FCV Dender EH - KVK Tienen: 1 - 0 Printervriendelijke versie

Trainer Spaenhoven posteerde voor de partij op het veld van FCV Dender EH Jochmans op het middenveld aan de zijde van Pieter Kempeneers. Matterne verscheen opnieuw in het team als linksachter. Vooraan moesten Yagan en Laureys opnieuw voor dreiging zorgen. Thuisploeg Dender verloor de voorbije vier partijen niet meer. KVK Tienen wilde een drukke voetbalweek met drie partijen onder leiding van trainer Spaenhoven afsluiten met een overwinning. 
 
De thuisploeg begon met veel inzet aan de partij en duwde KVK terug op de eigen speelhelft. Echt grote dreiging leverde dat echter niet op. Pogingen van Ragolle en Valcke misten het doelkader. Aan de overkant prikte Laureys tegen, maar doelman Goes plukte zijn schot zonder problemen uit de lucht. Die moest zich even laten wel reppen toen Yagan zich knap vrijmaakte en kon uithalen.
 
Net als een week eerder kwam Tienen kort voor de pauze op achterstand vanop een stilstaande fase: na een vermeende overtreding van Matterne zwierde Vanbelle de bal tot aan de tweede paal waar De Backer de bal binnenduwde. Een ogenblik later werd het ei zo na 2-0 maar de doorgebroken Valcke kraakte zijn schot voor het Tiense doel.
 
Voor KVK was het hopen op een snelle gelijkmaker na de pauze, terwijl ook de regensluizen zich hadden geopend boven het Van Roystadion. Het was echter de thuisploeg die na de herneming enkele keren gevaarlijk kwam opzetten. M’Barki besloot na een mooie rush over het Tiense doel. Maar vooral Bouzian speelde zich in de kijker door Valcke met fraaie reddingen tot twee keer toe van een doelpunt te houden.
 
Op het uur kwamen ook Tienen wat meer opzetten. Een schot van Laureys verdween op het dak van het doel en Claes kon een prima schietpositie niet benutten om de stand opnieuw in evenwicht te brengen. Ook aan de overzijde wilde het niet lukken voor Dender. Een poging van Casagolda belandde op de lat. 
 
Ondertussen moest KVK Tienen ook verder zonder Jonas Laureys. Die kwetste zich bij een aanval aan de hamstrings. Mputu kwam hem vervangen. Zijn scherp inzenden kon de gevolgde Yagan niet bereiken. 
 
In een nerveuzere slotfase zwaaide Ref Verbeke nog vijf keer met geel. Ook de Tiense wisselspelers konden de bakens niet meer verzetten. Dender liet wel na de score verder uit te diepen zodat het voor de thuisploeg bibberen bleef tot diep in blessuretijd. Valcke besloot nog van dichtbij over doel nadat de verder verdienstelijke Bouzian zich het leder had laten afsnoepen.
 
FCV Dender EH: Gies, Smet, Vanbelle (75’ Van Oudenhove), Borry, Ragolle, M’Barki (78’ Vanhulle), Casagolda (73’ Tarfi), De Backer, Valcke, Houdret.
KVK Tienen: Bouzian, Vos, Meeus, Struys (73’ Osei-Berkoe), Yagan, Claes (84’ Coenen), Jochmans, Spaenhoven, Laureys (63’ Mputu), Matterne (63’ Swerten), Kempeneers (84’ Bogaerts).
Doelpunten: 41’ De Backer (1-0)
Geel: Matterne, Struys, Meeus, Tarfi, Valcke, Spaenhoven, Smet
Scheidsrechter: Bert Verbeke
 
 
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

Tot in de
voorbereiding
One team! One mission!
Ook in eerste nationale '22-'23


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

KVK Tienen kan volgend seizoen rekenen op de diensten van de 21-jarige Matisse Bergiers (°24/6/2000, 1,89m). De talentvolle centrale verdediger komt over van reeksgenoot K. Rupel Boom FC, waar hij twee seizoenen voetbalde en zich tot sterkhouder ontpopte. Daarvoor doorliep hij elf seizoenen lang de jeugdopleiding van RSC Anderlecht. Twee jaar lang voetbalde hij er bij de reserven. Matisse is afkomstig uit het Waals-Brabantse Mont-Saint-Guibert. Hij tekent een overeenkomst voor twee seizoenen. Welkom bij KVK Tienen Matisse! 

