KVK Tienen - Exc. Virton : 2 - 1 Printervriendelijke versie

Na de stevige nederlaag op het veld van Thes ging KVK Tienen voor eerherstel voor eigen publiek in het Bergéstadion. Tegenstander was profclub Virton, in handen van de Franse topspeler Kanté. Trainer Hias voerde enkele vervangingen door en begon met Naudts, Matterne en De Vos in de basiself. Yagan was geblesseerd.
 
In de openingsfase verdeelden beide ploegen de kansen. Bezoeker Ahmed trapte na iets meer dan tien minuten vanuit een scherpe hoek op Bizimana. Aan de overzijde stond doelman De Ridder pal op een laag overhoeks schot van de opgerukte Naudts. 
 
Na 33 minuten voetballen opende de Tiense spits de score. Nadat de bezoekende doelman een voorzet van El Harrak wegbokste, poeierde hij in de herneming de 1-0 hard tegen netten. De bezoekers claimden kort voor de pauze net iets meer het balbezit, maar Tienen hield de druk zonder problemen af en ging met een mooie voorsprong de rust in onder de heerlijke nazomerzon.
 
In de tweede helft duwden de ambitieuze bezoekers het gaspedaal wat meer in. Toen Gomes in de zestien vlot over het been van Jochmans ging, wees ref De Clercq naar de stip. Virton-spits Mboyo (ex-Genk, Gent, Kortrijk, Cercle…) faalde niet en bracht zijn club na 55 minuten opnieuw langszij. Doelman Bizimana voorkwam daarna een achterstand met puike reddingen op pogingen van De Almeida en Mboyo.
 
Trainer Hias greep in en gooide iets na het uur drie frisse krachten in de strijd. Met effect, want Tienen kwam in de omschakeling nu steeds meer onder de bezoekende druk vandaan. De Almeida moest met nog twintig minuten op de klok na een duel met de ingevallen Vanhaeren bovendien met een tweede geel karton naar de kleedkamers. 
 
Tienen kwam opnieuw meer in de buurt van het doel van De Ridder die redding moest brengen op een poging van El Harrak. Aan de overkant hield iedereen de adem in toen Jochmans een poging van Lesquoy voor de eigen doellijn wegkeerde. 
 
KVK probeerde ondertussen de ruimte in de rug van de bezoekende defensie op te zoeken in een partij die ondertussen tot een echte voetbalthriller was uitgegroeid. Kansen volgden mekaar in sneltempo aan beide zijden op. Naudts en Vanhaeren kwamen enkele keren heel dicht in de buurt van de winning-goal, maar het was andermaal Bizimana die een hoofdrol opeiste met een knappe parade op een schot van Ilunga. Diezelfde Ilunga dook in blessuretijd opnieuw op voor de Tiense doelman, maar die kwam knap uit en voorkwam de achterstand. 
 
En dan was er na 95 minuten dat ene ultieme moment. Invaller Amardeep Singh liep knap richting eerste paal bij een hoekschop van de eveneens ingevallen Ceulemans en kopte de Tiense driepunter onhoudbaar in de haak voorbij De Ridder. De Tiense aanhang veerde op en mocht vieren. Bij Virton kreeg een misnoegde keeperstrainer Logan Bailly nog een rode kaart.
 
KVK Tienen: Bizimana, De Vos (65’ Marchal), Bergiers (65’ Ceulemans), Meeus, Chantrain, Naudts, Ngongo, Claes (65’ Vanhaeren), Jochmans, El Harrak (86’ Singh), Matterne (86’ Vandamme).
R. Exc. Virton: De Ridder, Namri (46’ Chibani), Lesquoy, Pina (85’ Vitris), De Almeida, Mboyo (80’ Bariki), Mezague, Mokdad (85’ Arib), Karamoko, Ahmed (53’ Ahmed), Droehnle.
Doelpunten: 33’ Naudts (1-0), 52’ Mboyo (1-1, pen.), 95’ Singh (2-1)
Geel: Claes, Jochmans, De Almeida, Garault (T2 Virton), Mokdad,  El Harrak, Hias (T1 KVK)
Rood: De Almeida (2x geel), Logan Bailly (keeperstrainer Virton)
Scheidsrechter: Bram De Clercq
 
 
 

 

Label(s):

>> Volgende wedstrijd

KVK Tienen
RAAL La Louvière
zondag 10 december
15 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

Jorte Jacobs uit Leuven onderschrijft als jeugdspeler een eerste jongerencontract bij de A-kern. Ook volgend seizoen kan hij zich verder ontwikkelen bij KVK Tienen. De 19-jarige middenvelder mocht dit seizoen al vijf keer invallen in competitiewedstrijden. Proficiat Jorte!
 
26/11/2023

KVK Tienen is op zoek naar 2 medewerkers: een poetsdame of heer die 2 keer per week de toiletten in het hoofdgebouw van het Bergéstadion en de douches van de kleedkamers netjes houdt. Daarnaast een beheerder van de kleedkamers voor controle en beheer kleedkamers op zaterdag van 10.30 uur en 18 uur. We bieden een vrijwilligersvergoeding. Interesse? Stuur een mailtje naar secretariaat@kvktienen.be of contacteer jeugdvoorzitter Peter Denruyter.

11/11/2023

Wil je kind in de toekomst bij KVK Tienen voetballen? De talentendagen van de KVK Tienen Academy voor 2024 vinden plaats op maandag 15 januari (U6 tot U9) en dinsdag 30 janauri (U10 tot U13). Inschrijven kan vanaf december via deze website.

11/11/2023

Wegens het stormweer zijn de trainingen van de KVK Tienen Academy op donderdag 2 november afgelast.

02/11/2023

Supporters die willen genieten van de gastronomische footlunch voor de wedstrijd tegen de U23 van OH Leuven op 24 september zijn er best snel bij. Er zijn nog een tiental plaatsen beschikbaar. Meer info hier.

08/09/2023

Opgelet: de wedstrijd tegen UR Namen op zondag 3 september (15 uur) wordt niet in Namen maar in nabije Jambes afgewerkt: Stade Nid des Merles, Allée du Stade 3 5100 Namen. We vernemen dat in de omgeving die dag ook een grote broncanterie-markt plaatsvindt, wat voor extra mobiliteitsuitdagingen zou kunnen zorgen. Het ‘oude’ stadion van Namen zou in de toekomst ingericht worden als parking.

30/08/2023

Op donderdag 10 augustus voetballen de Tiense beloften in het Bergéstadion tegen de elite van OH Leuven. Aftrap om 19 uur! Zaterdag 12 augustus voetbalt het eerste herenelftal bijkomend op het terrein van derde amateurklasser Berg en Dal. Aftrap in Meerhout om 12 uur ’s middags. 

10/08/2023

Er is een extra wedstrijd aan het oefenprogramma toegevoegd. Op woensdag 16 augustus oefent KVK Tienen in het Bergéstadion tegen derde amateurklasser RAS Jodoigne. Aftrap om 20 uur.

05/08/2023

Wie onze beloften aan het werk wil zien kan op woensdagavond 26 juli terecht in het Bergéstadion. Tegenstander in de oefenpartij is eersteprovincialer KOSC Wijgmaal (20.30 uur). Zondag is tweedeprovincialer Averbode-Okselaar te gast (aftrap 15 uur).

25/07/2023

Noteer alvast in je agenda: de jaarlijkse ploegvoorstelling is gepland op vrijdag 18 augustus vanaf 18 uur. Na afloop volgt een wedstrijd van onze beloften. 

02/07/2023

Ontdek onze partnerbrochure