KSK Heist - KVK Tienen: 2 - 0 Printervriendelijke versie

Geen tweede opeenvolgende overwinning na de driepunter tegen R. Francs Borains. Heist hield de volle buit in eigen huis tegen een Tienen dat de hele wedstrijd lang zocht naar oplossingen. 
 
In het openingskwartier kwam Bouzian attent uit z’n doel om een aanval van Troonbeeckx onschadelijk te maken. Aan de overzijde verdiende een prachtige knal van Struys meer. Zijn schot belandde op de kruising. Heist toonde zich offensief wat gevaarlijker en toen Troonbeeckx op het half uur net wat te makkelijk in het straatje werd gestuurd aarzelde hij niet om de Tiense doelman met een afgemeten schot te verslaan.
 
Trainer Laeveren gooide bij de herneming na de pauze Laureys in het elftal. Vos bleef in de kleedkamer. Het verhoopte effect bleef echter uit. Na 48 minuten benutte de wat vrijgelaten Lemti een voorzet vanop de flank: 2-0. Bouzian voorkwam even later de 3-0 na een vrije trap van Englebert.
 
KVK zette druk naar voren in het laatste half uur, maar toonde zich niet scherp genoeg in de zone van de waarheid. Laureys mikte de bal vanuit de draai eerst nog naast en besloot enkele minuten later ongelukkig voorlangs toen de doelmond overhoeks helemaal open lag. Ook de Tiense wissels brachten geen soelaas. De aansluitingstreffer bleef uit. In de slotminuten nam Tienen risico’s en waren de grootste kansen nog voor de thuisploeg. De ingevallen Quadflieg besloot voorlangs. Oreye vond eerst Bouzian en daarna de dwarsligger op zijn weg.
 
Trainer Dave Laeveren, jarenlang actief als beloftentrainer en assistent bij tegenstander Heist, moest niet lang zoeken naar de oorzaken van het verlies: ‘We laten twee keer na de gevraagde basistaken uit te voeren. Daaruit komt een doelpunt. En als je op Heist achter komt heb je een probleem omdat ze vanuit een laag blok in de omschakeling willen spelen. Dan moet je simpel en snel blijven voetballen om hen onder druk te zetten en dat gebeurde vooral in de eerste helft te weinig. De inschuivende flankverdedigers brachten voetballend te weinig oplossingen.’ 
 
‘In de tweede helft toonden we karakter en probeerden we meer initiatief te nemen. Na vijf minuten werden we al op de counter gepakt. Dan weet je dat het lastig wordt. Daarna creëerden we zelf ook wel wat kansen waaronder twee mooie voor Laureys, maar die lieten we dan liggen. Een gemiste kans om Heist alsnog aan het twijfelen te brengen.'
 
'Het komt er nu op aan al onze volgende thuiswedstrijd te winnen. Volgend weekend moeten we er tegen Mandel United opnieuw met de nodige intensiteit staan’.
 
 
KSK Heist: Van Aerschot, Nys, Absisan, Rosy (92’ Sabhaoui), Ferreira Carrasco (88’ Quadflieg), Orye, Englebert, Troonbeeckx (68’ Van Keilegom), Lemti, Meddour, Vande Cauter.
KVK Tienen: Bouzian, Vos (46’ Laureys), Meeus, Farin, Struys (81’ Lenaerts), Mputu (68’ Osei-Berkoe), Yagan, Claes, Jochmans, Spaenhoven (68’ Matterne), Bogaerts.
Doelpunten: 30’ Troonbeeckx (1-0), 48’ Lemti (2-0)
Geel: Farin, Demets (trainer Heist), Claes, Bogaerts, Van Keilegom
Scheidsrechter: Yves Verslycken
 
 
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

R. Francs Borains
KVK Tienen
zondag 30 januari
15 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

KVK Tienen wint de oefenpartij van reeksgenoot KSK Heist met 1-0. Hannes Meeus scoorde het Tiense doelpunt in de tweede helft. Heist wisselde op het uur tien spelers. Zondag hervat de competitie op het veld van R. Francs Borains dat in de rangschikking een puntje meer telt dan KVK.
23/01/2022

KVK Tienen won de oefenwedstrijd tegen derde amateurklasser Tempo Overijse met 2-1. Na 45 minuten stond het 0-1. Yagan scoorde in de laatste twintig minuten twee keer, waarvan één keer via strafschop. Trainer Laeveren gaf ook opnieuw enkele beloftenspelers speelkansen. Zondag oefent KVK tegen reeksgenoot KSK Heist.

18/01/2022

KVK Tienen won de oefenwedstrijd op het veld van tweede amateurklasser KOSC Wijgmaal met 0-3. Bij de pauze stond het 0-1. Claes, Vanweerts en Laureys maakten de Tiense doelpunten. 

16/01/2022

Ook in het weekend van 22 en 23 januari wordt er nog geen competitievoetbal gespeeld in eerste nationale. Na de oefenwedstrijd op het veld van KOSC Wijgmaal (16/1), volgen nog extra wedstrijden zonder publiek tegen derde amateurklasser Tempo Overijse (18/1) en reeksgenoot KSK Heist (23/1).

15/01/2022

KVK Tienen wint de oefenwedstrijd tegen tweede amateurklasser RC Hades met 1-0. Meeus maakte op aangeven van Yagan het enige doelpunt na een uur voetballen.

12/01/2022

De oefenwedstrijd tegen tweedenationaler KFC Houtvenne eindigde op 2-0. Vanweerts opende de score kort voor de pauze, Kempeneers verdubbelde vanop de stip na een overtreding op diezelfde Vanweerts. De komende dagen oefent KVK nog tegen RC Hades en op het veld van KOSC Wijgmaal.

09/01/2022

We vernemen het overlijden van oud-speler Dirk Van den Bergh uit Baal. In 1984 maakte hij op 25-jarige leeftijd de overstap van Betekom naar KVK Tienen. Hij zou maar liefst negen seizoenen lang, tot in 1993, speler van KVK blijven met posities op het middenveld en in de verdediging. Dirk Van den Bergh is 62 jaar geworden. KVK Tienen biedt familie en vrienden oprecht medeleven aan. (rouwbericht)

08/01/2022

Geen competitie voor het eerste elftal de komende weken, maar dat betekent niet dat de ploeg rust neemt. Er wordt op het nieuwe kunstgrasveld van het Bergéstadion hard gewerkt richting de herneming van de tweede competitiehelft. De ploeg legde vriendschappelijke wedstrijden vast tegen Houtvenne (thuis, zo. 9/1), RC Hades (thuis, wo. 12/1) en Wijgmaal (uit, zo. 16/1). Toeschouwers zijn volgens de richtlijnen van het Overlegcomité bij deze wedstrijden niet toegelaten. We houden je vanzelfsprekend wel graag op de hoogte van de resultaten.

31/12/2021

We vernemen het overlijden van de heer Frans ‘Waikke’ Claes, oud-speler van Racing Tienen op 85-jarige leeftijd. De club betuigt familie en vrienden haar oprecht medeleven.

14/11/2021

We geven nog even mee dat de Covid Safe Pass verplicht is om toegang te krijgen tot de bekerwedstrijd bij Cercle Brugge!

25/10/2021

Ontdek onze partnerbrochure