KVK Tienen - Hoogstraten VV: 1 - 5 Printervriendelijke versie

Toegegeven, we hadden niet verwacht dat rond de klok van vijf het scorebord in het Bergéstadion een 1-5 eindstand zou aangeven. Het moet al van in de jaren ‘80 geleden zijn dat KVK in eigen huis zo zwaar onderuit ging. Tegen een ploeg uit de onderste regionen van de rangschikking dan nog.
 
Tienen, zonder de geschorsten Bogaerts en Weeghmans en met een gekwetste Kempeneers op de bank, kwam in de eerste minuut weg toen Meeus voorlangs besloot. Daarna nam de thuisploeg in handen en werd er vooral op de helft van Hoogstraten gevoetbald. Matterne (afstandsschot), Ventôse (kopbal) en de ingevallen Convents (schot in korte hoek) namen Hoogstraten-doelman Smet op de proef. Convents was vroeg in de eerste helft de onfortuinlijke Damblon komen vervangen die zich blesseerde bij een tackle. Ook Loman raakte niet voorbij doelman Smet toen hij na een lobje van Convents richting winkelhaak pegelde. 
 
Dan maar in de tweede helft dachten de Tiense fans, maar dat was buiten Hofstede gerekend. Op slag van rusten mikte hij het leder vanop de rand van de zestien overhoeks in doel. Het werd pas echt vervelend toen doelman Hannes kort na de koffie het leder wilde ontzetten buiten het strafschopgebied, maar dat niet afdoende deed waardoor Van Huffel de bal maar in de gapende Tiense doelmond moest mikken. De 0-2 was een feit. 
 
Maar dat was maar het begin van de ellende. Kapitein Hannes Meeus liet zich al dan niet foutief het leder afsnoepen op de flank en moest toestaan dat naamgenoot Jens Meeus nog voor het uur de 0-3 aantekende. Trainer Claes greep in en gooide zowel Acke als Kempeneers in de strijd. Bovendien ging Tienen achterin met drie verdedigers voetballen. Dat plannetje had niet het gewenste effect: Ventôse miste de 1-3 en Van Zandvoort slalomde aan de overkant door de Tiense verdediging en tekende voor de 0-4.
 
Vanwelkenhuysen redde de Tiense eer en trapte vanuit een scherpe hoek via de binnenkant van de paal de 1-4 voorbij Smet, maar vrijwel onmiddellijk kon Hoogstraten aan de overzijde nog een keertje scoren. Jens Meeus was een tweede keer aan het feest. Een overbodig slotkwartier deed niets meer af aan de 1-5-eindstand. Een tweede opeenvolgende thuisnederlaag voor KVK Tienen dat de leidersplaats moet afstaan aan Bocholt. 
 
Trainer Jo Claes baalde: ‘Dit is een zure nederlaag na de overwinning op het veld van Aalst. Na een wat lastige start hebben we 25 minuten lang goed gevoetbald en daarbij ook enkele mooie kansen afgedwongen. Naar het einde van de eerste helft toe zijn we minder gaan combineren en hebben we te veel lange ballen gebruikt. Dat was niet de opdracht.’
 
‘De openingsgoal komt er dan ook nog eens op het slechtste moment zo vlak voor de rust. We komen de kleedkamers uit met de intentie de situatie snel recht te zetten, maar dan krijg je een opeenvolging van situaties waarbij het telkens mis gaat en we nog twee goals pakken. We hebben geprobeerd om de bakens te verzetten, maar dat pakte niet uit zoals gehoopt. Dit was een heel atypische wedstrijd voor ons. Anderzijds moeten we ondanks de ontgoocheling beseffen dat dit om drie punten gaat. Punten die je ook bij een 0-1 kan verliezen. Volgende week willen we er opnieuw staan.’
 
Volgend weekend begint KVK aan de eerste van twee opeenvolgende thuiswedstrijden. Op het veld van Spouwen-Mopertingen is Dries Ventôse geelgeschorst.
 
KVK Tienen: Hannes, Loman, Vos, Meeus, Ventôse, Grancea (59’ Kempeneers), Singh, Claes, Damblon (18’ Convents), Matterne (59’ Acke), Vanwelkenhuysen.
Hoogstraten VV: Smet, Sieben Meeusen (46’ De Roover), Van Dooren, Hofstede, Van Zandvoort, Van Dyck (87’ Quinten Meeusen), Van Huffel, Smet, Meeuwis, Tilburgs, Meeus (85’ Cox).
Doelpunten: 44’ Hofstede (0-1), 47’ Van Huffel (0-2), 52’ Meeus (0-3), 60’ Van Zandvoort (0-4), 68’ Vanwelkenhuysen (1-4), 70’ Meeus (1-5)
Geel: Tilburgs, Ventôse
Scheidsrechter: Glenn Janssens
 
 
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

RAS Jodoigne
KVK Tienen
oefenwedstrijd
zo. 24 juli om 16 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

KVK Tienen, zonder aanwinsten Bentayeb en Bergiers wegens vakantie, verloor de oefenpartij tegen 1B-club Lierse met 2-4. De thuisploeg begon prima aan de partij. Naudts verzilverde een mooie pass na enkele minuten voetballen. Gillekens maakte op het half uur gelijk met een kopbal onder de lat. Net voor rusten trapte opnieuw Naudts een prima acterend KVK knap op voorsprong. Na de pauze liet trainer Hias heel wat beloftevolle spelers opdraven. Van Acker tekende kort na de pauze voor de 2-2 met een afstandsschot. De Schryver legde enkele minuten later de 2-3 binnen. Bracké was dicht bij de aansluitingstreffer, maar zag zijn elfmeter gepareerd. Van Acker zette de 2-4 eindstand op het scorebord. Een boeiende partij, met een KVK dat vooral voor de pauze een degelijke beurt maakte. Ook trainer Hias zag een wedstrijd met twee gezichten. 'Jammer dat de taken na die degelijke eerste periode in de tweede helft niet werden uitgevoerd zoals afgesproken', aldus de Tiense trainer.

