KVK Tienen - K. Berchem Sport: 4 - 1 Printervriendelijke versie

Geen Matterne (schoolverplichtingen) en Vos (hamstrings) voor de wedstrijd tegen K. Berchem Sport. Door de winst van Bocholter moest KVK Tienen winnen om aan de leiding te blijven. 
 
Tienen dreigde als eerste na samenspel tussen Vanwelkenhuysen en Ventôse, maar het waren de bezoekers die in het openingskwartier sterk kwamen opzetten. Doelman Hannes voorkwam via de dwarsligger dat de bedrijvige El Yazidi zijn ploeg op voorsprong bracht.
 
Na 25 minuten zag Vanwelkenhuysen zijn poging vanuit een scherpe hoek afgeweerd. In de rebound trapte Cornelissen het hoofd van Singh aan. Gevaarlijk spel mét contact en een elfmeter die feilloos door kapitein Meeus werd omgezet.
 
Tienen kwam meer in de match en dwong een resem hoekschoppen af. Doelman Appels moest echter zelden aan het werk. Aan de overkant kende Hannes weinig problemen met een schuiver van Cornelissen. Vanwelkenhuysen trapte voor Tienen nog hard voorlangs.
 
De thuisploeg begon sterk aan de tweede helft. Na een hoekschop nam Kempeneers het leder in één tijd op de slof. Een loeier van een volley die onhoudbaar tegen de Berchemse netten verdween. Tienen drukte het gaspedaal nu verder in. Vanwelkenhuysen vergat de vrijstaande Convents aan te spelen en scoorde enkele minuten later vanuit buitenspel. Berchem moest het spel nu helemaal ondergaan en plooide noodgedwongen terug.
 
Vanwelkenhuysen kon tot twee keer toe aanleggen, maar mikte de bal niet voorbij doelman Appels. Toen Convents een slalom doorheen de defensie opzette was het wel raak: 3-1! Aan de overzijde kwam ook Berchem opzetten met een schot van Al Yazidi in de handen van Hannes. Toch was Tienen via invaller Acke het dichtst bij de 4-1. De Tiense verscheen voor het Berchemse doel, maar trapte over. Een moment later kwam hij centimeters te kort om een voorzet van Convents te benutten. Zelfs een derde keer was de spits dicht zijn goaltje, maar hij kopte het leder nipt voorlangs.
 
Berchem, nog steeds positief ondersteund door de meegereisde supporters, lukte dan toch een doelpunt via Beirlant, al was er volgens de Tiense aanhang sprake van niet gefloten handspel. Veel maakte het echter niet uit, want toen andermaal Kempeneers in de slotminuut hard op de staak knalde vanuit de tweede lijn, was Acke er als de kippen bij om de verdiende 4-1 eindstand op het scorebord te zetten.
 
‘Na een wat zoekend eerste kwartier zijn we volwassen in de match gekomen’, stelde trainer Claes na de partij. ‘Zeker in de tweede helft versierden we heel wat prima kansen en hadden we nog meer kunnen scoren. Ik ben heel fier op het werkethos van mijn spelers. We blijven van wedstrijd naar wedstrijd toewerken.’
 
Volgend weekend is er geen voetbal in tweede amateurklasse. Op 2 februari ontvangt KVK Sporting Hasselt in het Bergéstadion. 

KVK Tienen: Hannes, Meeus, Ventôse (70’ Grancea), Weeghmans, Deflem, Singh, Claes, Bogaerts, Convents, Kempeneers, Vanwelkenhuysen (61’ Acke).
K. Berchem Sport: Appels, Van Den Driessche, Vermeire, El Yazidi, Cornelissen, Meseure, Spies, Saillart (59’ Mats), Beirlant, Peers, Nwokoro (59’ Vallez).
Doelpunten: 26’ Meeus (1-0, pen.), 52’ Kempeneers (2-0),
Geel: Deflem, Grancea
Scheidsrechter: Jan Krieken

>> Meer foto's vind je op onze Facebook-pagina of via www.football-weekends.com!
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

RAS Jodoigne
KVK Tienen
oefenwedstrijd
zo. 24 juli om 16 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

KVK Tienen, zonder aanwinsten Bentayeb en Bergiers wegens vakantie, verloor de oefenpartij tegen 1B-club Lierse met 2-4. De thuisploeg begon prima aan de partij. Naudts verzilverde een mooie pass na enkele minuten voetballen. Gillekens maakte op het half uur gelijk met een kopbal onder de lat. Net voor rusten trapte opnieuw Naudts een prima acterend KVK knap op voorsprong. Na de pauze liet trainer Hias heel wat beloftevolle spelers opdraven. Van Acker tekende kort na de pauze voor de 2-2 met een afstandsschot. De Schryver legde enkele minuten later de 2-3 binnen. Bracké was dicht bij de aansluitingstreffer, maar zag zijn elfmeter gepareerd. Van Acker zette de 2-4 eindstand op het scorebord. Een boeiende partij, met een KVK dat vooral voor de pauze een degelijke beurt maakte. Ook trainer Hias zag een wedstrijd met twee gezichten. 'Jammer dat de taken na die degelijke eerste periode in de tweede helft niet werden uitgevoerd zoals afgesproken', aldus de Tiense trainer.

