KFC Duffel - KVK Tienen: 2 - 3 Printervriendelijke versie

Kempeneers en Singh waren geelgeschorst voor de partij bij rode lantaarn KFC Duffel. De thuisploeg kent geen eenvoudig seizoen, maar toont zich in de praktijk allesbehalve een hapklare brok. Trainer Jo Claes bracht zowel Vanwelkenhuysen als Acke aan de aftrap.
 
Over de eerste helft kunnen we bijzonder kort zijn. Mede door het taktisch steekspel bleven doelkansen uit. Bij een ongelukkig contact met Acke moest Bostanci bij de thuisploeg na 20 minuten voetballen aan de kant. Acke zou even later zelf een trap incasseren en bleef na de pauze in de kleedkamers voor Damblon. De Tiense spits zorgde in de eerste periode wel voor de enige noemenswaardige kans: Hofmans ging goed plat op het weinig verrassende schot. Ondertussen claimde Tienen tot twee keer toe een strafschopovertreding wegens een overtreding op Ventôse en even later ook wegens handspel van een belager. Ref Verbeke gaf echter geen krimp. 
 
Rusten met een brilscore dus, maar die verdween vrijwel meteen van de tabellen toen Dylan Vanwelkenhuysen een ingestudeerde hoekschop tegen de netten trapte. Thuisdoelman Hofmans kon net niet bij de bal. Ventôse mocht even later alleen op doel af voor de 2-0, maar werd alsnog afgevlagd wegens buitenspel. Ook de thuisploeg toonde zich ondertussen gevaarlijker. Bij een hoekschop vijf minuten na de Tiense opener trapte Cobos Copado aan de eerste paal de gelijkmaker binnen. De thuisploeg profiteerde ondertussen meer en meer van de geboden ruimte. Manuel Rangelo roerde zich enkele keren en De Kegel trapte naast nadat hij vrij kon oprukken vanop het middenveld. 
 
Met nog tien minuten op de klok pareerde doelman Hannes een schot van Manuel Reangelo, maar Yildiz kon Duffel in de rebound alsnog op voorsprong zetten. De nederlaag kwam dichterbij, zeker toen de vrijstaande Ventôse een voorzet van Matterne niet binnen het kader kopte. KVK Tienen toonde zich echter als team want na 89 minuten voetballen trapte kapitein Meeus de 2-2 op het scorebord. Meer nog: bij de ultieme vrije trap van Andries Claes in blessuretijd torende hij boven alles en iedereen uit om de 2-3 binnen te koppen. Wat een ontlading bij de Tiense spelers en fans! Een ontgoochelde Cobos Copado pakte na affluiten nog een tweede geel.
 
KVK maakte het zichzelf nog bijzonder lastig, maar brengt alsnog de drie punten mee naar Tienen. Meer zelfs: door de nederlaag van Bocholt (ook bij Pepingen-Halle), Cappellen en Aalst doet het een mooie zaak in de rangschikking. Hasselt won wel en volgt op één punt.
 
Trainer Jo Claes was blij met de veerkracht die zijn spelers hadden getoond: ‘Het is geen sinecure om hier te komen winnen tegen een ploeg die een plan klaar had om ons punten af te snoepen. Dat resulteerde in de eerste helft in te weinig kansen. De tweede helft begint mooi met een succesvolle hoekschop waarvan we de aanpak net ervoor hadden besproken, maar de tegengoal komt er te eenvoudig. De thuisploeg voetbalde steeds vanuit de omschakeling en maakt ook zo de 2-1. Vanaf dat moment wordt het een heel open partij waarin we onze kans zijn blijven gaan. We wisten dat we fysiek sterk staan, maar dat je die situatie alsnog kan ombuigen doet heel veel deugd. Anderzijds begrijp ik ook de teleurstelling bij de thuisploeg en hun coach Stijn Geys die ondanks vele blessures toch dicht bij puntengewin was.’
 
Toch gaat het op verplaatsing minder vlot dan in het Bergéstadion. Zit het Tiense kunstgras er voor iets tussen? ‘Op verplaatsing toonden we de laatste weken niet ons beste spel. Dat is zo. We merken dat we op een stroevere grasmat offensief wat minder uit de verf komen. Geef ons echter de tijd om daar de komende weken nog meer werk van te maken. We recupeerden ook enkele geblesseerden die nu week na week opnieuw naar hun beste vorm toegroeien.’
 
Volgend weekend voetbalt KVK Tienen in eigen huis tegen ASV Geel, dat in eigen huis 2-2 gelijkspeelde tegen Berchem Sport. Andries Claes is dan geelgeschorst.
 
KFC Duffel: Hofmans, Van den Bogaert, Verlinden, De Kegel, Manuel, Engelen, Cobos Copado, Vervoort, Verheyden, Bostanci (18’ Nawel Nagim), Yildiz (85’ Ruelle).
KVK Tienen: Hannes, Vos, Meeus, Ventôse, Weeghmans, Acke (46’ Damblon), Claes, Bogaerts, Matterne, Convents (66’ Grancea), Vanwelkenhuysen (75’ Loman).
Doelpunten: 46’ Vanwelkenshuysen (0-1), 59’ Cobos Copado (1-1); Yildiz (1-2), 89’ Meeus (2-2), 90’ Meeus (2-3).
Geel: Claes, Nawel Nagim, Yildiz, Bogaerts
Rood: 91’ Cobos Opado (2x geel)
Scheidsrechter: Bert Verbeke
 
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

RAS Jodoigne
KVK Tienen
oefenwedstrijd
zo. 24 juli om 16 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

