KVK Tienen - K. Winkel Sport: 2 - 3 Printervriendelijke versie

Winkel Sport telde in de rangschikking een puntje meer dan KVK Tienen, maar was een niet te onderschatten ploeg. De West-Vlamingen verloren niet meer sinds begin februari. Voor KVK was de inzet opnieuw hoog: winnen en het behoud zo snel als kan verzekeren. Matterne moest met een blessure afhaken.
 
De bezoekers schudden KVK al meteen wakker in het begin van de partij. Debouver knikte een hoekschop aan de tweede paal net voldoende over de doellijn om z’n team op voorsprong te brengen. Tienen liet niet begaan en scoorde enkele minuten later aan die overkant. Osei-Berkoe devieerde een voorzet van Kempeneers voorbij doelman Kudimbana. De thuisploeg zette zich door, onder mee via enkele knappe pogingen van Spaenhoven. 
 
Groot was dan ook de verbazing dat het doelpunt opnieuw aan de overkant te noteren was, al zat daar wel een stevig reukje aan. Aanvaller Kudimbana trapte immers Jochmans onderuit in de zestien om dan te scoren. En dat mocht ook van ref Dekeyzer tot ongenoegen van het Tiense publiek.
 
KVK Tienen voetbalde wat aangeslagen na deze nieuwe achterstand. De slordigheden stapelden zich steeds meer op tegen een Winkel Sport dat de boel gesloten hield en weinig ruimte bood. 
 
De bezoekers toonden zich bovendien ook nog eens bijzonder efficiënt door na 56 minuten een derde keer te scoren. De Tiense defensie liet zich te snel uit verband voetballen en de voor Bouzian opgedoken Van De Vel mikte de bal hard tegen de netten. 
 
In de slotfase van de partij zette KVK alles op alles, al moest alles te overhaast met vele slordigheden tot gevolg. Trainer Hias zette met Laureys, Vanweerts en Monamay drie aanvallers in het team. Dat resulteerde echter pas laat in echte druk. Singh verlengde een vrije trap van Spaenhoven in doel. Spaenhoven zou enkele minuten later nog tegen een tweede geel karton aankijken toen hij ingreep bij een Winkelse counter. Tienen probeerde nog, maar kon niet meer scoren. Singh kopte een hoekschop een half metertje naast de kruising.
 
Trainer Wouter Hias was vanzelfsprekend ontgoocheld: ‘Ik vond ons de eerste helft nochtans prima spelen. Misschien wel de beste minuten van het seizoen. We pakken een vermijdbare goal op hoekschop en Winkel maakt daarna nog een ridiculere goal waarbij er volgens mij een fout gebeurt op onze speler.  Ze toonden zich enorm efficiënt. In de tweede helft zakten ze nog wat lager in. En dan zijn ze opnieuw efficiënt en maken ze de 1-3. We hebben nog geprobeerd, maar de aansluitingstreffer kwam er te laat.’
 
‘We gaan tot de laatste wedstrijd moeten spelen om het behoud te verzekeren. Nu hebben we tien dagen om geconcentreerd toe te werken naar Luik. We beseffen dat we nog veel werk hebben, maar weten ook dat we van elke ploeg kunnen winnen of verliezen.’
 
KVK Tienen: Bouzian, Chantrain (63’ Laureys), Vos, Meeus, Mputu (70’ Monamay), Singh, Claes, Jochmans ( 63’ Vanweerts), Spaenhoven, Osei-Berkoe, Kempeneers.
K. Winkel Sport: Kudimbana, Dujardi, Verhooghe, Reuse, Van De Velde (64’ Beyens), Debouver (23’ Tall), Clyncke (90’ Dewaele), Deschilder, Dauchy (64’ Voskanian), Kudimbana, Pupe.
Doelpunten: 5’ Debouver (0-1), 11’ Osei-Berkoe (1-1), 29’ Kudimbana, 56’ Van De Velde (1-3), 82’ Singh (2-3)
Geel: Osei-Berkoe
Rood: Spaenhoven (2x geel)
Scheidsrechter: Tim Dekeyzer
 
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

Thes Sport
KVK Tienen
zaterdag 30 september
19.30 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

Supporters die willen genieten van de gastronomische footlunch voor de wedstrijd tegen de U23 van OH Leuven op 24 september zijn er best snel bij. Er zijn nog een tiental plaatsen beschikbaar. Meer info hier.

08/09/2023

Opgelet: de wedstrijd tegen UR Namen op zondag 3 september (15 uur) wordt niet in Namen maar in nabije Jambes afgewerkt: Stade Nid des Merles, Allée du Stade 3 5100 Namen. We vernemen dat in de omgeving die dag ook een grote broncanterie-markt plaatsvindt, wat voor extra mobiliteitsuitdagingen zou kunnen zorgen. Het ‘oude’ stadion van Namen zou in de toekomst ingericht worden als parking.

30/08/2023

Op donderdag 10 augustus voetballen de Tiense beloften in het Bergéstadion tegen de elite van OH Leuven. Aftrap om 19 uur! Zaterdag 12 augustus voetbalt het eerste herenelftal bijkomend op het terrein van derde amateurklasser Berg en Dal. Aftrap in Meerhout om 12 uur ’s middags. 

10/08/2023

Er is een extra wedstrijd aan het oefenprogramma toegevoegd. Op woensdag 16 augustus oefent KVK Tienen in het Bergéstadion tegen derde amateurklasser RAS Jodoigne. Aftrap om 20 uur.

05/08/2023

Wie onze beloften aan het werk wil zien kan op woensdagavond 26 juli terecht in het Bergéstadion. Tegenstander in de oefenpartij is eersteprovincialer KOSC Wijgmaal (20.30 uur). Zondag is tweedeprovincialer Averbode-Okselaar te gast (aftrap 15 uur).

25/07/2023

Noteer alvast in je agenda: de jaarlijkse ploegvoorstelling is gepland op vrijdag 18 augustus vanaf 18 uur. Na afloop volgt een wedstrijd van onze beloften. 

02/07/2023

We vernemen het overlijden van mevrouw Mathilde Beelen. Vele fans herinneren zich haar ongetwijfeld als ‘Matilleke’ die in de grote kantine een tiental jaar geleden mee instond voor de bediening. KVK Tienen betuigt haar oprecht medeleven aan familie en vrienden. Het overlijdensbericht vind je hier.

31/05/2023

We vernemen het overlijden van oud-KVK Tienen speler Dirk Crabbé. Hij werd 65 jaar. De aanvallende middenvelder voetbalde tussen 1986 en 1989 drie seizoenen lang bij Tienen onder leiding van trainers Jaak Merchez en Jean-Pierre Vande Velde. Eerder voetbalde hij voor KV Mechelen, KV Kortrijk en Stade Leuven. We betuigen ons medeleven aan familie en vrienden.

22/05/2023

Supporters opgelet: de wedstrijd tegen de beloften van R. Antwerp FC is verplaatst van zaterdagavond 20 mei naar vrijdagavond 19 mei. Aftrap om 20 uur op het Lisp in Lier.

16/05/2023

KVK Tienen heeft de licentie voor eerste nationale seizoen 2023-2024 nu ook officieel te pakken. Indien de club zich ook sportief kan handhaven staat niets een verlengd verblijf in eerste nationale in de weg. Het behalen van een licentie is allerminst een formaliteit gezien de vele verplichtingen en de stevige administratieve voorbereiding. Proficiat aan iedereen die hier aan meewerkte.

19/04/2023

Ontdek onze partnerbrochure