KOSC Wijgmaal - KVK Tienen: 3 - 0 Printervriendelijke versie

KVK Tienen was gewaarschuwd. Hekkensluiter Wijgmaal had ondanks de positie in de rangschikking een stevige thuisreputatie. Het verloor slechts één keer op het kleine kunstgrasveld, maar kon sinds eind oktober niet meer winnen. Trainer Jo Claes kon geen beroep doen op Alexander Vos en Marijn Convents. Deze laatste raakte gisteren nog geblesseerd. Florin Grancea mocht in de basis opdraven. Wijgmaal wordt gecoacht door ex-KVK’er Steven De Pauw en had met Mathei, Stockx en Pellegritti enkele vertrouwde gezichten in de basis.
 
De eerste helft was geen hoogvlieger. De stevige wind maakte mooi voetbal onmogelijk. Een weinig geïnspireerd KVK deed bovendien niet veel met het windvoordeel. Doelman Vanwelkenhuysen kreeg een schot van Kempeneers in twee tijden onder controle. Andries Claes rukte kort voor de pauze op vanuit het middenveld en zag zijn schot nipt over het Wijgmaalse doel verdwijnen. Een defensief ingesteld Wijgmaal dat loerde op de omschakeling stelde hier weinig tegenover. Enkel Bongiorno kwam dicht bij een kans, maar vergat een scherpe voorzet te deviëren. 
 
De Tiense aanhang hoopte op een betere tweede helft en die leek er ook te komen. Grancea trapte kort na de herneming hard op de paal en besloot even later hard op de thuisdoelman. Een vrije trap van Kempeneers ging een half metertje naast. Aan de overkant mikte Stockx zijn vrije trap evenmin binnen het kader.
 
Tienen claimde het balbezit, maar kon de kansen niet in doelpunten omzetten. Een door Kempeneers diep gestuurde Ventôse stak het balletje nipt naast. De thuisploeg kende ook wat meeval toen een handsbal in de zestien niet werd gefloten.
 
Trainer Jo Claes gooide na 70 minuten ook Deflem en Acke in de strijd. Dat rendeerde bijna bij een knappe Tiense aanval, maar Deflem zag zijn schot in extremis nog afgeblokt. Het doelpunt kwam er wel aan de overzijde. 
 
De ingevallen Dewaet kreeg te veel ruimte en mocht een voorzet van Bongiorno na 83 minuten hoog tegen de Tiense netten trappen. De onverwachte ommekeer was compleet toen Mathei een minuut later van dichtbij scoorde nadat hij het balletje mooi voor zichzelf had vrijgemaakt. 
 
KVK Tienen kon geen vuist meer maken en gaf achteraan ruimte weg. Bongiorno profiteerde nog van onhandig defensief werk bij de bezoekers en zette de stevige 3-0 cijfers op het scorebord. KVK Tienen maakte andermaal een slechte beurt op het Wijgmaalse veld.
 
Trainer Jo Claes zocht na de partij naar de nodige antwoorden: ‘Het was lastig voetballen voor beide teams, waardoor de partij in de eerste helft gesloten bleef. We wonnen vrijwel alle duels voor de tweede bal, maar brachten niet ons beste voetbal. Na de pauze trokken we de partij naar ons toe en waren er enkele mooie kansen via onder meer Grancea en Deflem. Details maken dan het verschil. We kregen echter het deksel op de neus van een Wijgmaal dat tot dan niet was komen dreigen. Of het nu 1-0 is of 3-0 is, maakt op zich niet veel uit. Dit zijn heel dure punten.’
 
Bocholt, dat eerder deze week ex-KVK’er Rocky Peeters als coach aanstelde, telt ondertussen opnieuw evenveel punten als Tienen met een wedstrijd minder gespeeld. Ook het ambitieuze Eendracht Aalst dat vrijwel geen steken meer laat vallen sluipt ondertussen dichterbij tot op één puntje in de rangschikking. Het belooft nog een spannende strijd te worden voor de titel. 
 
KOSC Wijgmaal: Hannes, Meeus, Ventôse, Weeghmans, Grancea (70’ Deflem), Singh, Claes, Bogaerts, Matterne, Kempeneers, Vanwelkenhuysen (70’ Acke).
KVK Tienen: Vanwelkenhuysen, Mertens (70’ Da Silva Junior), De Keukeleere, Boogaerts (60’ Goor), Stockx, Dehond (80’ Dewaet), Bongiorno, Delorge, Molenberghs, Mathei, Pellegriti.
Doelpunten: 83’ Dewaet (1-0), 85’ Mathei (2-0), 90’ Bongiorno (3-0)
Geel: Delorge, Ventôse, Pellegriti, Matterne
Scheidsrechter: Tom Lamberigts
 
 
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

RAS Jodoigne
KVK Tienen
oefenwedstrijd
zo. 24 juli om 16 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

KVK Tienen, zonder aanwinsten Bentayeb en Bergiers wegens vakantie, verloor de oefenpartij tegen 1B-club Lierse met 2-4. De thuisploeg begon prima aan de partij. Naudts verzilverde een mooie pass na enkele minuten voetballen. Gillekens maakte op het half uur gelijk met een kopbal onder de lat. Net voor rusten trapte opnieuw Naudts een prima acterend KVK knap op voorsprong. Na de pauze liet trainer Hias heel wat beloftevolle spelers opdraven. Van Acker tekende kort na de pauze voor de 2-2 met een afstandsschot. De Schryver legde enkele minuten later de 2-3 binnen. Bracké was dicht bij de aansluitingstreffer, maar zag zijn elfmeter gepareerd. Van Acker zette de 2-4 eindstand op het scorebord. Een boeiende partij, met een KVK dat vooral voor de pauze een degelijke beurt maakte. Ook trainer Hias zag een wedstrijd met twee gezichten. 'Jammer dat de taken na die degelijke eerste periode in de tweede helft niet werden uitgevoerd zoals afgesproken', aldus de Tiense trainer.

