FCV Dender EH - KVK Tienen: 1 - 0 Printervriendelijke versie

Trainer Spaenhoven posteerde voor de partij op het veld van FCV Dender EH Jochmans op het middenveld aan de zijde van Pieter Kempeneers. Matterne verscheen opnieuw in het team als linksachter. Vooraan moesten Yagan en Laureys opnieuw voor dreiging zorgen. Thuisploeg Dender verloor de voorbije vier partijen niet meer. KVK Tienen wilde een drukke voetbalweek met drie partijen onder leiding van trainer Spaenhoven afsluiten met een overwinning. 
 
De thuisploeg begon met veel inzet aan de partij en duwde KVK terug op de eigen speelhelft. Echt grote dreiging leverde dat echter niet op. Pogingen van Ragolle en Valcke misten het doelkader. Aan de overkant prikte Laureys tegen, maar doelman Goes plukte zijn schot zonder problemen uit de lucht. Die moest zich even laten wel reppen toen Yagan zich knap vrijmaakte en kon uithalen.
 
Net als een week eerder kwam Tienen kort voor de pauze op achterstand vanop een stilstaande fase: na een vermeende overtreding van Matterne zwierde Vanbelle de bal tot aan de tweede paal waar De Backer de bal binnenduwde. Een ogenblik later werd het ei zo na 2-0 maar de doorgebroken Valcke kraakte zijn schot voor het Tiense doel.
 
Voor KVK was het hopen op een snelle gelijkmaker na de pauze, terwijl ook de regensluizen zich hadden geopend boven het Van Roystadion. Het was echter de thuisploeg die na de herneming enkele keren gevaarlijk kwam opzetten. M’Barki besloot na een mooie rush over het Tiense doel. Maar vooral Bouzian speelde zich in de kijker door Valcke met fraaie reddingen tot twee keer toe van een doelpunt te houden.
 
Op het uur kwamen ook Tienen wat meer opzetten. Een schot van Laureys verdween op het dak van het doel en Claes kon een prima schietpositie niet benutten om de stand opnieuw in evenwicht te brengen. Ook aan de overzijde wilde het niet lukken voor Dender. Een poging van Casagolda belandde op de lat. 
 
Ondertussen moest KVK Tienen ook verder zonder Jonas Laureys. Die kwetste zich bij een aanval aan de hamstrings. Mputu kwam hem vervangen. Zijn scherp inzenden kon de gevolgde Yagan niet bereiken. 
 
In een nerveuzere slotfase zwaaide Ref Verbeke nog vijf keer met geel. Ook de Tiense wisselspelers konden de bakens niet meer verzetten. Dender liet wel na de score verder uit te diepen zodat het voor de thuisploeg bibberen bleef tot diep in blessuretijd. Valcke besloot nog van dichtbij over doel nadat de verder verdienstelijke Bouzian zich het leder had laten afsnoepen.
 
FCV Dender EH: Gies, Smet, Vanbelle (75’ Van Oudenhove), Borry, Ragolle, M’Barki (78’ Vanhulle), Casagolda (73’ Tarfi), De Backer, Valcke, Houdret.
KVK Tienen: Bouzian, Vos, Meeus, Struys (73’ Osei-Berkoe), Yagan, Claes (84’ Coenen), Jochmans, Spaenhoven, Laureys (63’ Mputu), Matterne (63’ Swerten), Kempeneers (84’ Bogaerts).
Doelpunten: 41’ De Backer (1-0)
Geel: Matterne, Struys, Meeus, Tarfi, Valcke, Spaenhoven, Smet
Scheidsrechter: Bert Verbeke
 
 
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

Tot in de
voorbereiding!
-
-


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

We vernemen het overlijden van mevrouw Mathilde Beelen. Vele fans herinneren zich haar ongetwijfeld als ‘Matilleke’ die in de grote kantine een tiental jaar geleden mee instond voor de bediening. KVK Tienen betuigt haar oprecht medeleven aan familie en vrienden. Het overlijdensbericht vind je hier.

31/05/2023

We vernemen het overlijden van oud-KVK Tienen speler Dirk Crabbé. Hij werd 65 jaar. De aanvallende middenvelder voetbalde tussen 1986 en 1989 drie seizoenen lang bij Tienen onder leiding van trainers Jaak Merchez en Jean-Pierre Vande Velde. Eerder voetbalde hij voor KV Mechelen, KV Kortrijk en Stade Leuven. We betuigen ons medeleven aan familie en vrienden.

22/05/2023

Supporters opgelet: de wedstrijd tegen de beloften van R. Antwerp FC is verplaatst van zaterdagavond 20 mei naar vrijdagavond 19 mei. Aftrap om 20 uur op het Lisp in Lier.

16/05/2023

KVK Tienen heeft de licentie voor eerste nationale seizoen 2023-2024 nu ook officieel te pakken. Indien de club zich ook sportief kan handhaven staat niets een verlengd verblijf in eerste nationale in de weg. Het behalen van een licentie is allerminst een formaliteit gezien de vele verplichtingen en de stevige administratieve voorbereiding. Proficiat aan iedereen die hier aan meewerkte.

19/04/2023

KVK Tienen kreeg van licentiemanager Nils Van Brantegem deze week positief advies voor de licentie van eerste nationale. Er worden van ook geen bezwaren meer verwacht die de effectieve toekenning van de licentie in de weg staan. Die licentie bevestigt dat Tienen aan alle extrasportieve voorwaarden voldoet om in eerste nationale aan te treden. Dank aan iedereen die het dossier andermaal nauwgezet mee heeft voorbereid.

22/03/2023

Wegens de sneeuw zijn de trainingen in de KVK Tienen Academy vandaag dinsdag 8 maart afgelast.

08/03/2023

De footlunch voor de partij KVK Tienen - KFC Dessel Sport op zondag 19 maart is ondertussen volzet. Je kan nu al reserveren voor de lunch tegen RFC Luik op 30 april via club100@kvktienen.be.

07/03/2023

De wegens de sneeuw uitgestelde thuiswedstrijd tegen R. Francs Borains wordt verplaatst naar woensdag 1 maart. Aftrap om 20 uur in het Bergéstadion.

10/02/2023

De 25-jarige aanvaller Yassine Bentayeb ruilt KVK Tienen met onmiddellijke ingang voor huidig competitieleider K. Patro Eisden Maasmechelen. De Fransman krijgt er de kans om een profcontract te onderschrijven. KVK Tienen wenst Yassine het beste toe voor zijn verdere voetbalcarrière en dankt hem voor zijn inzet de voorbije maanden.

31/01/2023

Pieter Jochmans blesseerde zich op het veld van Jong AA Gent aan het aangezicht. Ondertussen onderging hij een operatie aan de neus. Er zouden geen extra ingrepen nodig zijn. Jochmans moet het nu twee weken rustig aan doen om dan op te bouwen met een gezichtsmasker als bescherming. Verwacht wordt dat de middenvelder een maand onbeschikbaar blijft.

24/01/2023

Ontdek onze partnerbrochure