KVK Tienen - K. Rupel Boom FC: 1 - 0 Printervriendelijke versie

Mooi weer, veel volk voor de jeugddag, de officiële opening van het nieuwe kunstgrasveld én de belangrijke zespuntenwedstrijd tegen K. Rupel Boom FC op de agenda. Alle ingrediënten voor een geslaagde voetbalmiddag waren dan ook aanwezig in het Bergéstadion.
 
Toch had de eerste helft niet veel om het lijf. De wedstrijd bleef erg gesloten. Een afstandsschot van Abaz verdween naast de kooi van Bouzian. Aan de overkant raakte Mputu na een mooie actie van Claes niet voorbij de bezoekende doelman. Van den Broek moest bij de bezoekers met een hamstringblessure het veld verlaten.
 
Meteen na de pauze kon een vrijstaande Spaenhoven een voorzet niet verzilveren. Opnieuw bleef het wachten op echte kansen. Tot Singh na 70 minuten voetballen een vrije trap van Spaenhoven overhoeks tegen de netten kopte. De ingevallen Vanweerts kreeg de kans om de score te verdubbelen, maar besloot vanuit een scherpe hoek op doelman Laverge en enkele minuten later voorlangs.
 
Boom probeerde de bakens te verzetten in een nerveus slotkwartier. Met nog enkele minuten op de klok kwam het tot een opstootje op het terrein dat gepaard ging met wat duw- en trekwerk. In het daaropvolgende tumult vonden twee bezoekende ‘supporters’ het nodig om de grensrechter te belagen. Dit alles tot ontstentenis van de overgrote meerderheid sportieve fans die het weinig sportieve tafereel met verbazing aanschouwden. Ref Clerckx stuurde iedereen dan maar naar binnen tot de gemoederen opnieuw waren bedaard. 
 
Voor het thuispubliek was het na de herneming nog enkele minuten aftellen geblazen. Dos Santos zorgde nog voor spanning maar trapte in het zijnet. KVK Tienen mocht vieren: de belangrijke driepunter was binnen! 
 
Trainer Wouter Hias was tevreden met de prestatie van zijn team: ‘We zagen een gesloten partij tot het doelpunt viel, maar ik meen te mogen zeggen dat we vandaag de punten verdiend thuishouden. Vanzelfsprekend is dit een belangrijke overwinning, maar we moeten op dit elan verder en elke week een stap blijven zetten richting behoud. Tussen een barrageplaats en top zes zijn maar enkele punten verschil. Alles ligt heel dicht bij mekaar. Het is dus belangrijk om elke week op niveau te voetballen. Ook zaterdag in La Louvière’.
 
KVK Tienen: Bouzian, Chantrain, Meeus, Farin, Mputu (71’ Laureys), Singh, Claes (89’ Lénaers), Jochmans, Spaenhoven, Matterne, Osei-Berkoe (71’ Vanweerts).
K. Rupel Boom FC: Laverge, F. Polizzi, Dos Santos, Nzinga (79’ Sula), L. Polizzi, Abaz, Van Den Steen (54’ Lukebakio), Kyeremeh, Van Den Broek, Geudens, Augustynen. 
Doelpunt: 68’ Singh (1-0)
Geel: Singh, Nzinga, Chantrain, Arrivas, Augustynen, Abaz, Kempeneers, Dos Santos, Meeus
Scheidsrechter: Klass Clerckx
 
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

Tot in de
voorbereiding!
-
-


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

We vernemen het overlijden van mevrouw Mathilde Beelen. Vele fans herinneren zich haar ongetwijfeld als ‘Matilleke’ die in de grote kantine een tiental jaar geleden mee instond voor de bediening. KVK Tienen betuigt haar oprecht medeleven aan familie en vrienden. Het overlijdensbericht vind je hier.

31/05/2023

We vernemen het overlijden van oud-KVK Tienen speler Dirk Crabbé. Hij werd 65 jaar. De aanvallende middenvelder voetbalde tussen 1986 en 1989 drie seizoenen lang bij Tienen onder leiding van trainers Jaak Merchez en Jean-Pierre Vande Velde. Eerder voetbalde hij voor KV Mechelen, KV Kortrijk en Stade Leuven. We betuigen ons medeleven aan familie en vrienden.

22/05/2023

Supporters opgelet: de wedstrijd tegen de beloften van R. Antwerp FC is verplaatst van zaterdagavond 20 mei naar vrijdagavond 19 mei. Aftrap om 20 uur op het Lisp in Lier.

16/05/2023

KVK Tienen heeft de licentie voor eerste nationale seizoen 2023-2024 nu ook officieel te pakken. Indien de club zich ook sportief kan handhaven staat niets een verlengd verblijf in eerste nationale in de weg. Het behalen van een licentie is allerminst een formaliteit gezien de vele verplichtingen en de stevige administratieve voorbereiding. Proficiat aan iedereen die hier aan meewerkte.

19/04/2023

KVK Tienen kreeg van licentiemanager Nils Van Brantegem deze week positief advies voor de licentie van eerste nationale. Er worden van ook geen bezwaren meer verwacht die de effectieve toekenning van de licentie in de weg staan. Die licentie bevestigt dat Tienen aan alle extrasportieve voorwaarden voldoet om in eerste nationale aan te treden. Dank aan iedereen die het dossier andermaal nauwgezet mee heeft voorbereid.

22/03/2023

Wegens de sneeuw zijn de trainingen in de KVK Tienen Academy vandaag dinsdag 8 maart afgelast.

08/03/2023

De footlunch voor de partij KVK Tienen - KFC Dessel Sport op zondag 19 maart is ondertussen volzet. Je kan nu al reserveren voor de lunch tegen RFC Luik op 30 april via club100@kvktienen.be.

07/03/2023

De wegens de sneeuw uitgestelde thuiswedstrijd tegen R. Francs Borains wordt verplaatst naar woensdag 1 maart. Aftrap om 20 uur in het Bergéstadion.

10/02/2023

De 25-jarige aanvaller Yassine Bentayeb ruilt KVK Tienen met onmiddellijke ingang voor huidig competitieleider K. Patro Eisden Maasmechelen. De Fransman krijgt er de kans om een profcontract te onderschrijven. KVK Tienen wenst Yassine het beste toe voor zijn verdere voetbalcarrière en dankt hem voor zijn inzet de voorbije maanden.

31/01/2023

Pieter Jochmans blesseerde zich op het veld van Jong AA Gent aan het aangezicht. Ondertussen onderging hij een operatie aan de neus. Er zouden geen extra ingrepen nodig zijn. Jochmans moet het nu twee weken rustig aan doen om dan op te bouwen met een gezichtsmasker als bescherming. Verwacht wordt dat de middenvelder een maand onbeschikbaar blijft.

24/01/2023

Ontdek onze partnerbrochure