25/06/2022
Het was bakken en braden op en rond het veld voor de oefenpartij tegen STVV. De bezoekers begonnen snedig, maar de Tiense defensie stond meteen pal ondanks de schaarse trainingen die al waren afgewerkt. Bij een mooie counter trapte Bentayeb KVK op voorsprong. Tien minuten later stond het al 2-0: Andries Claes plaatste de bal mooi naast de STVV goalie. Na de pauze drukte STVV Tienen wat meer in het defensief zonder echt grote kansen af te dwingen. Kaya tekende in de slotminuten voor de aansluitingstreffer. Ei zo na werd het 2-2, maar doelman op proef Wim Vanmarsenille haalde fraai een elftmeter van Brühls van tussen de palen. Een counterende Vanweerts zette op aangeven van nieuwkomer Saïdi de 3-1 eindstand op het scorebord.  
19/06/2022

Op zaterdag 25 juni oefent KVK Tienen tegen 1B-club Lierse. De wedstrijd in het Bergéstadion wordt afgetrapt om 11 uur in de voormiddag. Ontdek het volledige zomerprogramma van KVK!

15/06/2022

Verdediger Alexander Vos stroomde in 2015 vanuit de beloften door naar het eerste elftal en was er zeven seizoenen lang een vaste waarde. Met zijn vista, secure spelstijl en vastberadenheid was hij tot op heden een sterkhouder in de defensie. Volgend seizoen vinden we hem niet meer terug tussen de lijnen. Recent nam hij de beslissing om te stoppen met voetballen. ‘Een minder evidente maar doordachte keuze’, vertelt Alexander. ‘De combinatie van het voetbal met mijn professionele loopbaan is te veeleisend geworden. Ik blijf KVK Tienen wel van dichtbij volgen en ben volgend seizoen zeker op de tribunes terug te vinden om te supporteren voor mijn ploegmakkers’. Alexander, bedankt voor je inzet voor KVK Tienen en tot in het Bergéstadion!

11/06/2022

KVK Tienen kan volgend seizoen rekenen op de diensten van de 21-jarige Matisse Bergiers (°24/6/2000, 1,89m). De talentvolle centrale verdediger komt over van reeksgenoot K. Rupel Boom FC, waar hij twee seizoenen voetbalde en zich tot sterkhouder ontpopte. Daarvoor doorliep hij elf seizoenen lang de jeugdopleiding van RSC Anderlecht. Twee jaar lang voetbalde hij er bij de reserven. Matisse is afkomstig uit het Waals-Brabantse Mont-Saint-Guibert. Hij tekent een overeenkomst voor twee seizoenen. Welkom bij KVK Tienen Matisse! 

11/05/2022

KVK Tienen kiest opnieuw voor jong talent en verwelkomt de 18-jarige verdediger Luca Berten. De Hasselaar komt over van de U18 van OH Leuven en is opgeleid bij KRC Genk. Hij was reeds verschillende keren jeugdinternational bij de U15, U16 en recent nog bij de U18. Hij onderschrijft een overeenkomst voor één seizoen. 

27/04/2022

Verdediger Daan Matterne en middenvelder Andries Claes verlengden hun overeenkomst bij KVK Tienen met twee extra seizoenen. De 33-jarige Lars Lambert uit Neerlinter vervoegt de technische staf als T2. Hij was in het verleden al beloftentrainer bij Wijgmaal en Sporting Hasselt. Hij is ook houder van een UEFA A-trainersdiploma.

17/04/2022

Onze club behaalde opnieuw de licentie om te kunnen aantreden in eerste nationale 2022-2023! Proficiat aan allen die andermaal hard werkten om het dossier zo volledig en nauwgezet voor te bereiden. 

13/04/2022

Middenvelders Pieter Kempeneers en Amardeep Singh verlengden hun overeenkomst bij KVK Tienen met respectievelijk drie en twee seizoenen. Ook doelmannen Viktor Sterckx en Wouter Nijsen blijven volgend seizoen actief bij de club, net als Bouzian die nog een overeenkomst heeft. Keeperstrainer Johan Bogaerts en assistent Ewen Verheyden blijven actief in de technische staf. Sonny Renders krijgt samen met Patrick Pitschon de elitejeugd onder zijn hoede. Eddy Dierickx gaat een nieuwe uitdaging aan bij tweedeprovincialer FC Averbode-Okselaar.

06/04/2022

De wedstrijd KVK Tienen - KSK Heist wordt verplaatst van zondag 3 april naar zaterdagavond 2 april om 20 uur. Het team krijgt zo een extra dag ruimte om zich voor te bereiden op de midweekwedstrijd tegen K. Winkel Sport. Supporters hebben dan weer de kans om te genieten van de Ronde van Vlaanderen op zondag. Alle updates in onze competitiekalender.

07/03/2022

Ontdek onze partnerbrochure