Eendracht Aalst - KVK Tienen: 1 - 3 Printervriendelijke versie

Geen geschorste kapitein Hannes Meeus op het veld bij traditieclub Eendracht Aalst. Amardeep Singh schoof een rijtje achteruit en nam de kapiteinsband over. Trainer Claes posteerde Damblon in de basis. Bogaerts nam het op tegen zijn ex-club.

De wedstrijd was nog maar net op gang toen doelman Hannes met een welgemikte uittrap Vanwelkenhuysen bereikte. Die stak het balletje mooi door richting Claes die het leder afgemeten klaarlegde voor de aan de tweede paal aanstormende Ventôse. KVK meteen op voorsprong!

De thuisploeg ging meteen op zoek naar de gelijkmaker en drukte Tienen alsmaar meer weg op de eigen speelhelft. Een kopbal van Cocchiere bracht echter geen dreiging en een schot van Geenens werd voor de doellijn weggekeerd.

Na de pauze moest thuisspeler Van Den Berghe naar de kant met een verrekking. Zijn ploegmaats voerden de druk op maar de Tiense defensie hield stand. Wanneer nodig torende doelman Hannes hoog uit boven zijn belagers om het leder te ontzetten.

Thuisdoelman Vandenbossche bracht zichzelf ei zo na in de problemen na een terugspeelbal van Burssens. Vanwelkenhuysen glipte even later door de buitenspelval, maar trapte te overhaast recht op de doelman.

Aan de overkant floot ref Cornelis en erg lichte elfmeter nadat De Neve een hoekschop tegen de opspringende Weeghmans aankopte. Cocchiere liet de gelijkmaker liggen en trapte de bal centraal op de geconcentreerd keepende Hannes.

Slechts een minuut later moest Matterne een schot van Burssens van de lijn keren. Tot onbegrip van de thuisaanhang trapte Geenens in de herneming op de dwarsligger.

En toen keerde partij. Na balverlies van Rijckaert mocht de ingevallen Convents alleen op doel af. Hij faalde niet en verdubbelde de voorsprong. Met nog tien minuten te voetballen maakte de doorgebroken Damblon er 0-3 van met een overhoeks schot. De overwinning kon KVK Tienen niet meer ontglippen. De Aalsterse fans beseften dat de partij gespeeld was. Het kopbaldoelpunt van Dekuyper diep in blessuretijd kon dan ook niet meer baten.

KVK Tienen neemt revanche voor de onterecht verloren partij tegen ASV Geel een weekje eerder. ‘We hebben gevochten als leeuwen’, stelde trainer Jo Claes die met de spelers na afloop van de partij zelfs even belaagd werd in de kleedkamers. ‘De hele partij lang zijn we er als team in blijven geloven en dat heeft gerendeerd’.

‘We mikten met drie aanvallers op de snelle omschakeling en dat lukte meteen bij de openingsgoal. Daarna ging het moeizamer, maar Aalst kwam niet tot grote uitgespeelde kansen op een sterk kwartier in de tweede helft na. In tegenstelling tot vorige week sprongen we zelf vanmiddag wel efficiënt met de kansen om. Achterin hielden we het zaakje met een sterk duo Singh en Vos knap gesloten. Wanneer nodig kon Hannes zich onderscheiden. Voor de wedstrijd wisten we al dat Aalst een sterk team is. We hebben deze partij dan ook uitgebreid voorbereid. Wedstrijden winnen op verplaatsing is in deze reeks voor geen enkel team een makkie.’

Volgende weekend krijgt KVK Tienen in eigen huis Hoogstraten VV op bezoek. Weeghmans en Bogaerts zijn dan geelgeschorst.

Eendracht Aalst: Vandenbossche, Burssens, De Coninck, Wantens, Dekuyper, De Neve, Mitu, Van Den Berghe (51’ Fabris), Cocchiere, Geenens, Rijckaert.
KVK Tienen: Hannes, Vos, Ventôse (67’ Convents), Weeghmans, Singh, Claes, Damblon (82’ Grancea), Bogaerts, Matterne, Kempeneers, Vanwelkenhuysen (84’ Acke).
Doelpunten: 4’ Ventôse (0-1), 74’ Convents (0-2), 81’ Damblon (0-3), 93’ Dekuyper (1-3)
Geel: Ventôse, Bogaerts, Kempeneers, Weeghmans, Damblon, Wantens
Scheidsrechter: Arno Cornelis

>> Met dank aan www.football-weekends.com voor de foto's!

Label(s):

>> Volgende wedstrijd

RAS Jodoigne
KVK Tienen
oefenwedstrijd
zo. 24 juli om 16 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

KVK Tienen, zonder aanwinsten Bentayeb en Bergiers wegens vakantie, verloor de oefenpartij tegen 1B-club Lierse met 2-4. De thuisploeg begon prima aan de partij. Naudts verzilverde een mooie pass na enkele minuten voetballen. Gillekens maakte op het half uur gelijk met een kopbal onder de lat. Net voor rusten trapte opnieuw Naudts een prima acterend KVK knap op voorsprong. Na de pauze liet trainer Hias heel wat beloftevolle spelers opdraven. Van Acker tekende kort na de pauze voor de 2-2 met een afstandsschot. De Schryver legde enkele minuten later de 2-3 binnen. Bracké was dicht bij de aansluitingstreffer, maar zag zijn elfmeter gepareerd. Van Acker zette de 2-4 eindstand op het scorebord. Een boeiende partij, met een KVK dat vooral voor de pauze een degelijke beurt maakte. Ook trainer Hias zag een wedstrijd met twee gezichten. 'Jammer dat de taken na die degelijke eerste periode in de tweede helft niet werden uitgevoerd zoals afgesproken', aldus de Tiense trainer.

