KVK Tienen - KFC Dessel Sport: 1 - 6 Printervriendelijke versie

Na een knappe 6 op 6 in twee uitwedstrijden wilde Tienen ook voor eigen publiek de drie punten pakken. Het is al van 18 december tegen OH Leuven B geleden dat dit nog eens lukte.  Bij Dessel vinden we ex-KVK’ers Swerten en Osei-Berkoe terug in de basis. De Kempische club onder sportieve leiding van Stijn Vreven telt 8 punten minder dan Tienen en strijdt nog volop voor het behoud. 
 
Singh tekende voor de eerste kans van de partij. Na en mooie dieptepass omspeelde hij doelman Geladé, maar zijn poging werd voor de doellijn weggekeerd. In de 18de minuut toonde Konneh zich trefzeker voor Dessel. Na een snelle omschakeling schakelde hij zijn belager uit om de bal in de verste hoek binnen te trappen. Aan de overkant kwam Claes dicht bij de gelijkmaker. Hij trapte een half metertje naast. Enkele minuten later was de Tiense middenvelder er opnieuw heel dicht bij. Zijn overhoeks lobje verdween aan de verkeerde kant van de paal.
 
Konneh dook na een half uur voetballen op in het Tiense strafschopgebied. Hij duwde het leder wat voor zich uit en trapte naast, maar ging daarna toch gewillig neer over het been van de uitgekomen Herbots. Ref De Beuckelaar wees tot onbegrip van de Tiense aanhang toch naar de stip. Smolders kon doelman Herbots nipt verschalken. Op slag van rusten kregen de bezoekers een tweede strafschop nadat Bogaerts in een reflex de bal met de hand beroerde om het aangezicht te beschermen. Kasmi tekende voor de te zware 0-3-ruststand.
 
Met Jochmans en Arrivas in het elftal wilde trainer Hias de bakens na de pauze toch nog proberen te verzetten. Van die intentie bleef niet veel heel toen Ghislain vrijwel meteen na de herneming uit scherpe hoek toch nog een gaatje vond om Herbots een vierde keer te verschalken. In een overbodige tweede helft lukte het KVK Tienen niet meer om een vuist te maken. Doelman Geladé toonde zich attent op enkele pogingen van Yagan. Kasmi zette de forfaitcijfers op het scorebord na 65 minuten. Naudts milderde tot 1-5 met nog een kwartier te voetballen. Vanwesemael liet de 2-5 liggen en vrijwel meteen daarna legde invaller Loshi de zware 1-6 eindcijfers vast.
 
Een stevige nederlaag voor eigen publiek dus, met voor de pauze twee penalty’s die wat uit de lucht vielen maar Dessel stevig de wind in de rug gaven tegen een KVK dat na de 0-2 de nodige cohesie miste. De bezoekers toonden zich strijdvaardig en gevaarlijk in de omschakeling. Voor KVK een wedstrijd om snel te vergeten richting de wedstrijd tegen de beloften van OH Leuven zondag.
 
KVK Tienen: Herbots, Bergiers, Meeus, Vanwesemael (82’ Chantrain), Naudts, Yagan (83’ Kempeneers), Singh (53’ Saidi), Bracké, Claes, Bogaerts (46’ Jochmans) , Matterne (46’ Arrivas).
KFC Dessel Sport: Geladé, Ghislain, Kasmi (87’  Geukens), Osei-Berkoe (87’ Vanhaen), Versmissen, Sols, Smolders, Konneh (76’ Loshi), Haagen, Cavus (67’ Coeckelbergs), Swerten.
Doelpunten: 18’ Konneh (0-1), 33’ Smolders (pen., 0-2), 44’ Kasmi (pen., 0-3), 46’ Ghislain (0-4), 65’ Kasmi (0-5), 75’ Naudts (1-5); 80’ Loshi (1-6)
Geel: Yagan
Scheidsrechter: Arne De Beuckelaer
 
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

Tot in de
voorbereiding!
-
-


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

We vernemen het overlijden van mevrouw Mathilde Beelen. Vele fans herinneren zich haar ongetwijfeld als ‘Matilleke’ die in de grote kantine een tiental jaar geleden mee instond voor de bediening. KVK Tienen betuigt haar oprecht medeleven aan familie en vrienden. Het overlijdensbericht vind je hier.

31/05/2023

We vernemen het overlijden van oud-KVK Tienen speler Dirk Crabbé. Hij werd 65 jaar. De aanvallende middenvelder voetbalde tussen 1986 en 1989 drie seizoenen lang bij Tienen onder leiding van trainers Jaak Merchez en Jean-Pierre Vande Velde. Eerder voetbalde hij voor KV Mechelen, KV Kortrijk en Stade Leuven. We betuigen ons medeleven aan familie en vrienden.

22/05/2023

Supporters opgelet: de wedstrijd tegen de beloften van R. Antwerp FC is verplaatst van zaterdagavond 20 mei naar vrijdagavond 19 mei. Aftrap om 20 uur op het Lisp in Lier.

16/05/2023

KVK Tienen heeft de licentie voor eerste nationale seizoen 2023-2024 nu ook officieel te pakken. Indien de club zich ook sportief kan handhaven staat niets een verlengd verblijf in eerste nationale in de weg. Het behalen van een licentie is allerminst een formaliteit gezien de vele verplichtingen en de stevige administratieve voorbereiding. Proficiat aan iedereen die hier aan meewerkte.

19/04/2023

KVK Tienen kreeg van licentiemanager Nils Van Brantegem deze week positief advies voor de licentie van eerste nationale. Er worden van ook geen bezwaren meer verwacht die de effectieve toekenning van de licentie in de weg staan. Die licentie bevestigt dat Tienen aan alle extrasportieve voorwaarden voldoet om in eerste nationale aan te treden. Dank aan iedereen die het dossier andermaal nauwgezet mee heeft voorbereid.

22/03/2023

Wegens de sneeuw zijn de trainingen in de KVK Tienen Academy vandaag dinsdag 8 maart afgelast.

08/03/2023

De footlunch voor de partij KVK Tienen - KFC Dessel Sport op zondag 19 maart is ondertussen volzet. Je kan nu al reserveren voor de lunch tegen RFC Luik op 30 april via club100@kvktienen.be.

07/03/2023

De wegens de sneeuw uitgestelde thuiswedstrijd tegen R. Francs Borains wordt verplaatst naar woensdag 1 maart. Aftrap om 20 uur in het Bergéstadion.

10/02/2023

De 25-jarige aanvaller Yassine Bentayeb ruilt KVK Tienen met onmiddellijke ingang voor huidig competitieleider K. Patro Eisden Maasmechelen. De Fransman krijgt er de kans om een profcontract te onderschrijven. KVK Tienen wenst Yassine het beste toe voor zijn verdere voetbalcarrière en dankt hem voor zijn inzet de voorbije maanden.

31/01/2023

Pieter Jochmans blesseerde zich op het veld van Jong AA Gent aan het aangezicht. Ondertussen onderging hij een operatie aan de neus. Er zouden geen extra ingrepen nodig zijn. Jochmans moet het nu twee weken rustig aan doen om dan op te bouwen met een gezichtsmasker als bescherming. Verwacht wordt dat de middenvelder een maand onbeschikbaar blijft.

24/01/2023

Ontdek onze partnerbrochure