KVK Tienen - KFC Dessel Sport: 4 - 1 Printervriendelijke versie

Een overwinning tegen leider KFC Dessel Sport. Zou het lukken? De punten waren alleszins broodnodig. Zeker nu Knokke en Winkel Sport er drie extra kregen nadat La Louvière een niet-speelgerechtigde speler opstelde. Bij KVK Tienen stond Wouter Hias voor het eerst in de dug-out als coach. Hij kon geen beroep doen op de geblesseerden Bogaerts, Yagan, Vos en Nijsen. Farin was geelgeschorst. Ook bij Dessel moest trainer Benny Lunenburg, oude bekende van KVK, stevig puzzelen.
 
Na een lange studieronde zonder grote kansen, opende Andries Claes de score met een overhoeks schot na een half uur voetballen. Het werd nog mooier toen hij de bal enkele minuten later naast doelman Kustermans tegen de netten joeg na een knappe actie. 2-0 en KVK op rozen. Tienen nam de partij nu helemaal in handen. De op aangeven van Osei-Berkoe doorgebroken Claes kon zelfs bijna een derde keer scoren voor de pauze. Zijn lob strandde op de bezoekende doelman. 
 
Na de pauze ging KVK door op hetzelfde elan. Mputu rondde een Tiense counter af. Dessel zette daar offensief weinig tegenover, maar scoorde toch met een vrije trap. Invaller Peeters legde de bal knap voorbij Bouzian.
 
Een attente Pieter Kempeneers probeerde doelman Kusterman te verschalken met een verre lob vanuit de eigen speelhelft. De daaropvolgende hoekschop werd door Claes aan de tweede paal binnengekopt. Meteen het derde doelpunt van de middag voor de Tiense middenvelder. Matterne kopte nog op de dwarsligger. KVK Tienen wint met 4-1 en stunt tegen leider KFC Dessel Sport.
 
Nieuwbakken trainer Wouter Hias was heel blij met deze prestatie: ‘Het was een heel bijzondere week waarin we deze wedstrijd met de groep uitgebreid hebben voorbereid. De verdienste van deze overwinning gaat dan ook naar het hele team en mijn collega’s in de technische staf. We moeten het als groep samen doen met veel inzet en dat bewezen we vandaag met een mooie prestatie. Het is even genieten, maar ook snel weer richting volgende partij werken. We moeten heel bescheiden blijven. We gaan nog veel punten nodig hebben om het behoud te verzekeren.’
 
KVK Tienen: Bouzian, Chantrain,  Meeus, Mputu (62’ Vanweerts), Singh, Claes (80’ Laureys), Jochmans (80’ Jochmans), Spaenhoven, Matterne, Osei Berkoe (74’ Lénaers), Kempeneers.
KFC Dessel Sport: Kustermans, Lenaerts, Ghislain, Breugelmans, Cinti (46’ Janneh), Vanhaen (58’ Peeters), Cheprassov (46’ Geukens), Versmissen, Cerigioni, Haagen, Boujouh. 
Doelpunten: 27’ 34’ Claes (1-0 en 2-0), 58’ Mputu (3-0), 65’ Peeters (3-1), 77’ Claes (4-1)
Geel: Chantrain, Breugelmans
Scheidsrechter: Robby Celis
 
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

KVK Tienen
RAAL La Louvière
zondag 10 december
15 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

Jorte Jacobs uit Leuven onderschrijft als jeugdspeler een eerste jongerencontract bij de A-kern. Ook volgend seizoen kan hij zich verder ontwikkelen bij KVK Tienen. De 19-jarige middenvelder mocht dit seizoen al vijf keer invallen in competitiewedstrijden. Proficiat Jorte!
 
26/11/2023

KVK Tienen is op zoek naar 2 medewerkers: een poetsdame of heer die 2 keer per week de toiletten in het hoofdgebouw van het Bergéstadion en de douches van de kleedkamers netjes houdt. Daarnaast een beheerder van de kleedkamers voor controle en beheer kleedkamers op zaterdag van 10.30 uur en 18 uur. We bieden een vrijwilligersvergoeding. Interesse? Stuur een mailtje naar secretariaat@kvktienen.be of contacteer jeugdvoorzitter Peter Denruyter.

11/11/2023

Wil je kind in de toekomst bij KVK Tienen voetballen? De talentendagen van de KVK Tienen Academy voor 2024 vinden plaats op maandag 15 januari (U6 tot U9) en dinsdag 30 janauri (U10 tot U13). Inschrijven kan vanaf december via deze website.

11/11/2023

Wegens het stormweer zijn de trainingen van de KVK Tienen Academy op donderdag 2 november afgelast.

02/11/2023

Supporters die willen genieten van de gastronomische footlunch voor de wedstrijd tegen de U23 van OH Leuven op 24 september zijn er best snel bij. Er zijn nog een tiental plaatsen beschikbaar. Meer info hier.

08/09/2023

Opgelet: de wedstrijd tegen UR Namen op zondag 3 september (15 uur) wordt niet in Namen maar in nabije Jambes afgewerkt: Stade Nid des Merles, Allée du Stade 3 5100 Namen. We vernemen dat in de omgeving die dag ook een grote broncanterie-markt plaatsvindt, wat voor extra mobiliteitsuitdagingen zou kunnen zorgen. Het ‘oude’ stadion van Namen zou in de toekomst ingericht worden als parking.

30/08/2023

Op donderdag 10 augustus voetballen de Tiense beloften in het Bergéstadion tegen de elite van OH Leuven. Aftrap om 19 uur! Zaterdag 12 augustus voetbalt het eerste herenelftal bijkomend op het terrein van derde amateurklasser Berg en Dal. Aftrap in Meerhout om 12 uur ’s middags. 

10/08/2023

Er is een extra wedstrijd aan het oefenprogramma toegevoegd. Op woensdag 16 augustus oefent KVK Tienen in het Bergéstadion tegen derde amateurklasser RAS Jodoigne. Aftrap om 20 uur.

05/08/2023

Wie onze beloften aan het werk wil zien kan op woensdagavond 26 juli terecht in het Bergéstadion. Tegenstander in de oefenpartij is eersteprovincialer KOSC Wijgmaal (20.30 uur). Zondag is tweedeprovincialer Averbode-Okselaar te gast (aftrap 15 uur).

25/07/2023

Noteer alvast in je agenda: de jaarlijkse ploegvoorstelling is gepland op vrijdag 18 augustus vanaf 18 uur. Na afloop volgt een wedstrijd van onze beloften. 

02/07/2023

Ontdek onze partnerbrochure