KVK Tienen - ASV Geel: 0 - 1 Printervriendelijke versie

Na 94 minuten voetballen kopte bezoeker Robin voor ASV Geel de stunt van de speeldag op het scorebord. Meteen de eerste nederlaag van het seizoen voor KVK na een nochtans fraaie eerste helft in een bijzonder spannende wedstrijd. Andries Claes was geelgeschorst en ook Acke was nog niet wedstrijdfit na een trap op het veld van Duffel.
 
KVK Tienen nam de wedstrijd meteen in handen. Tot twee keer toe was een sterke doelman Belkouch nodig om zowel Bogaerts als Matterne van de openingsgoal te houden. De bezoekende goalie stond ook op de juiste plaats om een inzenden van Bogaerts aan de eerste paal te keren, maar werd niet bestraft toen hij diezelfde Bogaerts even later onderuit haalde in de zestien. De hele Tiense aanhang riep om een elfmeter, maar het arbitrale trio ging er niet op in.
 
De bezoekers, aangevuurd door een hondertal fans in een bezoekersvak dat sinds lang nog eens was gevuld, maakten ondertussen offensief niet veel klaar. Baik kopte de bal enkele meters naast de Tiense kooi. De thuisploeg bleef wel gevaarlijk. Chergui blokte een poging van Ventôse af en een fraai overhoeks ééntijdsschot van Convents verdiende een beter lot en spatte uiteen op de doelpaal. Ondertussen werden heel wat duels uitgevochten, op het randje en soms erover.
 
Na de pauze kwam Geel meer opzetten. Dit keer was een attente Hannes nodig om eerst Verbeek en enkele minuten later Ito Singa van de openingsgoal te houden. KVK Tienen voetbalde wat minder kansen bij mekaar maar was in het slotkwartier opnieuw gevaarlijker. Onder meer Lucas Damblon, vroeger nog in het Geelse shirt, moest mee de bakens helpen verzetten. Toch bleef het opletten voor de bezoekers met pogingen van Baik (op Hannes) en Robin (naast). 
 
Bogaerts mikte het leder niet binnen de palen bij een ingestudeerde vrije trap. Een lob van Bogaerts werd ten onrechte afgevlagd wegens buitenspel. Wanneer nodig was het doelman Belkouch die zich onderscheidde. Zo toonde hij zich paraat op een schot van Convents en belette hij dat Damblon uit een prima kans in de slotminuten kon scoren.
 
En dan, diep in blessuretijd, mocht Robin ongehinderd inlopen op een hoekschop en de 0-1 buiten bereik van doelman Hannes tegen de netten koppen. Het spreekwoordelijke deksel op de neus en meteen ook de eerste thuisnederlaag van het seizoen. KVK Tienen blijft wel samen met Bocholt aan de leiding.
 
Trainer Jo Claes baalde omdat z'n team niet kon scoren: ‘In de eerste helft voetbalden we prima. Jammer dat we ons vergeten te belonen en uit de vele kansen niet scoren. Er was ook de strafschopfase waarvan Jonas zegt dat hij werd aangetikt. In het begin van de tweede helft vlotte het wat minder maar op het eind van de wedstrijd krijgen we opnieuw genoeg kansen om de drie punten thuis te houden. Dan is het zuur dat je diep in blessuretijd alsnog een tegengoal pakt.’
 
Volgend weekend trekt KVK Tienen richting Eendracht Aalst. Dit keer is kapitein Hannes Meeus geelgeschorst. Doelman Mombaerts ondergaat eerstdaags een scan nadat hij zich op de training aan de knie blesseerde en is mogelijk voor langere tijd onbeschikbaar.
 
KVK Tienen: Hannes, Vos, Meeus, Ventôse, Weeghmans, Singh, Bogaerts, Matterne, Convents, Kempeneers (68’ Grancea), Vanwelkenhuysen (74’ Damblon).
ASV Geel: Belkouch, Chergui, Van Geet, Verbeek, Baik (89’ Vandersmissen), Hoebregs, Vanderheiden, Ito Singa (87’ Hulsmans), Robin, Morgan Ato, Ella Ella.
Doelpunten: 94’ Robin (0-1)
Geel: Van Geet, Hoebregs, Bogaerts, Ella Ella, Meeus
Scheidsrechter: Jurgen Van Uffelen  
 
 
>> Meer foto's van deze wedstrijd op onze Facebook-pagina of via www.football-weekends.com!
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

RAS Jodoigne
KVK Tienen
oefenwedstrijd
zo. 24 juli om 16 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

KVK Tienen, zonder aanwinsten Bentayeb en Bergiers wegens vakantie, verloor de oefenpartij tegen 1B-club Lierse met 2-4. De thuisploeg begon prima aan de partij. Naudts verzilverde een mooie pass na enkele minuten voetballen. Gillekens maakte op het half uur gelijk met een kopbal onder de lat. Net voor rusten trapte opnieuw Naudts een prima acterend KVK knap op voorsprong. Na de pauze liet trainer Hias heel wat beloftevolle spelers opdraven. Van Acker tekende kort na de pauze voor de 2-2 met een afstandsschot. De Schryver legde enkele minuten later de 2-3 binnen. Bracké was dicht bij de aansluitingstreffer, maar zag zijn elfmeter gepareerd. Van Acker zette de 2-4 eindstand op het scorebord. Een boeiende partij, met een KVK dat vooral voor de pauze een degelijke beurt maakte. Ook trainer Hias zag een wedstrijd met twee gezichten. 'Jammer dat de taken na die degelijke eerste periode in de tweede helft niet werden uitgevoerd zoals afgesproken', aldus de Tiense trainer.

