KSK Heist - KVK Tienen: 2 - 0 Printervriendelijke versie

Geen tweede opeenvolgende overwinning na de driepunter tegen R. Francs Borains. Heist hield de volle buit in eigen huis tegen een Tienen dat de hele wedstrijd lang zocht naar oplossingen. 
 
In het openingskwartier kwam Bouzian attent uit z’n doel om een aanval van Troonbeeckx onschadelijk te maken. Aan de overzijde verdiende een prachtige knal van Struys meer. Zijn schot belandde op de kruising. Heist toonde zich offensief wat gevaarlijker en toen Troonbeeckx op het half uur net wat te makkelijk in het straatje werd gestuurd aarzelde hij niet om de Tiense doelman met een afgemeten schot te verslaan.
 
Trainer Laeveren gooide bij de herneming na de pauze Laureys in het elftal. Vos bleef in de kleedkamer. Het verhoopte effect bleef echter uit. Na 48 minuten benutte de wat vrijgelaten Lemti een voorzet vanop de flank: 2-0. Bouzian voorkwam even later de 3-0 na een vrije trap van Englebert.
 
KVK zette druk naar voren in het laatste half uur, maar toonde zich niet scherp genoeg in de zone van de waarheid. Laureys mikte de bal vanuit de draai eerst nog naast en besloot enkele minuten later ongelukkig voorlangs toen de doelmond overhoeks helemaal open lag. Ook de Tiense wissels brachten geen soelaas. De aansluitingstreffer bleef uit. In de slotminuten nam Tienen risico’s en waren de grootste kansen nog voor de thuisploeg. De ingevallen Quadflieg besloot voorlangs. Oreye vond eerst Bouzian en daarna de dwarsligger op zijn weg.
 
Trainer Dave Laeveren, jarenlang actief als beloftentrainer en assistent bij tegenstander Heist, moest niet lang zoeken naar de oorzaken van het verlies: ‘We laten twee keer na de gevraagde basistaken uit te voeren. Daaruit komt een doelpunt. En als je op Heist achter komt heb je een probleem omdat ze vanuit een laag blok in de omschakeling willen spelen. Dan moet je simpel en snel blijven voetballen om hen onder druk te zetten en dat gebeurde vooral in de eerste helft te weinig. De inschuivende flankverdedigers brachten voetballend te weinig oplossingen.’ 
 
‘In de tweede helft toonden we karakter en probeerden we meer initiatief te nemen. Na vijf minuten werden we al op de counter gepakt. Dan weet je dat het lastig wordt. Daarna creëerden we zelf ook wel wat kansen waaronder twee mooie voor Laureys, maar die lieten we dan liggen. Een gemiste kans om Heist alsnog aan het twijfelen te brengen.'
 
'Het komt er nu op aan al onze volgende thuiswedstrijd te winnen. Volgend weekend moeten we er tegen Mandel United opnieuw met de nodige intensiteit staan’.
 
 
KSK Heist: Van Aerschot, Nys, Absisan, Rosy (92’ Sabhaoui), Ferreira Carrasco (88’ Quadflieg), Orye, Englebert, Troonbeeckx (68’ Van Keilegom), Lemti, Meddour, Vande Cauter.
KVK Tienen: Bouzian, Vos (46’ Laureys), Meeus, Farin, Struys (81’ Lenaerts), Mputu (68’ Osei-Berkoe), Yagan, Claes, Jochmans, Spaenhoven (68’ Matterne), Bogaerts.
Doelpunten: 30’ Troonbeeckx (1-0), 48’ Lemti (2-0)
Geel: Farin, Demets (trainer Heist), Claes, Bogaerts, Van Keilegom
Scheidsrechter: Yves Verslycken
 
 
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

Tot in de
voorbereiding!
-
-


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

We vernemen het overlijden van mevrouw Mathilde Beelen. Vele fans herinneren zich haar ongetwijfeld als ‘Matilleke’ die in de grote kantine een tiental jaar geleden mee instond voor de bediening. KVK Tienen betuigt haar oprecht medeleven aan familie en vrienden. Het overlijdensbericht vind je hier.

31/05/2023

We vernemen het overlijden van oud-KVK Tienen speler Dirk Crabbé. Hij werd 65 jaar. De aanvallende middenvelder voetbalde tussen 1986 en 1989 drie seizoenen lang bij Tienen onder leiding van trainers Jaak Merchez en Jean-Pierre Vande Velde. Eerder voetbalde hij voor KV Mechelen, KV Kortrijk en Stade Leuven. We betuigen ons medeleven aan familie en vrienden.

22/05/2023

Supporters opgelet: de wedstrijd tegen de beloften van R. Antwerp FC is verplaatst van zaterdagavond 20 mei naar vrijdagavond 19 mei. Aftrap om 20 uur op het Lisp in Lier.

16/05/2023

KVK Tienen heeft de licentie voor eerste nationale seizoen 2023-2024 nu ook officieel te pakken. Indien de club zich ook sportief kan handhaven staat niets een verlengd verblijf in eerste nationale in de weg. Het behalen van een licentie is allerminst een formaliteit gezien de vele verplichtingen en de stevige administratieve voorbereiding. Proficiat aan iedereen die hier aan meewerkte.

19/04/2023

KVK Tienen kreeg van licentiemanager Nils Van Brantegem deze week positief advies voor de licentie van eerste nationale. Er worden van ook geen bezwaren meer verwacht die de effectieve toekenning van de licentie in de weg staan. Die licentie bevestigt dat Tienen aan alle extrasportieve voorwaarden voldoet om in eerste nationale aan te treden. Dank aan iedereen die het dossier andermaal nauwgezet mee heeft voorbereid.

22/03/2023

Wegens de sneeuw zijn de trainingen in de KVK Tienen Academy vandaag dinsdag 8 maart afgelast.

08/03/2023

De footlunch voor de partij KVK Tienen - KFC Dessel Sport op zondag 19 maart is ondertussen volzet. Je kan nu al reserveren voor de lunch tegen RFC Luik op 30 april via club100@kvktienen.be.

07/03/2023

De wegens de sneeuw uitgestelde thuiswedstrijd tegen R. Francs Borains wordt verplaatst naar woensdag 1 maart. Aftrap om 20 uur in het Bergéstadion.

10/02/2023

De 25-jarige aanvaller Yassine Bentayeb ruilt KVK Tienen met onmiddellijke ingang voor huidig competitieleider K. Patro Eisden Maasmechelen. De Fransman krijgt er de kans om een profcontract te onderschrijven. KVK Tienen wenst Yassine het beste toe voor zijn verdere voetbalcarrière en dankt hem voor zijn inzet de voorbije maanden.

31/01/2023

Pieter Jochmans blesseerde zich op het veld van Jong AA Gent aan het aangezicht. Ondertussen onderging hij een operatie aan de neus. Er zouden geen extra ingrepen nodig zijn. Jochmans moet het nu twee weken rustig aan doen om dan op te bouwen met een gezichtsmasker als bescherming. Verwacht wordt dat de middenvelder een maand onbeschikbaar blijft.

24/01/2023

Ontdek onze partnerbrochure