K. Rupel Boom FC - KVK Tienen: 1 - 0 Printervriendelijke versie

Drie keer winnen voor de jaarwisseling. Dat was het doel van Dave Laeveren toen hij enkele weken geleden als hoofdtrainer werd aangesteld. Na twee thuisoverwinningen moest het nu ook op verplaatsing maar een keertje gebeuren op ‘echt gras’. Tegenstander Rupel Boom wisselde onlangs eveneens van coach en wilde net als KVK zo snel als kan hogerop in de rangschikking.
 
In de eerste helft werd duidelijk waarom beide teams zo weinig scoren. Tienen ving de thuisploeg georaniseerd op, maar bracht weinig dreiging in de omschakeling. Rupel Boom deed dan weer niet veel met het balbezit op de Tiense helft. Enkel de vergeten Luca Polizzi kon koppen aan de tweede paal, maar Bouzian bevestigde zijn kwaliteiten en duwde de bal van onder de dwarsligger. Aan de overkant probeer Yagan doelman Vlogaert te verrassen toen die iets te ver voor zijn doel stond. Zonder succes. De vervanger van de geschorste doelman Nolle werd nooit op de proef gesteld. Een overhoeks schot van Laureys op slag van rusten ging nipt voorlangs.
 
Na de pauze kwam KVK Tienen offensief wat meer uit de verf. De Tiense voorzetten werden echter allemaal weggewerkt. Ref Stevens wuifde een appèl voor handspel van Geudens weg. En net op het moment dat de bezoekers de wedstrijd steeds meer in hun greep kregen viel het doelpunt aan de overzijde. Aanvaller Nziga dook plots op voor Bouzian waar hij een voorzet van Kyeremeh onbelaagd tegen de netten mocht werken.
 
Trainer Laeveren stuurde Hannes Meeus mee naar voren in de aanvalslinie. Die werd in de strafschopzone onderuit gelopen door doelman Vlogaert, maar andermaal vond KVK Tienen ref Stevens niet thuis. Een zoekend Tienen gooide alles in de strijd in de slotminuten, maar ook de ingekomen Kempeneers, Matterne, Lénaers en Struys konden ondanks alle inspanningen de stand niet meer doen wijzigen. Toen heel Tienen opnieuw een handsbal zag in de zestien volgde opnieuw protest waarbij de ondertussen gewisselde Jochmans op de bank een tweede geel karton kreeg. De overwinning van Rupel Boom kwam niet meer in gevaar. Voor KVK Tienen een gemiste kans om zich in de linkerkolom te nestelen.
 
Trainer Laeveren: ‘We verdienden vandaag misschien niet om te winnen, maar een punt had er zeker ingezeten. In de eerste helft gaven we niets weg omdat we Rupel goed georganiseerd opvingen. We deden het echter minder in de omschakeling en creëerden te weinig kansen. In de tweede helft waren we iets gevaarlijker, maar dan valt dat doelpunt uit het niets aan de overzijde. De aanvaller van Boom mag daar vrij aanleggen. Die beelden wil ik toch nog eens opnieuw bekijken. Na dat doelpunt posteerde ik Hannes Meeus mee vooraan om wat extra balvastheid te hebben. En ja, dan heb je nog enkele betwiste fasen waarbij de bal niet op de stip gaat.’ 
 
Volgend weekend trekt KVK Tienen naar Patro Maasmechelen, het nummer twee uit de stand.
 