11/05/2022

KVK Tienen kiest opnieuw voor jong talent en verwelkomt de 18-jarige verdediger Luca Berten. De Hasselaar komt over van de U18 van OH Leuven en is opgeleid bij KRC Genk. Hij was reeds verschillende keren jeugdinternational bij de U15, U16 en recent nog bij de U18. Hij onderschrijft een overeenkomst voor één seizoen. 

27/04/2022

Verdediger Daan Matterne en middenvelder Andries Claes verlengden hun overeenkomst bij KVK Tienen met twee extra seizoenen. De 33-jarige Lars Lambert uit Neerlinter vervoegt de technische staf als T2. Hij was in het verleden al beloftentrainer bij Wijgmaal en Sporting Hasselt. Hij is ook houder van een UEFA A-trainersdiploma.

17/04/2022

Onze club behaalde opnieuw de licentie om te kunnen aantreden in eerste nationale 2022-2023! Proficiat aan allen die andermaal hard werkten om het dossier zo volledig en nauwgezet voor te bereiden. 

13/04/2022

Middenvelders Pieter Kempeneers en Amardeep Singh verlengden hun overeenkomst bij KVK Tienen met respectievelijk drie en twee seizoenen. Ook doelmannen Viktor Sterckx en Wouter Nijsen blijven volgend seizoen actief bij de club, net als Bouzian die nog een overeenkomst heeft. Keeperstrainer Johan Bogaerts en assistent Ewen Verheyden blijven actief in de technische staf. Sonny Renders krijgt samen met Patrick Pitschon de elitejeugd onder zijn hoede. Eddy Dierickx gaat een nieuwe uitdaging aan bij tweedeprovincialer FC Averbode-Okselaar.

06/04/2022

De wedstrijd KVK Tienen - KSK Heist wordt verplaatst van zondag 3 april naar zaterdagavond 2 april om 20 uur. Het team krijgt zo een extra dag ruimte om zich voor te bereiden op de midweekwedstrijd tegen K. Winkel Sport. Supporters hebben dan weer de kans om te genieten van de Ronde van Vlaanderen op zondag. Alle updates in onze competitiekalender.

07/03/2022

Vier nieuwe contractverlengingen bij KVK Tienen nadat eerder Hannes Meeus en Jonas Bogaerts hun engagement verlengden. Ook de beloftevolle Jordy Vanweerts en Lucas Chantrain voetballen de volgende seizoenen in de Tiense kleuren. Ze onderschreven een nieuwe overeenkomst voor drie seizoenen. Axel Swerten en Pieter Jochmans voor één seizoen.

28/02/2022

De beloftenwedstrijd KVK Tienen - R. Knokke FC vanavond is afgelast wegens het stormweer.

18/02/2022

Ook voor Jonas Bogaerts zit het seizoen er op. In de partij tegen FCV Dender EH liep hij een scheur op in de achillespees en kuit. Na Ben Yagan is het de tweede speler die erg gehavend uit het treffen met de Oost-Vlamingen komt. We wensen ook Jonas een snel herstel toe!  De schade bij Axel Swerten bleef gelukkig binnen de perken.

15/02/2022
De wedstrijd KVK Tienen - RFC Luik van zondag 17 april is verplaatst naar zaterdag 16 april om 18 uur. Na de match bouwen we een feestje in het Bergéstadion. Geen voetbal dus op Paasdag wanneer ook de wielerklassieker Parijs-Roubaix wordt gereden, maar wel op zaterdagavond.
 
15/02/2022

Ontdek onze partnerbrochure