Francs Borains - KVK Tienen: 2 - 1 Printervriendelijke versie

KVK Tienen kon niet winnen op het veld van Francs Borains. Een gemiste kans, daar was iedereen het na afloop wel over eens, want de thuisploeg was te verslaan.
 
Na tien minuten voetballen waarin Laureys met een lobbal voor een eerste Tiense kans had gezorgd, ging Durieux op de rand van de zestien met plezier neer over het gestrekte been van Singh. De bal ging op de stip en Habbas faalde niet. Aan de overkant kwamen Ventôse en Laureys net de kort om een scherpe voorzet van Spaenhoeven te benutten en zo de vroege achterstand meteen ongedaan te maken.
 
Tien minuten later was het Durieux zelf die met een slalom de Tiense defensie veel te makkelijk in de wind zette om dan de bal hard onder de dwarsligger voorbij Hannes te schieten. Een dubbele voorsprong voor de thuisploeg en boeken dicht voor KVK zo zou je denken. Zeker toen Vos met een ingreep op de doellijn belette dat Gomis de 3-0 liet optekenen. 
 
Aan de overzijde kreeg Claes de kans om KVK opnieuw in de partij te brengen via een elfmeter. De Tiense middenvelder kreeg de bal echter niet voorbij thuisdoelman Vandermeulen. Ref Denuit wees niet naar de stip na een handsbal op een deviatie van Spaenhoven, zodat we met 2-0 gingen rusten.
 
In de tweede helft claimde KVK het balbezit, echter zonder meteen grote doelkansen af te dwingen. De optie op een terugkeer in de partij kreeg bovendien een knauw toen Spaenhoven na een lichte overtreding een tweede gele kaart kreeg. Een counterende invaller Dutard trapte voor Francs Borains naast. 
 
Tienen toonde zich fysiek paraat en combineerde steeds meer op de helft van de thuisploeg. Swerten zag zijn schot afgeblokt en Singh kon een voorzet niet voldoende deviëren. Het was wachten op Matterne die met een kwartier te voetballen de verdiende aansluitingstreffer scoorde.
 
De thuisploeg voetbalde ondertussen met de billen dicht en probeerde op alle manieren vaart uit de partij te halen. Toch creëerde Tienen nog enkele degelijke kansen, onder meer via Laureys die laag naast schoot en enkele minuten later overhoeks naast besloot. Scoren lukte echter niet meer, zodat KVK zonder punten de lange rit huiswaarts moest aanvatten.
 
Trainer Claes: ‘We begonnen aan deze wedstrijd met een plannetje en als we dat uitvoerden dan waren we ook gevaarlijk. De eerste penalty komt er te eenvoudig en ook bij de 2-0 worden we te makkelijk weggezet, maar telkens kregen we de kansen om opnieuw in de match te komen. Het wilde echter niet lukken. In de tweede helft toonden we ons fysiek voldoende paraat om de partij in handen te nemen. Jammer dat Spaenhoven zo’n lichte gele kaart pakt waardoor we met tien verder moesten. Die kans mag je de tegenstander niet geven. Onze strijdlust in de tweede helft is niet beloond met de verdiende gelijkmaker’.
 
Francs Borains: Vandermeulen, Lai, Lavenant, Lamort (85’ Mambabua), Stevens, Deschryver, Durieux, Delacour, Moudio (88’ Botoko), Gomis, Habbas (65’ Dutard).
KVK Tienen: Hannes, Vos, Ventose (61’ Van Vaerenbergh), Yagan, Singh, Swerten, Claes (61’ Grancea), Spaenhoven, Bogaerts, Laureys, Matterne. 
Doelpunten: 10’ Habbas (1-0, pen.), 23’ Durieux (2-0), 75’ Matterne (2-1)
Geel: Swerten, Moudio, Gomis, Durieux
Rood: Spaenhoven (2x geel)
Scheidsrechter: Andy Denuit
 
Daan Matterne maakt de langverwachte aansluitingstreffer na 75 minuten.
 
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

RAS Jodoigne
KVK Tienen
oefenwedstrijd
zo. 24 juli om 16 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

KVK Tienen, zonder aanwinsten Bentayeb en Bergiers wegens vakantie, verloor de oefenpartij tegen 1B-club Lierse met 2-4. De thuisploeg begon prima aan de partij. Naudts verzilverde een mooie pass na enkele minuten voetballen. Gillekens maakte op het half uur gelijk met een kopbal onder de lat. Net voor rusten trapte opnieuw Naudts een prima acterend KVK knap op voorsprong. Na de pauze liet trainer Hias heel wat beloftevolle spelers opdraven. Van Acker tekende kort na de pauze voor de 2-2 met een afstandsschot. De Schryver legde enkele minuten later de 2-3 binnen. Bracké was dicht bij de aansluitingstreffer, maar zag zijn elfmeter gepareerd. Van Acker zette de 2-4 eindstand op het scorebord. Een boeiende partij, met een KVK dat vooral voor de pauze een degelijke beurt maakte. Ook trainer Hias zag een wedstrijd met twee gezichten. 'Jammer dat de taken na die degelijke eerste periode in de tweede helft niet werden uitgevoerd zoals afgesproken', aldus de Tiense trainer.

