KVK Tienen - Jong AA Gent: 0 - 4 Printervriendelijke versie

Van bij het eerste fluitsignaal was KVK op achtervolgen aangewezen. AA Gent onderschepte en lange bal en de voor Herbots opgedoken John werkte beheerst af. Tienen probeerde het verschil te maken met hoge ballen, maar de bezoekers kwamen vrijwel niet in de problemen. Arne Naudts was er een enkele keer dicht bij met een kopbal op de bezoekende doelman. Aan de overkant toonde een snel voetballend Gent zich wel trefzeker: Salah glipte door de buitenspelval en legde de bal in de verste hoek. 0-2.
 
In de tweede helft probeerde Tienen de bakens nog te verzetten, maar echt gevaar kwam er niet. Trainer Hias liet ook Bentayeb en Yagan opdraven, maar het was Gent dat twee keer kon scoren. Fofana rondde een tegenaanval af en Salah mocht op aangeven van Fofana een tweede keer scoren. 0-4 en meteen ook de eindstand van de partij. De laatste twintig minuten liet een vlot en snel combinerend Gent zich niet meer verrassen.
 
Dit Jong AA Gent was een maatje te groot voor Tienen. Dat mag ook niet verbazen als trainer Ferreira met o.a. Salah spelers aan de aftrap kan brengen die ook bij de hoofdgarde van AA Gent aantreden. Afwachten hoe consistent de prestaties van de beloftenteams de komende weken blijven en of onze competitie de komende weken zijn representativiteit kan behouden. Voor KVK is het balen dat het na de zure bekeruitschakeling nu een stevige nederlaag voor de eigen fans liet optekenen.
 
Op zaterdag 3 september trekt KVK Tienen naar K. Rupel Boom. De ploeg, in handen van een nieuwe Amerikaanse investeerder, kreeg de voorbije weken een volledige remake maar pakte een 0 op 6. Ook daar is het dus een beetje van ‘moeten’ om de competitiestart te redden. Ook KVK wil al te graag de eerste driepunter van het seizoen laten optekenen. 
 
KVK Tienen: Herbots, Meeus (63’ Bogaerts), Bergiers, Matterne (46’ Saidi), Chantrain, Vanwesemael, Singh (63’ Yagan), Bracké (46’ Bentayeb), Claes, Matterne, Kempeneers.
Jong AA Gent: Fortin, Agbor, Lagae, Van Daele (72’ Van Den Borre), Van Hauter, Fofana, Salah (81’ De Vlieger), Walicki (57’ De Ridder), Arthur (8’ Asselman), Zogbo (57’ Munezero), Van Den Bergh.
Doelpunten: 1’ Arthur (0-1), 40’ Salah (0-2), 70’ Fofana (0-3), 73’ Salah (0-4)
Geel: Chantrain, Claes, Singh, Emilio Ferreira
Scheidsrechter: Hannes De Couvreur
 
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

Tot in de
voorbereiding!
-
-


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

We vernemen het overlijden van mevrouw Mathilde Beelen. Vele fans herinneren zich haar ongetwijfeld als ‘Matilleke’ die in de grote kantine een tiental jaar geleden mee instond voor de bediening. KVK Tienen betuigt haar oprecht medeleven aan familie en vrienden. Het overlijdensbericht vind je hier.

31/05/2023

We vernemen het overlijden van oud-KVK Tienen speler Dirk Crabbé. Hij werd 65 jaar. De aanvallende middenvelder voetbalde tussen 1986 en 1989 drie seizoenen lang bij Tienen onder leiding van trainers Jaak Merchez en Jean-Pierre Vande Velde. Eerder voetbalde hij voor KV Mechelen, KV Kortrijk en Stade Leuven. We betuigen ons medeleven aan familie en vrienden.

22/05/2023

Supporters opgelet: de wedstrijd tegen de beloften van R. Antwerp FC is verplaatst van zaterdagavond 20 mei naar vrijdagavond 19 mei. Aftrap om 20 uur op het Lisp in Lier.

16/05/2023

KVK Tienen heeft de licentie voor eerste nationale seizoen 2023-2024 nu ook officieel te pakken. Indien de club zich ook sportief kan handhaven staat niets een verlengd verblijf in eerste nationale in de weg. Het behalen van een licentie is allerminst een formaliteit gezien de vele verplichtingen en de stevige administratieve voorbereiding. Proficiat aan iedereen die hier aan meewerkte.

19/04/2023

KVK Tienen kreeg van licentiemanager Nils Van Brantegem deze week positief advies voor de licentie van eerste nationale. Er worden van ook geen bezwaren meer verwacht die de effectieve toekenning van de licentie in de weg staan. Die licentie bevestigt dat Tienen aan alle extrasportieve voorwaarden voldoet om in eerste nationale aan te treden. Dank aan iedereen die het dossier andermaal nauwgezet mee heeft voorbereid.

22/03/2023

Wegens de sneeuw zijn de trainingen in de KVK Tienen Academy vandaag dinsdag 8 maart afgelast.

08/03/2023

De footlunch voor de partij KVK Tienen - KFC Dessel Sport op zondag 19 maart is ondertussen volzet. Je kan nu al reserveren voor de lunch tegen RFC Luik op 30 april via club100@kvktienen.be.

07/03/2023

De wegens de sneeuw uitgestelde thuiswedstrijd tegen R. Francs Borains wordt verplaatst naar woensdag 1 maart. Aftrap om 20 uur in het Bergéstadion.

10/02/2023

De 25-jarige aanvaller Yassine Bentayeb ruilt KVK Tienen met onmiddellijke ingang voor huidig competitieleider K. Patro Eisden Maasmechelen. De Fransman krijgt er de kans om een profcontract te onderschrijven. KVK Tienen wenst Yassine het beste toe voor zijn verdere voetbalcarrière en dankt hem voor zijn inzet de voorbije maanden.

31/01/2023

Pieter Jochmans blesseerde zich op het veld van Jong AA Gent aan het aangezicht. Ondertussen onderging hij een operatie aan de neus. Er zouden geen extra ingrepen nodig zijn. Jochmans moet het nu twee weken rustig aan doen om dan op te bouwen met een gezichtsmasker als bescherming. Verwacht wordt dat de middenvelder een maand onbeschikbaar blijft.

24/01/2023

Ontdek onze partnerbrochure