KVK Tienen - K. Patro Eisden Maasmechelen 1 - 0 Printervriendelijke versie

Een partij met grote inzet. KVK Tienen moest minstens een punt pakken om het behoud te verzekeren na de teleurstellende slotfase in Thes waar de partij in enkele minuten helemaal keerde. Patro kon bij winst een ticket voor de play-offs voor promotie naar 1B bemachtigen. Vijf supportersbussen maakten de verplaatsing vanuit Limburg naar het mooi gevulde Bergéstadion dat een echte voetbalsfeer ademde. Bij Tienen was Mputu onbeschikbaar wegens een blessure. Claes kwam opnieuw in het elftal.
 
Een scherp KVK Tienen begon complexloos aan de partij en voetbalde van meetaf aan naar voren. Na een kwartier voetballen een eerste keer opschudding toen Massengo een lob van dirigent Claes via de onderkant van de lat al dan niet voor de doellijn keerde. Belin stond paraat op een pegel van Osei-Berkoe. Aan de overkant stond ook Bouzian pal op een poging van Arénate.
 
Tumult toen Mombongo na 25 minuten voetballen Chantrain onderuit werkte aan de zijlijn. Ref De Couvreur stuurde de spits  meteen naar de kleedkamer met een tweede gele kaart. De numerieke meerderheid bracht niet meteen kansen voor Tienen: het was Arénate die alleen voor Bouzian opdook en de hoek mocht kiezen, maar van dichtbij op het lichaam van de Tiense doelman trapte.
 
In de tweede helft voetbalde KVK met hetzelfde enthousiasme. Patro kreeg geen greep op de partij. Na een uur voetballen zwierde ex-Patrospeler Swerten de bal voor doel waar een sterk spelende Terry Osei-Berkoe knap overhoeks afwerkte. Een doelpunt dat de tribunes liet daveren.  De werklustige Vanweerts kopte enkele minuten later nipt naast. Trainer Stijnen probeerde met een wissel het tij nog te keren, maar KVK ging onverstoord door op hetzelfde elan.
 
Naarmate de partij vorderde werden ook de spelers wat nerveuzer. Ref De Couvreur zwaaide dan ook met kaarten om de troepen in het gareel te houden. Trainer Stijnen en speler Bounou kregen nog rood. Ondertussen was het genieten voor de Tiense fans die er een feestje van maken op de tribunes en rond het veld. De ontlading was dan ook groot toen de scheidsrechter de 1-0 op de tabellen floot na een knappe collectieve prestatie.
 
De overstromingen in de zomer, een half seizoen voetballen op het veld van STVV, de trainerscarrousel, als enige club onderaan geen ‘extra’ punten krijgen nadat La Louvière een speler onrechtmatig opstelde… het was niet het eenvoudigste seizoen voor KVK Tienen. Het doet dan ook deugd om op deze manier het behoud te verzekeren, gesteund door een fantastisch thuispubliek. Bedankt en meer van dat volgend seizoen in eerste nationale! Komaan KVK!
 
KVK Tienen: Bouzian, Chantrain, Vanweerts (76’ Laureys), Meeus, Singh, Swerten (90’ Spaenhoven), Claes, Jochmans (88’ Jochmans), Matterne, Osel-Berkoe (90’ Vos), Kempeneers
K. Patro Eisden: Belin, Dijkhuizen, Massengo, Corstjens, Vandergeeten (71’ Baysal), Gueroui, Terwingen, Bounou, Arénate (84’ Naudts), Bamona, Mombongo
Doelpunt: 57’ Osei-Berkoe 1-0
Geel: Hias, Meeus, Corstjens, Osei-Berkoe, Jochmans, Gueroui. Singh
Rood: 21’ Mombongo (2 x geel), 82’ Stijnen (2 x geel), 85’ Bounou (2 x geel).
Scheidsrechter: Hannes De Couvreur
 
 
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

Tot in de
voorbereiding
One team! One mission!
Ook in eerste nationale '22-'23


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

KVK Tienen kan volgend seizoen rekenen op de diensten van de 21-jarige Matisse Bergiers (°24/6/2000, 1,89m). De talentvolle centrale verdediger komt over van reeksgenoot K. Rupel Boom FC, waar hij twee seizoenen voetbalde en zich tot sterkhouder ontpopte. Daarvoor doorliep hij elf seizoenen lang de jeugdopleiding van RSC Anderlecht. Twee jaar lang voetbalde hij er bij de reserven. Matisse is afkomstig uit het Waals-Brabantse Mont-Saint-Guibert. Hij tekent een overeenkomst voor twee seizoenen. Welkom bij KVK Tienen Matisse! 

