Competitie stopt. Voetbal gaat door. Printervriendelijke versie

Op maandag 25 januari besliste de KBVB om een streep te trekken door alle amateurcompetities in het voetbal. Enkel eerste en tweede klasse, de beker bij de mannen en de hoogste klasse bij de vrouwen mogen nog afgewerkt worden. Ook voor KVK Tienen, dat in eerste nationale aantreedt, zit de competitie er dus op.
 
Voor het eerst sinds de tweede wereldoorlog is er dus geen kampioen. Het geeft enkel aan in wat voor vreemde situatie we zitten. Toch kan het seizoen nog een staartje krijgen. Een aantal profspelers uit eerste nationale eisen recht op arbeid, ze willen dezelfde rechten als de clubs in 1A en 1B. Hun advocaten bekijken met de KBVB hoe dit verhaal zal eindigen.
 
De mening van KVK: als het kan wil de club voetballen… maar (gedeeltelijk) open kantines en toeschouwers zijn wel basisvereisten.
 
‘Het moet ook financieel kloppen. In deze tijden gaan we niet avonturieren nu we alles netjes onder controle hebben en van KVK een financieel solide club maken’, aldus bestuurder Peter Denruyter. 
 
Voor ons team in vierde provinciale is er ook nog wedstrijdhoop. ‘Wanneer het terug kan, we denken dan aan april of mei, dan kunnen we bijvoorbeeld een regionale cup organiseren met geïnteresseerde teams. Waarom ook niet? Uiteindelijk willen deze jongens gewoon voetballen en geen volledig jaar stilliggen. Fysiek en mentaal zou dit een goeie beslissing zijn’.
 
Wat met het jeugdvoetbal?
 
Op 25 januari heeft de stad Tienen beslist om ook de jeugdtrainingen stop te zetten tot het begin van de krokusvakantie. Als club dient KVK Tienen dit te aanvaarden. 
 
Toch ziet men ook hier perspectief. 'Het heeft geen zin om constant negatief te denken. Daar helpen we nu niemand mee. Maar zo snel het weer kan, we rekenen op half februari, dan vliegen we er terug in. KVK is blijven trainen met de jonge voetballers. Ook de ouders waarderen deze inspanningen ten zeerste.’
 
Ondertussen werkt het jeugdbestuur achter de schermen aan nieuwe voetbalschema’s. Met kwalitatieve clubs in de interprovinciale reeksen zijn er afspraken om elk weekend tegen elkaar te spelen.
 
‘Geen competitie weliswaar maar daarom niet minder interessant voor de spelers. We rekenen er op om ook de bovenbouw (vanaf U14) te laten herstarten in maart, misschien eerder met minitrainingen per vier’, aldus nog Peter Denruyter.
 
In dat geval spelen we nog wedstrijden in april mei, en waarom niet een stukje in juni. De schema’s liggen klaar. Wie wachten op een go’.
 
 
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

SC Hoegaarden-O.
KVK Tienen
woensdag 28 juli 2021
20 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

Morgen 12 juli beginnen onze jongens er opnieuw aan! De eerste training van het nieuwe seizoen start om 18.30 uur in het Bergéstadion. Kom gerust eens langs!

11/07/2021

Transfers seizoen 2021-2022

Inkomend: Nils Struys (KOSC Wijgmaal), Kyell Lénaers (KV Tervuren-Duisburg), Wouter Nijsen (SV Herkol), Jesse Mputu (URSL Visé), Pieter Jochmans (OH Leuven), Terry Osei-Berkoe (Lierse Kempenzonen)

Uitgaand: Willem Loman (KRC Mechelen), Dries Ventôse (KRC Mechelen), Florin Grancea (KVK Ninove), Thibaut Bielen (KVK Wellen), Dennis Van Vaerenbergh (Lokeren-Temse), Lucas Damblon (Sprimont), Yari Deltour (Londerzeel)

Contractverlengingen: Jonas Bogaerts, Hannes Meeus, Amardeep Singh, Alexander Vos, Pieter Kempeneers, Daan Matterne, Andries Claes, Jonas Laureys, Ben Yagan, Nick Spaenhoven, Frédéric Farin, Axel Swerten, Arthur Hannes

14/05/2021

KVK Tienen ontving een positief advies rond de licentie-aanvraag voor het seizoen 2021-2022! Onze club kan dus opnieuw in eerste nationale aantreden! Proficiat aan het hele team dat zich telkens opnieuw inzet om het dossier nauwgezet voor te bereiden.

28/03/2021

Tot aan de krokusvakantie worden alle buitenschoolse activiteiten in Tienen voor kinderen tot 12 jaar geannuleerd. De stad Tienen wil hiermee een verdere toename van het aantal besmettingen en de sluiting van de scholen voorkomen. Ook de trainingen van de ploegjes tot U13 jaar zijn dus tot nader bericht stopgezet. Vanaf U14 hervatten we vanaf 1 februari in groepjes van10. Alle info via ProSoccerData.

25/01/2021

We vernemen het overlijden van mevrouw Léa Toelen (bericht), echtgenote van de heer André Moreau, ereschepen en oud-speler Racing Tienen. De club biedt familie en vrienden haar oprecht medeleven aan.

11/01/2021

Pieter Kempeneers krijgt geen extra schorsing van de KBVB na zijn uitsluiting in de wedstrijd tegen Mandel United. Bij het afschermen van de bal in een duel raakte hij een tegenstrever in het aangezicht.

24/10/2020

De KBVB besliste om de competitie in eerste nationale op te schorten tot 8 november in het kader van de corona-maatregelen. Ook de beloften spelen geen wedstrijden. Men laat weten dat men hoopt om de competitie zo snel als kan te herstarten. 

21/10/2020

Zondag voetbalt KVK Tienen in eigen huis tegen K. Patro Maasmechelen. We vragen thuissupporters opnieuw om te reserveren. De club wacht nog op richtlijnen van de politie wat betreft de eventuele aanwezigheid van bezoekende fans. Dit alles uiteraard onder voorbehoud dat de competitie in eerste nationale niet wordt stopgezet.

19/10/2020

Hoewel de wedstrijden van eerste elftallen vanaf de tweede amateurklasse zijn afgelast wordt er (voorlopig?) nog wel gevoetbald in eerste nationale. In het kader van de corona-maatregelen laat URSL Visé echter weten dat er zondag geen bezoekende supporters op de wedstrijd worden toegelaten. We vragen onze supporters om deze maatregel te respecteren.

14/10/2020

Na de wedstrijd tegen KVV Thes Sport kunnen supporters in het Bergéstadion terecht voor een tweede wedstrijd. Om 18.30 uur start de wedstrijd van KVK Tienen B tegen Hoegaarden B. Meteen een topper in vierde provinciale!

03/10/2020

Ontdek onze partnerbrochure