KVK Ninove - KVK Tienen: 1 - 1 Printervriendelijke versie

Nevelslierten trokken de hele avond langzaam over de kunstgrasmat waar KVK Ninove en KVK Tienen mekaar partij gaven. De Ninovieters telden vier punten minder dan Tienen in de rangschikking en willen snel naar boven. Beide ploegen zochten dus naar de drie punten. Oude bekende Florin Grancea begon bij de thuisploeg in de basis. Bij Tienen geen Naudts en Vanweerts wegens blessures en ook Chantrain ontbrak wegens een wedstrijd met een selectie van jonge beloftevolle voetballers in het buitenland. Jochmans werkt nog aan zijn terugkeer.
 
Na een evenwichtig openingskwartier trapte Claes met een lage knal verrassend op de paal. Yagan scoorde in de herneming, maar het feestje ging niet door wegens buitenspel. Aan de overkant toonde Straetman zich gevaarlijk met een afstandsschot dat nipt naast de Tiense kooi verdween. De beste kans voor de bezoekers kwam er via Bentayeb. Na een knappe crossbal van Matterne trapte hij de bal echter net voorlangs.
 
Kort voor de pauze kwam Ninove wat meer opzetten. Ook Grancea zag zijn poging uit een scherpe hoek op de paal stranden. Enkele minuten later was de voorsprong voor de thuisploeg toch een feit. De uitgekomen doelman Bouzian kon niet voorkomen dat hij door Straetman met een laag schot werd verschalkt. 
 
KVK op achtervolgen aangewezen dus. Saïdi kwam Kempeneers na de pauze vervangen en moest meer offensieve impulsen geven. Op aangeven van Yagan kon Bogaerts met een laag schot onder de thuisdoelman tien minuten na de koffie de gelijkmaker laten optekenen. 
 
Tienen had de smaak te pakken en bleef de hele tweede helft de betere ploeg. De vrijstaande Meeus trapte na een hoekschop hard op doelman Van Attenhoven. Bentayeb kon een gevaarlijke voorzet van Yagan niet verzilveren. De bedrijvige Fransman moest het leder maar deviëren maar miste ongelukkig zijn schot. Dezelfde Bentayeb zag enkele minuten later hoe de thuisdoelman zijn poging van onder de lat tikte. De thuisploeg zette daar niet veel tegenover. Enkel in de slotminuten volgden nog wat pogingen uit de tweede lijn. Gescoord werd er niet meer.
 
Een punt op verplaatsing is nooit een slecht resultaat, maar in het Tiense kamp was iedereen het erover eens dat er meer inzat op het veld van Ninove.
 
Zondag ontvangt KVK Tienen in het Bergéstadion de Limburgers van KVV Thes Sport uit Tessenderlo.
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

Tot in de
voorbereiding!
-
-


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

We vernemen het overlijden van mevrouw Mathilde Beelen. Vele fans herinneren zich haar ongetwijfeld als ‘Matilleke’ die in de grote kantine een tiental jaar geleden mee instond voor de bediening. KVK Tienen betuigt haar oprecht medeleven aan familie en vrienden. Het overlijdensbericht vind je hier.

31/05/2023

We vernemen het overlijden van oud-KVK Tienen speler Dirk Crabbé. Hij werd 65 jaar. De aanvallende middenvelder voetbalde tussen 1986 en 1989 drie seizoenen lang bij Tienen onder leiding van trainers Jaak Merchez en Jean-Pierre Vande Velde. Eerder voetbalde hij voor KV Mechelen, KV Kortrijk en Stade Leuven. We betuigen ons medeleven aan familie en vrienden.

22/05/2023

Supporters opgelet: de wedstrijd tegen de beloften van R. Antwerp FC is verplaatst van zaterdagavond 20 mei naar vrijdagavond 19 mei. Aftrap om 20 uur op het Lisp in Lier.

16/05/2023

KVK Tienen heeft de licentie voor eerste nationale seizoen 2023-2024 nu ook officieel te pakken. Indien de club zich ook sportief kan handhaven staat niets een verlengd verblijf in eerste nationale in de weg. Het behalen van een licentie is allerminst een formaliteit gezien de vele verplichtingen en de stevige administratieve voorbereiding. Proficiat aan iedereen die hier aan meewerkte.

19/04/2023

KVK Tienen kreeg van licentiemanager Nils Van Brantegem deze week positief advies voor de licentie van eerste nationale. Er worden van ook geen bezwaren meer verwacht die de effectieve toekenning van de licentie in de weg staan. Die licentie bevestigt dat Tienen aan alle extrasportieve voorwaarden voldoet om in eerste nationale aan te treden. Dank aan iedereen die het dossier andermaal nauwgezet mee heeft voorbereid.

22/03/2023

Wegens de sneeuw zijn de trainingen in de KVK Tienen Academy vandaag dinsdag 8 maart afgelast.

08/03/2023

De footlunch voor de partij KVK Tienen - KFC Dessel Sport op zondag 19 maart is ondertussen volzet. Je kan nu al reserveren voor de lunch tegen RFC Luik op 30 april via club100@kvktienen.be.

07/03/2023

De wegens de sneeuw uitgestelde thuiswedstrijd tegen R. Francs Borains wordt verplaatst naar woensdag 1 maart. Aftrap om 20 uur in het Bergéstadion.

10/02/2023

De 25-jarige aanvaller Yassine Bentayeb ruilt KVK Tienen met onmiddellijke ingang voor huidig competitieleider K. Patro Eisden Maasmechelen. De Fransman krijgt er de kans om een profcontract te onderschrijven. KVK Tienen wenst Yassine het beste toe voor zijn verdere voetbalcarrière en dankt hem voor zijn inzet de voorbije maanden.

31/01/2023

Pieter Jochmans blesseerde zich op het veld van Jong AA Gent aan het aangezicht. Ondertussen onderging hij een operatie aan de neus. Er zouden geen extra ingrepen nodig zijn. Jochmans moet het nu twee weken rustig aan doen om dan op te bouwen met een gezichtsmasker als bescherming. Verwacht wordt dat de middenvelder een maand onbeschikbaar blijft.

24/01/2023

Ontdek onze partnerbrochure