Competitie stopt. Voetbal gaat door. Printervriendelijke versie

Op maandag 25 januari besliste de KBVB om een streep te trekken door alle amateurcompetities in het voetbal. Enkel eerste en tweede klasse, de beker bij de mannen en de hoogste klasse bij de vrouwen mogen nog afgewerkt worden. Ook voor KVK Tienen, dat in eerste nationale aantreedt, zit de competitie er dus op.
 
Voor het eerst sinds de tweede wereldoorlog is er dus geen kampioen. Het geeft enkel aan in wat voor vreemde situatie we zitten. Toch kan het seizoen nog een staartje krijgen. Een aantal profspelers uit eerste nationale eisen recht op arbeid, ze willen dezelfde rechten als de clubs in 1A en 1B. Hun advocaten bekijken met de KBVB hoe dit verhaal zal eindigen.
 
De mening van KVK: als het kan wil de club voetballen… maar (gedeeltelijk) open kantines en toeschouwers zijn wel basisvereisten.
 
‘Het moet ook financieel kloppen. In deze tijden gaan we niet avonturieren nu we alles netjes onder controle hebben en van KVK een financieel solide club maken’, aldus bestuurder Peter Denruyter. 
 
Voor ons team in vierde provinciale is er ook nog wedstrijdhoop. ‘Wanneer het terug kan, we denken dan aan april of mei, dan kunnen we bijvoorbeeld een regionale cup organiseren met geïnteresseerde teams. Waarom ook niet? Uiteindelijk willen deze jongens gewoon voetballen en geen volledig jaar stilliggen. Fysiek en mentaal zou dit een goeie beslissing zijn’.
 
Wat met het jeugdvoetbal?
 
Op 25 januari heeft de stad Tienen beslist om ook de jeugdtrainingen stop te zetten tot het begin van de krokusvakantie. Als club dient KVK Tienen dit te aanvaarden. 
 
Toch ziet men ook hier perspectief. 'Het heeft geen zin om constant negatief te denken. Daar helpen we nu niemand mee. Maar zo snel het weer kan, we rekenen op half februari, dan vliegen we er terug in. KVK is blijven trainen met de jonge voetballers. Ook de ouders waarderen deze inspanningen ten zeerste.’
 
Ondertussen werkt het jeugdbestuur achter de schermen aan nieuwe voetbalschema’s. Met kwalitatieve clubs in de interprovinciale reeksen zijn er afspraken om elk weekend tegen elkaar te spelen.
 
‘Geen competitie weliswaar maar daarom niet minder interessant voor de spelers. We rekenen er op om ook de bovenbouw (vanaf U14) te laten herstarten in maart, misschien eerder met minitrainingen per vier’, aldus nog Peter Denruyter.
 
In dat geval spelen we nog wedstrijden in april mei, en waarom niet een stukje in juni. De schema’s liggen klaar. Wie wachten op een go’.
 
 
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

RAS Jodoigne
KVK Tienen
oefenwedstrijd
zo. 24 juli om 16 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

KVK Tienen, zonder aanwinsten Bentayeb en Bergiers wegens vakantie, verloor de oefenpartij tegen 1B-club Lierse met 2-4. De thuisploeg begon prima aan de partij. Naudts verzilverde een mooie pass na enkele minuten voetballen. Gillekens maakte op het half uur gelijk met een kopbal onder de lat. Net voor rusten trapte opnieuw Naudts een prima acterend KVK knap op voorsprong. Na de pauze liet trainer Hias heel wat beloftevolle spelers opdraven. Van Acker tekende kort na de pauze voor de 2-2 met een afstandsschot. De Schryver legde enkele minuten later de 2-3 binnen. Bracké was dicht bij de aansluitingstreffer, maar zag zijn elfmeter gepareerd. Van Acker zette de 2-4 eindstand op het scorebord. Een boeiende partij, met een KVK dat vooral voor de pauze een degelijke beurt maakte. Ook trainer Hias zag een wedstrijd met twee gezichten. 'Jammer dat de taken na die degelijke eerste periode in de tweede helft niet werden uitgevoerd zoals afgesproken', aldus de Tiense trainer.

