K. Patro Eisden Maasmechelen - KVK Tienen: 2 - 1 Printervriendelijke versie

Na een mooie 9 op 9 en een onverdiende nederlaag op het veld van AA Gent trok KVK met het nodige vertrouwen richting leider K. Patro Eisden. Enkele tientallen Tiense fans trotseerden de vrieskou om hun favoriete team aan te moedigen.
 
De thuisploeg trok meteen in de aanval en slaagde er ook in om KVK te verrassen. Na 4 minuten voetballen haalde de wendbare Bamona uit vanuit de tweede lijn. Iedereen stond erbij en keek ernaar: 1-0 voor Patro. Tienen moest even bekomen van deze vroege opdoffer en kwam niet tot combineren. Patro bracht wel gevaar via Elvis Mehanovic, Sam Valcke en Kevin Kis. Zij mikten hun pogingen echter niet binnen het kader. Tienen claimde aan de overzijde een elfmeter na handspel, maar scheidsrechter Van Laere wuifde de vraag weg. Kort voor de pauze had Yagan nog een mogelijkheid om de stand in evenwicht te brengen. Hij kopte centraal voor doel een half metertje naast.
 
Na de pauze konden de Tiense pionnen mekaar vlotter vinden. Dat zorgde af en toe voor dreiging voor doel, echter zonder uitgelezen kansen. Aan de overkant toonde vooral Mehanovic zich bedrijvig, maar ook de thuisploeg kon zich offensief beduidend minder doorzetten dan voor de koffie. Wanneer nodig stond ook Bouzian pal met enkele mooie interventies. Naarmate de partij vorderde werd ook KVK gevaarlijker. Arrivas kreeg zijn poging niet binnen het kader, maar vijf minuten voor de reglementaire speeltijd zou verlopen werkte Naudts na een voorzet vanop de flank alsnog de 1-1 tegen de netten. 
 
Patro bibberde in de slotfase. Doelman Belin voorkwam een achterstand en hield de alleen voor hem opgedoken Arrivas van de 2-1. Toch nam de thuisploeg geen genoegen met een puntendeling. Met succes, want na een vermijdbare vrije trap kopte invaller Verburgh in de 94ste minuut alsnog de 2-1 tegen de touwen. Bijzonder zuur voor KVK Tienen dat na een degelijke tweede helft met opgeheven hoofd maar zonder punten huiswaarts moest. 
 
Vrijdag komt KSK Heist op bezoek in het Bergéstadion. Een niet te onderschatten tegenstander die dit weekend RFC Luik op een 1-1-gelijkspel hield en ondertussen al 12 wedstrijden niet meer verloren heeft. 
 
K. Patro Eisden Maasmechelen: Belin, Kis, Corstjens, Dijkhuizen, Bounou, Mehanovic (80’ Verburgh), Renson (55’ Bommens), Valcke, Gueroui, Pietermaat, Bamona.
KVK Tienen: Bouzian, Bergiers, Meeus, Vanwesemael, Naudts, Yagan, Bracké, Claes, Bogaerts, Kempeneers (62’ Bentayeb), Arrivas (90’ Matterne).
Doelpunten: 4’ Bamona (1-0), 86’ Naudts (1-1), 94’ Verburgh (2-1)
Geel: Claes
Scheidsrechter: Jari Van Laere

 

Label(s):

>> Volgende wedstrijd

U23 OH Leuven
KVK Tienen
zondag 26 maart - Den Dreef
15 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

KVK Tienen kreeg van licentiemanager Nils Van Brantegem deze week positief advies voor de licentie van eerste nationale. Er worden van ook geen bezwaren meer verwacht die de effectieve toekenning van de licentie in de weg staan. Die licentie bevestigt dat Tienen aan alle extrasportieve voorwaarden voldoet om in eerste nationale aan te treden. Dank aan iedereen die het dossier andermaal nauwgezet mee heeft voorbereid.

22/03/2023

Wegens de sneeuw zijn de trainingen in de KVK Tienen Academy vandaag dinsdag 8 maart afgelast.

08/03/2023

De footlunch voor de partij KVK Tienen - KFC Dessel Sport op zondag 19 maart is ondertussen volzet. Je kan nu al reserveren voor de lunch tegen RFC Luik op 30 april via club100@kvktienen.be.

07/03/2023

De wegens de sneeuw uitgestelde thuiswedstrijd tegen R. Francs Borains wordt verplaatst naar woensdag 1 maart. Aftrap om 20 uur in het Bergéstadion.

10/02/2023

De 25-jarige aanvaller Yassine Bentayeb ruilt KVK Tienen met onmiddellijke ingang voor huidig competitieleider K. Patro Eisden Maasmechelen. De Fransman krijgt er de kans om een profcontract te onderschrijven. KVK Tienen wenst Yassine het beste toe voor zijn verdere voetbalcarrière en dankt hem voor zijn inzet de voorbije maanden.

31/01/2023

Pieter Jochmans blesseerde zich op het veld van Jong AA Gent aan het aangezicht. Ondertussen onderging hij een operatie aan de neus. Er zouden geen extra ingrepen nodig zijn. Jochmans moet het nu twee weken rustig aan doen om dan op te bouwen met een gezichtsmasker als bescherming. Verwacht wordt dat de middenvelder een maand onbeschikbaar blijft.

24/01/2023

De wedstrijd KVK Tienen - KSK Heist wordt verplaatst van zondag 5 februari naar vrijdag 3 februari. Aftrap om 20.30 uur. Voor aanvang kan je genieten van een authentiek Thais Food Buffet, na de wedstrijd is er in de bodega de Funky Friday Party van onze spelers.

23/01/2023
Op dinsdag 17 januari oefent KVK Tienen op het veld van KVV Thes Sport. In die wedstrijd komen vooral jongens in actie die de voorbije weken minder spelminuten hebben vergaard. Ook enkele beloften treden aan in deze partij. Aftrap om 20 uur.
 
15/01/2023

Verdediger Pieter Jochmans raakte in een duel op het veld van Jong AA Gent opnieuw ernstig geblesseerd in het aangezicht. Hij kwam in aanraking met het hoofd van een tegenstrever en brak daarbij opnieuw zijn neus, oogkas en sinussen. Ook tijdens een oefenwedstrijd tegen de beloften van KV Mechelen op 31 juli had hij deze ernstige blessure opgelopen. Jochmans stond sinds enkele weken opnieuw in de basis. Er wacht hem nu opnieuw een operatie en een herstelperiode. We wensen hem de komende weken een heel snel herstel toe na deze nieuwe opdoffer! Onze dank ook aan de ploegarts van AA Gent die Pieter zaterdagavond bijstond.

15/01/2023
Op vrijdag 30 december oefent ons elite-elftal bestaande uit spelers van de U19 en beloften tegen een selectie van de voetbalschool van het Nederlandse ADO Den Haag. Aftrap om 19 uur in het Bergéstadion. Een mooie gelegenheid om onze jonge talenten aan het werk te zien!
 
23/12/2022

Ontdek onze partnerbrochure