K. Diegem Sport - KVK Tienen: 0 - 0 Printervriendelijke versie

Voor de laatste wedstrijd voor het winterreces trok KVK richting Diegem Sport. Meteen ook de eerste wedstrijd van de terugronde. Bij Tienen geen geblesseerden Damblon, Lusadusu, Mombaerts en Bogaerts. Diegem heeft na een mindere competitiestart de smaak te pakken en toont zich de laatste weken een stevige tegenstander, klaar om de leider een hak te zetten.
 
Wie een spektakelstuk had verwacht onder de Diegemse kerktoren, moest zijn mening snel herzien. De thuisploeg speculeerde op de snelle omschakeling, maar Tienen hield de gelederen gesloten. Dat resulteerde in een wedstrijdbeeld met vele duels, maar weinig uitgespeelde kansen. Beide teams toonden zich in het veldspel de evenknie, maar de beste kansjes waren via Benamar en Barkellil wel voor Diegem. Kort voor de pauze waaide een voorzet van Matuta naast en knalde Barkellil de beste kans van de eerste helft nipt naast. Aan de overzijde kwam Tienen af en toe wat dreigen, maar zonder thuisgoalie Michiels aan het werk te zetten.
 
Dan maar hopen op een betere tweede helft in het kille Diegem. Offensief was er nu iets meer animo. Doelman Hannes toonde zich paraat op een schot van Benamar. Aan de overkant gingen Claes en Convents hun kans. De wedstrijd kon voortdurend alle richtingen uit. Trainer Claes nam risico’s en gooide vooraan ook Acke in de strijd. Pas in het slotkwartier kon Tienen wat meer dreigen. Zonder resultaat. Het bleef 0-0.
 
De toeschouwers kregen in Diegem niet het meeste boeiende kijkstuk voorgeschoteld. KVK Tienen blijft ondanks de brilscore aan de leiding met een bonus van twee punten op Bocholt, drie op Vosselaar en vier op een ambitieus Aalst. 
 
Trainer Jo Claes benaderde de partij nuchter: ‘We wisten dat we hier een volwassen partij moesten spelen en dat we niet in het mes van Diegem mochten lopen. Iets wat bijvoorbeeld Aalst, Hades en Bocholt wel deden. Dit Diegem is niet dezelfde ploeg als in de openingswedstrijd en mikt op een snelle omschakeling. Bovendien was het veld was erg drassig en quasi onbespeelbaar. Dan krijg je een wedstrijd als deze. Diegem had aanvankelijk de betere kansen, maar in de slotfase zijn we risico’s gaan nemen en waren we er ook enkele keren dicht bij. ‘
 
‘Soms moet je tevreden zijn met een punt. We houden opnieuw de nul op het scorebord, wat mooi is. Je kan niet elke week frivool voetbal brengen, maar wel strijd leveren en je best doen. Kijk naar andere ploegen bovenaan de rangschikking die ook niet verder komen dan een gelijkspel of een nederlaag. Heel wat ploegen zijn aan elkaar gewaagd. Dat weten we. De meest regelmatige zijn wij en daar mogen we trots op zijn. Nu kunnen we wat genieten van de rust om de batterijen opnieuw op te laden.’
 
Afspraak op zondag 5 januari in hert Bergéstadion voor de eerste wedstrijd van het nieuwe jaar tegen RC Hades. 
 
K. Diegem Sport: Michiels, Van Lautem, Vanderelst, Bautmans, De Koker, Benamar, Banlouafi, Barkellil (68’ Honshoven), Mertens, Matuta, Labiad.
KVK Tienen: Hannes, Vos, Meeus, Ventôse (62’ Deflem), Weeghmans, Singh, Claes, Matterne, Convents (73’ Acke), Kempeneers, Vanwelkenhuysen.
Geel: Claes, Vanderelst
Scheidsrechter: Dirk Schoenmaeckers 
 
 
 
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

RAS Jodoigne
KVK Tienen
oefenwedstrijd
zo. 24 juli om 16 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

KVK Tienen, zonder aanwinsten Bentayeb en Bergiers wegens vakantie, verloor de oefenpartij tegen 1B-club Lierse met 2-4. De thuisploeg begon prima aan de partij. Naudts verzilverde een mooie pass na enkele minuten voetballen. Gillekens maakte op het half uur gelijk met een kopbal onder de lat. Net voor rusten trapte opnieuw Naudts een prima acterend KVK knap op voorsprong. Na de pauze liet trainer Hias heel wat beloftevolle spelers opdraven. Van Acker tekende kort na de pauze voor de 2-2 met een afstandsschot. De Schryver legde enkele minuten later de 2-3 binnen. Bracké was dicht bij de aansluitingstreffer, maar zag zijn elfmeter gepareerd. Van Acker zette de 2-4 eindstand op het scorebord. Een boeiende partij, met een KVK dat vooral voor de pauze een degelijke beurt maakte. Ook trainer Hias zag een wedstrijd met twee gezichten. 'Jammer dat de taken na die degelijke eerste periode in de tweede helft niet werden uitgevoerd zoals afgesproken', aldus de Tiense trainer.