25/06/2022
Het was bakken en braden op en rond het veld voor de oefenpartij tegen STVV. De bezoekers begonnen snedig, maar de Tiense defensie stond meteen pal ondanks de schaarse trainingen die al waren afgewerkt. Bij een mooie counter trapte Bentayeb KVK op voorsprong. Tien minuten later stond het al 2-0: Andries Claes plaatste de bal mooi naast de STVV goalie. Na de pauze drukte STVV Tienen wat meer in het defensief zonder echt grote kansen af te dwingen. Kaya tekende in de slotminuten voor de aansluitingstreffer. Ei zo na werd het 2-2, maar doelman op proef Wim Vanmarsenille haalde fraai een elftmeter van Brühls van tussen de palen. Een counterende Vanweerts zette op aangeven van nieuwkomer Saïdi de 3-1 eindstand op het scorebord.  
19/06/2022

Op zaterdag 25 juni oefent KVK Tienen tegen 1B-club Lierse. De wedstrijd in het Bergéstadion wordt afgetrapt om 11 uur in de voormiddag. Ontdek het volledige zomerprogramma van KVK!

15/06/2022

Verdediger Alexander Vos stroomde in 2015 vanuit de beloften door naar het eerste elftal en was er zeven seizoenen lang een vaste waarde. Met zijn vista, secure spelstijl en vastberadenheid was hij tot op heden een sterkhouder in de defensie. Volgend seizoen vinden we hem niet meer terug tussen de lijnen. Recent nam hij de beslissing om te stoppen met voetballen. ‘Een minder evidente maar doordachte keuze’, vertelt Alexander. ‘De combinatie van het voetbal met mijn professionele loopbaan is te veeleisend geworden. Ik blijf KVK Tienen wel van dichtbij volgen en ben volgend seizoen zeker op de tribunes terug te vinden om te supporteren voor mijn ploegmakkers’. Alexander, bedankt voor je inzet voor KVK Tienen en tot in het Bergéstadion!

11/06/2022

KVK Tienen kan volgend seizoen rekenen op de diensten van de 21-jarige Matisse Bergiers (°24/6/2000, 1,89m). De talentvolle centrale verdediger komt over van reeksgenoot K. Rupel Boom FC, waar hij twee seizoenen voetbalde en zich tot sterkhouder ontpopte. Daarvoor doorliep hij elf seizoenen lang de jeugdopleiding van RSC Anderlecht. Twee jaar lang voetbalde hij er bij de reserven. Matisse is afkomstig uit het Waals-Brabantse Mont-Saint-Guibert. Hij tekent een overeenkomst voor twee seizoenen. Welkom bij KVK Tienen Matisse! 

11/05/2022

KVK Tienen kiest opnieuw voor jong talent en verwelkomt de 18-jarige verdediger Luca Berten. De Hasselaar komt over van de U18 van OH Leuven en is opgeleid bij KRC Genk. Hij was reeds verschillende keren jeugdinternational bij de U15, U16 en recent nog bij de U18. Hij onderschrijft een overeenkomst voor één seizoen. 

27/04/2022

Verdediger Daan Matterne en middenvelder Andries Claes verlengden hun overeenkomst bij KVK Tienen met twee extra seizoenen. De 33-jarige Lars Lambert uit Neerlinter vervoegt de technische staf als T2. Hij was in het verleden al beloftentrainer bij Wijgmaal en Sporting Hasselt. Hij is ook houder van een UEFA A-trainersdiploma.

17/04/2022

Onze club behaalde opnieuw de licentie om te kunnen aantreden in eerste nationale 2022-2023! Proficiat aan allen die andermaal hard werkten om het dossier zo volledig en nauwgezet voor te bereiden. 

13/04/2022

Middenvelders Pieter Kempeneers en Amardeep Singh verlengden hun overeenkomst bij KVK Tienen met respectievelijk drie en twee seizoenen. Ook doelmannen Viktor Sterckx en Wouter Nijsen blijven volgend seizoen actief bij de club, net als Bouzian die nog een overeenkomst heeft. Keeperstrainer Johan Bogaerts en assistent Ewen Verheyden blijven actief in de technische staf. Sonny Renders krijgt samen met Patrick Pitschon de elitejeugd onder zijn hoede. Eddy Dierickx gaat een nieuwe uitdaging aan bij tweedeprovincialer FC Averbode-Okselaar.

06/04/2022

De wedstrijd KVK Tienen - KSK Heist wordt verplaatst van zondag 3 april naar zaterdagavond 2 april om 20 uur. Het team krijgt zo een extra dag ruimte om zich voor te bereiden op de midweekwedstrijd tegen K. Winkel Sport. Supporters hebben dan weer de kans om te genieten van de Ronde van Vlaanderen op zondag. Alle updates in onze competitiekalender.

07/03/2022

Ontdek onze partnerbrochure