KVK Tienen - KFC Dessel Sport: 1 - 6 Printervriendelijke versie

Na een knappe 6 op 6 in twee uitwedstrijden wilde Tienen ook voor eigen publiek de drie punten pakken. Het is al van 18 december tegen OH Leuven B geleden dat dit nog eens lukte.  Bij Dessel vinden we ex-KVK’ers Swerten en Osei-Berkoe terug in de basis. De Kempische club onder sportieve leiding van Stijn Vreven telt 8 punten minder dan Tienen en strijdt nog volop voor het behoud. 
 
Singh tekende voor de eerste kans van de partij. Na en mooie dieptepass omspeelde hij doelman Geladé, maar zijn poging werd voor de doellijn weggekeerd. In de 18de minuut toonde Konneh zich trefzeker voor Dessel. Na een snelle omschakeling schakelde hij zijn belager uit om de bal in de verste hoek binnen te trappen. Aan de overkant kwam Claes dicht bij de gelijkmaker. Hij trapte een half metertje naast. Enkele minuten later was de Tiense middenvelder er opnieuw heel dicht bij. Zijn overhoeks lobje verdween aan de verkeerde kant van de paal.
 
Konneh dook na een half uur voetballen op in het Tiense strafschopgebied. Hij duwde het leder wat voor zich uit en trapte naast, maar ging daarna toch gewillig neer over het been van de uitgekomen Herbots. Ref De Beuckelaar wees tot onbegrip van de Tiense aanhang toch naar de stip. Smolders kon doelman Herbots nipt verschalken. Op slag van rusten kregen de bezoekers een tweede strafschop nadat Bogaerts in een reflex de bal met de hand beroerde om het aangezicht te beschermen. Kasmi tekende voor de te zware 0-3-ruststand.
 
Met Jochmans en Arrivas in het elftal wilde trainer Hias de bakens na de pauze toch nog proberen te verzetten. Van die intentie bleef niet veel heel toen Ghislain vrijwel meteen na de herneming uit scherpe hoek toch nog een gaatje vond om Herbots een vierde keer te verschalken. In een overbodige tweede helft lukte het KVK Tienen niet meer om een vuist te maken. Doelman Geladé toonde zich attent op enkele pogingen van Yagan. Kasmi zette de forfaitcijfers op het scorebord na 65 minuten. Naudts milderde tot 1-5 met nog een kwartier te voetballen. Vanwesemael liet de 2-5 liggen en vrijwel meteen daarna legde invaller Loshi de zware 1-6 eindcijfers vast.
 
Een stevige nederlaag voor eigen publiek dus, met voor de pauze twee penalty’s die wat uit de lucht vielen maar Dessel stevig de wind in de rug gaven tegen een KVK dat na de 0-2 de nodige cohesie miste. De bezoekers toonden zich strijdvaardig en gevaarlijk in de omschakeling. Voor KVK een wedstrijd om snel te vergeten richting de wedstrijd tegen de beloften van OH Leuven zondag.
 
KVK Tienen: Herbots, Bergiers, Meeus, Vanwesemael (82’ Chantrain), Naudts, Yagan (83’ Kempeneers), Singh (53’ Saidi), Bracké, Claes, Bogaerts (46’ Jochmans) , Matterne (46’ Arrivas).
KFC Dessel Sport: Geladé, Ghislain, Kasmi (87’  Geukens), Osei-Berkoe (87’ Vanhaen), Versmissen, Sols, Smolders, Konneh (76’ Loshi), Haagen, Cavus (67’ Coeckelbergs), Swerten.
Doelpunten: 18’ Konneh (0-1), 33’ Smolders (pen., 0-2), 44’ Kasmi (pen., 0-3), 46’ Ghislain (0-4), 65’ Kasmi (0-5), 75’ Naudts (1-5); 80’ Loshi (1-6)
Geel: Yagan
Scheidsrechter: Arne De Beuckelaer
 
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

KVK Tienen
Union Namur
zondag 3 maart
15 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

De wedstrijd U23 OH Leuven - KVK Tienen op zondag 4 februari wordt rechtstreeks uitgezonden op regionale zender ROBtv. De uitzending start om 14.45 uur. We rekenen op de steun van onze fans in Den Dreef!

01/02/2024

Wegens het winterweer geen voetbal dit weekend. Alle wedstrijden zijn afgelast. De wedstrijd van het eerste herenelftal op het veld van KSK Heist wordt verplaatst naar woensdag 20 maart, al kunnen ploegen in onderling overleg een vroegere datum vastleggen. 

18/01/2024

Tibe Vanhaeren verlaat KVK Tienen voor THES Sport. De speler bracht de club eenzijdig op de hoogte van zijn vertrek. We betreuren dit, maar wensen Tibe veel succes. Het is de speler die de keuze maakt, niet KVK.  De manier waarop de transfer tot stand kwam is evenwel te betreuren. We kijken echter vooruit: het geeft meteen ook nieuwe kansen aan andere spelers om zich in de spits te bewijzen.

15/01/2024

KVK Tienen verloor een oefenpartij tegen RFC Luik uit de Proximus Pro League met 3-1. De wedstrijd werd in Luik zonder publiek afgewerkt. De teams oefenden in drie perioden van een half uur.

05/01/2024

Op dinsdag 2 en woensdag 3 januari last onze A-kern een korte winterstage in. Sportief manager Johan Froment leidt spelers en staf richting het Proximus Base Camp in Tubeke, de thuisbasis van onze Rode Duivels. KVK Tienen kan zich daar in de meest optimale omstandigheden voorbereiden op de terugronde.

23/12/2023
Jorte Jacobs uit Leuven onderschrijft als jeugdspeler een eerste jongerencontract bij de A-kern. Ook volgend seizoen kan hij zich verder ontwikkelen bij KVK Tienen. De 19-jarige middenvelder mocht dit seizoen al vijf keer invallen in competitiewedstrijden. Proficiat Jorte!
 
26/11/2023

Wil je kind in de toekomst bij KVK Tienen voetballen? De talentendagen van de KVK Tienen Academy voor 2024 vinden plaats op maandag 15 januari (U6 tot U9) en dinsdag 30 janauri (U10 tot U13). Inschrijven kan vanaf december via deze website.

11/11/2023

Wegens het stormweer zijn de trainingen van de KVK Tienen Academy op donderdag 2 november afgelast.

02/11/2023

Supporters die willen genieten van de gastronomische footlunch voor de wedstrijd tegen de U23 van OH Leuven op 24 september zijn er best snel bij. Er zijn nog een tiental plaatsen beschikbaar. Meer info hier.

08/09/2023

Opgelet: de wedstrijd tegen UR Namen op zondag 3 september (15 uur) wordt niet in Namen maar in nabije Jambes afgewerkt: Stade Nid des Merles, Allée du Stade 3 5100 Namen. We vernemen dat in de omgeving die dag ook een grote broncanterie-markt plaatsvindt, wat voor extra mobiliteitsuitdagingen zou kunnen zorgen. Het ‘oude’ stadion van Namen zou in de toekomst ingericht worden als parking.

30/08/2023

Ontdek onze partnerbrochure