25/06/2022
Het was bakken en braden op en rond het veld voor de oefenpartij tegen STVV. De bezoekers begonnen snedig, maar de Tiense defensie stond meteen pal ondanks de schaarse trainingen die al waren afgewerkt. Bij een mooie counter trapte Bentayeb KVK op voorsprong. Tien minuten later stond het al 2-0: Andries Claes plaatste de bal mooi naast de STVV goalie. Na de pauze drukte STVV Tienen wat meer in het defensief zonder echt grote kansen af te dwingen. Kaya tekende in de slotminuten voor de aansluitingstreffer. Ei zo na werd het 2-2, maar doelman op proef Wim Vanmarsenille haalde fraai een elftmeter van Brühls van tussen de palen. Een counterende Vanweerts zette op aangeven van nieuwkomer Saïdi de 3-1 eindstand op het scorebord.  
19/06/2022

Op zaterdag 25 juni oefent KVK Tienen tegen 1B-club Lierse. De wedstrijd in het Bergéstadion wordt afgetrapt om 11 uur in de voormiddag. Ontdek het volledige zomerprogramma van KVK!

15/06/2022

Verdediger Alexander Vos stroomde in 2015 vanuit de beloften door naar het eerste elftal en was er zeven seizoenen lang een vaste waarde. Met zijn vista, secure spelstijl en vastberadenheid was hij tot op heden een sterkhouder in de defensie. Volgend seizoen vinden we hem niet meer terug tussen de lijnen. Recent nam hij de beslissing om te stoppen met voetballen. ‘Een minder evidente maar doordachte keuze’, vertelt Alexander. ‘De combinatie van het voetbal met mijn professionele loopbaan is te veeleisend geworden. Ik blijf KVK Tienen wel van dichtbij volgen en ben volgend seizoen zeker op de tribunes terug te vinden om te supporteren voor mijn ploegmakkers’. Alexander, bedankt voor je inzet voor KVK Tienen en tot in het Bergéstadion!

11/06/2022

KVK Tienen kan volgend seizoen rekenen op de diensten van de 21-jarige Matisse Bergiers (°24/6/2000, 1,89m). De talentvolle centrale verdediger komt over van reeksgenoot K. Rupel Boom FC, waar hij twee seizoenen voetbalde en zich tot sterkhouder ontpopte. Daarvoor doorliep hij elf seizoenen lang de jeugdopleiding van RSC Anderlecht. Twee jaar lang voetbalde hij er bij de reserven. Matisse is afkomstig uit het Waals-Brabantse Mont-Saint-Guibert. Hij tekent een overeenkomst voor twee seizoenen. Welkom bij KVK Tienen Matisse! 

11/05/2022

KVK Tienen kiest opnieuw voor jong talent en verwelkomt de 18-jarige verdediger Luca Berten. De Hasselaar komt over van de U18 van OH Leuven en is opgeleid bij KRC Genk. Hij was reeds verschillende keren jeugdinternational bij de U15, U16 en recent nog bij de U18. Hij onderschrijft een overeenkomst voor één seizoen. 

27/04/2022

Verdediger Daan Matterne en middenvelder Andries Claes verlengden hun overeenkomst bij KVK Tienen met twee extra seizoenen. De 33-jarige Lars Lambert uit Neerlinter vervoegt de technische staf als T2. Hij was in het verleden al beloftentrainer bij Wijgmaal en Sporting Hasselt. Hij is ook houder van een UEFA A-trainersdiploma.

17/04/2022

Onze club behaalde opnieuw de licentie om te kunnen aantreden in eerste nationale 2022-2023! Proficiat aan allen die andermaal hard werkten om het dossier zo volledig en nauwgezet voor te bereiden. 

13/04/2022

Middenvelders Pieter Kempeneers en Amardeep Singh verlengden hun overeenkomst bij KVK Tienen met respectievelijk drie en twee seizoenen. Ook doelmannen Viktor Sterckx en Wouter Nijsen blijven volgend seizoen actief bij de club, net als Bouzian die nog een overeenkomst heeft. Keeperstrainer Johan Bogaerts en assistent Ewen Verheyden blijven actief in de technische staf. Sonny Renders krijgt samen met Patrick Pitschon de elitejeugd onder zijn hoede. Eddy Dierickx gaat een nieuwe uitdaging aan bij tweedeprovincialer FC Averbode-Okselaar.

06/04/2022

De wedstrijd KVK Tienen - KSK Heist wordt verplaatst van zondag 3 april naar zaterdagavond 2 april om 20 uur. Het team krijgt zo een extra dag ruimte om zich voor te bereiden op de midweekwedstrijd tegen K. Winkel Sport. Supporters hebben dan weer de kans om te genieten van de Ronde van Vlaanderen op zondag. Alle updates in onze competitiekalender.

07/03/2022

Ontdek onze partnerbrochure