25/06/2022
Het was bakken en braden op en rond het veld voor de oefenpartij tegen STVV. De bezoekers begonnen snedig, maar de Tiense defensie stond meteen pal ondanks de schaarse trainingen die al waren afgewerkt. Bij een mooie counter trapte Bentayeb KVK op voorsprong. Tien minuten later stond het al 2-0: Andries Claes plaatste de bal mooi naast de STVV goalie. Na de pauze drukte STVV Tienen wat meer in het defensief zonder echt grote kansen af te dwingen. Kaya tekende in de slotminuten voor de aansluitingstreffer. Ei zo na werd het 2-2, maar doelman op proef Wim Vanmarsenille haalde fraai een elftmeter van Brühls van tussen de palen. Een counterende Vanweerts zette op aangeven van nieuwkomer Saïdi de 3-1 eindstand op het scorebord.  
19/06/2022

Op zaterdag 25 juni oefent KVK Tienen tegen 1B-club Lierse. De wedstrijd in het Bergéstadion wordt afgetrapt om 11 uur in de voormiddag. Ontdek het volledige zomerprogramma van KVK!

15/06/2022

Verdediger Alexander Vos stroomde in 2015 vanuit de beloften door naar het eerste elftal en was er zeven seizoenen lang een vaste waarde. Met zijn vista, secure spelstijl en vastberadenheid was hij tot op heden een sterkhouder in de defensie. Volgend seizoen vinden we hem niet meer terug tussen de lijnen. Recent nam hij de beslissing om te stoppen met voetballen. ‘Een minder evidente maar doordachte keuze’, vertelt Alexander. ‘De combinatie van het voetbal met mijn professionele loopbaan is te veeleisend geworden. Ik blijf KVK Tienen wel van dichtbij volgen en ben volgend seizoen zeker op de tribunes terug te vinden om te supporteren voor mijn ploegmakkers’. Alexander, bedankt voor je inzet voor KVK Tienen en tot in het Bergéstadion!

11/06/2022

KVK Tienen kan volgend seizoen rekenen op de diensten van de 21-jarige Matisse Bergiers (°24/6/2000, 1,89m). De talentvolle centrale verdediger komt over van reeksgenoot K. Rupel Boom FC, waar hij twee seizoenen voetbalde en zich tot sterkhouder ontpopte. Daarvoor doorliep hij elf seizoenen lang de jeugdopleiding van RSC Anderlecht. Twee jaar lang voetbalde hij er bij de reserven. Matisse is afkomstig uit het Waals-Brabantse Mont-Saint-Guibert. Hij tekent een overeenkomst voor twee seizoenen. Welkom bij KVK Tienen Matisse! 

11/05/2022

KVK Tienen kiest opnieuw voor jong talent en verwelkomt de 18-jarige verdediger Luca Berten. De Hasselaar komt over van de U18 van OH Leuven en is opgeleid bij KRC Genk. Hij was reeds verschillende keren jeugdinternational bij de U15, U16 en recent nog bij de U18. Hij onderschrijft een overeenkomst voor één seizoen. 

27/04/2022

Verdediger Daan Matterne en middenvelder Andries Claes verlengden hun overeenkomst bij KVK Tienen met twee extra seizoenen. De 33-jarige Lars Lambert uit Neerlinter vervoegt de technische staf als T2. Hij was in het verleden al beloftentrainer bij Wijgmaal en Sporting Hasselt. Hij is ook houder van een UEFA A-trainersdiploma.

17/04/2022

Onze club behaalde opnieuw de licentie om te kunnen aantreden in eerste nationale 2022-2023! Proficiat aan allen die andermaal hard werkten om het dossier zo volledig en nauwgezet voor te bereiden. 

13/04/2022

Middenvelders Pieter Kempeneers en Amardeep Singh verlengden hun overeenkomst bij KVK Tienen met respectievelijk drie en twee seizoenen. Ook doelmannen Viktor Sterckx en Wouter Nijsen blijven volgend seizoen actief bij de club, net als Bouzian die nog een overeenkomst heeft. Keeperstrainer Johan Bogaerts en assistent Ewen Verheyden blijven actief in de technische staf. Sonny Renders krijgt samen met Patrick Pitschon de elitejeugd onder zijn hoede. Eddy Dierickx gaat een nieuwe uitdaging aan bij tweedeprovincialer FC Averbode-Okselaar.

06/04/2022

De wedstrijd KVK Tienen - KSK Heist wordt verplaatst van zondag 3 april naar zaterdagavond 2 april om 20 uur. Het team krijgt zo een extra dag ruimte om zich voor te bereiden op de midweekwedstrijd tegen K. Winkel Sport. Supporters hebben dan weer de kans om te genieten van de Ronde van Vlaanderen op zondag. Alle updates in onze competitiekalender.

07/03/2022

Ontdek onze partnerbrochure