KVK Ninove - KVK Tienen: 1 - 1 Printervriendelijke versie

Nevelslierten trokken de hele avond langzaam over de kunstgrasmat waar KVK Ninove en KVK Tienen mekaar partij gaven. De Ninovieters telden vier punten minder dan Tienen in de rangschikking en willen snel naar boven. Beide ploegen zochten dus naar de drie punten. Oude bekende Florin Grancea begon bij de thuisploeg in de basis. Bij Tienen geen Naudts en Vanweerts wegens blessures en ook Chantrain ontbrak wegens een wedstrijd met een selectie van jonge beloftevolle voetballers in het buitenland. Jochmans werkt nog aan zijn terugkeer.
 
Na een evenwichtig openingskwartier trapte Claes met een lage knal verrassend op de paal. Yagan scoorde in de herneming, maar het feestje ging niet door wegens buitenspel. Aan de overkant toonde Straetman zich gevaarlijk met een afstandsschot dat nipt naast de Tiense kooi verdween. De beste kans voor de bezoekers kwam er via Bentayeb. Na een knappe crossbal van Matterne trapte hij de bal echter net voorlangs.
 
Kort voor de pauze kwam Ninove wat meer opzetten. Ook Grancea zag zijn poging uit een scherpe hoek op de paal stranden. Enkele minuten later was de voorsprong voor de thuisploeg toch een feit. De uitgekomen doelman Bouzian kon niet voorkomen dat hij door Straetman met een laag schot werd verschalkt. 
 
KVK op achtervolgen aangewezen dus. Saïdi kwam Kempeneers na de pauze vervangen en moest meer offensieve impulsen geven. Op aangeven van Yagan kon Bogaerts met een laag schot onder de thuisdoelman tien minuten na de koffie de gelijkmaker laten optekenen. 
 
Tienen had de smaak te pakken en bleef de hele tweede helft de betere ploeg. De vrijstaande Meeus trapte na een hoekschop hard op doelman Van Attenhoven. Bentayeb kon een gevaarlijke voorzet van Yagan niet verzilveren. De bedrijvige Fransman moest het leder maar deviëren maar miste ongelukkig zijn schot. Dezelfde Bentayeb zag enkele minuten later hoe de thuisdoelman zijn poging van onder de lat tikte. De thuisploeg zette daar niet veel tegenover. Enkel in de slotminuten volgden nog wat pogingen uit de tweede lijn. Gescoord werd er niet meer.
 
Een punt op verplaatsing is nooit een slecht resultaat, maar in het Tiense kamp was iedereen het erover eens dat er meer inzat op het veld van Ninove.
 
Zondag ontvangt KVK Tienen in het Bergéstadion de Limburgers van KVV Thes Sport uit Tessenderlo.
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

URSL Visé
KVK Tienen
zondag 11 december
15 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

Ook KVK Tienen krijgt te maken met de stijgende energiekosten. De club is dan ook extra waakzaam wat betreft het gebruik van elektriciteit en dus ook stadionverlichting. Daarom vervroegen we het aanvangsuur van de wedstrijden KVK Tienen - Hoogstraten VV (4/12) en KVK Tienen - R. Francs Borains (22/1) in overleg met onze tegenstanders met een half uur naar 14.30 uur. Eerder is omwille van de WK-finale de derby tegen de U23 van OH Leuven (18/12) al vervroegd naar 13.30 uur. De meest recente versie van de wedstrijdkalender vind je hier.
 
18/11/2022

De wedstrijd op het veld van Rupel Boom werd op zaterdag 4 september kort na de aftrap stopgezet nadat er brand in een lichtmast was uitgebroken. De beroepscommissie kende de drie punten met 0-5 forfaitcijfers toe aan KVK Tienen. Rupel Boom tekende daarna nog evocatieberoep aan, maar ook de evocatiecommissie bevestigde eerder deze week de uitspraak van de beroepscomissie. De 0-5-cijfers en drie punten voor KVK Tienen blijven dus behouden.

17/11/2022

Op zondag 18 december staat in Qatar de finale van het wereldkampioenschap voetbal op het programma. De partij start om 16 uur. Om supporters de kans te geven deze wedstrijd ook te volgen en er een unieke voetbalmiddag van te maken is de derby KVK Tienen - U23 OH Leuven in het Bergéstadion vervroegd naar 13.30 uur!

14/11/2022

Het beroepscomité van de KBVB besliste dat KVK Tienen de wedstrijd op het veld van K. Rupel Boom wint met 0-5-forfaitcijfers. De zaterdagavondwedstrijd werd stopgezet toen er na enkele seconden brand uitbrak in een lichtmast en het euvel na 30 minuten wachten niet opgelost geraakte. Het sportcomité besliste eerder dat de wedstrijd moest herspeeld worden, maar KVK Tienen kreeg in hoger beroep gelijk en krijgt er dus drie punten bij.

07/10/2022

De wedstrijd op het veld van Rupel Boom werd op zaterdag 4 september kort na de aftrap stopgezet nadat er brand in een lichtmast was uitgebroken. Het Sportcomité van de KBVB besliste vorige week dat de wedstrijd herspeeld moet worden. KVK Tienen nam kennis van de motivatie van deze uitspraak en besliste na beraad om beroep aan te tekenen. Wordt dus vervolgd.

21/09/2022

Doelman Wouter Nijsen ruilt KVK Tienen voor eersteprovincialer Juve Hasselt. Verdediger Luca Berten voetbalt volgend seizoen bij derde amateurklasser KVK Wellen. We wensen hen veel succes bij hun nieuwe club.

30/08/2022

KVK Tienen won de oefenwedstrijd op het veld van tweede amateurklasser Belisia Bilzen met 1-2. Kort na de pauze kwam de thuisploeg op voorsprong in een wedstrijd waar weinig grote kansen te noteren waren, maar Monamay en Bracké stelden nog orde op zaken voor Tienen. Bouzian maakte zijn wederoptreden onder de lat na een schouderblessure.

28/08/2022

Je kan niet langer inschrijven voor het foot dinner met buffet voor de wedstrijd tegen Jong AA Gent. Alle beschikbare plaatsen zijn ingenomen. Je kan je uiteraard wel inschrijven voor een volgende wedstrijd

23/08/2022

Geen bekervoetbal op zondag 28 augustus, wel een extra oefenpartij op het veld van tweede amateurklasser Belisia Bilzen, getraind door Luc Nilis. Aftrap om 15 uur.

17/08/2022

KVK Tienen speelde 1-1 gelijk in de oefenwedstrijd op het veld van tweede amateurklasser Racing Hades. KVK Tienen toonde zich vooral voor de pauze. Nassim Saïdi zette de Tiense druk om in een voorsprong na een poging van Naudts. Tibo Herbots stond kort voor de pauze pal op een schot van de thuisploeg. In de tweede helft liet trainer Hias ook heel wat jongere spelers opdraven. De ingevallen doelman Wouter Nijsen stond enkele keren paraat, maar kon niet vermijden dat Elens de stand in evenwicht bracht. 

10/08/2022

Ontdek onze partnerbrochure