K. Patro Eisden Maasmechelen - KVK Tienen: 2 - 1 Printervriendelijke versie

Na een mooie 9 op 9 en een onverdiende nederlaag op het veld van AA Gent trok KVK met het nodige vertrouwen richting leider K. Patro Eisden. Enkele tientallen Tiense fans trotseerden de vrieskou om hun favoriete team aan te moedigen.
 
De thuisploeg trok meteen in de aanval en slaagde er ook in om KVK te verrassen. Na 4 minuten voetballen haalde de wendbare Bamona uit vanuit de tweede lijn. Iedereen stond erbij en keek ernaar: 1-0 voor Patro. Tienen moest even bekomen van deze vroege opdoffer en kwam niet tot combineren. Patro bracht wel gevaar via Elvis Mehanovic, Sam Valcke en Kevin Kis. Zij mikten hun pogingen echter niet binnen het kader. Tienen claimde aan de overzijde een elfmeter na handspel, maar scheidsrechter Van Laere wuifde de vraag weg. Kort voor de pauze had Yagan nog een mogelijkheid om de stand in evenwicht te brengen. Hij kopte centraal voor doel een half metertje naast.
 
Na de pauze konden de Tiense pionnen mekaar vlotter vinden. Dat zorgde af en toe voor dreiging voor doel, echter zonder uitgelezen kansen. Aan de overkant toonde vooral Mehanovic zich bedrijvig, maar ook de thuisploeg kon zich offensief beduidend minder doorzetten dan voor de koffie. Wanneer nodig stond ook Bouzian pal met enkele mooie interventies. Naarmate de partij vorderde werd ook KVK gevaarlijker. Arrivas kreeg zijn poging niet binnen het kader, maar vijf minuten voor de reglementaire speeltijd zou verlopen werkte Naudts na een voorzet vanop de flank alsnog de 1-1 tegen de netten. 
 
Patro bibberde in de slotfase. Doelman Belin voorkwam een achterstand en hield de alleen voor hem opgedoken Arrivas van de 2-1. Toch nam de thuisploeg geen genoegen met een puntendeling. Met succes, want na een vermijdbare vrije trap kopte invaller Verburgh in de 94ste minuut alsnog de 2-1 tegen de touwen. Bijzonder zuur voor KVK Tienen dat na een degelijke tweede helft met opgeheven hoofd maar zonder punten huiswaarts moest. 
 
Vrijdag komt KSK Heist op bezoek in het Bergéstadion. Een niet te onderschatten tegenstander die dit weekend RFC Luik op een 1-1-gelijkspel hield en ondertussen al 12 wedstrijden niet meer verloren heeft. 
 
K. Patro Eisden Maasmechelen: Belin, Kis, Corstjens, Dijkhuizen, Bounou, Mehanovic (80’ Verburgh), Renson (55’ Bommens), Valcke, Gueroui, Pietermaat, Bamona.
KVK Tienen: Bouzian, Bergiers, Meeus, Vanwesemael, Naudts, Yagan, Bracké, Claes, Bogaerts, Kempeneers (62’ Bentayeb), Arrivas (90’ Matterne).
Doelpunten: 4’ Bamona (1-0), 86’ Naudts (1-1), 94’ Verburgh (2-1)
Geel: Claes
Scheidsrechter: Jari Van Laere

 

Label(s):

>> Volgende wedstrijd

KVK Tienen
Union Namur
zondag 3 maart
15 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

De wedstrijd U23 OH Leuven - KVK Tienen op zondag 4 februari wordt rechtstreeks uitgezonden op regionale zender ROBtv. De uitzending start om 14.45 uur. We rekenen op de steun van onze fans in Den Dreef!

01/02/2024

Wegens het winterweer geen voetbal dit weekend. Alle wedstrijden zijn afgelast. De wedstrijd van het eerste herenelftal op het veld van KSK Heist wordt verplaatst naar woensdag 20 maart, al kunnen ploegen in onderling overleg een vroegere datum vastleggen. 

18/01/2024

Tibe Vanhaeren verlaat KVK Tienen voor THES Sport. De speler bracht de club eenzijdig op de hoogte van zijn vertrek. We betreuren dit, maar wensen Tibe veel succes. Het is de speler die de keuze maakt, niet KVK.  De manier waarop de transfer tot stand kwam is evenwel te betreuren. We kijken echter vooruit: het geeft meteen ook nieuwe kansen aan andere spelers om zich in de spits te bewijzen.

15/01/2024

KVK Tienen verloor een oefenpartij tegen RFC Luik uit de Proximus Pro League met 3-1. De wedstrijd werd in Luik zonder publiek afgewerkt. De teams oefenden in drie perioden van een half uur.

05/01/2024

Op dinsdag 2 en woensdag 3 januari last onze A-kern een korte winterstage in. Sportief manager Johan Froment leidt spelers en staf richting het Proximus Base Camp in Tubeke, de thuisbasis van onze Rode Duivels. KVK Tienen kan zich daar in de meest optimale omstandigheden voorbereiden op de terugronde.

23/12/2023
Jorte Jacobs uit Leuven onderschrijft als jeugdspeler een eerste jongerencontract bij de A-kern. Ook volgend seizoen kan hij zich verder ontwikkelen bij KVK Tienen. De 19-jarige middenvelder mocht dit seizoen al vijf keer invallen in competitiewedstrijden. Proficiat Jorte!
 
26/11/2023

Wil je kind in de toekomst bij KVK Tienen voetballen? De talentendagen van de KVK Tienen Academy voor 2024 vinden plaats op maandag 15 januari (U6 tot U9) en dinsdag 30 janauri (U10 tot U13). Inschrijven kan vanaf december via deze website.

11/11/2023

Wegens het stormweer zijn de trainingen van de KVK Tienen Academy op donderdag 2 november afgelast.

02/11/2023

Supporters die willen genieten van de gastronomische footlunch voor de wedstrijd tegen de U23 van OH Leuven op 24 september zijn er best snel bij. Er zijn nog een tiental plaatsen beschikbaar. Meer info hier.

08/09/2023

Opgelet: de wedstrijd tegen UR Namen op zondag 3 september (15 uur) wordt niet in Namen maar in nabije Jambes afgewerkt: Stade Nid des Merles, Allée du Stade 3 5100 Namen. We vernemen dat in de omgeving die dag ook een grote broncanterie-markt plaatsvindt, wat voor extra mobiliteitsuitdagingen zou kunnen zorgen. Het ‘oude’ stadion van Namen zou in de toekomst ingericht worden als parking.

30/08/2023

Ontdek onze partnerbrochure