KFC Dessel Sport - KVK Tienen: 2 - 1 Printervriendelijke versie

Bizimana nam opnieuw plaats onder de lat in Dessel na ziekte vorig weekend. Geen blesseerde Andries Claes op het middenveld. Matterne en Yagan keerden terug in de basis. 
 
In een weinig opwindende eerste helft hielden beide teams gelijke tred, al was het KVK Tienen dat net wat meer op de helft van de thuisploeg ging postvatten. Doelpogingen binnen het kader waren erg schaars. Een schot van Milts vormde geen bedreiging voor KVK-doelman Bizimana. Aan de overkant legde de vrijstaande Naudts te weinig overtuiging in zijn kopbal om thuisdoelman Geladé te verontrusten. Een schot van Ngongo ging over.
 
Het was zoeken naar meer offensieve scherpte in de tweede helft. Ondanks enkele gevaarlijke standjes voor het Desselse doel was het de thuisploeg die scoorde. Kasmi werd breed aangespeeld en knalde in de verste hoek binnen. Na een rush van Milts was diezelfde Kasmi heel dicht bij de 2-0. Zijn poging ging centimeters naast.
 
Op uur hingen de bordjes opnieuw gelijk: Naudts bracht voor tot bij de aanstormende Yagan die onhoudbaar binnenkopte. KVK moest ondertussen steeds meer in het defensief. Na een trap vanuit het pak voorkwam Bizimana met een knappe parade de 2-1. Trainer Hias gooide met nog een kwartier op de klok drie frisse pionnen in de strijd: De Vos, Marchal en Vanhaeren mochten op zoek naar de winning goal.
 
De Desselse hoekschoppen zorgden keer op keer voor gevaar. Bij zo’n kortgenomen hoekschop kwam de bal bij Milts terecht. Die plaatste het leder verrassend met een boogje achter Bizimana overhoeks in doel. Ook Bergiers kon niet meer wegwerken. Dessel in de slotminuten van de partij op voorsprong.
 
Met nog vijf minuten op de klok kon KVK ondanks enkele pogingen de bakens niet meer verzetten. Het verspeelt dure punten op het veld van een weinig imponerend Dessel. Zondag gaat het richting URSL Visé. Opnieuw een wedstrijd die Tienen op papier moet winnen.
 
KFC Dessel Sport: Geladé, Van Beylen (79’ Van Beylen), El Ansri, Kasmi (89’ Kasmi), Vandersmissen, Konneh (79’ Boons), Versmissen, Vandebrouck (46’ Coeckelberghs), Milts (90’ Dillen), Smolders, Kolen.
KVK Tienen: Bizimana, Matterne ’76’ Marchal), Bergiers, Meeus (89’ Vandamme) ,  Yagan (76’ Vanhaeren), Chantrain, Naudts, Ngongo, Ceulemans, Jochmans, El Harrak (76’ De Vos).
Doelpunten: 53’ Kasmi (1-0), 60’ Yagan (1-1), 85’ Milts (2-1)
Geel: El Harrak, Goor
Scheidsrechter: Jörn Te Kloeze (NL)
 
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

KVK Tienen
RAAL La Louvière
zondag 10 december
15 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

Jorte Jacobs uit Leuven onderschrijft als jeugdspeler een eerste jongerencontract bij de A-kern. Ook volgend seizoen kan hij zich verder ontwikkelen bij KVK Tienen. De 19-jarige middenvelder mocht dit seizoen al vijf keer invallen in competitiewedstrijden. Proficiat Jorte!
 
26/11/2023

KVK Tienen is op zoek naar 2 medewerkers: een poetsdame of heer die 2 keer per week de toiletten in het hoofdgebouw van het Bergéstadion en de douches van de kleedkamers netjes houdt. Daarnaast een beheerder van de kleedkamers voor controle en beheer kleedkamers op zaterdag van 10.30 uur en 18 uur. We bieden een vrijwilligersvergoeding. Interesse? Stuur een mailtje naar secretariaat@kvktienen.be of contacteer jeugdvoorzitter Peter Denruyter.

11/11/2023

Wil je kind in de toekomst bij KVK Tienen voetballen? De talentendagen van de KVK Tienen Academy voor 2024 vinden plaats op maandag 15 januari (U6 tot U9) en dinsdag 30 janauri (U10 tot U13). Inschrijven kan vanaf december via deze website.

11/11/2023

Wegens het stormweer zijn de trainingen van de KVK Tienen Academy op donderdag 2 november afgelast.

02/11/2023

Supporters die willen genieten van de gastronomische footlunch voor de wedstrijd tegen de U23 van OH Leuven op 24 september zijn er best snel bij. Er zijn nog een tiental plaatsen beschikbaar. Meer info hier.

08/09/2023

Opgelet: de wedstrijd tegen UR Namen op zondag 3 september (15 uur) wordt niet in Namen maar in nabije Jambes afgewerkt: Stade Nid des Merles, Allée du Stade 3 5100 Namen. We vernemen dat in de omgeving die dag ook een grote broncanterie-markt plaatsvindt, wat voor extra mobiliteitsuitdagingen zou kunnen zorgen. Het ‘oude’ stadion van Namen zou in de toekomst ingericht worden als parking.

30/08/2023

Op donderdag 10 augustus voetballen de Tiense beloften in het Bergéstadion tegen de elite van OH Leuven. Aftrap om 19 uur! Zaterdag 12 augustus voetbalt het eerste herenelftal bijkomend op het terrein van derde amateurklasser Berg en Dal. Aftrap in Meerhout om 12 uur ’s middags. 

10/08/2023

Er is een extra wedstrijd aan het oefenprogramma toegevoegd. Op woensdag 16 augustus oefent KVK Tienen in het Bergéstadion tegen derde amateurklasser RAS Jodoigne. Aftrap om 20 uur.

05/08/2023

Wie onze beloften aan het werk wil zien kan op woensdagavond 26 juli terecht in het Bergéstadion. Tegenstander in de oefenpartij is eersteprovincialer KOSC Wijgmaal (20.30 uur). Zondag is tweedeprovincialer Averbode-Okselaar te gast (aftrap 15 uur).

25/07/2023

Noteer alvast in je agenda: de jaarlijkse ploegvoorstelling is gepland op vrijdag 18 augustus vanaf 18 uur. Na afloop volgt een wedstrijd van onze beloften. 

02/07/2023

Ontdek onze partnerbrochure