KVK Tienen - K. Bocholt VV: 4 - 2 Printervriendelijke versie

KVK Tienen was uit op revanche na de smadelijke nederlaag op het veld van Bocholt in de heenronde. Een onbeheersbare factor die deze topper mee kon bepalen was de stevige stormwind. Het was dus afwachten of ‘Dennis’ roet in het eten zou gooien. Bij de bezoekers waren Geebelen en Houben afwezig. Jo Claes kon rekenen op een fitte spelerskern en begon met dezelfde spelers als een weekje eerder op het veld van Londerzeel.
 
De wedstrijd begon bijzonder ongelukkig voor KVK Tienen. Doelman Hannes verkeek zich mede door de stevige wind op een gekrulde vrije trap van Wouter Scheelen. Aan de overkant kreeg Haenen de bal tegen de arm in de zestien. Ref De Keyzer meende dat een elfmeter niet aan de orde was, ondanks de Tiense pleidooien. 
 
Na 18 minuten ging de bal wél op de stip na een handsbal van Ruben Scheelen op een Tiense pegel. Kapitein Meeus trapte de gelijkmaker via de onderkant van de dwarsligger op het scorebord, met veel protest van de bezoekers omdat de bal volgens hen de doellijn niet had overschreden. Het spektakelstuk ging ondertussen onverwijld verder. Ventôse werd door Dieme van de sokken gelopen in de zestien en dwong zo een tweede elfmeter af in enkele minuten. Meeus zette vanop de stip KVK op voorsprong met zijn tweede van de middag.
 
Ondanks de stevige tegenwind, was Tienen de gevaarlijkste ploeg. Vanwelkenhuysen bereikte de vrij aangelopen Bogaerts die de 3-1 tegen de netten knalde. De thuisploeg maakte de klus voor de koffie  zelfs helemaal af nadat Bogaerts zijn maatje Ventôse in het straatje stuurde. Vanuit een schuine hoek zette hij in twee tijden de fraaie 4-1 stand op het scorebord. 
 
Na de pauze voetbalde KVK met de wind in de rug. Nu waren het de bezoekers die ondanks de tegenwind net wat meer kwamen opzetten. Op het uur milderde Wouter Scheelen met hard schot ondanks weerwerk van Alexander Vos. Die toonde zich enkele minuten later overigens bijzonder accuraat met een knappe tackle op de doorgebroken Bertjens.
 
Tienen probeerde te profiteren van de stevige rugwind en kwam niet meer in de problemen. Een verre voorzet van Matterne bracht doelman Wertelaers ei zo na in de problemen. De doelman hield ook de ingevallen Kempeneers van de 5-1 met een puike redding op een schot vanuit het pak.
 
Aan de overkant ging doelman Hannes prima in de voeten van een aanstormende Bertjens. Ook de extra Tiense treffer bleef uit ondanks de geboden ruimte. Na een mooie actie van Deflem trapte Ventôse laag in de handen van Wertelaers. Dieme kreeg nog een tweede geel karton op aangeven van de grensrechter in een roerig slot.
 
KVK Tienen boekte een belangrijke zege in een spektakelpartij, die uiteraard betere omstandigheden verdiende. De titeldebatten liggen nog helemaal open, met een viertal KVK Tienen, K. Bocholt VV, Eendracht Aalst en Cappellen dat een kloofje slaat met de achtervolgers.
 
Trainer Jo Claes was erg blij met de overwinning: ‘De wedstrijd begon niet goed omdat enkele afspraken niet werden nagekomen. Iemand moest op de juiste plaats staan om te voorkomen dat die bal doorschiet. Daarna hebben we een vuist gemaakt en pakken we twee terechte elfmeters. Ik ben fier op de mentaliteit van mijn spelers. De punten tegen Duffel en de onterechte nederlaag tegen Sporting Hasselt zinderden nog wat na, maar met deze overwinning bevestigen we onze kwaliteiten. Vandaag hadden we de kracht om Bocholt hoog vast te zetten ondanks de tegenwind. In de tweede helft hadden we de ruimtes meer kunnen benutten, maar ook Bocholt kwam ons niet echt meer bedreigen. Ik ben heel blij met de manier waarop we deze overwinning boekten’. 
 
