KVK Tienen - FCV Dender EH: 2 - 2 Printervriendelijke versie

KVK Tienen speelde voor het eerst sinds oktober 2020 een wedstrijd met inzet in het eigen Bergéstadion. Puntenoogst is ondertussen broodnodig om uit de kelder van de rangschikking weg te komen. De steun van de Tiense fans was dan ook welkom om de spelers vooruit te jagen na een magere 1 op 12. Voor de wedstrijd was er een ingetogen eerbetoon voor erevoorzitter Léon Sué die enkele dagen eerder overleed.

De thuisploeg ging immers prima van start in de wedstrijd tegen de Oost-Vlaamse profclub onder leiding van coach Regi Van Acker. Meeus dreigde tot twee keer toe in het openingskwartier met een kopbal over de dwarsligger en een bal in het zijnet.

Na een half uur voetballen devieerde Borry een scherpe voorzet van Swerten tegen de eigen netten. KVK op voorsprong, maar ook heel wat zorgen voor de Tiense staf. Swerten blesseerde zich bij deze actie en ook Bogaerts moest even later met een spierblessure afhaken. Eerder was ook Yagan aangetrapt. Ook hij kon niet verder. De drie wissels waren dus nog voor de pauze opgebruikt.

Toch voetbalde Tienen vrank en vrij om de voorsprong vast te houden. Op slag van rusten kwam Dender toch gelijk na een hoekschop. Houdret mocht de bal vrij binnenkoppen aan de eerste paal. Andermaal was een stilstaande fase de boosdoener.

Alles te herdoen dus na de pauze. Tienen drong opnieuw wat meer aan, onder meer omdat ook de invallers meteen hun rol invulden. Toch waren de grootste kansen eerst nog voor Dender. Casagolda werkte de bal over vanuit de kleine rechthoek en Borry kopte nipt naast. De bedrijvige Casagolda stuurde na 77 minuten voetballen Valcke diep en die legde bal wel beheerst voorbij Bouzian tegen de Tiense netten.

De thuisploeg liet niet betijen en voetbalde met veel inzet richting doel. Nadat De Backer de doorgebroken Jochmans van de sokken liep in de zestien zette Claes de elfmeter feilloos om. Een verdiende gelijkmaker voor KVK. Bijna werd het 3-2, maar zowel Claes als Jochmans kregen de bal in de herneming niet meer voorbij doelman Devriendt.

Dave Laeveren: ‘Geweldige supporters’

‘Het team is er voluit voor gegaan met de juiste mentaliteit,’ aldus trainer Laeveren. ‘De supporters hebben ons vandaag fantastisch gesteund. We moeten de thuisreputatie verder opbouwen en van het Bergéstadion een echte vesting maken. Maar een puntje is op dit moment te weinig in het klassement. Dat weten we. Volgend weekend moeten we opnieuw vol aan de bak bij Knokke dat zelf dit weekend uithaalde. De nul op zes kwam vorige week hard binnen, maar enkele taktische ingrepen hadden we vandaag ook al meer kansen. Jochmans is volgend weekend geelgeschorst en het is afwachten hoe ernstig de blessures zijn, maar indien nodig zullen er de komende weken ook andere jongens opstaan om hun kunnen te tonen.’

KVK Tienen: Bouzian, Bogaerts (29’ `Chantrain), Vanweerts, Meeus, Farin, Yagan (20’ Laureys), Singh, Swerten (31’ Matterne), Claes, Jochmans, Bogaerts.
FCV Dender EH: Devriendt, Borry, Ragolle, M’Barki, Van Oudenhove, Casagolda (81’ Van De Wiel), Hens, De Backer, Valcke, De Bodt (58’ Ngongo), Houdret.
Doelpunten: 30’ Borry (o.g., 1-0), 44’ Houdret (1-1), 77’ Valcke (1-2), 83’ Claes (pen., 2-2)
Geel: Hens, Meeys, Houdret, Jochmans
Scheidsrechter: Hannes De Couvreur


De Backer haalt de doorgebroken Jochmans onderuit in de zestien. 

>> Meer sfeerbeelden van deze partij vind je op onze Facebook-pagina of www.football-weekend.com.

 

Label(s):

>> Volgende wedstrijd

KVK Tienen
RAAL La Louvière
zondag 10 december
15 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

Jorte Jacobs uit Leuven onderschrijft als jeugdspeler een eerste jongerencontract bij de A-kern. Ook volgend seizoen kan hij zich verder ontwikkelen bij KVK Tienen. De 19-jarige middenvelder mocht dit seizoen al vijf keer invallen in competitiewedstrijden. Proficiat Jorte!
 
26/11/2023

KVK Tienen is op zoek naar 2 medewerkers: een poetsdame of heer die 2 keer per week de toiletten in het hoofdgebouw van het Bergéstadion en de douches van de kleedkamers netjes houdt. Daarnaast een beheerder van de kleedkamers voor controle en beheer kleedkamers op zaterdag van 10.30 uur en 18 uur. We bieden een vrijwilligersvergoeding. Interesse? Stuur een mailtje naar secretariaat@kvktienen.be of contacteer jeugdvoorzitter Peter Denruyter.

11/11/2023

Wil je kind in de toekomst bij KVK Tienen voetballen? De talentendagen van de KVK Tienen Academy voor 2024 vinden plaats op maandag 15 januari (U6 tot U9) en dinsdag 30 janauri (U10 tot U13). Inschrijven kan vanaf december via deze website.

11/11/2023

Wegens het stormweer zijn de trainingen van de KVK Tienen Academy op donderdag 2 november afgelast.

02/11/2023

Supporters die willen genieten van de gastronomische footlunch voor de wedstrijd tegen de U23 van OH Leuven op 24 september zijn er best snel bij. Er zijn nog een tiental plaatsen beschikbaar. Meer info hier.

08/09/2023

Opgelet: de wedstrijd tegen UR Namen op zondag 3 september (15 uur) wordt niet in Namen maar in nabije Jambes afgewerkt: Stade Nid des Merles, Allée du Stade 3 5100 Namen. We vernemen dat in de omgeving die dag ook een grote broncanterie-markt plaatsvindt, wat voor extra mobiliteitsuitdagingen zou kunnen zorgen. Het ‘oude’ stadion van Namen zou in de toekomst ingericht worden als parking.

30/08/2023

Op donderdag 10 augustus voetballen de Tiense beloften in het Bergéstadion tegen de elite van OH Leuven. Aftrap om 19 uur! Zaterdag 12 augustus voetbalt het eerste herenelftal bijkomend op het terrein van derde amateurklasser Berg en Dal. Aftrap in Meerhout om 12 uur ’s middags. 

10/08/2023

Er is een extra wedstrijd aan het oefenprogramma toegevoegd. Op woensdag 16 augustus oefent KVK Tienen in het Bergéstadion tegen derde amateurklasser RAS Jodoigne. Aftrap om 20 uur.

05/08/2023

Wie onze beloften aan het werk wil zien kan op woensdagavond 26 juli terecht in het Bergéstadion. Tegenstander in de oefenpartij is eersteprovincialer KOSC Wijgmaal (20.30 uur). Zondag is tweedeprovincialer Averbode-Okselaar te gast (aftrap 15 uur).

25/07/2023

Noteer alvast in je agenda: de jaarlijkse ploegvoorstelling is gepland op vrijdag 18 augustus vanaf 18 uur. Na afloop volgt een wedstrijd van onze beloften. 

02/07/2023

Ontdek onze partnerbrochure