Dave Laeveren na punt op Patro: 'Met goed gevoel winterstop in'. Printervriendelijke versie

Trainer Dave Laeveren was blij met de prestatie van z’n team op het veld van Patro Eisden Maasmechelen. Amardeep Singh scoorde na een hoekschop net voor de pauze. Na 65 minuten maakte de thuisploeg gelijk, al zat er volgens sommigen een stevig buitenspelgeurtje aan dat doelpunt. Tienen gaat de winterstop in met een prestatie die vertrouwen moet geven.
 
‘We kunnen met een goed gevoel de winterstop in', aldus Laeveren. 'De organisatie was prima en daar mag het hele team fier op zijn. Een punt bij Patro is een mooi resultaat, ook al moest dat zonder een zieke Farin en een geschorste Jochmans en Struys. Het doelpunt in de 65ste minuut zou buitenspel geweest zijn, maar dat is deel van het voetbal. De wedstrijdleiding was prima.’
 
‘We voetbalden in een 4-4-2. Hannes Meeus speelde opnieuw in de spits. Op die manier proberen we toch wat meer balvastheid vooraan te creëren. In de voorbije wedstrijden kwam de bal te snel terug. Ook Singh en Kempeneers deden het prima op het middenveld, na een periode waarin ze om extrasportieve redenen niet werden ingezet. Het is mooi voor Singh dat hij op slag van rusten de ploeg met het hoofd op voorsprong zette. Maar de hele ploeg was op de afspraak. Vooraan weten we dat we een uitdaging hebben om het scorend vermogen op te krikken. Indien er zich een opportuniteit voordoet zou het mooi zijn als we ons vooraan nog wat kunnen versterken, maar we weten dat spelers met zo'n profiel schaars zijn.' 
 
‘De vooropgestelde 9 op 9 is een 7 op 9 geworden, maar ik denk toch dat we tevreden mogen zijn met de progressie die de ploeg heeft gemaakt. Er is hard gewerkt en spelers hebben hun kwaliteiten getoond. Dinsdag staan er nog een training en etentje in de bodega op het programma. Op 29 en 30 december wordt er al opnieuw getraind omdat de competitie hervat op 9 januari. Meteen een pittig drieluik met thuiswedstrijden tegen Dessel Sport, Winkel Sport en Luik. Maar het gaat deugd doen om opnieuw in eigen huis te voetballen op een knap nieuw kunstgrasveld. Hopelijk vinden ook de fans opnieuw de weg naar het Bergéstadion en kunnen we met hun steun nog meer het verschil maken.’
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

Tot in de
voorbereiding!
-
-


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

We vernemen het overlijden van mevrouw Mathilde Beelen. Vele fans herinneren zich haar ongetwijfeld als ‘Matilleke’ die in de grote kantine een tiental jaar geleden mee instond voor de bediening. KVK Tienen betuigt haar oprecht medeleven aan familie en vrienden. Het overlijdensbericht vind je hier.

31/05/2023

We vernemen het overlijden van oud-KVK Tienen speler Dirk Crabbé. Hij werd 65 jaar. De aanvallende middenvelder voetbalde tussen 1986 en 1989 drie seizoenen lang bij Tienen onder leiding van trainers Jaak Merchez en Jean-Pierre Vande Velde. Eerder voetbalde hij voor KV Mechelen, KV Kortrijk en Stade Leuven. We betuigen ons medeleven aan familie en vrienden.

22/05/2023

Supporters opgelet: de wedstrijd tegen de beloften van R. Antwerp FC is verplaatst van zaterdagavond 20 mei naar vrijdagavond 19 mei. Aftrap om 20 uur op het Lisp in Lier.

16/05/2023

KVK Tienen heeft de licentie voor eerste nationale seizoen 2023-2024 nu ook officieel te pakken. Indien de club zich ook sportief kan handhaven staat niets een verlengd verblijf in eerste nationale in de weg. Het behalen van een licentie is allerminst een formaliteit gezien de vele verplichtingen en de stevige administratieve voorbereiding. Proficiat aan iedereen die hier aan meewerkte.

19/04/2023

KVK Tienen kreeg van licentiemanager Nils Van Brantegem deze week positief advies voor de licentie van eerste nationale. Er worden van ook geen bezwaren meer verwacht die de effectieve toekenning van de licentie in de weg staan. Die licentie bevestigt dat Tienen aan alle extrasportieve voorwaarden voldoet om in eerste nationale aan te treden. Dank aan iedereen die het dossier andermaal nauwgezet mee heeft voorbereid.

22/03/2023

Wegens de sneeuw zijn de trainingen in de KVK Tienen Academy vandaag dinsdag 8 maart afgelast.

08/03/2023

De footlunch voor de partij KVK Tienen - KFC Dessel Sport op zondag 19 maart is ondertussen volzet. Je kan nu al reserveren voor de lunch tegen RFC Luik op 30 april via club100@kvktienen.be.

07/03/2023

De wegens de sneeuw uitgestelde thuiswedstrijd tegen R. Francs Borains wordt verplaatst naar woensdag 1 maart. Aftrap om 20 uur in het Bergéstadion.

10/02/2023

De 25-jarige aanvaller Yassine Bentayeb ruilt KVK Tienen met onmiddellijke ingang voor huidig competitieleider K. Patro Eisden Maasmechelen. De Fransman krijgt er de kans om een profcontract te onderschrijven. KVK Tienen wenst Yassine het beste toe voor zijn verdere voetbalcarrière en dankt hem voor zijn inzet de voorbije maanden.

31/01/2023

Pieter Jochmans blesseerde zich op het veld van Jong AA Gent aan het aangezicht. Ondertussen onderging hij een operatie aan de neus. Er zouden geen extra ingrepen nodig zijn. Jochmans moet het nu twee weken rustig aan doen om dan op te bouwen met een gezichtsmasker als bescherming. Verwacht wordt dat de middenvelder een maand onbeschikbaar blijft.

24/01/2023

Ontdek onze partnerbrochure