Volgend weekend trekt KVK Tienen naar het Wijgmaal van kersvers coach Steven De Pauw. Wijgmaal staat onderaan de rangschikking en speelde dit weekend gelijk bij Berchem. Een derby is echter nooit een wedstrijd als een andere. Onze jongens zullen dan ook op hun hoede moeten zijn als ze de overwinning willen binnenhalen op het veld van een gemotiveerde tegenstander.
 
KVK Tienen: Hannes, Vos, Meeus, Ventôse, Weeghmans, Singh, Claes (75’ Deflem), Bogaerts, Matterne, Convents (65’ Kempeneers), Vanwelkenhuysen. 
K. Bocholter VV: Wertelaers, Van Den Putte, Scheelen, Nys, Maes (46’ Leao Kessels), Bertjens, Peeters (77’ Didden), Palmans, Scheelen, Vanhaen, Dieme.
Doelpunten: 2’ Scheelen (0-1), 18’ Meeus (pen., 1-1), 20’ Meeus (pen., 2-1), 30’ Meeus (pen., 3-1), 38’ Ventôse (4-1), 62’ Scheelen (4-2)
Geel: Peeters, Vanhaen, Convents, Vanwelkenhuysen, Schuermans (assistent-trainer Bocholt)
Rood: Dieme (2x geel)
Scheidsrechter: Tim De Keyzer
 
 
>> Meer foto's van deze wedstrijd vind je op onze Facebook-pagina of via www.football-weekends.com
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

RAS Jodoigne
KVK Tienen
oefenwedstrijd
zo. 24 juli om 16 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

KVK Tienen, zonder aanwinsten Bentayeb en Bergiers wegens vakantie, verloor de oefenpartij tegen 1B-club Lierse met 2-4. De thuisploeg begon prima aan de partij. Naudts verzilverde een mooie pass na enkele minuten voetballen. Gillekens maakte op het half uur gelijk met een kopbal onder de lat. Net voor rusten trapte opnieuw Naudts een prima acterend KVK knap op voorsprong. Na de pauze liet trainer Hias heel wat beloftevolle spelers opdraven. Van Acker tekende kort na de pauze voor de 2-2 met een afstandsschot. De Schryver legde enkele minuten later de 2-3 binnen. Bracké was dicht bij de aansluitingstreffer, maar zag zijn elfmeter gepareerd. Van Acker zette de 2-4 eindstand op het scorebord. Een boeiende partij, met een KVK dat vooral voor de pauze een degelijke beurt maakte. Ook trainer Hias zag een wedstrijd met twee gezichten. 'Jammer dat de taken na die degelijke eerste periode in de tweede helft niet werden uitgevoerd zoals afgesproken', aldus de Tiense trainer.

25/06/2022
Het was bakken en braden op en rond het veld voor de oefenpartij tegen STVV. De bezoekers begonnen snedig, maar de Tiense defensie stond meteen pal ondanks de schaarse trainingen die al waren afgewerkt. Bij een mooie counter trapte Bentayeb KVK op voorsprong. Tien minuten later stond het al 2-0: Andries Claes plaatste de bal mooi naast de STVV goalie. Na de pauze drukte STVV Tienen wat meer in het defensief zonder echt grote kansen af te dwingen. Kaya tekende in de slotminuten voor de aansluitingstreffer. Ei zo na werd het 2-2, maar doelman op proef Wim Vanmarsenille haalde fraai een elftmeter van Brühls van tussen de palen. Een counterende Vanweerts zette op aangeven van nieuwkomer Saïdi de 3-1 eindstand op het scorebord.  
19/06/2022

Op zaterdag 25 juni oefent KVK Tienen tegen 1B-club Lierse. De wedstrijd in het Bergéstadion wordt afgetrapt om 11 uur in de voormiddag. Ontdek het volledige zomerprogramma van KVK!