KVK Tienen, zonder aanwinsten Bentayeb en Bergiers wegens vakantie, verloor de oefenpartij tegen 1B-club Lierse met 2-4. De thuisploeg begon prima aan de partij. Naudts verzilverde een mooie pass na enkele minuten voetballen. Gillekens maakte op het half uur gelijk met een kopbal onder de lat. Net voor rusten trapte opnieuw Naudts een prima acterend KVK knap op voorsprong. Na de pauze liet trainer Hias heel wat beloftevolle spelers opdraven. Van Acker tekende kort na de pauze voor de 2-2 met een afstandsschot. De Schryver legde enkele minuten later de 2-3 binnen. Bracké was dicht bij de aansluitingstreffer, maar zag zijn elfmeter gepareerd. Van Acker zette de 2-4 eindstand op het scorebord. Een boeiende partij, met een KVK dat vooral voor de pauze een degelijke beurt maakte. Ook trainer Hias zag een wedstrijd met twee gezichten. 'Jammer dat de taken na die degelijke eerste periode in de tweede helft niet werden uitgevoerd zoals afgesproken', aldus de Tiense trainer.

25/06/2022
Het was bakken en braden op en rond het veld voor de oefenpartij tegen STVV. De bezoekers begonnen snedig, maar de Tiense defensie stond meteen pal ondanks de schaarse trainingen die al waren afgewerkt. Bij een mooie counter trapte Bentayeb KVK op voorsprong. Tien minuten later stond het al 2-0: Andries Claes plaatste de bal mooi naast de STVV goalie. Na de pauze drukte STVV Tienen wat meer in het defensief zonder echt grote kansen af te dwingen. Kaya tekende in de slotminuten voor de aansluitingstreffer. Ei zo na werd het 2-2, maar doelman op proef Wim Vanmarsenille haalde fraai een elftmeter van Brühls van tussen de palen. Een counterende Vanweerts zette op aangeven van nieuwkomer Saïdi de 3-1 eindstand op het scorebord.  
19/06/2022

Op zaterdag 25 juni oefent KVK Tienen tegen 1B-club Lierse. De wedstrijd in het Bergéstadion wordt afgetrapt om 11 uur in de voormiddag. Ontdek het volledige zomerprogramma van KVK!

15/06/2022

Verdediger Alexander Vos stroomde in 2015 vanuit de beloften door naar het eerste elftal en was er zeven seizoenen lang een vaste waarde. Met zijn vista, secure spelstijl en vastberadenheid was hij tot op heden een sterkhouder in de defensie. Volgend seizoen vinden we hem niet meer terug tussen de lijnen. Recent nam hij de beslissing om te stoppen met voetballen. ‘Een minder evidente maar doordachte keuze’, vertelt Alexander. ‘De combinatie van het voetbal met mijn professionele loopbaan is te veeleisend geworden. Ik blijf KVK Tienen wel van dichtbij volgen en ben volgend seizoen zeker op de tribunes terug te vinden om te supporteren voor mijn ploegmakkers’. Alexander, bedankt voor je inzet voor KVK Tienen en tot in het Bergéstadion!

11/06/2022

KVK Tienen kan volgend seizoen rekenen op de diensten van de 21-jarige Matisse Bergiers (°24/6/2000, 1,89m). De talentvolle centrale verdediger komt over van reeksgenoot K. Rupel Boom FC, waar hij twee seizoenen voetbalde en zich tot sterkhouder ontpopte. Daarvoor doorliep hij elf seizoenen lang de jeugdopleiding van RSC Anderlecht. Twee jaar lang voetbalde hij er bij de reserven. Matisse is afkomstig uit het Waals-Brabantse Mont-Saint-Guibert. Hij tekent een overeenkomst voor twee seizoenen. Welkom bij KVK Tienen Matisse! 

11/05/2022

KVK Tienen kiest opnieuw voor jong talent en verwelkomt de 18-jarige verdediger Luca Berten. De Hasselaar komt over van de U18 van OH Leuven en is opgeleid bij KRC Genk. Hij was reeds verschillende keren jeugdinternational bij de U15, U16 en recent nog bij de U18. Hij onderschrijft een overeenkomst voor één seizoen. 

27/04/2022

Verdediger Daan Matterne en middenvelder Andries Claes verlengden hun overeenkomst bij KVK Tienen met twee extra seizoenen. De 33-jarige Lars Lambert uit Neerlinter vervoegt de technische staf als T2. Hij was in het verleden al beloftentrainer bij Wijgmaal en Sporting Hasselt. Hij is ook houder van een UEFA A-trainersdiploma.

17/04/2022

Onze club behaalde opnieuw de licentie om te kunnen aantreden in eerste nationale 2022-2023! Proficiat aan allen die andermaal hard werkten om het dossier zo volledig en nauwgezet voor te bereiden. 

13/04/2022

Middenvelders Pieter Kempeneers en Amardeep Singh verlengden hun overeenkomst bij KVK Tienen met respectievelijk drie en twee seizoenen. Ook doelmannen Viktor Sterckx en Wouter Nijsen blijven volgend seizoen actief bij de club, net als Bouzian die nog een overeenkomst heeft. Keeperstrainer Johan Bogaerts en assistent Ewen Verheyden blijven actief in de technische staf. Sonny Renders krijgt samen met Patrick Pitschon de elitejeugd onder zijn hoede. Eddy Dierickx gaat een nieuwe uitdaging aan bij tweedeprovincialer FC Averbode-Okselaar.

06/04/2022

De wedstrijd KVK Tienen - KSK Heist wordt verplaatst van zondag 3 april naar zaterdagavond 2 april om 20 uur. Het team krijgt zo een extra dag ruimte om zich voor te bereiden op de midweekwedstrijd tegen K. Winkel Sport. Supporters hebben dan weer de kans om te genieten van de Ronde van Vlaanderen op zondag. Alle updates in onze competitiekalender.

07/03/2022

Ontdek onze partnerbrochure