KVK Tienen - Jong AA Gent: 0 - 4 Printervriendelijke versie

Van bij het eerste fluitsignaal was KVK op achtervolgen aangewezen. AA Gent onderschepte en lange bal en de voor Herbots opgedoken John werkte beheerst af. Tienen probeerde het verschil te maken met hoge ballen, maar de bezoekers kwamen vrijwel niet in de problemen. Arne Naudts was er een enkele keer dicht bij met een kopbal op de bezoekende doelman. Aan de overkant toonde een snel voetballend Gent zich wel trefzeker: Salah glipte door de buitenspelval en legde de bal in de verste hoek. 0-2.
 
In de tweede helft probeerde Tienen de bakens nog te verzetten, maar echt gevaar kwam er niet. Trainer Hias liet ook Bentayeb en Yagan opdraven, maar het was Gent dat twee keer kon scoren. Fofana rondde een tegenaanval af en Salah mocht op aangeven van Fofana een tweede keer scoren. 0-4 en meteen ook de eindstand van de partij. De laatste twintig minuten liet een vlot en snel combinerend Gent zich niet meer verrassen.
 
Dit Jong AA Gent was een maatje te groot voor Tienen. Dat mag ook niet verbazen als trainer Ferreira met o.a. Salah spelers aan de aftrap kan brengen die ook bij de hoofdgarde van AA Gent aantreden. Afwachten hoe consistent de prestaties van de beloftenteams de komende weken blijven en of onze competitie de komende weken zijn representativiteit kan behouden. Voor KVK is het balen dat het na de zure bekeruitschakeling nu een stevige nederlaag voor de eigen fans liet optekenen.
 
Op zaterdag 3 september trekt KVK Tienen naar K. Rupel Boom. De ploeg, in handen van een nieuwe Amerikaanse investeerder, kreeg de voorbije weken een volledige remake maar pakte een 0 op 6. Ook daar is het dus een beetje van ‘moeten’ om de competitiestart te redden. Ook KVK wil al te graag de eerste driepunter van het seizoen laten optekenen. 
 
KVK Tienen: Herbots, Meeus (63’ Bogaerts), Bergiers, Matterne (46’ Saidi), Chantrain, Vanwesemael, Singh (63’ Yagan), Bracké (46’ Bentayeb), Claes, Matterne, Kempeneers.
Jong AA Gent: Fortin, Agbor, Lagae, Van Daele (72’ Van Den Borre), Van Hauter, Fofana, Salah (81’ De Vlieger), Walicki (57’ De Ridder), Arthur (8’ Asselman), Zogbo (57’ Munezero), Van Den Bergh.
Doelpunten: 1’ Arthur (0-1), 40’ Salah (0-2), 70’ Fofana (0-3), 73’ Salah (0-4)
Geel: Chantrain, Claes, Singh, Emilio Ferreira
Scheidsrechter: Hannes De Couvreur
 
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

KVK Tienen
K. Patro Eisden
zo. 2 oktober
15 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

De wedstrijd op het veld van Rupel Boom werd op zaterdag 4 september kort na de aftrap stopgezet nadat er brand in een lichtmast was uitgebroken. Het Sportcomité van de KBVB besliste vorige week dat de wedstrijd herspeeld moet worden. KVK Tienen nam kennis van de motivatie van deze uitspraak en besliste na beraad om beroep aan te tekenen. Wordt dus vervolgd.

21/09/2022

Doelman Wouter Nijsen ruilt KVK Tienen voor eersteprovincialer Juve Hasselt. Verdediger Luca Berten voetbalt volgend seizoen bij derde amateurklasser KVK Wellen. We wensen hen veel succes bij hun nieuwe club.

30/08/2022

KVK Tienen won de oefenwedstrijd op het veld van tweede amateurklasser Belisia Bilzen met 1-2. Kort na de pauze kwam de thuisploeg op voorsprong in een wedstrijd waar weinig grote kansen te noteren waren, maar Monamay en Bracké stelden nog orde op zaken voor Tienen. Bouzian maakte zijn wederoptreden onder de lat na een schouderblessure.

28/08/2022

Je kan niet langer inschrijven voor het foot dinner met buffet voor de wedstrijd tegen Jong AA Gent. Alle beschikbare plaatsen zijn ingenomen. Je kan je uiteraard wel inschrijven voor een volgende wedstrijd

23/08/2022

Geen bekervoetbal op zondag 28 augustus, wel een extra oefenpartij op het veld van tweede amateurklasser Belisia Bilzen, getraind door Luc Nilis. Aftrap om 15 uur.

17/08/2022

KVK Tienen speelde 1-1 gelijk in de oefenwedstrijd op het veld van tweede amateurklasser Racing Hades. KVK Tienen toonde zich vooral voor de pauze. Nassim Saïdi zette de Tiense druk om in een voorsprong na een poging van Naudts. Tibo Herbots stond kort voor de pauze pal op een schot van de thuisploeg. In de tweede helft liet trainer Hias ook heel wat jongere spelers opdraven. De ingevallen doelman Wouter Nijsen stond enkele keren paraat, maar kon niet vermijden dat Elens de stand in evenwicht bracht. 

10/08/2022

KVK Tienen opent de bekercompetitie tegen eersteprovincialer RFC Perwez. De club won met 2-0 van derde amateurklasser Ciney. De wedstrijd wordt afgewerkt op zaterdag 13 augustus om 20.30 uur. Dus niet op zondag zoals eerst gepland om de aangekondigde hitte te vermijden. In 2020 oefende KVK nog op het veld van Perwez in de voorbereiding. De afstand tussen Perwez en Tienen bedraagt immers maar 25 km. Bij eventuele winst wacht een week later Rebecq of Meux op verplaatsing. 

08/08/2022

Een jong KVK Tienen won de oefenwedstrijd van derde amateurklasser KFC Diest met 1-0. Jordy Vanweerts maakte het enige doelpunt met een afstandsschot na iets meer dan een uur voetballen, tegen een een Diest dat zich zeker niet zomaar liet wegzetten en ook enkele prima mogelijkheden kon afdwingen. Vanweerts moet geblesseerd naar de kant, maar zijn paraatheid zou niet in gevaar komen.

03/08/2022

Er is een extra oefenwedstrijd aan het voorbereidingsprogramma toegevoegd. Op zaterdag 6 augustus voetbalt KVK Tienen thuis tegen derde amateurklasser KFC Eppegem. Aftrap om 19 uur. Ontdek het volledige oefenprogramma.

01/08/2022

Verdediger Pieter Jochmans raakte in een duel tijdens de oefenpartij tegen de beloften van KV Mechelen geblesseerd aan het aangezicht. Hij brak daarbij zijn oogkas op meerdere plaatsen. Er wacht hem een operatie en een herstelperiode. Een heel snel herstel toegewenst Pieter!

31/07/2022

Ontdek onze partnerbrochure