Dave Laeveren na punt op Patro: 'Met goed gevoel winterstop in'. Printervriendelijke versie

Trainer Dave Laeveren was blij met de prestatie van z’n team op het veld van Patro Eisden Maasmechelen. Amardeep Singh scoorde na een hoekschop net voor de pauze. Na 65 minuten maakte de thuisploeg gelijk, al zat er volgens sommigen een stevig buitenspelgeurtje aan dat doelpunt. Tienen gaat de winterstop in met een prestatie die vertrouwen moet geven.
 
‘We kunnen met een goed gevoel de winterstop in', aldus Laeveren. 'De organisatie was prima en daar mag het hele team fier op zijn. Een punt bij Patro is een mooi resultaat, ook al moest dat zonder een zieke Farin en een geschorste Jochmans en Struys. Het doelpunt in de 65ste minuut zou buitenspel geweest zijn, maar dat is deel van het voetbal. De wedstrijdleiding was prima.’
 
‘We voetbalden in een 4-4-2. Hannes Meeus speelde opnieuw in de spits. Op die manier proberen we toch wat meer balvastheid vooraan te creëren. In de voorbije wedstrijden kwam de bal te snel terug. Ook Singh en Kempeneers deden het prima op het middenveld, na een periode waarin ze om extrasportieve redenen niet werden ingezet. Het is mooi voor Singh dat hij op slag van rusten de ploeg met het hoofd op voorsprong zette. Maar de hele ploeg was op de afspraak. Vooraan weten we dat we een uitdaging hebben om het scorend vermogen op te krikken. Indien er zich een opportuniteit voordoet zou het mooi zijn als we ons vooraan nog wat kunnen versterken, maar we weten dat spelers met zo'n profiel schaars zijn.' 
 
‘De vooropgestelde 9 op 9 is een 7 op 9 geworden, maar ik denk toch dat we tevreden mogen zijn met de progressie die de ploeg heeft gemaakt. Er is hard gewerkt en spelers hebben hun kwaliteiten getoond. Dinsdag staan er nog een training en etentje in de bodega op het programma. Op 29 en 30 december wordt er al opnieuw getraind omdat de competitie hervat op 9 januari. Meteen een pittig drieluik met thuiswedstrijden tegen Dessel Sport, Winkel Sport en Luik. Maar het gaat deugd doen om opnieuw in eigen huis te voetballen op een knap nieuw kunstgrasveld. Hopelijk vinden ook de fans opnieuw de weg naar het Bergéstadion en kunnen we met hun steun nog meer het verschil maken.’
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

R. Francs Borains
KVK Tienen
zondag 30 januari
15 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

KVK Tienen wint de oefenpartij van reeksgenoot KSK Heist met 1-0. Hannes Meeus scoorde het Tiense doelpunt in de tweede helft. Heist wisselde op het uur tien spelers. Zondag hervat de competitie op het veld van R. Francs Borains dat in de rangschikking een puntje meer telt dan KVK.
23/01/2022

KVK Tienen won de oefenwedstrijd tegen derde amateurklasser Tempo Overijse met 2-1. Na 45 minuten stond het 0-1. Yagan scoorde in de laatste twintig minuten twee keer, waarvan één keer via strafschop. Trainer Laeveren gaf ook opnieuw enkele beloftenspelers speelkansen. Zondag oefent KVK tegen reeksgenoot KSK Heist.

18/01/2022

KVK Tienen won de oefenwedstrijd op het veld van tweede amateurklasser KOSC Wijgmaal met 0-3. Bij de pauze stond het 0-1. Claes, Vanweerts en Laureys maakten de Tiense doelpunten. 

16/01/2022

Ook in het weekend van 22 en 23 januari wordt er nog geen competitievoetbal gespeeld in eerste nationale. Na de oefenwedstrijd op het veld van KOSC Wijgmaal (16/1), volgen nog extra wedstrijden zonder publiek tegen derde amateurklasser Tempo Overijse (18/1) en reeksgenoot KSK Heist (23/1).

15/01/2022

KVK Tienen wint de oefenwedstrijd tegen tweede amateurklasser RC Hades met 1-0. Meeus maakte op aangeven van Yagan het enige doelpunt na een uur voetballen.

12/01/2022

De oefenwedstrijd tegen tweedenationaler KFC Houtvenne eindigde op 2-0. Vanweerts opende de score kort voor de pauze, Kempeneers verdubbelde vanop de stip na een overtreding op diezelfde Vanweerts. De komende dagen oefent KVK nog tegen RC Hades en op het veld van KOSC Wijgmaal.

09/01/2022

We vernemen het overlijden van oud-speler Dirk Van den Bergh uit Baal. In 1984 maakte hij op 25-jarige leeftijd de overstap van Betekom naar KVK Tienen. Hij zou maar liefst negen seizoenen lang, tot in 1993, speler van KVK blijven met posities op het middenveld en in de verdediging. Dirk Van den Bergh is 62 jaar geworden. KVK Tienen biedt familie en vrienden oprecht medeleven aan. (rouwbericht)

08/01/2022

Geen competitie voor het eerste elftal de komende weken, maar dat betekent niet dat de ploeg rust neemt. Er wordt op het nieuwe kunstgrasveld van het Bergéstadion hard gewerkt richting de herneming van de tweede competitiehelft. De ploeg legde vriendschappelijke wedstrijden vast tegen Houtvenne (thuis, zo. 9/1), RC Hades (thuis, wo. 12/1) en Wijgmaal (uit, zo. 16/1). Toeschouwers zijn volgens de richtlijnen van het Overlegcomité bij deze wedstrijden niet toegelaten. We houden je vanzelfsprekend wel graag op de hoogte van de resultaten.

31/12/2021

We vernemen het overlijden van de heer Frans ‘Waikke’ Claes, oud-speler van Racing Tienen op 85-jarige leeftijd. De club betuigt familie en vrienden haar oprecht medeleven.

14/11/2021

We geven nog even mee dat de Covid Safe Pass verplicht is om toegang te krijgen tot de bekerwedstrijd bij Cercle Brugge!

25/10/2021

Ontdek onze partnerbrochure