25/06/2022
Het was bakken en braden op en rond het veld voor de oefenpartij tegen STVV. De bezoekers begonnen snedig, maar de Tiense defensie stond meteen pal ondanks de schaarse trainingen die al waren afgewerkt. Bij een mooie counter trapte Bentayeb KVK op voorsprong. Tien minuten later stond het al 2-0: Andries Claes plaatste de bal mooi naast de STVV goalie. Na de pauze drukte STVV Tienen wat meer in het defensief zonder echt grote kansen af te dwingen. Kaya tekende in de slotminuten voor de aansluitingstreffer. Ei zo na werd het 2-2, maar doelman op proef Wim Vanmarsenille haalde fraai een elftmeter van Brühls van tussen de palen. Een counterende Vanweerts zette op aangeven van nieuwkomer Saïdi de 3-1 eindstand op het scorebord.  
19/06/2022

Op zaterdag 25 juni oefent KVK Tienen tegen 1B-club Lierse. De wedstrijd in het Bergéstadion wordt afgetrapt om 11 uur in de voormiddag. Ontdek het volledige zomerprogramma van KVK!

15/06/2022

Verdediger Alexander Vos stroomde in 2015 vanuit de beloften door naar het eerste elftal en was er zeven seizoenen lang een vaste waarde. Met zijn vista, secure spelstijl en vastberadenheid was hij tot op heden een sterkhouder in de defensie. Volgend seizoen vinden we hem niet meer terug tussen de lijnen. Recent nam hij de beslissing om te stoppen met voetballen. ‘Een minder evidente maar doordachte keuze’, vertelt Alexander. ‘De combinatie van het voetbal met mijn professionele loopbaan is te veeleisend geworden. Ik blijf KVK Tienen wel van dichtbij volgen en ben volgend seizoen zeker op de tribunes terug te vinden om te supporteren voor mijn ploegmakkers’. Alexander, bedankt voor je inzet voor KVK Tienen en tot in het Bergéstadion!

11/06/2022

KVK Tienen kan volgend seizoen rekenen op de diensten van de 21-jarige Matisse Bergiers (°24/6/2000, 1,89m). De talentvolle centrale verdediger komt over van reeksgenoot K. Rupel Boom FC, waar hij twee seizoenen voetbalde en zich tot sterkhouder ontpopte. Daarvoor doorliep hij elf seizoenen lang de jeugdopleiding van RSC Anderlecht. Twee jaar lang voetbalde hij er bij de reserven. Matisse is afkomstig uit het Waals-Brabantse Mont-Saint-Guibert. Hij tekent een overeenkomst voor twee seizoenen. Welkom bij KVK Tienen Matisse! 

11/05/2022

KVK Tienen kiest opnieuw voor jong talent en verwelkomt de 18-jarige verdediger Luca Berten. De Hasselaar komt over van de U18 van OH Leuven en is opgeleid bij KRC Genk. Hij was reeds verschillende keren jeugdinternational bij de U15, U16 en recent nog bij de U18. Hij onderschrijft een overeenkomst voor één seizoen. 

27/04/2022

Verdediger Daan Matterne en middenvelder Andries Claes verlengden hun overeenkomst bij KVK Tienen met twee extra seizoenen. De 33-jarige Lars Lambert uit Neerlinter vervoegt de technische staf als T2. Hij was in het verleden al beloftentrainer bij Wijgmaal en Sporting Hasselt. Hij is ook houder van een UEFA A-trainersdiploma.

17/04/2022

Onze club behaalde opnieuw de licentie om te kunnen aantreden in eerste nationale 2022-2023! Proficiat aan allen die andermaal hard werkten om het dossier zo volledig en nauwgezet voor te bereiden. 

13/04/2022

Middenvelders Pieter Kempeneers en Amardeep Singh verlengden hun overeenkomst bij KVK Tienen met respectievelijk drie en twee seizoenen. Ook doelmannen Viktor Sterckx en Wouter Nijsen blijven volgend seizoen actief bij de club, net als Bouzian die nog een overeenkomst heeft. Keeperstrainer Johan Bogaerts en assistent Ewen Verheyden blijven actief in de technische staf. Sonny Renders krijgt samen met Patrick Pitschon de elitejeugd onder zijn hoede. Eddy Dierickx gaat een nieuwe uitdaging aan bij tweedeprovincialer FC Averbode-Okselaar.

06/04/2022

De wedstrijd KVK Tienen - KSK Heist wordt verplaatst van zondag 3 april naar zaterdagavond 2 april om 20 uur. Het team krijgt zo een extra dag ruimte om zich voor te bereiden op de midweekwedstrijd tegen K. Winkel Sport. Supporters hebben dan weer de kans om te genieten van de Ronde van Vlaanderen op zondag. Alle updates in onze competitiekalender.

07/03/2022

Ontdek onze partnerbrochure