Axel Swerten en Pieter Jochmans voor één seizoen.

28/02/2022

De beloftenwedstrijd KVK Tienen - R. Knokke FC vanavond is afgelast wegens het stormweer.

18/02/2022

Ook voor Jonas Bogaerts zit het seizoen er op. In de partij tegen FCV Dender EH liep hij een scheur op in de achillespees en kuit. Na Ben Yagan is het de tweede speler die erg gehavend uit het treffen met de Oost-Vlamingen komt. We wensen ook Jonas een snel herstel toe!  De schade bij Axel Swerten bleef gelukkig binnen de perken.

15/02/2022
De wedstrijd KVK Tienen - RFC Luik van zondag 17 april is verplaatst naar zaterdag 16 april om 18 uur. Na de match bouwen we een feestje in het Bergéstadion. Geen voetbal dus op Paasdag wanneer ook de wielerklassieker Parijs-Roubaix wordt gereden, maar wel op zaterdagavond.
 
15/02/2022

Ontdek onze partnerbrochure