FCV Dender EH - KVK Tienen: 1 - 0 Printervriendelijke versie

Trainer Spaenhoven posteerde voor de partij op het veld van FCV Dender EH Jochmans op het middenveld aan de zijde van Pieter Kempeneers. Matterne verscheen opnieuw in het team als linksachter. Vooraan moesten Yagan en Laureys opnieuw voor dreiging zorgen. Thuisploeg Dender verloor de voorbije vier partijen niet meer. KVK Tienen wilde een drukke voetbalweek met drie partijen onder leiding van trainer Spaenhoven afsluiten met een overwinning. 
 
De thuisploeg begon met veel inzet aan de partij en duwde KVK terug op de eigen speelhelft. Echt grote dreiging leverde dat echter niet op. Pogingen van Ragolle en Valcke misten het doelkader. Aan de overkant prikte Laureys tegen, maar doelman Goes plukte zijn schot zonder problemen uit de lucht. Die moest zich even laten wel reppen toen Yagan zich knap vrijmaakte en kon uithalen.
 
Net als een week eerder kwam Tienen kort voor de pauze op achterstand vanop een stilstaande fase: na een vermeende overtreding van Matterne zwierde Vanbelle de bal tot aan de tweede paal waar De Backer de bal binnenduwde. Een ogenblik later werd het ei zo na 2-0 maar de doorgebroken Valcke kraakte zijn schot voor het Tiense doel.
 
Voor KVK was het hopen op een snelle gelijkmaker na de pauze, terwijl ook de regensluizen zich hadden geopend boven het Van Roystadion. Het was echter de thuisploeg die na de herneming enkele keren gevaarlijk kwam opzetten. M’Barki besloot na een mooie rush over het Tiense doel. Maar vooral Bouzian speelde zich in de kijker door Valcke met fraaie reddingen tot twee keer toe van een doelpunt te houden.
 
Op het uur kwamen ook Tienen wat meer opzetten. Een schot van Laureys verdween op het dak van het doel en Claes kon een prima schietpositie niet benutten om de stand opnieuw in evenwicht te brengen. Ook aan de overzijde wilde het niet lukken voor Dender. Een poging van Casagolda belandde op de lat. 
 
Ondertussen moest KVK Tienen ook verder zonder Jonas Laureys. Die kwetste zich bij een aanval aan de hamstrings. Mputu kwam hem vervangen. Zijn scherp inzenden kon de gevolgde Yagan niet bereiken. 
 
In een nerveuzere slotfase zwaaide Ref Verbeke nog vijf keer met geel. Ook de Tiense wisselspelers konden de bakens niet meer verzetten. Dender liet wel na de score verder uit te diepen zodat het voor de thuisploeg bibberen bleef tot diep in blessuretijd. Valcke besloot nog van dichtbij over doel nadat de verder verdienstelijke Bouzian zich het leder had laten afsnoepen.
 
FCV Dender EH: Gies, Smet, Vanbelle (75’ Van Oudenhove), Borry, Ragolle, M’Barki (78’ Vanhulle), Casagolda (73’ Tarfi), De Backer, Valcke, Houdret.
KVK Tienen: Bouzian, Vos, Meeus, Struys (73’ Osei-Berkoe), Yagan, Claes (84’ Coenen), Jochmans, Spaenhoven, Laureys (63’ Mputu), Matterne (63’ Swerten), Kempeneers (84’ Bogaerts).
Doelpunten: 41’ De Backer (1-0)
Geel: Matterne, Struys, Meeus, Tarfi, Valcke, Spaenhoven, Smet
Scheidsrechter: Bert Verbeke
 
 
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

KVK Tienen
Mandel United
zondag 5 december
15 uur | Stayen


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

We vernemen het overlijden van de heer Frans ‘Waikke’ Claes, oud-speler van Racing Tienen op 85-jarige leeftijd. De club betuigt familie en vrienden haar oprecht medeleven.

14/11/2021

We geven nog even mee dat de Covid Safe Pass verplicht is om toegang te krijgen tot de bekerwedstrijd bij Cercle Brugge!

25/10/2021

KVK Tienen is op zoek naar een vaste jeugdscout. Samen met de scoutingsverantwoordelijke en z’n team voer je regelmatige scoutingsopdrachten uit om talenten te ontdekken. Meer info verkrijgen en je kandidaat stellen kan via jeugd@kvktienen.be.

25/10/2021
Supportersclub V-side legt een bus in naar Cercle Brugge voor de bekerwedstrijd. Voor 10 euro kan je al mee. De tickets bij Cercle kosten 5 euro. Niet twijfelen dus! Inschrijven voor de bus kan bij daviddegent@gmail.com of in Café 't Hoekske aan de Oude Leuvensestraat/Albertvest. Tickets voor de wedstrijd kan je ter plaatse kopen.
18/10/2021

Omdat er voor de thuiswedstrijden op Stayen geen onderscheid wordt gemaakt tussen staan- en zitplaatsen zoals in het Bergéstadion besliste de club om de algemene ticketprijs voor de volgende wedstrijden vast te leggen op 12 euro.

30/09/2021
De bekerwedstrijd Cercle Brugge - KVK Tienen wordt afgewerkt op donderdag 28 oktober. Aftrap om 20 uur in het Jan Breydelstadion.
 
28/09/2021

De thuis- en uitwedstrijd tegen K. Winkel Sport zijn omgewisseld. KVK Tienen voetbalt eerste op het veld van Winkel Sport op zondag 24 oktober. Op zondag 16 januari is de club in het Bergéstadion te gast. Dat betekent dus dat er geen drie, maar twee opeenvolgende thuiswedstrijden zijn op Stayen de komende weken. Op zondag 3 oktober tegen Thes Sport, een weekje later tegen La Louvière.

28/09/2021

URSL Visé biedt de wedstrijd tegen KVK Tienen integraal en rechtstreeks aan op haar website. Je betaalt vijf euro.

25/09/2021

KVK Tienen trekt op 26, 27 of 28 oktober naar het Cercle Brugge van trainer Yves Vanderhaeghe voor de 1/16-finale van de Beker van België. De club speelt op verplaatsing wegens de onbeschikbaarheid van het eigen Bergéstadion na de overstromingen. De KBVB laat niet toe dat de partij op Stayen wordt afgewerkt.

25/09/2021

URSL Visé laat ons weten dat bezoekende supporters welkom zijn op de wedstrijd zondag. Er is ook geen Covid Safe Ticket vereist.

20/09/2021

Ontdek onze partnerbrochure