KFC Dessel Sport - KVK Tienen: 0 - 1 Printervriendelijke versie

KVK Tienen begon 2023 met een eerste van twee uitwedstrijden op het veld van KFC Dessel Sport. De Kempenaars, sinds het vertrek van Benny Lunenburg eind oktober geleid door Stijn Vreven, proberen op te klimmen uit de onderste regionen van de rangschikking met twee ex-KVK’ers in hun rangen: Terry Osei-Berkoe en Axel Swerten. KVK kwam ongeschonden uit de winterstop en wilde de mooie prestaties van december bevestigen om zich steviger in de middenmoot te nestelen.
 
Meteen opschudding na enkele minuten voetballen in het Armand Melisstadion na een stevige overtreding van Cavus op Andries Claes aan de middencirkel. Ref Boogaerts besloot zo vroeg in de partij de kaart op zak te houden, maar de Tiense middenvelder zou na een half uur de kleedkamers moeten opzoeken en werd vervangen door Kempeneers. Na een kwartier voetballen een eerste kans voor Tienen met een trap van Bogaerts door het pak op de paal. Aan de overzijde werkte Claes een inzenden van Sols voor de Tiense doellijn weg.
 
Tienen toonde zich offensief meer aanwezig in de eerste helft. Hannes Meeus trapte vanop afstand voorlangs en een vrije trap van Yagan streelde het dak van het Desselse doel. De grootste kans noteerden we kort voor de rust: doelman Geladé moest een kopbal van Naudts van onder de lat in hoekschop tippen.
 
Dessel wisselde twee pionnen tijdens de pauze en kreeg de eerste grote kans na de koffie. Ghislain dook op voor Bouzian, maar raakte niet voorbij de Tiense doelman. Na een uur voetballen was het aan de overkant wel raak. Een afgeweken voorzet van Vanwesemael kwam bij de vrijstaande Arrivas terecht die vanuit de tweede lijn laag uithaalde en de bal afgemeten tegen de netten pegelde. Een gretig Tienen op voorsprong en dat was niet onverdiend te noemen.
 
Dessel ging gesteund door de rugwind op zoek naar de gelijkmaker. De net ingevallen Konneh haalde van ver uit met een schot dat richting de haak zweefde, maar Bouzian pareerde met een knappe redding. In de slotminuten van de wedstrijd was het opnieuw Tienen dat meer druk zette, met onder meer een poging van de ingevallen Bentayeb. De bezoekers gaven de voorsprong niet meer uit handen. 
 
KVK wint zo knap bij op het veld van KFC Dessel Sport en rondt de heenronde af met 28 punten. 
 
Zaterdag volgt de verplaatsing naar de U23 van AA Gent. De wedstrijd wordt gespeeld in de nieuwe Chillax Arena in Oostakker, het oefencomplex van AA Gent waar ook KRC Gent z’n thuiswedstrijden afwerkt.
 
KFC Dessel Sport: Geladé, Verbeek (46’ Haagen), Ghislain (71’ Konneh), Cheprassov (46’ Breugelmans), Osei-Berkoe, Versmissen, Geukens (81’ Geukens), Sols (71’ Vanhaen), Smolders, Cavus, Swerten.
KVK Tienen: Bouzian, Bergiers, Meeus, Vanwesemael (89’ Matterne), Naudts, Yagan, Bracké, Claes (26’ Kempeneers), Jochmans (67’ Bentayeb), Bogaerts, Arrivas (89’Chantrain).
Doelpunt: 61’ Arrivas (0-1)
Geel: Vanhaen, Cavus, Smolders
Scheidsrechter: Yenthe Boogaerts
 
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

KVK Tienen
URSL Visé
zondag 12 februari
15 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

De 25-jarige aanvaller Yassine Bentayeb ruilt KVK Tienen met onmiddellijke ingang voor huidig competitieleider K. Patro Eisden Maasmechelen. De Fransman krijgt er de kans om een profcontract te onderschrijven. KVK Tienen wenst Yassine het beste toe voor zijn verdere voetbalcarrière en dankt hem voor zijn inzet de voorbije maanden.