25/06/2022
Het was bakken en braden op en rond het veld voor de oefenpartij tegen STVV. De bezoekers begonnen snedig, maar de Tiense defensie stond meteen pal ondanks de schaarse trainingen die al waren afgewerkt. Bij een mooie counter trapte Bentayeb KVK op voorsprong. Tien minuten later stond het al 2-0: Andries Claes plaatste de bal mooi naast de STVV goalie. Na de pauze drukte STVV Tienen wat meer in het defensief zonder echt grote kansen af te dwingen. Kaya tekende in de slotminuten voor de aansluitingstreffer. Ei zo na werd het 2-2, maar doelman op proef Wim Vanmarsenille haalde fraai een elftmeter van Brühls van tussen de palen. Een counterende Vanweerts zette op aangeven van nieuwkomer Saïdi de 3-1 eindstand op het scorebord.  
19/06/2022

Op zaterdag 25 juni oefent KVK Tienen tegen 1B-club Lierse. De wedstrijd in het Bergéstadion wordt afgetrapt om 11 uur in de voormiddag. Ontdek het volledige zomerprogramma van KVK!

15/06/2022

Verdediger Alexander Vos stroomde in 2015 vanuit de beloften door naar het eerste elftal en was er zeven seizoenen lang een vaste waarde. Met zijn vista, secure spelstijl en vastberadenheid was hij tot op heden een sterkhouder in de defensie. Volgend seizoen vinden we hem niet meer terug tussen de lijnen. Recent nam hij de beslissing om te stoppen met voetballen. ‘Een minder evidente maar doordachte keuze’, vertelt Alexander. ‘De combinatie van het voetbal met mijn professionele loopbaan is te veeleisend geworden. Ik blijf KVK Tienen wel van dichtbij volgen en ben volgend seizoen zeker op de tribunes terug te vinden om te supporteren voor mijn ploegmakkers’. Alexander, bedankt voor je inzet voor KVK Tienen en tot in het Bergéstadion!

11/06/2022

KVK Tienen kan volgend seizoen rekenen op de diensten van de 21-jarige Matisse Bergiers (°24/6/2000, 1,89m). De talentvolle centrale verdediger komt over van reeksgenoot K. Rupel Boom FC, waar hij twee seizoenen voetbalde en zich tot sterkhouder ontpopte. Daarvoor doorliep hij elf seizoenen lang de jeugdopleiding van RSC Anderlecht. Twee jaar lang voetbalde hij er bij de reserven. Matisse is afkomstig uit het Waals-Brabantse Mont-Saint-Guibert. Hij tekent een overeenkomst voor twee seizoenen. Welkom bij KVK Tienen Matisse! 

11/05/2022

KVK Tienen kiest opnieuw voor jong talent en verwelkomt de 18-jarige verdediger Luca Berten. De Hasselaar komt over van de U18 van OH Leuven en is opgeleid bij KRC Genk. Hij was reeds verschillende keren jeugdinternational bij de U15, U16 en recent nog bij de U18. Hij onderschrijft een overeenkomst voor één seizoen. 

27/04/2022

Verdediger Daan Matterne en middenvelder Andries Claes verlengden hun overeenkomst bij KVK Tienen met twee extra seizoenen. De 33-jarige Lars Lambert uit Neerlinter vervoegt de technische staf als T2. Hij was in het verleden al beloftentrainer bij Wijgmaal en Sporting Hasselt. Hij is ook houder van een UEFA A-trainersdiploma.

17/04/2022

Onze club behaalde opnieuw de licentie om te kunnen aantreden in eerste nationale 2022-2023! Proficiat aan allen die andermaal hard werkten om het dossier zo volledig en nauwgezet voor te bereiden. 

13/04/2022

Middenvelders Pieter Kempeneers en Amardeep Singh verlengden hun overeenkomst bij KVK Tienen met respectievelijk drie en twee seizoenen. Ook doelmannen Viktor Sterckx en Wouter Nijsen blijven volgend seizoen actief bij de club, net als Bouzian die nog een overeenkomst heeft. Keeperstrainer Johan Bogaerts en assistent Ewen Verheyden blijven actief in de technische staf. Sonny Renders krijgt samen met Patrick Pitschon de elitejeugd onder zijn hoede. Eddy Dierickx gaat een nieuwe uitdaging aan bij tweedeprovincialer FC Averbode-Okselaar.

06/04/2022

De wedstrijd KVK Tienen - KSK Heist wordt verplaatst van zondag 3 april naar zaterdagavond 2 april om 20 uur. Het team krijgt zo een extra dag ruimte om zich voor te bereiden op de midweekwedstrijd tegen K. Winkel Sport. Supporters hebben dan weer de kans om te genieten van de Ronde van Vlaanderen op zondag. Alle updates in onze competitiekalender.

07/03/2022

Ontdek onze partnerbrochure