KVK Tienen - K. Winkel Sport: 2 - 3 Printervriendelijke versie

Winkel Sport telde in de rangschikking een puntje meer dan KVK Tienen, maar was een niet te onderschatten ploeg. De West-Vlamingen verloren niet meer sinds begin februari. Voor KVK was de inzet opnieuw hoog: winnen en het behoud zo snel als kan verzekeren. Matterne moest met een blessure afhaken.
 
De bezoekers schudden KVK al meteen wakker in het begin van de partij. Debouver knikte een hoekschop aan de tweede paal net voldoende over de doellijn om z’n team op voorsprong te brengen. Tienen liet niet begaan en scoorde enkele minuten later aan die overkant. Osei-Berkoe devieerde een voorzet van Kempeneers voorbij doelman Kudimbana. De thuisploeg zette zich door, onder mee via enkele knappe pogingen van Spaenhoven. 
 
Groot was dan ook de verbazing dat het doelpunt opnieuw aan de overkant te noteren was, al zat daar wel een stevig reukje aan. Aanvaller Kudimbana trapte immers Jochmans onderuit in de zestien om dan te scoren. En dat mocht ook van ref Dekeyzer tot ongenoegen van het Tiense publiek.
 
KVK Tienen voetbalde wat aangeslagen na deze nieuwe achterstand. De slordigheden stapelden zich steeds meer op tegen een Winkel Sport dat de boel gesloten hield en weinig ruimte bood. 
 
De bezoekers toonden zich bovendien ook nog eens bijzonder efficiënt door na 56 minuten een derde keer te scoren. De Tiense defensie liet zich te snel uit verband voetballen en de voor Bouzian opgedoken Van De Vel mikte de bal hard tegen de netten. 
 
In de slotfase van de partij zette KVK alles op alles, al moest alles te overhaast met vele slordigheden tot gevolg. Trainer Hias zette met Laureys, Vanweerts en Monamay drie aanvallers in het team. Dat resulteerde echter pas laat in echte druk. Singh verlengde een vrije trap van Spaenhoven in doel. Spaenhoven zou enkele minuten later nog tegen een tweede geel karton aankijken toen hij ingreep bij een Winkelse counter. Tienen probeerde nog, maar kon niet meer scoren. Singh kopte een hoekschop een half metertje naast de kruising.
 
Trainer Wouter Hias was vanzelfsprekend ontgoocheld: ‘Ik vond ons de eerste helft nochtans prima spelen. Misschien wel de beste minuten van het seizoen. We pakken een vermijdbare goal op hoekschop en Winkel maakt daarna nog een ridiculere goal waarbij er volgens mij een fout gebeurt op onze speler.  Ze toonden zich enorm efficiënt. In de tweede helft zakten ze nog wat lager in. En dan zijn ze opnieuw efficiënt en maken ze de 1-3. We hebben nog geprobeerd, maar de aansluitingstreffer kwam er te laat.’
 
‘We gaan tot de laatste wedstrijd moeten spelen om het behoud te verzekeren. Nu hebben we tien dagen om geconcentreerd toe te werken naar Luik. We beseffen dat we nog veel werk hebben, maar weten ook dat we van elke ploeg kunnen winnen of verliezen.’
 
KVK Tienen: Bouzian, Chantrain (63’ Laureys), Vos, Meeus, Mputu (70’ Monamay), Singh, Claes, Jochmans ( 63’ Vanweerts), Spaenhoven, Osei-Berkoe, Kempeneers.
K. Winkel Sport: Kudimbana, Dujardi, Verhooghe, Reuse, Van De Velde (64’ Beyens), Debouver (23’ Tall), Clyncke (90’ Dewaele), Deschilder, Dauchy (64’ Voskanian), Kudimbana, Pupe.
Doelpunten: 5’ Debouver (0-1), 11’ Osei-Berkoe (1-1), 29’ Kudimbana, 56’ Van De Velde (1-3), 82’ Singh (2-3)
Geel: Osei-Berkoe
Rood: Spaenhoven (2x geel)
Scheidsrechter: Tim Dekeyzer
 
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

Zèbres Elites
KVK Tienen
wo. 17 augustus om 20 uur
stadion Olympic Charleroi


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

KVK Tienen speelde 1-1 gelijk in de oefenwedstrijd op het veld van tweede amateurklasser Racing Hades. KVK Tienen toonde zich vooral voor de pauze. Nassim Saïdi zette de Tiense druk om in een voorsprong na een poging van Naudts. Tibo Herbots stond kort voor de pauze pal op een schot van de thuisploeg. In de tweede helft liet trainer Hias ook heel wat jongere spelers opdraven. De ingevallen doelman Wouter Nijsen stond enkele keren paraat, maar kon niet vermijden dat Elens de stand in evenwicht bracht. 

10/08/2022

KVK Tienen opent de bekercompetitie tegen eersteprovincialer RFC Perwez. De club won met 2-0 van derde amateurklasser Ciney. De wedstrijd wordt afgewerkt op zaterdag 13 augustus om 20.30 uur. Dus niet op zondag zoals eerst gepland om de aangekondigde hitte te vermijden. In 2020 oefende KVK nog op het veld van Perwez in de voorbereiding. De afstand tussen Perwez en Tienen bedraagt immers maar 25 km. Bij eventuele winst wacht een week later Rebecq of Meux op verplaatsing. 