25/06/2022
Het was bakken en braden op en rond het veld voor de oefenpartij tegen STVV. De bezoekers begonnen snedig, maar de Tiense defensie stond meteen pal ondanks de schaarse trainingen die al waren afgewerkt. Bij een mooie counter trapte Bentayeb KVK op voorsprong. Tien minuten later stond het al 2-0: Andries Claes plaatste de bal mooi naast de STVV goalie. Na de pauze drukte STVV Tienen wat meer in het defensief zonder echt grote kansen af te dwingen. Kaya tekende in de slotminuten voor de aansluitingstreffer. Ei zo na werd het 2-2, maar doelman op proef Wim Vanmarsenille haalde fraai een elftmeter van Brühls van tussen de palen. Een counterende Vanweerts zette op aangeven van nieuwkomer Saïdi de 3-1 eindstand op het scorebord.  
19/06/2022

Op zaterdag 25 juni oefent KVK Tienen tegen 1B-club Lierse. De wedstrijd in het Bergéstadion wordt afgetrapt om 11 uur in de voormiddag. Ontdek het volledige zomerprogramma van KVK!

15/06/2022

Verdediger Alexander Vos stroomde in 2015 vanuit de beloften door naar het eerste elftal en was er zeven seizoenen lang een vaste waarde. Met zijn vista, secure spelstijl en vastberadenheid was hij tot op heden een sterkhouder in de defensie. Volgend seizoen vinden we hem niet meer terug tussen de lijnen. Recent nam hij de beslissing om te stoppen met voetballen. ‘Een minder evidente maar doordachte keuze’, vertelt Alexander. ‘De combinatie van het voetbal met mijn professionele loopbaan is te veeleisend geworden. Ik blijf KVK Tienen wel van dichtbij volgen en ben volgend seizoen zeker op de tribunes terug te vinden om te supporteren voor mijn ploegmakkers’. Alexander, bedankt voor je inzet voor KVK Tienen en tot in het Bergéstadion!

11/06/2022

KVK Tienen kan volgend seizoen rekenen op de diensten van de 21-jarige Matisse Bergiers (°24/6/2000, 1,89m). De talentvolle centrale verdediger komt over van reeksgenoot K. Rupel Boom FC, waar hij twee seizoenen voetbalde en zich tot sterkhouder ontpopte. Daarvoor doorliep hij elf seizoenen lang de jeugdopleiding van RSC Anderlecht. Twee jaar lang voetbalde hij er bij de reserven. Matisse is afkomstig uit het Waals-Brabantse Mont-Saint-Guibert. Hij tekent een overeenkomst voor twee seizoenen. Welkom bij KVK Tienen Matisse! 

11/05/2022

KVK Tienen kiest opnieuw voor jong talent en verwelkomt de 18-jarige verdediger Luca Berten. De Hasselaar komt over van de U18 van OH Leuven en is opgeleid bij KRC Genk. Hij was reeds verschillende keren jeugdinternational bij de U15, U16 en recent nog bij de U18. Hij onderschrijft een overeenkomst voor één seizoen. 

27/04/2022

Verdediger Daan Matterne en middenvelder Andries Claes verlengden hun overeenkomst bij KVK Tienen met twee extra seizoenen. De 33-jarige Lars Lambert uit Neerlinter vervoegt de technische staf als T2. Hij was in het verleden al beloftentrainer bij Wijgmaal en Sporting Hasselt. Hij is ook houder van een UEFA A-trainersdiploma.

17/04/2022

Onze club behaalde opnieuw de licentie om te kunnen aantreden in eerste nationale 2022-2023! Proficiat aan allen die andermaal hard werkten om het dossier zo volledig en nauwgezet voor te bereiden. 

13/04/2022

Middenvelders Pieter Kempeneers en Amardeep Singh verlengden hun overeenkomst bij KVK Tienen met respectievelijk drie en twee seizoenen. Ook doelmannen Viktor Sterckx en Wouter Nijsen blijven volgend seizoen actief bij de club, net als Bouzian die nog een overeenkomst heeft. Keeperstrainer Johan Bogaerts en assistent Ewen Verheyden blijven actief in de technische staf. Sonny Renders krijgt samen met Patrick Pitschon de elitejeugd onder zijn hoede. Eddy Dierickx gaat een nieuwe uitdaging aan bij tweedeprovincialer FC Averbode-Okselaar.

06/04/2022

De wedstrijd KVK Tienen - KSK Heist wordt verplaatst van zondag 3 april naar zaterdagavond 2 april om 20 uur. Het team krijgt zo een extra dag ruimte om zich voor te bereiden op de midweekwedstrijd tegen K. Winkel Sport. Supporters hebben dan weer de kans om te genieten van de Ronde van Vlaanderen op zondag. Alle updates in onze competitiekalender.

07/03/2022

Ontdek onze partnerbrochure