Belangrijke mededeling: de toekomst van KVK Tienen Printervriendelijke versie

Op de Algemene Vergadering van maandag 21 januari 2013 is, na grondige afweging, beslist dat de vzw KVK Tienen in vereffening gaat. Als vereffenaar is advocaat Thomas Beelen van het advocatenkantoor Beelen uit Leuven aangesteld. Hij moet de ontbinding van de vzw KVK Tienen in goede banen leiden. Deze beslissing komt voor vele supporters en voetballiefhebbers ongetwijfeld erg onverwacht en roept dan ook logischerwijs vele vragen op. De club wil hier dan ook open en constructief over communiceren.

 
Hoe is het zover kunnen komen?
 
Het was al langer duidelijk dat KVK Tienen het de voorbije jaren financieel niet breed had, ondanks de aanzienlijke inspanningen van sponsors en bestuursleden. De benarde financiële situatie vereiste nu echter afdoende maatregelen, mede omwille van volgende factoren: 
  • de degradatie naar derde klasse en de teruglopende supportersaantallen. 
  • een aanzienlijke schuldenberg uit het verleden die, ondanks grote inspanningen van sponsors en bestuurders, niet weggewerkt raakt en zeer zwaar blijft wegen op de werking van de club. 
  • een recente fiscale controle van de boekjaren 2008 en 2009, waarbij cijfers met gegronde argumenten door KVK Tienen zijn betwist, maar die toch een stevige boete opleverde. 
De voorbije weken zijn diverse pistes bewandeld om nieuwe investeerders aan te trekken. Deze pistes bleken echter niet valabel of zouden de club in een avontuur storten dat niet zou stroken met de eigenheid en traditie waarvoor het voetbal in Tienen reeds vele tientallen jaren staat.
 
Hoe moet het nu verder?
 
KVK Tienen, als club geboren uit traditierijke voetbalverenigingen als Racing en Voorwaarts Tienen, was de voorbije 32 jaar een vertegenwoordiger van de Tiense regio en het Hageland in het nationale voetbal. Deze erfenis kan dan ook niet zomaar van tafel worden geveegd. De vereffening van de vzw is dan ook allerminst een eindpunt. Er komt een 'doorstart' van de club, waarbij het de uitdrukkelijke bedoeling is het stamnummer 132 over te nemen. 
 
De voorbije weken waren er reeds vele gesprekken met onder meer hoofdsponsor DKV en de Stad Tienen. Zij zijn bereid mee te werken aan de toekomstvisie van een nieuwe club die in de voetsporen van KVK Tienen kan treden, met een gezonde ambitie, verankerd in het regionale voetballandschap. Daarbij is er bijzondere aandacht voor onze jonge voetballers. Zij vormen de basis voor de sportieve toekomst van onze club.
 
Wat mogen we concreet verwachten op korte termijn?
 
De club hoopt het seizoen in derde klasse te kunnen volmaken. De komende dagen voert de club hierover belangrijke gesprekken met de KBVB,  de spelers,  technische staf en medewerkers. Het blijft de ambitie een mooi resultaat in de rangschikking neer te zetten, waarbij de club uitdrukkelijk kansen wil geven aan de jonge talentrijke voetballers die de Tiense kleuren verdedigen. Voor onze jeugdwerking Jong KVK Tienen en haar spelers verandert er in principe niets. De kwaliteit van de jeugdopleiding blijft gewaarborgd en de competitie wordt met de bestaande professionele omkadering afgewerkt. 
 
 Wat mogen we verwachten vanaf volgend seizoen?
 
Het is de betrachting volgend seizoen te starten met een nieuwe Tiense voetbalclub. Daarbij is het de bedoeling de jeugdwerking te behouden en verder uit te bouwen, weliswaar onder de vlag van de nieuwe club. Het blijft voorlopig echter een vraagteken in welke reeks deze club aantreedt. Hierover oordeelt het Uitvoerend Comité van de KBVB. De drijvende krachten achter de nieuwe club, waaronder hoofdsponsor DKV, hopen voldoende argumenten aan te halen om actief te kunnen blijven in de nationale voetbalreeksen.
 
KVK Tienen dankt alle supporters, sponsors, medewerkers en sympathisanten voor hun loyauteit  en steun de afgelopen jaren en hoopt op hun steun bij het schrijven van een nieuw glorierijk hoofdstuk in de Tiense voetbalgeschiedenis. We maken er samen werk van!
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

Winkel Sport
KVK Tienen
zondag 24 oktober 2021
15 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

Omdat er voor de thuiswedstrijden op Stayen geen onderscheid wordt gemaakt tussen staan- en zitplaatsen zoals in het Bergéstadion besliste de club om de algemene ticketprijs voor de volgende wedstrijden vast te leggen op 12 euro.

30/09/2021
De bekerwedstrijd Cercle Brugge - KVK Tienen wordt afgewerkt op donderdag 28 oktober. Aftrap om 20 uur in het Jan Breydelstadion.
 
28/09/2021

De thuis- en uitwedstrijd tegen K. Winkel Sport zijn omgewisseld. KVK Tienen voetbalt eerste op het veld van Winkel Sport op zondag 24 oktober. Op zondag 16 januari is de club in het Bergéstadion te gast. Dat betekent dus dat er geen drie, maar twee opeenvolgende thuiswedstrijden zijn op Stayen de komende weken. Op zondag 3 oktober tegen Thes Sport, een weekje later tegen La Louvière.

28/09/2021

URSL Visé biedt de wedstrijd tegen KVK Tienen integraal en rechtstreeks aan op haar website. Je betaalt vijf euro.

25/09/2021

KVK Tienen trekt op 26, 27 of 28 oktober naar het Cercle Brugge van trainer Yves Vanderhaeghe voor de 1/16-finale van de Beker van België. De club speelt op verplaatsing wegens de onbeschikbaarheid van het eigen Bergéstadion na de overstromingen. De KBVB laat niet toe dat de partij op Stayen wordt afgewerkt.

25/09/2021

URSL Visé laat ons weten dat bezoekende supporters welkom zijn op de wedstrijd zondag. Er is ook geen Covid Safe Ticket vereist.

20/09/2021

Jammer genoeg kunnen we geen inschrijvingen meer aanvaarden voor het gastronomisch buffet voor de wedstrijd KVK Tienen - Olympic Charleroi. Alle beschikbare plaatsen zijn ingenomen. Binnenkort kan je inschrijven voor het volgende diner.

15/09/2021

Op vraag van de politie van Luik geldt er zondag een combiregeling voor de wedstrijd RFC Luik - KVK Tienen. Er zijn dus geen individuele KVK-fans toegelaten die zelf de verplaatsing maken. Men kan de wedstrijd enkel bijwonen indien men een verplaatsing met een begeleide supportersbus organiseert.

07/09/2021

KVK Tienen won de oefenwedstrijd op het veld van tweedenationaler KOSC Wijgmaal met 1-2. Mputu opende de score na een half uur op aangeven van Claes en verdubbelde die enkele minuten later toen hij alleen op de thuisgoalie af mocht. In de tweede helft milderde Dewaet met een knal. Matterne en Laureys kwamen niet meer tot scoren.

11/08/2021

KVK Tienen kent z’n tegenstander in de derde ronde van de beker van België. Op zondag 15 augustus voetbalt Tienen op het veld van de Oost-Vlaamse tweedenationaler KVV Zelzate. Aftrap om 16 uur. Zelzate kwalificeerde zich op het veld van derdenationaler Lochristi na strafschoppen. Na negentig minuten voetballen stond het nog 0-0.

08/08/2021

Ontdek onze partnerbrochure