08/08/2022

Een jong KVK Tienen won de oefenwedstrijd van derde amateurklasser KFC Diest met 1-0. Jordy Vanweerts maakte het enige doelpunt met een afstandsschot na iets meer dan een uur voetballen, tegen een een Diest dat zich zeker niet zomaar liet wegzetten en ook enkele prima mogelijkheden kon afdwingen. Vanweerts moet geblesseerd naar de kant, maar zijn paraatheid zou niet in gevaar komen.

03/08/2022

Er is een extra oefenwedstrijd aan het voorbereidingsprogramma toegevoegd. Op zaterdag 6 augustus voetbalt KVK Tienen thuis tegen derde amateurklasser KFC Eppegem. Aftrap om 19 uur. Ontdek het volledige oefenprogramma.

01/08/2022

Verdediger Pieter Jochmans raakte in een duel tijdens de oefenpartij tegen de beloften van KV Mechelen geblesseerd aan het aangezicht. Hij brak daarbij zijn oogkas op meerdere plaatsen. Er wacht hem een operatie en een herstelperiode. Een heel snel herstel toegewenst Pieter!

31/07/2022

KVK Tienen speelde 1-1 gelijk tegen de beloften van KV Mechelen die dit seizoen in tweede amateurklasse uitkomen. Na twintig minuten zette Andries Claes een strafschop om na een overtreding op Singh. Een terechte voorsprong voor KVK dat het meest kon dreigen. Arne Naudts kreeg enkele prima kansen om de score uit te diepen, maar zocht nog naar scherpte. Antonio Bill scoorde na een weggever kort na de pauze de 1-1. Mede door de vele wissels was het Mechelen dat met enkele testers in het team in het laatste half uur de wedstrijd wat meer in evenwicht bracht. Wanneer nodig stond doelman Herbots pal. Pieter Jochmans raakte in een duel geblesseerd. Er wordt gevreesd voor een oogkasbreuk. Trainer Hias kon nog geen beroep doen op Kempeneers, Bouzian, Vanweerts, Yagan en Bentayeb.

29/07/2022

KVK Tienen won de oefenpartij op het veld van eersteprovincialer SC Hoegaarden-Outgaarden met 0-1. Belofte  Monamay maakte op aangeven van Vanwesemael het enige doelpunt van de partij na 25 minuten voetballen. Tienen nam 90 minuten lang het voortouw, maar kon dat overwicht niet in doelpunt omzetten tegen een vernieuwd Hoegaarden. Onder andere Naudts was in de tweede helft dicht bij een tweede Tiense goal. Trainer Hias liet opnieuw heel wat spelers opdraven. Bentayeb, Bracké, Vanweerts, Kempeneers en Bouzian waren onbeschikbaar. Aanwinst Yagan sluit later aan bij de groep.

27/07/2022
KVK Tienen verloor de oefenpartij op het veld van derde amateurklasser RAS Jodoigne met 2-0. Na een gelijkopgaande eerste helft voetbalde KVK in de tweede helft enkele prima kansen bij mekaar, maar was het de thuisploeg die scoorde via een afstandsschot. Op het uur volgden heel wat wissels, maar werd het ook 2-0. Tienen kreeg nog enkele kansen, maar het ontbrak de jongens van trainer Hias aan efficiëntie tegen een vaardige thuisploeg.
24/07/2022

KVK Tienen begint aan de bekercompetitie op zondag 14 augustus met een thuiswedstrijd in de derde ronde. Mogelijke tegenstanders zijn Perwez, Montignies B, Ciney en Messancy. Bij plaatsing volgt een week later een verplaatsing naar opnieuw een Waalse club. Tegenstanders zijn dan mogelijk Rebecq, Francorchamps, Frelangoise, Meux, Brainois of Beloeil. Bij plaatsing voor de vijfde ronde speelt KVK opnieuw in eigen huis. Mogelijke tegenstanders zijn dan o.a. Sporting Hasselt, Waremme, Gullegem en Witgoor Dessel.

07/07/2022

KVK Tienen, zonder aanwinsten Bentayeb en Bergiers wegens vakantie, verloor de oefenpartij tegen 1B-club Lierse met 2-4. De thuisploeg begon prima aan de partij. Naudts verzilverde een mooie pass na enkele minuten voetballen. Gillekens maakte op het half uur gelijk met een kopbal onder de lat. Net voor rusten trapte opnieuw Naudts een prima acterend KVK knap op voorsprong. Na de pauze liet trainer Hias heel wat beloftevolle spelers opdraven. Van Acker tekende kort na de pauze voor de 2-2 met een afstandsschot. De Schryver legde enkele minuten later de 2-3 binnen. Bracké was dicht bij de aansluitingstreffer, maar zag zijn elfmeter gepareerd. Van Acker zette de 2-4 eindstand op het scorebord. Een boeiende partij, met een KVK dat vooral voor de pauze een degelijke beurt maakte. Ook trainer Hias zag een wedstrijd met twee gezichten. 'Jammer dat de taken na die degelijke eerste periode in de tweede helft niet werden uitgevoerd zoals afgesproken', aldus de Tiense trainer.

25/06/2022

Ontdek onze partnerbrochure