KVK Tienen - K. Rupel Boom FC: 1 - 0 Printervriendelijke versie

Mooi weer, veel volk voor de jeugddag, de officiële opening van het nieuwe kunstgrasveld én de belangrijke zespuntenwedstrijd tegen K. Rupel Boom FC op de agenda. Alle ingrediënten voor een geslaagde voetbalmiddag waren dan ook aanwezig in het Bergéstadion.
 
Toch had de eerste helft niet veel om het lijf. De wedstrijd bleef erg gesloten. Een afstandsschot van Abaz verdween naast de kooi van Bouzian. Aan de overkant raakte Mputu na een mooie actie van Claes niet voorbij de bezoekende doelman. Van den Broek moest bij de bezoekers met een hamstringblessure het veld verlaten.
 
Meteen na de pauze kon een vrijstaande Spaenhoven een voorzet niet verzilveren. Opnieuw bleef het wachten op echte kansen. Tot Singh na 70 minuten voetballen een vrije trap van Spaenhoven overhoeks tegen de netten kopte. De ingevallen Vanweerts kreeg de kans om de score te verdubbelen, maar besloot vanuit een scherpe hoek op doelman Laverge en enkele minuten later voorlangs.
 
Boom probeerde de bakens te verzetten in een nerveus slotkwartier. Met nog enkele minuten op de klok kwam het tot een opstootje op het terrein dat gepaard ging met wat duw- en trekwerk. In het daaropvolgende tumult vonden twee bezoekende ‘supporters’ het nodig om de grensrechter te belagen. Dit alles tot ontstentenis van de overgrote meerderheid sportieve fans die het weinig sportieve tafereel met verbazing aanschouwden. Ref Clerckx stuurde iedereen dan maar naar binnen tot de gemoederen opnieuw waren bedaard. 
 
Voor het thuispubliek was het na de herneming nog enkele minuten aftellen geblazen. Dos Santos zorgde nog voor spanning maar trapte in het zijnet. KVK Tienen mocht vieren: de belangrijke driepunter was binnen! 
 
Trainer Wouter Hias was tevreden met de prestatie van zijn team: ‘We zagen een gesloten partij tot het doelpunt viel, maar ik meen te mogen zeggen dat we vandaag de punten verdiend thuishouden. Vanzelfsprekend is dit een belangrijke overwinning, maar we moeten op dit elan verder en elke week een stap blijven zetten richting behoud. Tussen een barrageplaats en top zes zijn maar enkele punten verschil. Alles ligt heel dicht bij mekaar. Het is dus belangrijk om elke week op niveau te voetballen. Ook zaterdag in La Louvière’.
 
KVK Tienen: Bouzian, Chantrain, Meeus, Farin, Mputu (71’ Laureys), Singh, Claes (89’ Lénaers), Jochmans, Spaenhoven, Matterne, Osei-Berkoe (71’ Vanweerts).
K. Rupel Boom FC: Laverge, F. Polizzi, Dos Santos, Nzinga (79’ Sula), L. Polizzi, Abaz, Van Den Steen (54’ Lukebakio), Kyeremeh, Van Den Broek, Geudens, Augustynen. 
Doelpunt: 68’ Singh (1-0)
Geel: Singh, Nzinga, Chantrain, Arrivas, Augustynen, Abaz, Kempeneers, Dos Santos, Meeus
Scheidsrechter: Klass Clerckx
 
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

KVK Tienen
Union Namur
zondag 3 maart
15 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

De wedstrijd U23 OH Leuven - KVK Tienen op zondag 4 februari wordt rechtstreeks uitgezonden op regionale zender ROBtv. De uitzending start om 14.45 uur. We rekenen op de steun van onze fans in Den Dreef!

01/02/2024

Wegens het winterweer geen voetbal dit weekend. Alle wedstrijden zijn afgelast. De wedstrijd van het eerste herenelftal op het veld van KSK Heist wordt verplaatst naar woensdag 20 maart, al kunnen ploegen in onderling overleg een vroegere datum vastleggen. 

18/01/2024

Tibe Vanhaeren verlaat KVK Tienen voor THES Sport. De speler bracht de club eenzijdig op de hoogte van zijn vertrek. We betreuren dit, maar wensen Tibe veel succes. Het is de speler die de keuze maakt, niet KVK.  De manier waarop de transfer tot stand kwam is evenwel te betreuren. We kijken echter vooruit: het geeft meteen ook nieuwe kansen aan andere spelers om zich in de spits te bewijzen.

15/01/2024

KVK Tienen verloor een oefenpartij tegen RFC Luik uit de Proximus Pro League met 3-1. De wedstrijd werd in Luik zonder publiek afgewerkt. De teams oefenden in drie perioden van een half uur.

05/01/2024

Op dinsdag 2 en woensdag 3 januari last onze A-kern een korte winterstage in. Sportief manager Johan Froment leidt spelers en staf richting het Proximus Base Camp in Tubeke, de thuisbasis van onze Rode Duivels. KVK Tienen kan zich daar in de meest optimale omstandigheden voorbereiden op de terugronde.

23/12/2023
Jorte Jacobs uit Leuven onderschrijft als jeugdspeler een eerste jongerencontract bij de A-kern. Ook volgend seizoen kan hij zich verder ontwikkelen bij KVK Tienen. De 19-jarige middenvelder mocht dit seizoen al vijf keer invallen in competitiewedstrijden. Proficiat Jorte!
 
26/11/2023

Wil je kind in de toekomst bij KVK Tienen voetballen? De talentendagen van de KVK Tienen Academy voor 2024 vinden plaats op maandag 15 januari (U6 tot U9) en dinsdag 30 janauri (U10 tot U13). Inschrijven kan vanaf december via deze website.

11/11/2023

Wegens het stormweer zijn de trainingen van de KVK Tienen Academy op donderdag 2 november afgelast.

02/11/2023

Supporters die willen genieten van de gastronomische footlunch voor de wedstrijd tegen de U23 van OH Leuven op 24 september zijn er best snel bij. Er zijn nog een tiental plaatsen beschikbaar. Meer info hier.

08/09/2023

Opgelet: de wedstrijd tegen UR Namen op zondag 3 september (15 uur) wordt niet in Namen maar in nabije Jambes afgewerkt: Stade Nid des Merles, Allée du Stade 3 5100 Namen. We vernemen dat in de omgeving die dag ook een grote broncanterie-markt plaatsvindt, wat voor extra mobiliteitsuitdagingen zou kunnen zorgen. Het ‘oude’ stadion van Namen zou in de toekomst ingericht worden als parking.

30/08/2023

Ontdek onze partnerbrochure