K. Rupel Boom FC - KVK Tienen: 1 - 0 Printervriendelijke versie

Drie keer winnen voor de jaarwisseling. Dat was het doel van Dave Laeveren toen hij enkele weken geleden als hoofdtrainer werd aangesteld. Na twee thuisoverwinningen moest het nu ook op verplaatsing maar een keertje gebeuren op ‘echt gras’. Tegenstander Rupel Boom wisselde onlangs eveneens van coach en wilde net als KVK zo snel als kan hogerop in de rangschikking.
 
In de eerste helft werd duidelijk waarom beide teams zo weinig scoren. Tienen ving de thuisploeg georaniseerd op, maar bracht weinig dreiging in de omschakeling. Rupel Boom deed dan weer niet veel met het balbezit op de Tiense helft. Enkel de vergeten Luca Polizzi kon koppen aan de tweede paal, maar Bouzian bevestigde zijn kwaliteiten en duwde de bal van onder de dwarsligger. Aan de overkant probeer Yagan doelman Vlogaert te verrassen toen die iets te ver voor zijn doel stond. Zonder succes. De vervanger van de geschorste doelman Nolle werd nooit op de proef gesteld. Een overhoeks schot van Laureys op slag van rusten ging nipt voorlangs.
 
Na de pauze kwam KVK Tienen offensief wat meer uit de verf. De Tiense voorzetten werden echter allemaal weggewerkt. Ref Stevens wuifde een appèl voor handspel van Geudens weg. En net op het moment dat de bezoekers de wedstrijd steeds meer in hun greep kregen viel het doelpunt aan de overzijde. Aanvaller Nziga dook plots op voor Bouzian waar hij een voorzet van Kyeremeh onbelaagd tegen de netten mocht werken.
 
Trainer Laeveren stuurde Hannes Meeus mee naar voren in de aanvalslinie. Die werd in de strafschopzone onderuit gelopen door doelman Vlogaert, maar andermaal vond KVK Tienen ref Stevens niet thuis. Een zoekend Tienen gooide alles in de strijd in de slotminuten, maar ook de ingekomen Kempeneers, Matterne, Lénaers en Struys konden ondanks alle inspanningen de stand niet meer doen wijzigen. Toen heel Tienen opnieuw een handsbal zag in de zestien volgde opnieuw protest waarbij de ondertussen gewisselde Jochmans op de bank een tweede geel karton kreeg. De overwinning van Rupel Boom kwam niet meer in gevaar. Voor KVK Tienen een gemiste kans om zich in de linkerkolom te nestelen.
 
Trainer Laeveren: ‘We verdienden vandaag misschien niet om te winnen, maar een punt had er zeker ingezeten. In de eerste helft gaven we niets weg omdat we Rupel goed georganiseerd opvingen. We deden het echter minder in de omschakeling en creëerden te weinig kansen. In de tweede helft waren we iets gevaarlijker, maar dan valt dat doelpunt uit het niets aan de overzijde. De aanvaller van Boom mag daar vrij aanleggen. Die beelden wil ik toch nog eens opnieuw bekijken. Na dat doelpunt posteerde ik Hannes Meeus mee vooraan om wat extra balvastheid te hebben. En ja, dan heb je nog enkele betwiste fasen waarbij de bal niet op de stip gaat.’ 
 
Volgend weekend trekt KVK Tienen naar Patro Maasmechelen, het nummer twee uit de stand.
 
K. Rupel Boom FC: Vlogaert, Bergiers, F. Polizzi (52’ Van Den Broek), Peeters, Nzinga (78’ Tshimanga), L. Polizzi, Kyeremeh, Kesteleyn, Geudens, Sula (87’ Mapessa), Augustynen. 
KVK Tienen: Bouzian, Vos, Meeus, Farin, Yagan, Swerten (79’ Matterne), Claes, Jochmans (86’ Lénaers) , Spaenhoven (79’ Struys), Bogaerts (79’ Kempeneers), Laureys.
Doelpunten: 65’ Nzinga (1-0)
Geel: Swerten,  Yagan, Peeters, Augystynen, Struys
Rood: Jochmans (2x geel)
Scheidsrechter: Tom Stevens
 
 
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

Tot in de
voorbereiding!
-
-


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

We vernemen het overlijden van mevrouw Mathilde Beelen. Vele fans herinneren zich haar ongetwijfeld als ‘Matilleke’ die in de grote kantine een tiental jaar geleden mee instond voor de bediening. KVK Tienen betuigt haar oprecht medeleven aan familie en vrienden. Het overlijdensbericht vind je hier.

31/05/2023

We vernemen het overlijden van oud-KVK Tienen speler Dirk Crabbé. Hij werd 65 jaar. De aanvallende middenvelder voetbalde tussen 1986 en 1989 drie seizoenen lang bij Tienen onder leiding van trainers Jaak Merchez en Jean-Pierre Vande Velde. Eerder voetbalde hij voor KV Mechelen, KV Kortrijk en Stade Leuven. We betuigen ons medeleven aan familie en vrienden.

22/05/2023

Supporters opgelet: de wedstrijd tegen de beloften van R. Antwerp FC is verplaatst van zaterdagavond 20 mei naar vrijdagavond 19 mei. Aftrap om 20 uur op het Lisp in Lier.

16/05/2023

KVK Tienen heeft de licentie voor eerste nationale seizoen 2023-2024 nu ook officieel te pakken. Indien de club zich ook sportief kan handhaven staat niets een verlengd verblijf in eerste nationale in de weg. Het behalen van een licentie is allerminst een formaliteit gezien de vele verplichtingen en de stevige administratieve voorbereiding. Proficiat aan iedereen die hier aan meewerkte.

19/04/2023

KVK Tienen kreeg van licentiemanager Nils Van Brantegem deze week positief advies voor de licentie van eerste nationale. Er worden van ook geen bezwaren meer verwacht die de effectieve toekenning van de licentie in de weg staan. Die licentie bevestigt dat Tienen aan alle extrasportieve voorwaarden voldoet om in eerste nationale aan te treden. Dank aan iedereen die het dossier andermaal nauwgezet mee heeft voorbereid.

22/03/2023

Wegens de sneeuw zijn de trainingen in de KVK Tienen Academy vandaag dinsdag 8 maart afgelast.

08/03/2023

De footlunch voor de partij KVK Tienen - KFC Dessel Sport op zondag 19 maart is ondertussen volzet. Je kan nu al reserveren voor de lunch tegen RFC Luik op 30 april via club100@kvktienen.be.

07/03/2023

De wegens de sneeuw uitgestelde thuiswedstrijd tegen R. Francs Borains wordt verplaatst naar woensdag 1 maart. Aftrap om 20 uur in het Bergéstadion.

10/02/2023

De 25-jarige aanvaller Yassine Bentayeb ruilt KVK Tienen met onmiddellijke ingang voor huidig competitieleider K. Patro Eisden Maasmechelen. De Fransman krijgt er de kans om een profcontract te onderschrijven. KVK Tienen wenst Yassine het beste toe voor zijn verdere voetbalcarrière en dankt hem voor zijn inzet de voorbije maanden.

31/01/2023

Pieter Jochmans blesseerde zich op het veld van Jong AA Gent aan het aangezicht. Ondertussen onderging hij een operatie aan de neus. Er zouden geen extra ingrepen nodig zijn. Jochmans moet het nu twee weken rustig aan doen om dan op te bouwen met een gezichtsmasker als bescherming. Verwacht wordt dat de middenvelder een maand onbeschikbaar blijft.

24/01/2023

Ontdek onze partnerbrochure