15/06/2022

Verdediger Alexander Vos stroomde in 2015 vanuit de beloften door naar het eerste elftal en was er zeven seizoenen lang een vaste waarde. Met zijn vista, secure spelstijl en vastberadenheid was hij tot op heden een sterkhouder in de defensie. Volgend seizoen vinden we hem niet meer terug tussen de lijnen. Recent nam hij de beslissing om te stoppen met voetballen. ‘Een minder evidente maar doordachte keuze’, vertelt Alexander. ‘De combinatie van het voetbal met mijn professionele loopbaan is te veeleisend geworden. Ik blijf KVK Tienen wel van dichtbij volgen en ben volgend seizoen zeker op de tribunes terug te vinden om te supporteren voor mijn ploegmakkers’. Alexander, bedankt voor je inzet voor KVK Tienen en tot in het Bergéstadion!

11/06/2022

KVK Tienen kan volgend seizoen rekenen op de diensten van de 21-jarige Matisse Bergiers (°24/6/2000, 1,89m). De talentvolle centrale verdediger komt over van reeksgenoot K. Rupel Boom FC, waar hij twee seizoenen voetbalde en zich tot sterkhouder ontpopte. Daarvoor doorliep hij elf seizoenen lang de jeugdopleiding van RSC Anderlecht. Twee jaar lang voetbalde hij er bij de reserven. Matisse is afkomstig uit het Waals-Brabantse Mont-Saint-Guibert. Hij tekent een overeenkomst voor twee seizoenen. Welkom bij KVK Tienen Matisse! 

11/05/2022

KVK Tienen kiest opnieuw voor jong talent en verwelkomt de 18-jarige verdediger Luca Berten. De Hasselaar komt over van de U18 van OH Leuven en is opgeleid bij KRC Genk. Hij was reeds verschillende keren jeugdinternational bij de U15, U16 en recent nog bij de U18. Hij onderschrijft een overeenkomst voor één seizoen. 

27/04/2022

Verdediger Daan Matterne en middenvelder Andries Claes verlengden hun overeenkomst bij KVK Tienen met twee extra seizoenen. De 33-jarige Lars Lambert uit Neerlinter vervoegt de technische staf als T2. Hij was in het verleden al beloftentrainer bij Wijgmaal en Sporting Hasselt. Hij is ook houder van een UEFA A-trainersdiploma.

17/04/2022

Onze club behaalde opnieuw de licentie om te kunnen aantreden in eerste nationale 2022-2023! Proficiat aan allen die andermaal hard werkten om het dossier zo volledig en nauwgezet voor te bereiden. 

13/04/2022

Middenvelders Pieter Kempeneers en Amardeep Singh verlengden hun overeenkomst bij KVK Tienen met respectievelijk drie en twee seizoenen. Ook doelmannen Viktor Sterckx en Wouter Nijsen blijven volgend seizoen actief bij de club, net als Bouzian die nog een overeenkomst heeft. Keeperstrainer Johan Bogaerts en assistent Ewen Verheyden blijven actief in de technische staf. Sonny Renders krijgt samen met Patrick Pitschon de elitejeugd onder zijn hoede. Eddy Dierickx gaat een nieuwe uitdaging aan bij tweedeprovincialer FC Averbode-Okselaar.

06/04/2022

De wedstrijd KVK Tienen - KSK Heist wordt verplaatst van zondag 3 april naar zaterdagavond 2 april om 20 uur. Het team krijgt zo een extra dag ruimte om zich voor te bereiden op de midweekwedstrijd tegen K. Winkel Sport. Supporters hebben dan weer de kans om te genieten van de Ronde van Vlaanderen op zondag. Alle updates in onze competitiekalender.

07/03/2022

Ontdek onze partnerbrochure