KVK Tienen - FCV Dender EH: 2 - 2 Printervriendelijke versie

KVK Tienen speelde voor het eerst sinds oktober 2020 een wedstrijd met inzet in het eigen Bergéstadion. Puntenoogst is ondertussen broodnodig om uit de kelder van de rangschikking weg te komen. De steun van de Tiense fans was dan ook welkom om de spelers vooruit te jagen na een magere 1 op 12. Voor de wedstrijd was er een ingetogen eerbetoon voor erevoorzitter Léon Sué die enkele dagen eerder overleed.

De thuisploeg ging immers prima van start in de wedstrijd tegen de Oost-Vlaamse profclub onder leiding van coach Regi Van Acker. Meeus dreigde tot twee keer toe in het openingskwartier met een kopbal over de dwarsligger en een bal in het zijnet.

Na een half uur voetballen devieerde Borry een scherpe voorzet van Swerten tegen de eigen netten. KVK op voorsprong, maar ook heel wat zorgen voor de Tiense staf. Swerten blesseerde zich bij deze actie en ook Bogaerts moest even later met een spierblessure afhaken. Eerder was ook Yagan aangetrapt. Ook hij kon niet verder. De drie wissels waren dus nog voor de pauze opgebruikt.

Toch voetbalde Tienen vrank en vrij om de voorsprong vast te houden. Op slag van rusten kwam Dender toch gelijk na een hoekschop. Houdret mocht de bal vrij binnenkoppen aan de eerste paal. Andermaal was een stilstaande fase de boosdoener.

Alles te herdoen dus na de pauze. Tienen drong opnieuw wat meer aan, onder meer omdat ook de invallers meteen hun rol invulden. Toch waren de grootste kansen eerst nog voor Dender. Casagolda werkte de bal over vanuit de kleine rechthoek en Borry kopte nipt naast. De bedrijvige Casagolda stuurde na 77 minuten voetballen Valcke diep en die legde bal wel beheerst voorbij Bouzian tegen de Tiense netten.

De thuisploeg liet niet betijen en voetbalde met veel inzet richting doel. Nadat De Backer de doorgebroken Jochmans van de sokken liep in de zestien zette Claes de elfmeter feilloos om. Een verdiende gelijkmaker voor KVK. Bijna werd het 3-2, maar zowel Claes als Jochmans kregen de bal in de herneming niet meer voorbij doelman Devriendt.

Dave Laeveren: ‘Geweldige supporters’

‘Het team is er voluit voor gegaan met de juiste mentaliteit,’ aldus trainer Laeveren. ‘De supporters hebben ons vandaag fantastisch gesteund. We moeten de thuisreputatie verder opbouwen en van het Bergéstadion een echte vesting maken. Maar een puntje is op dit moment te weinig in het klassement. Dat weten we. Volgend weekend moeten we opnieuw vol aan de bak bij Knokke dat zelf dit weekend uithaalde. De nul op zes kwam vorige week hard binnen, maar enkele taktische ingrepen hadden we vandaag ook al meer kansen. Jochmans is volgend weekend geelgeschorst en het is afwachten hoe ernstig de blessures zijn, maar indien nodig zullen er de komende weken ook andere jongens opstaan om hun kunnen te tonen.’

KVK Tienen: Bouzian, Bogaerts (29’ `Chantrain), Vanweerts, Meeus, Farin, Yagan (20’ Laureys), Singh, Swerten (31’ Matterne), Claes, Jochmans, Bogaerts.
FCV Dender EH: Devriendt, Borry, Ragolle, M’Barki, Van Oudenhove, Casagolda (81’ Van De Wiel), Hens, De Backer, Valcke, De Bodt (58’ Ngongo), Houdret.
Doelpunten: 30’ Borry (o.g., 1-0), 44’ Houdret (1-1), 77’ Valcke (1-2), 83’ Claes (pen., 2-2)
Geel: Hens, Meeys, Houdret, Jochmans
Scheidsrechter: Hannes De Couvreur


De Backer haalt de doorgebroken Jochmans onderuit in de zestien. 

>> Meer sfeerbeelden van deze partij vind je op onze Facebook-pagina of www.football-weekend.com.

 

Label(s):

>> Volgende wedstrijd

Tot in de
voorbereiding!
-
-


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

We vernemen het overlijden van mevrouw Mathilde Beelen. Vele fans herinneren zich haar ongetwijfeld als ‘Matilleke’ die in de grote kantine een tiental jaar geleden mee instond voor de bediening. KVK Tienen betuigt haar oprecht medeleven aan familie en vrienden. Het overlijdensbericht vind je hier.

31/05/2023

We vernemen het overlijden van oud-KVK Tienen speler Dirk Crabbé. Hij werd 65 jaar. De aanvallende middenvelder voetbalde tussen 1986 en 1989 drie seizoenen lang bij Tienen onder leiding van trainers Jaak Merchez en Jean-Pierre Vande Velde. Eerder voetbalde hij voor KV Mechelen, KV Kortrijk en Stade Leuven. We betuigen ons medeleven aan familie en vrienden.

22/05/2023

Supporters opgelet: de wedstrijd tegen de beloften van R. Antwerp FC is verplaatst van zaterdagavond 20 mei naar vrijdagavond 19 mei. Aftrap om 20 uur op het Lisp in Lier.

16/05/2023

KVK Tienen heeft de licentie voor eerste nationale seizoen 2023-2024 nu ook officieel te pakken. Indien de club zich ook sportief kan handhaven staat niets een verlengd verblijf in eerste nationale in de weg. Het behalen van een licentie is allerminst een formaliteit gezien de vele verplichtingen en de stevige administratieve voorbereiding. Proficiat aan iedereen die hier aan meewerkte.

19/04/2023

KVK Tienen kreeg van licentiemanager Nils Van Brantegem deze week positief advies voor de licentie van eerste nationale. Er worden van ook geen bezwaren meer verwacht die de effectieve toekenning van de licentie in de weg staan. Die licentie bevestigt dat Tienen aan alle extrasportieve voorwaarden voldoet om in eerste nationale aan te treden. Dank aan iedereen die het dossier andermaal nauwgezet mee heeft voorbereid.

22/03/2023

Wegens de sneeuw zijn de trainingen in de KVK Tienen Academy vandaag dinsdag 8 maart afgelast.

08/03/2023

De footlunch voor de partij KVK Tienen - KFC Dessel Sport op zondag 19 maart is ondertussen volzet. Je kan nu al reserveren voor de lunch tegen RFC Luik op 30 april via club100@kvktienen.be.

07/03/2023

De wegens de sneeuw uitgestelde thuiswedstrijd tegen R. Francs Borains wordt verplaatst naar woensdag 1 maart. Aftrap om 20 uur in het Bergéstadion.

10/02/2023

De 25-jarige aanvaller Yassine Bentayeb ruilt KVK Tienen met onmiddellijke ingang voor huidig competitieleider K. Patro Eisden Maasmechelen. De Fransman krijgt er de kans om een profcontract te onderschrijven. KVK Tienen wenst Yassine het beste toe voor zijn verdere voetbalcarrière en dankt hem voor zijn inzet de voorbije maanden.

31/01/2023

Pieter Jochmans blesseerde zich op het veld van Jong AA Gent aan het aangezicht. Ondertussen onderging hij een operatie aan de neus. Er zouden geen extra ingrepen nodig zijn. Jochmans moet het nu twee weken rustig aan doen om dan op te bouwen met een gezichtsmasker als bescherming. Verwacht wordt dat de middenvelder een maand onbeschikbaar blijft.

24/01/2023

Ontdek onze partnerbrochure