FCV Dender EH - KVK Tienen: 1 - 0 Printervriendelijke versie

Trainer Spaenhoven posteerde voor de partij op het veld van FCV Dender EH Jochmans op het middenveld aan de zijde van Pieter Kempeneers. Matterne verscheen opnieuw in het team als linksachter. Vooraan moesten Yagan en Laureys opnieuw voor dreiging zorgen. Thuisploeg Dender verloor de voorbije vier partijen niet meer. KVK Tienen wilde een drukke voetbalweek met drie partijen onder leiding van trainer Spaenhoven afsluiten met een overwinning. 
 
De thuisploeg begon met veel inzet aan de partij en duwde KVK terug op de eigen speelhelft. Echt grote dreiging leverde dat echter niet op. Pogingen van Ragolle en Valcke misten het doelkader. Aan de overkant prikte Laureys tegen, maar doelman Goes plukte zijn schot zonder problemen uit de lucht. Die moest zich even laten wel reppen toen Yagan zich knap vrijmaakte en kon uithalen.
 
Net als een week eerder kwam Tienen kort voor de pauze op achterstand vanop een stilstaande fase: na een vermeende overtreding van Matterne zwierde Vanbelle de bal tot aan de tweede paal waar De Backer de bal binnenduwde. Een ogenblik later werd het ei zo na 2-0 maar de doorgebroken Valcke kraakte zijn schot voor het Tiense doel.
 
Voor KVK was het hopen op een snelle gelijkmaker na de pauze, terwijl ook de regensluizen zich hadden geopend boven het Van Roystadion. Het was echter de thuisploeg die na de herneming enkele keren gevaarlijk kwam opzetten. M’Barki besloot na een mooie rush over het Tiense doel. Maar vooral Bouzian speelde zich in de kijker door Valcke met fraaie reddingen tot twee keer toe van een doelpunt te houden.
 
Op het uur kwamen ook Tienen wat meer opzetten. Een schot van Laureys verdween op het dak van het doel en Claes kon een prima schietpositie niet benutten om de stand opnieuw in evenwicht te brengen. Ook aan de overzijde wilde het niet lukken voor Dender. Een poging van Casagolda belandde op de lat. 
 
Ondertussen moest KVK Tienen ook verder zonder Jonas Laureys. Die kwetste zich bij een aanval aan de hamstrings. Mputu kwam hem vervangen. Zijn scherp inzenden kon de gevolgde Yagan niet bereiken. 
 
In een nerveuzere slotfase zwaaide Ref Verbeke nog vijf keer met geel. Ook de Tiense wisselspelers konden de bakens niet meer verzetten. Dender liet wel na de score verder uit te diepen zodat het voor de thuisploeg bibberen bleef tot diep in blessuretijd. Valcke besloot nog van dichtbij over doel nadat de verder verdienstelijke Bouzian zich het leder had laten afsnoepen.
 
FCV Dender EH: Gies, Smet, Vanbelle (75’ Van Oudenhove), Borry, Ragolle, M’Barki (78’ Vanhulle), Casagolda (73’ Tarfi), De Backer, Valcke, Houdret.
KVK Tienen: Bouzian, Vos, Meeus, Struys (73’ Osei-Berkoe), Yagan, Claes (84’ Coenen), Jochmans, Spaenhoven, Laureys (63’ Mputu), Matterne (63’ Swerten), Kempeneers (84’ Bogaerts).
Doelpunten: 41’ De Backer (1-0)
Geel: Matterne, Struys, Meeus, Tarfi, Valcke, Spaenhoven, Smet
Scheidsrechter: Bert Verbeke
 
 
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

KVK Tienen
Union Namur
zondag 3 maart
15 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

De wedstrijd U23 OH Leuven - KVK Tienen op zondag 4 februari wordt rechtstreeks uitgezonden op regionale zender ROBtv. De uitzending start om 14.45 uur. We rekenen op de steun van onze fans in Den Dreef!

01/02/2024

Wegens het winterweer geen voetbal dit weekend. Alle wedstrijden zijn afgelast. De wedstrijd van het eerste herenelftal op het veld van KSK Heist wordt verplaatst naar woensdag 20 maart, al kunnen ploegen in onderling overleg een vroegere datum vastleggen. 

18/01/2024

Tibe Vanhaeren verlaat KVK Tienen voor THES Sport. De speler bracht de club eenzijdig op de hoogte van zijn vertrek. We betreuren dit, maar wensen Tibe veel succes. Het is de speler die de keuze maakt, niet KVK.  De manier waarop de transfer tot stand kwam is evenwel te betreuren. We kijken echter vooruit: het geeft meteen ook nieuwe kansen aan andere spelers om zich in de spits te bewijzen.

15/01/2024

KVK Tienen verloor een oefenpartij tegen RFC Luik uit de Proximus Pro League met 3-1. De wedstrijd werd in Luik zonder publiek afgewerkt. De teams oefenden in drie perioden van een half uur.

05/01/2024

Op dinsdag 2 en woensdag 3 januari last onze A-kern een korte winterstage in. Sportief manager Johan Froment leidt spelers en staf richting het Proximus Base Camp in Tubeke, de thuisbasis van onze Rode Duivels. KVK Tienen kan zich daar in de meest optimale omstandigheden voorbereiden op de terugronde.

23/12/2023
Jorte Jacobs uit Leuven onderschrijft als jeugdspeler een eerste jongerencontract bij de A-kern. Ook volgend seizoen kan hij zich verder ontwikkelen bij KVK Tienen. De 19-jarige middenvelder mocht dit seizoen al vijf keer invallen in competitiewedstrijden. Proficiat Jorte!
 
26/11/2023

Wil je kind in de toekomst bij KVK Tienen voetballen? De talentendagen van de KVK Tienen Academy voor 2024 vinden plaats op maandag 15 januari (U6 tot U9) en dinsdag 30 janauri (U10 tot U13). Inschrijven kan vanaf december via deze website.

11/11/2023

Wegens het stormweer zijn de trainingen van de KVK Tienen Academy op donderdag 2 november afgelast.

02/11/2023

Supporters die willen genieten van de gastronomische footlunch voor de wedstrijd tegen de U23 van OH Leuven op 24 september zijn er best snel bij. Er zijn nog een tiental plaatsen beschikbaar. Meer info hier.

08/09/2023

Opgelet: de wedstrijd tegen UR Namen op zondag 3 september (15 uur) wordt niet in Namen maar in nabije Jambes afgewerkt: Stade Nid des Merles, AllĂ©e du Stade 3 5100 Namen. We vernemen dat in de omgeving die dag ook een grote broncanterie-markt plaatsvindt, wat voor extra mobiliteitsuitdagingen zou kunnen zorgen. Het ‘oude’ stadion van Namen zou in de toekomst ingericht worden als parking.

30/08/2023

Ontdek onze partnerbrochure