KSC Lokeren-Temse - KVK Tienen: 3 - 0 Printervriendelijke versie

Negen overwinningen op rij. Ongeslagen in de competitie. Leider Lokeren kon voor aanvang van de partij tegen KVK Tienen mooie statistieken voorleggen. De bezoekers konden niet rekenen op de geschorste Jochmans en de geblesseerden Singh (schouder) en Claes die tot na de winterstop onbeschikbaar zijn. Chantrain en Bergiers verschenen aan de aftrap op Daknam.
 
In een evenwichtig openingskwartier kwam de eerste dreiging van El Harrak. Zijn schot ging een halve meter naast het doel van Merckx. Aan de overkant trapte Van Aerschot hard op de vuisten van Moutha. Vermeiren kopte naast op aangeven van Boujouh. KVK voetbalde bij momenten met overtuiging naar voren, al stokten de aanvallen te vaak op de flanken. Een schot van Ceulemans werd afgeblokt. 
 
Lokeren scoorde na 34 minuten. Na Tiens balverlies op het middenveld mocht Van Moerzeke hard aanleggen. Doelman Moutha kon het leder niet klemmen. In de herneming was het wel raak voor Van Moerzeke. Hij trapte de bal afgemeten langs de paal voorbij de Tiense verdedigers en doelman.
 
In de tweede helft toonde KVK zich aanvankelijk de betere ploeg, maar vooraan bleef het wachten op die ene echte doelpoging. Een lobje van Yagan kon de thuisdoelman dan ook niet bedreigen. En andermaal viel het doelpunt aan de overkant. Opnieuw volgde onnodig balverlies op het middenveld. Braem trapte hard op Moutha en Van Moerzeke knalde de rebound op de doelpaal. In tweede instantie was Braem er als de pinken bij om de score voor Lokeren te verdubbelen.
 
Toen de vrijstaande Braem het balletje mocht aannemen in de zestien en Moutha voor voldongen feiten zette was de partij gespeeld met nog een kwartier op de klok. De frisse krachten die trainer Verheyden had ingebracht konden niet voor meer  dreiging zorgen. Tekenend waren de vele Tiense hoekschoppen waar vrijwel geen gevaar uit volgde. Ceulemans was nog dicht bij de eerredder met een mooie volley in de slotminuten. Die viel op het dak van het Lokerse doel.
 
Geen stunt voor KVK dat op Daknam bij momenten mooie combinaties op de mat tekende maar de druk te weinig kon omzetten in echte kansen. Onnodige foutjes waren te vaak de voorbode van tegendoelpunten. Volgend weekend krijgt KVK opnieuw de kans om uit te pakken met een stuntzege. Dan komt het nummer twee RAAL La Louvière op bezoek in het Bergéstadion. Lokeren pakt ondertussen een knappe 30 op 30.
 
Lokeren-Temse: Merckx, El Banouhi, Dianganga, Boujouh, Reuten (63’ Maes), Van Moerzeke, Janssen, Tshimanga (81’ De Neve), Cassaert, Van Aerschot (81’ Brachet), Vermeiren (37’ Braem). 
KVK Tienen: Moutha-Sebtaoui, De Vos, Bergiers, Meeus, Chantrain, Naudts, Yagan (88’ Jacobs), Ngongo (75’ Vanhaeren), Ceulemans, El Harrak (75’ Vandamme), Matterne (75’ Marchal). 
Doelpunten: 33’ Van Moerzeke (1-0), 57’ Braem (2-0), 73’ Braem (3-0).
 

 

Label(s):

>> Volgende wedstrijd

KVK Tienen
Union Namur
zondag 3 maart
15 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

De wedstrijd U23 OH Leuven - KVK Tienen op zondag 4 februari wordt rechtstreeks uitgezonden op regionale zender ROBtv. De uitzending start om 14.45 uur. We rekenen op de steun van onze fans in Den Dreef!

01/02/2024

Wegens het winterweer geen voetbal dit weekend. Alle wedstrijden zijn afgelast. De wedstrijd van het eerste herenelftal op het veld van KSK Heist wordt verplaatst naar woensdag 20 maart, al kunnen ploegen in onderling overleg een vroegere datum vastleggen. 

18/01/2024

Tibe Vanhaeren verlaat KVK Tienen voor THES Sport. De speler bracht de club eenzijdig op de hoogte van zijn vertrek. We betreuren dit, maar wensen Tibe veel succes. Het is de speler die de keuze maakt, niet KVK.  De manier waarop de transfer tot stand kwam is evenwel te betreuren. We kijken echter vooruit: het geeft meteen ook nieuwe kansen aan andere spelers om zich in de spits te bewijzen.

15/01/2024

KVK Tienen verloor een oefenpartij tegen RFC Luik uit de Proximus Pro League met 3-1. De wedstrijd werd in Luik zonder publiek afgewerkt. De teams oefenden in drie perioden van een half uur.

05/01/2024

Op dinsdag 2 en woensdag 3 januari last onze A-kern een korte winterstage in. Sportief manager Johan Froment leidt spelers en staf richting het Proximus Base Camp in Tubeke, de thuisbasis van onze Rode Duivels. KVK Tienen kan zich daar in de meest optimale omstandigheden voorbereiden op de terugronde.

23/12/2023
Jorte Jacobs uit Leuven onderschrijft als jeugdspeler een eerste jongerencontract bij de A-kern. Ook volgend seizoen kan hij zich verder ontwikkelen bij KVK Tienen. De 19-jarige middenvelder mocht dit seizoen al vijf keer invallen in competitiewedstrijden. Proficiat Jorte!
 
26/11/2023

Wil je kind in de toekomst bij KVK Tienen voetballen? De talentendagen van de KVK Tienen Academy voor 2024 vinden plaats op maandag 15 januari (U6 tot U9) en dinsdag 30 janauri (U10 tot U13). Inschrijven kan vanaf december via deze website.

11/11/2023

Wegens het stormweer zijn de trainingen van de KVK Tienen Academy op donderdag 2 november afgelast.

02/11/2023

Supporters die willen genieten van de gastronomische footlunch voor de wedstrijd tegen de U23 van OH Leuven op 24 september zijn er best snel bij. Er zijn nog een tiental plaatsen beschikbaar. Meer info hier.

08/09/2023

Opgelet: de wedstrijd tegen UR Namen op zondag 3 september (15 uur) wordt niet in Namen maar in nabije Jambes afgewerkt: Stade Nid des Merles, Allée du Stade 3 5100 Namen. We vernemen dat in de omgeving die dag ook een grote broncanterie-markt plaatsvindt, wat voor extra mobiliteitsuitdagingen zou kunnen zorgen. Het ‘oude’ stadion van Namen zou in de toekomst ingericht worden als parking.

30/08/2023

Ontdek onze partnerbrochure