25/06/2022
Het was bakken en braden op en rond het veld voor de oefenpartij tegen STVV. De bezoekers begonnen snedig, maar de Tiense defensie stond meteen pal ondanks de schaarse trainingen die al waren afgewerkt. Bij een mooie counter trapte Bentayeb KVK op voorsprong. Tien minuten later stond het al 2-0: Andries Claes plaatste de bal mooi naast de STVV goalie. Na de pauze drukte STVV Tienen wat meer in het defensief zonder echt grote kansen af te dwingen. Kaya tekende in de slotminuten voor de aansluitingstreffer. Ei zo na werd het 2-2, maar doelman op proef Wim Vanmarsenille haalde fraai een elftmeter van Brühls van tussen de palen. Een counterende Vanweerts zette op aangeven van nieuwkomer Saïdi de 3-1 eindstand op het scorebord.  
19/06/2022

Op zaterdag 25 juni oefent KVK Tienen tegen 1B-club Lierse. De wedstrijd in het Bergéstadion wordt afgetrapt om 11 uur in de voormiddag. Ontdek het volledige zomerprogramma van KVK!

15/06/2022

Verdediger Alexander Vos stroomde in 2015 vanuit de beloften door naar het eerste elftal en was er zeven seizoenen lang een vaste waarde. Met zijn vista, secure spelstijl en vastberadenheid was hij tot op heden een sterkhouder in de defensie. Volgend seizoen vinden we hem niet meer terug tussen de lijnen. Recent nam hij de beslissing om te stoppen met voetballen. ‘Een minder evidente maar doordachte keuze’, vertelt Alexander. ‘De combinatie van het voetbal met mijn professionele loopbaan is te veeleisend geworden. Ik blijf KVK Tienen wel van dichtbij volgen en ben volgend seizoen zeker op de tribunes terug te vinden om te supporteren voor mijn ploegmakkers’. Alexander, bedankt voor je inzet voor KVK Tienen en tot in het Bergéstadion!

11/06/2022

KVK Tienen kan volgend seizoen rekenen op de diensten van de 21-jarige Matisse Bergiers (°24/6/2000, 1,89m). De talentvolle centrale verdediger komt over van reeksgenoot K. Rupel Boom FC, waar hij twee seizoenen voetbalde en zich tot sterkhouder ontpopte. Daarvoor doorliep hij elf seizoenen lang de jeugdopleiding van RSC Anderlecht. Twee jaar lang voetbalde hij er bij de reserven. Matisse is afkomstig uit het Waals-Brabantse Mont-Saint-Guibert. Hij tekent een overeenkomst voor twee seizoenen. Welkom bij KVK Tienen Matisse! 

11/05/2022

KVK Tienen kiest opnieuw voor jong talent en verwelkomt de 18-jarige verdediger Luca Berten. De Hasselaar komt over van de U18 van OH Leuven en is opgeleid bij KRC Genk. Hij was reeds verschillende keren jeugdinternational bij de U15, U16 en recent nog bij de U18. Hij onderschrijft een overeenkomst voor één seizoen. 

27/04/2022

Verdediger Daan Matterne en middenvelder Andries Claes verlengden hun overeenkomst bij KVK Tienen met twee extra seizoenen. De 33-jarige Lars Lambert uit Neerlinter vervoegt de technische staf als T2. Hij was in het verleden al beloftentrainer bij Wijgmaal en Sporting Hasselt. Hij is ook houder van een UEFA A-trainersdiploma.

17/04/2022

Onze club behaalde opnieuw de licentie om te kunnen aantreden in eerste nationale 2022-2023! Proficiat aan allen die andermaal hard werkten om het dossier zo volledig en nauwgezet voor te bereiden. 

13/04/2022

Middenvelders Pieter Kempeneers en Amardeep Singh verlengden hun overeenkomst bij KVK Tienen met respectievelijk drie en twee seizoenen. Ook doelmannen Viktor Sterckx en Wouter Nijsen blijven volgend seizoen actief bij de club, net als Bouzian die nog een overeenkomst heeft. Keeperstrainer Johan Bogaerts en assistent Ewen Verheyden blijven actief in de technische staf. Sonny Renders krijgt samen met Patrick Pitschon de elitejeugd onder zijn hoede. Eddy Dierickx gaat een nieuwe uitdaging aan bij tweedeprovincialer FC Averbode-Okselaar.

06/04/2022

De wedstrijd KVK Tienen - KSK Heist wordt verplaatst van zondag 3 april naar zaterdagavond 2 april om 20 uur. Het team krijgt zo een extra dag ruimte om zich voor te bereiden op de midweekwedstrijd tegen K. Winkel Sport. Supporters hebben dan weer de kans om te genieten van de Ronde van Vlaanderen op zondag. Alle updates in onze competitiekalender.

07/03/2022

Ontdek onze partnerbrochure