K. Rupel Boom FC: Vlogaert, Bergiers, F. Polizzi (52’ Van Den Broek), Peeters, Nzinga (78’ Tshimanga), L. Polizzi, Kyeremeh, Kesteleyn, Geudens, Sula (87’ Mapessa), Augustynen. 
KVK Tienen: Bouzian, Vos, Meeus, Farin, Yagan, Swerten (79’ Matterne), Claes, Jochmans (86’ Lénaers) , Spaenhoven (79’ Struys), Bogaerts (79’ Kempeneers), Laureys.
Doelpunten: 65’ Nzinga (1-0)
Geel: Swerten,  Yagan, Peeters, Augystynen, Struys
Rood: Jochmans (2x geel)
Scheidsrechter: Tom Stevens
 
 
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

R. Francs Borains
KVK Tienen
zondag 30 januari
15 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

KVK Tienen wint de oefenpartij van reeksgenoot KSK Heist met 1-0. Hannes Meeus scoorde het Tiense doelpunt in de tweede helft. Heist wisselde op het uur tien spelers. Zondag hervat de competitie op het veld van R. Francs Borains dat in de rangschikking een puntje meer telt dan KVK.
23/01/2022

KVK Tienen won de oefenwedstrijd tegen derde amateurklasser Tempo Overijse met 2-1. Na 45 minuten stond het 0-1. Yagan scoorde in de laatste twintig minuten twee keer, waarvan één keer via strafschop. Trainer Laeveren gaf ook opnieuw enkele beloftenspelers speelkansen. Zondag oefent KVK tegen reeksgenoot KSK Heist.

18/01/2022

KVK Tienen won de oefenwedstrijd op het veld van tweede amateurklasser KOSC Wijgmaal met 0-3. Bij de pauze stond het 0-1. Claes, Vanweerts en Laureys maakten de Tiense doelpunten. 

16/01/2022

Ook in het weekend van 22 en 23 januari wordt er nog geen competitievoetbal gespeeld in eerste nationale. Na de oefenwedstrijd op het veld van KOSC Wijgmaal (16/1), volgen nog extra wedstrijden zonder publiek tegen derde amateurklasser Tempo Overijse (18/1) en reeksgenoot KSK Heist (23/1).

15/01/2022

KVK Tienen wint de oefenwedstrijd tegen tweede amateurklasser RC Hades met 1-0. Meeus maakte op aangeven van Yagan het enige doelpunt na een uur voetballen.

12/01/2022

De oefenwedstrijd tegen tweedenationaler KFC Houtvenne eindigde op 2-0. Vanweerts opende de score kort voor de pauze, Kempeneers verdubbelde vanop de stip na een overtreding op diezelfde Vanweerts. De komende dagen oefent KVK nog tegen RC Hades en op het veld van KOSC Wijgmaal.

09/01/2022

We vernemen het overlijden van oud-speler Dirk Van den Bergh uit Baal. In 1984 maakte hij op 25-jarige leeftijd de overstap van Betekom naar KVK Tienen. Hij zou maar liefst negen seizoenen lang, tot in 1993, speler van KVK blijven met posities op het middenveld en in de verdediging. Dirk Van den Bergh is 62 jaar geworden. KVK Tienen biedt familie en vrienden oprecht medeleven aan. (rouwbericht)

08/01/2022

Geen competitie voor het eerste elftal de komende weken, maar dat betekent niet dat de ploeg rust neemt. Er wordt op het nieuwe kunstgrasveld van het Bergéstadion hard gewerkt richting de herneming van de tweede competitiehelft. De ploeg legde vriendschappelijke wedstrijden vast tegen Houtvenne (thuis, zo. 9/1), RC Hades (thuis, wo. 12/1) en Wijgmaal (uit, zo. 16/1). Toeschouwers zijn volgens de richtlijnen van het Overlegcomité bij deze wedstrijden niet toegelaten. We houden je vanzelfsprekend wel graag op de hoogte van de resultaten.

31/12/2021

We vernemen het overlijden van de heer Frans ‘Waikke’ Claes, oud-speler van Racing Tienen op 85-jarige leeftijd. De club betuigt familie en vrienden haar oprecht medeleven.

14/11/2021

We geven nog even mee dat de Covid Safe Pass verplicht is om toegang te krijgen tot de bekerwedstrijd bij Cercle Brugge!

25/10/2021

Ontdek onze partnerbrochure