11/05/2022

KVK Tienen kiest opnieuw voor jong talent en verwelkomt de 18-jarige verdediger Luca Berten. De Hasselaar komt over van de U18 van OH Leuven en is opgeleid bij KRC Genk. Hij was reeds verschillende keren jeugdinternational bij de U15, U16 en recent nog bij de U18. Hij onderschrijft een overeenkomst voor één seizoen. 

27/04/2022

Verdediger Daan Matterne en middenvelder Andries Claes verlengden hun overeenkomst bij KVK Tienen met twee extra seizoenen. De 33-jarige Lars Lambert uit Neerlinter vervoegt de technische staf als T2. Hij was in het verleden al beloftentrainer bij Wijgmaal en Sporting Hasselt. Hij is ook houder van een UEFA A-trainersdiploma.

17/04/2022

Onze club behaalde opnieuw de licentie om te kunnen aantreden in eerste nationale 2022-2023! Proficiat aan allen die andermaal hard werkten om het dossier zo volledig en nauwgezet voor te bereiden. 

13/04/2022

Middenvelders Pieter Kempeneers en Amardeep Singh verlengden hun overeenkomst bij KVK Tienen met respectievelijk drie en twee seizoenen. Ook doelmannen Viktor Sterckx en Wouter Nijsen blijven volgend seizoen actief bij de club, net als Bouzian die nog een overeenkomst heeft. Keeperstrainer Johan Bogaerts en assistent Ewen Verheyden blijven actief in de technische staf. Sonny Renders krijgt samen met Patrick Pitschon de elitejeugd onder zijn hoede. Eddy Dierickx gaat een nieuwe uitdaging aan bij tweedeprovincialer FC Averbode-Okselaar.

06/04/2022

De wedstrijd KVK Tienen - KSK Heist wordt verplaatst van zondag 3 april naar zaterdagavond 2 april om 20 uur. Het team krijgt zo een extra dag ruimte om zich voor te bereiden op de midweekwedstrijd tegen K. Winkel Sport. Supporters hebben dan weer de kans om te genieten van de Ronde van Vlaanderen op zondag. Alle updates in onze competitiekalender.

07/03/2022

Vier nieuwe contractverlengingen bij KVK Tienen nadat eerder Hannes Meeus en Jonas Bogaerts hun engagement verlengden. Ook de beloftevolle Jordy Vanweerts en Lucas Chantrain voetballen de volgende seizoenen in de Tiense kleuren. Ze onderschreven een nieuwe overeenkomst voor drie seizoenen. Axel Swerten en Pieter Jochmans voor één seizoen.

28/02/2022

De beloftenwedstrijd KVK Tienen - R. Knokke FC vanavond is afgelast wegens het stormweer.

18/02/2022

Ook voor Jonas Bogaerts zit het seizoen er op. In de partij tegen FCV Dender EH liep hij een scheur op in de achillespees en kuit. Na Ben Yagan is het de tweede speler die erg gehavend uit het treffen met de Oost-Vlamingen komt. We wensen ook Jonas een snel herstel toe!  De schade bij Axel Swerten bleef gelukkig binnen de perken.

15/02/2022
De wedstrijd KVK Tienen - RFC Luik van zondag 17 april is verplaatst naar zaterdag 16 april om 18 uur. Na de match bouwen we een feestje in het Bergéstadion. Geen voetbal dus op Paasdag wanneer ook de wielerklassieker Parijs-Roubaix wordt gereden, maar wel op zaterdagavond.
 
15/02/2022

Ontdek onze partnerbrochure