KFC Dessel Sport - KVK Tienen: 0 - 1 Printervriendelijke versie

KVK Tienen begon 2023 met een eerste van twee uitwedstrijden op het veld van KFC Dessel Sport. De Kempenaars, sinds het vertrek van Benny Lunenburg eind oktober geleid door Stijn Vreven, proberen op te klimmen uit de onderste regionen van de rangschikking met twee ex-KVK’ers in hun rangen: Terry Osei-Berkoe en Axel Swerten. KVK kwam ongeschonden uit de winterstop en wilde de mooie prestaties van december bevestigen om zich steviger in de middenmoot te nestelen.
 
Meteen opschudding na enkele minuten voetballen in het Armand Melisstadion na een stevige overtreding van Cavus op Andries Claes aan de middencirkel. Ref Boogaerts besloot zo vroeg in de partij de kaart op zak te houden, maar de Tiense middenvelder zou na een half uur de kleedkamers moeten opzoeken en werd vervangen door Kempeneers. Na een kwartier voetballen een eerste kans voor Tienen met een trap van Bogaerts door het pak op de paal. Aan de overzijde werkte Claes een inzenden van Sols voor de Tiense doellijn weg.
 
Tienen toonde zich offensief meer aanwezig in de eerste helft. Hannes Meeus trapte vanop afstand voorlangs en een vrije trap van Yagan streelde het dak van het Desselse doel. De grootste kans noteerden we kort voor de rust: doelman Geladé moest een kopbal van Naudts van onder de lat in hoekschop tippen.
 
Dessel wisselde twee pionnen tijdens de pauze en kreeg de eerste grote kans na de koffie. Ghislain dook op voor Bouzian, maar raakte niet voorbij de Tiense doelman. Na een uur voetballen was het aan de overkant wel raak. Een afgeweken voorzet van Vanwesemael kwam bij de vrijstaande Arrivas terecht die vanuit de tweede lijn laag uithaalde en de bal afgemeten tegen de netten pegelde. Een gretig Tienen op voorsprong en dat was niet onverdiend te noemen.
 
Dessel ging gesteund door de rugwind op zoek naar de gelijkmaker. De net ingevallen Konneh haalde van ver uit met een schot dat richting de haak zweefde, maar Bouzian pareerde met een knappe redding. In de slotminuten van de wedstrijd was het opnieuw Tienen dat meer druk zette, met onder meer een poging van de ingevallen Bentayeb. De bezoekers gaven de voorsprong niet meer uit handen. 
 
KVK wint zo knap bij op het veld van KFC Dessel Sport en rondt de heenronde af met 28 punten. 
 
Zaterdag volgt de verplaatsing naar de U23 van AA Gent. De wedstrijd wordt gespeeld in de nieuwe Chillax Arena in Oostakker, het oefencomplex van AA Gent waar ook KRC Gent z’n thuiswedstrijden afwerkt.
 
KFC Dessel Sport: Geladé, Verbeek (46’ Haagen), Ghislain (71’ Konneh), Cheprassov (46’ Breugelmans), Osei-Berkoe, Versmissen, Geukens (81’ Geukens), Sols (71’ Vanhaen), Smolders, Cavus, Swerten.
KVK Tienen: Bouzian, Bergiers, Meeus, Vanwesemael (89’ Matterne), Naudts, Yagan, Bracké, Claes (26’ Kempeneers), Jochmans (67’ Bentayeb), Bogaerts, Arrivas (89’Chantrain).
Doelpunt: 61’ Arrivas (0-1)
Geel: Vanhaen, Cavus, Smolders
Scheidsrechter: Yenthe Boogaerts
 
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

Tot in de
voorbereiding!
-
-


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

We vernemen het overlijden van mevrouw Mathilde Beelen. Vele fans herinneren zich haar ongetwijfeld als ‘Matilleke’ die in de grote kantine een tiental jaar geleden mee instond voor de bediening. KVK Tienen betuigt haar oprecht medeleven aan familie en vrienden. Het overlijdensbericht vind je hier.

31/05/2023

We vernemen het overlijden van oud-KVK Tienen speler Dirk Crabbé. Hij werd 65 jaar. De aanvallende middenvelder voetbalde tussen 1986 en 1989 drie seizoenen lang bij Tienen onder leiding van trainers Jaak Merchez en Jean-Pierre Vande Velde. Eerder voetbalde hij voor KV Mechelen, KV Kortrijk en Stade Leuven. We betuigen ons medeleven aan familie en vrienden.

22/05/2023

Supporters opgelet: de wedstrijd tegen de beloften van R. Antwerp FC is verplaatst van zaterdagavond 20 mei naar vrijdagavond 19 mei. Aftrap om 20 uur op het Lisp in Lier.

16/05/2023

KVK Tienen heeft de licentie voor eerste nationale seizoen 2023-2024 nu ook officieel te pakken. Indien de club zich ook sportief kan handhaven staat niets een verlengd verblijf in eerste nationale in de weg. Het behalen van een licentie is allerminst een formaliteit gezien de vele verplichtingen en de stevige administratieve voorbereiding. Proficiat aan iedereen die hier aan meewerkte.

19/04/2023

KVK Tienen kreeg van licentiemanager Nils Van Brantegem deze week positief advies voor de licentie van eerste nationale. Er worden van ook geen bezwaren meer verwacht die de effectieve toekenning van de licentie in de weg staan. Die licentie bevestigt dat Tienen aan alle extrasportieve voorwaarden voldoet om in eerste nationale aan te treden. Dank aan iedereen die het dossier andermaal nauwgezet mee heeft voorbereid.

22/03/2023

Wegens de sneeuw zijn de trainingen in de KVK Tienen Academy vandaag dinsdag 8 maart afgelast.

08/03/2023

De footlunch voor de partij KVK Tienen - KFC Dessel Sport op zondag 19 maart is ondertussen volzet. Je kan nu al reserveren voor de lunch tegen RFC Luik op 30 april via club100@kvktienen.be.

07/03/2023

De wegens de sneeuw uitgestelde thuiswedstrijd tegen R. Francs Borains wordt verplaatst naar woensdag 1 maart. Aftrap om 20 uur in het Bergéstadion.

10/02/2023

De 25-jarige aanvaller Yassine Bentayeb ruilt KVK Tienen met onmiddellijke ingang voor huidig competitieleider K. Patro Eisden Maasmechelen. De Fransman krijgt er de kans om een profcontract te onderschrijven. KVK Tienen wenst Yassine het beste toe voor zijn verdere voetbalcarrière en dankt hem voor zijn inzet de voorbije maanden.

31/01/2023

Pieter Jochmans blesseerde zich op het veld van Jong AA Gent aan het aangezicht. Ondertussen onderging hij een operatie aan de neus. Er zouden geen extra ingrepen nodig zijn. Jochmans moet het nu twee weken rustig aan doen om dan op te bouwen met een gezichtsmasker als bescherming. Verwacht wordt dat de middenvelder een maand onbeschikbaar blijft.

24/01/2023

Ontdek onze partnerbrochure