31/01/2023

Pieter Jochmans blesseerde zich op het veld van Jong AA Gent aan het aangezicht. Ondertussen onderging hij een operatie aan de neus. Er zouden geen extra ingrepen nodig zijn. Jochmans moet het nu twee weken rustig aan doen om dan op te bouwen met een gezichtsmasker als bescherming. Verwacht wordt dat de middenvelder een maand onbeschikbaar blijft.

24/01/2023

De wedstrijd KVK Tienen - KSK Heist wordt verplaatst van zondag 5 februari naar vrijdag 3 februari. Aftrap om 20.30 uur. Voor aanvang kan je genieten van een authentiek Thais Food Buffet, na de wedstrijd is er in de bodega de Funky Friday Party van onze spelers.

23/01/2023
Op dinsdag 17 januari oefent KVK Tienen op het veld van KVV Thes Sport. In die wedstrijd komen vooral jongens in actie die de voorbije weken minder spelminuten hebben vergaard. Ook enkele beloften treden aan in deze partij. Aftrap om 20 uur.
 
15/01/2023

Verdediger Pieter Jochmans raakte in een duel op het veld van Jong AA Gent opnieuw ernstig geblesseerd in het aangezicht. Hij kwam in aanraking met het hoofd van een tegenstrever en brak daarbij opnieuw zijn neus, oogkas en sinussen. Ook tijdens een oefenwedstrijd tegen de beloften van KV Mechelen op 31 juli had hij deze ernstige blessure opgelopen. Jochmans stond sinds enkele weken opnieuw in de basis. Er wacht hem nu opnieuw een operatie en een herstelperiode. We wensen hem de komende weken een heel snel herstel toe na deze nieuwe opdoffer! Onze dank ook aan de ploegarts van AA Gent die Pieter zaterdagavond bijstond.

15/01/2023
Op vrijdag 30 december oefent ons elite-elftal bestaande uit spelers van de U19 en beloften tegen een selectie van de voetbalschool van het Nederlandse ADO Den Haag. Aftrap om 19 uur in het Bergéstadion. Een mooie gelegenheid om onze jonge talenten aan het werk te zien!
 
23/12/2022
Ook KVK Tienen krijgt te maken met de stijgende energiekosten. De club is dan ook extra waakzaam wat betreft het gebruik van elektriciteit en dus ook stadionverlichting. Daarom vervroegen we het aanvangsuur van de wedstrijden KVK Tienen - Hoogstraten VV (4/12) en KVK Tienen - R. Francs Borains (22/1) in overleg met onze tegenstanders met een half uur naar 14.30 uur. Eerder is omwille van de WK-finale de derby tegen de U23 van OH Leuven (18/12) al vervroegd naar 13.30 uur. De meest recente versie van de wedstrijdkalender vind je hier.
 
18/11/2022

De wedstrijd op het veld van Rupel Boom werd op zaterdag 4 september kort na de aftrap stopgezet nadat er brand in een lichtmast was uitgebroken. De beroepscommissie kende de drie punten met 0-5 forfaitcijfers toe aan KVK Tienen. Rupel Boom tekende daarna nog evocatieberoep aan, maar ook de evocatiecommissie bevestigde eerder deze week de uitspraak van de beroepscomissie. De 0-5-cijfers en drie punten voor KVK Tienen blijven dus behouden.

17/11/2022

Op zondag 18 december staat in Qatar de finale van het wereldkampioenschap voetbal op het programma. De partij start om 16 uur. Om supporters de kans te geven deze wedstrijd ook te volgen en er een unieke voetbalmiddag van te maken is de derby KVK Tienen - U23 OH Leuven in het Bergéstadion vervroegd naar 13.30 uur!

14/11/2022

Het beroepscomité van de KBVB besliste dat KVK Tienen de wedstrijd op het veld van K. Rupel Boom wint met 0-5-forfaitcijfers. De zaterdagavondwedstrijd werd stopgezet toen er na enkele seconden brand uitbrak in een lichtmast en het euvel na 30 minuten wachten niet opgelost geraakte. Het sportcomité besliste eerder dat de wedstrijd moest herspeeld worden, maar KVK Tienen kreeg in hoger beroep gelijk en krijgt er dus drie punten bij.

07/10/2022

Ontdek onze partnerbrochure