KVK Tienen - KFC Dessel Sport: 4 - 1 Printervriendelijke versie

Een overwinning tegen leider KFC Dessel Sport. Zou het lukken? De punten waren alleszins broodnodig. Zeker nu Knokke en Winkel Sport er drie extra kregen nadat La Louvière een niet-speelgerechtigde speler opstelde. Bij KVK Tienen stond Wouter Hias voor het eerst in de dug-out als coach. Hij kon geen beroep doen op de geblesseerden Bogaerts, Yagan, Vos en Nijsen. Farin was geelgeschorst. Ook bij Dessel moest trainer Benny Lunenburg, oude bekende van KVK, stevig puzzelen.
 
Na een lange studieronde zonder grote kansen, opende Andries Claes de score met een overhoeks schot na een half uur voetballen. Het werd nog mooier toen hij de bal enkele minuten later naast doelman Kustermans tegen de netten joeg na een knappe actie. 2-0 en KVK op rozen. Tienen nam de partij nu helemaal in handen. De op aangeven van Osei-Berkoe doorgebroken Claes kon zelfs bijna een derde keer scoren voor de pauze. Zijn lob strandde op de bezoekende doelman. 
 
Na de pauze ging KVK door op hetzelfde elan. Mputu rondde een Tiense counter af. Dessel zette daar offensief weinig tegenover, maar scoorde toch met een vrije trap. Invaller Peeters legde de bal knap voorbij Bouzian.
 
Een attente Pieter Kempeneers probeerde doelman Kusterman te verschalken met een verre lob vanuit de eigen speelhelft. De daaropvolgende hoekschop werd door Claes aan de tweede paal binnengekopt. Meteen het derde doelpunt van de middag voor de Tiense middenvelder. Matterne kopte nog op de dwarsligger. KVK Tienen wint met 4-1 en stunt tegen leider KFC Dessel Sport.
 
Nieuwbakken trainer Wouter Hias was heel blij met deze prestatie: ‘Het was een heel bijzondere week waarin we deze wedstrijd met de groep uitgebreid hebben voorbereid. De verdienste van deze overwinning gaat dan ook naar het hele team en mijn collega’s in de technische staf. We moeten het als groep samen doen met veel inzet en dat bewezen we vandaag met een mooie prestatie. Het is even genieten, maar ook snel weer richting volgende partij werken. We moeten heel bescheiden blijven. We gaan nog veel punten nodig hebben om het behoud te verzekeren.’
 
KVK Tienen: Bouzian, Chantrain,  Meeus, Mputu (62’ Vanweerts), Singh, Claes (80’ Laureys), Jochmans (80’ Jochmans), Spaenhoven, Matterne, Osei Berkoe (74’ Lénaers), Kempeneers.
KFC Dessel Sport: Kustermans, Lenaerts, Ghislain, Breugelmans, Cinti (46’ Janneh), Vanhaen (58’ Peeters), Cheprassov (46’ Geukens), Versmissen, Cerigioni, Haagen, Boujouh. 
Doelpunten: 27’ 34’ Claes (1-0 en 2-0), 58’ Mputu (3-0), 65’ Peeters (3-1), 77’ Claes (4-1)
Geel: Chantrain, Breugelmans
Scheidsrechter: Robby Celis
 
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

Tot in de
voorbereiding!
-
-


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

We vernemen het overlijden van mevrouw Mathilde Beelen. Vele fans herinneren zich haar ongetwijfeld als ‘Matilleke’ die in de grote kantine een tiental jaar geleden mee instond voor de bediening. KVK Tienen betuigt haar oprecht medeleven aan familie en vrienden. Het overlijdensbericht vind je hier.

31/05/2023

We vernemen het overlijden van oud-KVK Tienen speler Dirk Crabbé. Hij werd 65 jaar. De aanvallende middenvelder voetbalde tussen 1986 en 1989 drie seizoenen lang bij Tienen onder leiding van trainers Jaak Merchez en Jean-Pierre Vande Velde. Eerder voetbalde hij voor KV Mechelen, KV Kortrijk en Stade Leuven. We betuigen ons medeleven aan familie en vrienden.

22/05/2023

Supporters opgelet: de wedstrijd tegen de beloften van R. Antwerp FC is verplaatst van zaterdagavond 20 mei naar vrijdagavond 19 mei. Aftrap om 20 uur op het Lisp in Lier.

16/05/2023

KVK Tienen heeft de licentie voor eerste nationale seizoen 2023-2024 nu ook officieel te pakken. Indien de club zich ook sportief kan handhaven staat niets een verlengd verblijf in eerste nationale in de weg. Het behalen van een licentie is allerminst een formaliteit gezien de vele verplichtingen en de stevige administratieve voorbereiding. Proficiat aan iedereen die hier aan meewerkte.

19/04/2023

KVK Tienen kreeg van licentiemanager Nils Van Brantegem deze week positief advies voor de licentie van eerste nationale. Er worden van ook geen bezwaren meer verwacht die de effectieve toekenning van de licentie in de weg staan. Die licentie bevestigt dat Tienen aan alle extrasportieve voorwaarden voldoet om in eerste nationale aan te treden. Dank aan iedereen die het dossier andermaal nauwgezet mee heeft voorbereid.

22/03/2023

Wegens de sneeuw zijn de trainingen in de KVK Tienen Academy vandaag dinsdag 8 maart afgelast.

08/03/2023

De footlunch voor de partij KVK Tienen - KFC Dessel Sport op zondag 19 maart is ondertussen volzet. Je kan nu al reserveren voor de lunch tegen RFC Luik op 30 april via club100@kvktienen.be.

07/03/2023

De wegens de sneeuw uitgestelde thuiswedstrijd tegen R. Francs Borains wordt verplaatst naar woensdag 1 maart. Aftrap om 20 uur in het Bergéstadion.

10/02/2023

De 25-jarige aanvaller Yassine Bentayeb ruilt KVK Tienen met onmiddellijke ingang voor huidig competitieleider K. Patro Eisden Maasmechelen. De Fransman krijgt er de kans om een profcontract te onderschrijven. KVK Tienen wenst Yassine het beste toe voor zijn verdere voetbalcarrière en dankt hem voor zijn inzet de voorbije maanden.

31/01/2023

Pieter Jochmans blesseerde zich op het veld van Jong AA Gent aan het aangezicht. Ondertussen onderging hij een operatie aan de neus. Er zouden geen extra ingrepen nodig zijn. Jochmans moet het nu twee weken rustig aan doen om dan op te bouwen met een gezichtsmasker als bescherming. Verwacht wordt dat de middenvelder een maand onbeschikbaar blijft.

24/01/2023

Ontdek onze partnerbrochure