KVK Tienen - K. Rupel Boom FC: 1 - 0 Printervriendelijke versie

Mooi weer, veel volk voor de jeugddag, de officiële opening van het nieuwe kunstgrasveld én de belangrijke zespuntenwedstrijd tegen K. Rupel Boom FC op de agenda. Alle ingrediënten voor een geslaagde voetbalmiddag waren dan ook aanwezig in het Bergéstadion.
 
Toch had de eerste helft niet veel om het lijf. De wedstrijd bleef erg gesloten. Een afstandsschot van Abaz verdween naast de kooi van Bouzian. Aan de overkant raakte Mputu na een mooie actie van Claes niet voorbij de bezoekende doelman. Van den Broek moest bij de bezoekers met een hamstringblessure het veld verlaten.
 
Meteen na de pauze kon een vrijstaande Spaenhoven een voorzet niet verzilveren. Opnieuw bleef het wachten op echte kansen. Tot Singh na 70 minuten voetballen een vrije trap van Spaenhoven overhoeks tegen de netten kopte. De ingevallen Vanweerts kreeg de kans om de score te verdubbelen, maar besloot vanuit een scherpe hoek op doelman Laverge en enkele minuten later voorlangs.
 
Boom probeerde de bakens te verzetten in een nerveus slotkwartier. Met nog enkele minuten op de klok kwam het tot een opstootje op het terrein dat gepaard ging met wat duw- en trekwerk. In het daaropvolgende tumult vonden twee bezoekende ‘supporters’ het nodig om de grensrechter te belagen. Dit alles tot ontstentenis van de overgrote meerderheid sportieve fans die het weinig sportieve tafereel met verbazing aanschouwden. Ref Clerckx stuurde iedereen dan maar naar binnen tot de gemoederen opnieuw waren bedaard. 
 
Voor het thuispubliek was het na de herneming nog enkele minuten aftellen geblazen. Dos Santos zorgde nog voor spanning maar trapte in het zijnet. KVK Tienen mocht vieren: de belangrijke driepunter was binnen! 
 
Trainer Wouter Hias was tevreden met de prestatie van zijn team: ‘We zagen een gesloten partij tot het doelpunt viel, maar ik meen te mogen zeggen dat we vandaag de punten verdiend thuishouden. Vanzelfsprekend is dit een belangrijke overwinning, maar we moeten op dit elan verder en elke week een stap blijven zetten richting behoud. Tussen een barrageplaats en top zes zijn maar enkele punten verschil. Alles ligt heel dicht bij mekaar. Het is dus belangrijk om elke week op niveau te voetballen. Ook zaterdag in La Louvière’.
 
KVK Tienen: Bouzian, Chantrain, Meeus, Farin, Mputu (71’ Laureys), Singh, Claes (89’ Lénaers), Jochmans, Spaenhoven, Matterne, Osei-Berkoe (71’ Vanweerts).
K. Rupel Boom FC: Laverge, F. Polizzi, Dos Santos, Nzinga (79’ Sula), L. Polizzi, Abaz, Van Den Steen (54’ Lukebakio), Kyeremeh, Van Den Broek, Geudens, Augustynen. 
Doelpunt: 68’ Singh (1-0)
Geel: Singh, Nzinga, Chantrain, Arrivas, Augustynen, Abaz, Kempeneers, Dos Santos, Meeus
Scheidsrechter: Klass Clerckx
 
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

Tot in de
voorbereiding
One team! One mission!
Ook in eerste nationale '22-'23


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

KVK Tienen kan volgend seizoen rekenen op de diensten van de 21-jarige Matisse Bergiers (°24/6/2000, 1,89m). De talentvolle centrale verdediger komt over van reeksgenoot K. Rupel Boom FC, waar hij twee seizoenen voetbalde en zich tot sterkhouder ontpopte. Daarvoor doorliep hij elf seizoenen lang de jeugdopleiding van RSC Anderlecht. Twee jaar lang voetbalde hij er bij de reserven. Matisse is afkomstig uit het Waals-Brabantse Mont-Saint-Guibert. Hij tekent een overeenkomst voor twee seizoenen. Welkom bij KVK Tienen Matisse! 

11/05/2022

KVK Tienen kiest opnieuw voor jong talent en verwelkomt de 18-jarige verdediger Luca Berten. De Hasselaar komt over van de U18 van OH Leuven en is opgeleid bij KRC Genk. Hij was reeds verschillende keren jeugdinternational bij de U15, U16 en recent nog bij de U18. Hij onderschrijft een overeenkomst voor één seizoen. 

27/04/2022

Verdediger Daan Matterne en middenvelder Andries Claes verlengden hun overeenkomst bij KVK Tienen met twee extra seizoenen. De 33-jarige Lars Lambert uit Neerlinter vervoegt de technische staf als T2. Hij was in het verleden al beloftentrainer bij Wijgmaal en Sporting Hasselt. Hij is ook houder van een UEFA A-trainersdiploma.

17/04/2022

Onze club behaalde opnieuw de licentie om te kunnen aantreden in eerste nationale 2022-2023! Proficiat aan allen die andermaal hard werkten om het dossier zo volledig en nauwgezet voor te bereiden. 

13/04/2022

Middenvelders Pieter Kempeneers en Amardeep Singh verlengden hun overeenkomst bij KVK Tienen met respectievelijk drie en twee seizoenen. Ook doelmannen Viktor Sterckx en Wouter Nijsen blijven volgend seizoen actief bij de club, net als Bouzian die nog een overeenkomst heeft. Keeperstrainer Johan Bogaerts en assistent Ewen Verheyden blijven actief in de technische staf. Sonny Renders krijgt samen met Patrick Pitschon de elitejeugd onder zijn hoede. Eddy Dierickx gaat een nieuwe uitdaging aan bij tweedeprovincialer FC Averbode-Okselaar.

06/04/2022

De wedstrijd KVK Tienen - KSK Heist wordt verplaatst van zondag 3 april naar zaterdagavond 2 april om 20 uur. Het team krijgt zo een extra dag ruimte om zich voor te bereiden op de midweekwedstrijd tegen K. Winkel Sport. Supporters hebben dan weer de kans om te genieten van de Ronde van Vlaanderen op zondag. Alle updates in onze competitiekalender.

07/03/2022

Vier nieuwe contractverlengingen bij KVK Tienen nadat eerder Hannes Meeus en Jonas Bogaerts hun engagement verlengden. Ook de beloftevolle Jordy Vanweerts en Lucas Chantrain voetballen de volgende seizoenen in de Tiense kleuren. Ze onderschreven een nieuwe overeenkomst voor drie seizoenen. Axel Swerten en Pieter Jochmans voor één seizoen.

28/02/2022

De beloftenwedstrijd KVK Tienen - R. Knokke FC vanavond is afgelast wegens het stormweer.

18/02/2022

Ook voor Jonas Bogaerts zit het seizoen er op. In de partij tegen FCV Dender EH liep hij een scheur op in de achillespees en kuit. Na Ben Yagan is het de tweede speler die erg gehavend uit het treffen met de Oost-Vlamingen komt. We wensen ook Jonas een snel herstel toe!  De schade bij Axel Swerten bleef gelukkig binnen de perken.

15/02/2022
De wedstrijd KVK Tienen - RFC Luik van zondag 17 april is verplaatst naar zaterdag 16 april om 18 uur. Na de match bouwen we een feestje in het Bergéstadion. Geen voetbal dus op Paasdag wanneer ook de wielerklassieker Parijs-Roubaix wordt gereden, maar wel op zaterdagavond.
 
15/02/2022

Ontdek onze partnerbrochure