KVK Tienen - K. Winkel Sport: 2 - 3 Printervriendelijke versie

Winkel Sport telde in de rangschikking een puntje meer dan KVK Tienen, maar was een niet te onderschatten ploeg. De West-Vlamingen verloren niet meer sinds begin februari. Voor KVK was de inzet opnieuw hoog: winnen en het behoud zo snel als kan verzekeren. Matterne moest met een blessure afhaken.
 
De bezoekers schudden KVK al meteen wakker in het begin van de partij. Debouver knikte een hoekschop aan de tweede paal net voldoende over de doellijn om z’n team op voorsprong te brengen. Tienen liet niet begaan en scoorde enkele minuten later aan die overkant. Osei-Berkoe devieerde een voorzet van Kempeneers voorbij doelman Kudimbana. De thuisploeg zette zich door, onder mee via enkele knappe pogingen van Spaenhoven. 
 
Groot was dan ook de verbazing dat het doelpunt opnieuw aan de overkant te noteren was, al zat daar wel een stevig reukje aan. Aanvaller Kudimbana trapte immers Jochmans onderuit in de zestien om dan te scoren. En dat mocht ook van ref Dekeyzer tot ongenoegen van het Tiense publiek.
 
KVK Tienen voetbalde wat aangeslagen na deze nieuwe achterstand. De slordigheden stapelden zich steeds meer op tegen een Winkel Sport dat de boel gesloten hield en weinig ruimte bood. 
 
De bezoekers toonden zich bovendien ook nog eens bijzonder efficiënt door na 56 minuten een derde keer te scoren. De Tiense defensie liet zich te snel uit verband voetballen en de voor Bouzian opgedoken Van De Vel mikte de bal hard tegen de netten. 
 
In de slotfase van de partij zette KVK alles op alles, al moest alles te overhaast met vele slordigheden tot gevolg. Trainer Hias zette met Laureys, Vanweerts en Monamay drie aanvallers in het team. Dat resulteerde echter pas laat in echte druk. Singh verlengde een vrije trap van Spaenhoven in doel. Spaenhoven zou enkele minuten later nog tegen een tweede geel karton aankijken toen hij ingreep bij een Winkelse counter. Tienen probeerde nog, maar kon niet meer scoren. Singh kopte een hoekschop een half metertje naast de kruising.
 
Trainer Wouter Hias was vanzelfsprekend ontgoocheld: ‘Ik vond ons de eerste helft nochtans prima spelen. Misschien wel de beste minuten van het seizoen. We pakken een vermijdbare goal op hoekschop en Winkel maakt daarna nog een ridiculere goal waarbij er volgens mij een fout gebeurt op onze speler.  Ze toonden zich enorm efficiënt. In de tweede helft zakten ze nog wat lager in. En dan zijn ze opnieuw efficiënt en maken ze de 1-3. We hebben nog geprobeerd, maar de aansluitingstreffer kwam er te laat.’
 
‘We gaan tot de laatste wedstrijd moeten spelen om het behoud te verzekeren. Nu hebben we tien dagen om geconcentreerd toe te werken naar Luik. We beseffen dat we nog veel werk hebben, maar weten ook dat we van elke ploeg kunnen winnen of verliezen.’
 
KVK Tienen: Bouzian, Chantrain (63’ Laureys), Vos, Meeus, Mputu (70’ Monamay), Singh, Claes, Jochmans ( 63’ Vanweerts), Spaenhoven, Osei-Berkoe, Kempeneers.
K. Winkel Sport: Kudimbana, Dujardi, Verhooghe, Reuse, Van De Velde (64’ Beyens), Debouver (23’ Tall), Clyncke (90’ Dewaele), Deschilder, Dauchy (64’ Voskanian), Kudimbana, Pupe.
Doelpunten: 5’ Debouver (0-1), 11’ Osei-Berkoe (1-1), 29’ Kudimbana, 56’ Van De Velde (1-3), 82’ Singh (2-3)
Geel: Osei-Berkoe
Rood: Spaenhoven (2x geel)
Scheidsrechter: Tim Dekeyzer
 
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

Tot in de
voorbereiding!
-
-


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

We vernemen het overlijden van mevrouw Mathilde Beelen. Vele fans herinneren zich haar ongetwijfeld als ‘Matilleke’ die in de grote kantine een tiental jaar geleden mee instond voor de bediening. KVK Tienen betuigt haar oprecht medeleven aan familie en vrienden. Het overlijdensbericht vind je hier.

31/05/2023

We vernemen het overlijden van oud-KVK Tienen speler Dirk Crabbé. Hij werd 65 jaar. De aanvallende middenvelder voetbalde tussen 1986 en 1989 drie seizoenen lang bij Tienen onder leiding van trainers Jaak Merchez en Jean-Pierre Vande Velde. Eerder voetbalde hij voor KV Mechelen, KV Kortrijk en Stade Leuven. We betuigen ons medeleven aan familie en vrienden.

22/05/2023

Supporters opgelet: de wedstrijd tegen de beloften van R. Antwerp FC is verplaatst van zaterdagavond 20 mei naar vrijdagavond 19 mei. Aftrap om 20 uur op het Lisp in Lier.

16/05/2023

KVK Tienen heeft de licentie voor eerste nationale seizoen 2023-2024 nu ook officieel te pakken. Indien de club zich ook sportief kan handhaven staat niets een verlengd verblijf in eerste nationale in de weg. Het behalen van een licentie is allerminst een formaliteit gezien de vele verplichtingen en de stevige administratieve voorbereiding. Proficiat aan iedereen die hier aan meewerkte.

19/04/2023

KVK Tienen kreeg van licentiemanager Nils Van Brantegem deze week positief advies voor de licentie van eerste nationale. Er worden van ook geen bezwaren meer verwacht die de effectieve toekenning van de licentie in de weg staan. Die licentie bevestigt dat Tienen aan alle extrasportieve voorwaarden voldoet om in eerste nationale aan te treden. Dank aan iedereen die het dossier andermaal nauwgezet mee heeft voorbereid.

22/03/2023

Wegens de sneeuw zijn de trainingen in de KVK Tienen Academy vandaag dinsdag 8 maart afgelast.

08/03/2023

De footlunch voor de partij KVK Tienen - KFC Dessel Sport op zondag 19 maart is ondertussen volzet. Je kan nu al reserveren voor de lunch tegen RFC Luik op 30 april via club100@kvktienen.be.

07/03/2023

De wegens de sneeuw uitgestelde thuiswedstrijd tegen R. Francs Borains wordt verplaatst naar woensdag 1 maart. Aftrap om 20 uur in het Bergéstadion.

10/02/2023

De 25-jarige aanvaller Yassine Bentayeb ruilt KVK Tienen met onmiddellijke ingang voor huidig competitieleider K. Patro Eisden Maasmechelen. De Fransman krijgt er de kans om een profcontract te onderschrijven. KVK Tienen wenst Yassine het beste toe voor zijn verdere voetbalcarrière en dankt hem voor zijn inzet de voorbije maanden.

31/01/2023

Pieter Jochmans blesseerde zich op het veld van Jong AA Gent aan het aangezicht. Ondertussen onderging hij een operatie aan de neus. Er zouden geen extra ingrepen nodig zijn. Jochmans moet het nu twee weken rustig aan doen om dan op te bouwen met een gezichtsmasker als bescherming. Verwacht wordt dat de middenvelder een maand onbeschikbaar blijft.

24/01/2023

Ontdek onze partnerbrochure