Bekerwedstrijd KVK Tienen - RAS Jodoigne: 1 - 0 Printervriendelijke versie

Bekeren tegen Jodoigne op Stayen. Een bijzondere voetbalderby die heel wat toeschouwers naar Sint-Truiden lokte. De supportersgroepen reisden zelfs samen met de trein. Trainer Vanhoudt deed een beroep op spelers die een week eerder met het kleinste verschil van Ganshoren wonnen. Enkel in doel was er een verschil: nieuwkomer Bouzian mocht meteen een zieke Hannes vervangen.
 
De bezoekers hielden de gelederen netjes gesloten in de eerste wedstrijdhelft. Tienen voetbalde weliswaar iets meer op de helft van Jodoigne, maar de kansen waren erg schaars. Kempeneers kreeg zijn schot niet binnen het kader. Iets wat aan de overzijde ook Mangunza niet lukte. Op aangeven van Claes was Mputu er wel dicht bij. Ook Kempeneers kwam niet tot scoren in de herneming.
 
Kort na de pauze lukte het wel Mputu. Met een rake kopbal aan de eerste paal verzilverde hij een voorzet van Bogaerts. Jodoigne gaf nu noodgedwongen wat meer ruimte weg. Iets waar Laureys niet van kon profiteren toen Jochmans hem lanceerde. Doelman Bronckart zweefde een vrije trap van Spaenhoven van tussen de palen.
 
Jodoigne kwam logischerwijs wat meer opzetten, maar kon doelman Bouzian niet bedreigen. Enkel de stilstaande fasen zorgden voor wat extra nervositeit in de Tiense rangen. Mangunza kwam ondertussen nog goed weg toen hij voor natrappen op Jochmans slechts geel kreeg.
 
Aan de overkant kreeg toonde vooral Laureys zich als een vis in het water in de geboden ruimte. Een lange run strandde in de voeten van doelman Bronckart en terugleggertjes op Bogaerts en Coenen bleven onbenut. Dat kon de feestvreugde echter niet temperen toen ref Vanboven na 90 minuten de Tiense kwalificatie op de tabellen floot.
 
Trainer Bart Vanhoudt: ‘Jodoigne zette een stevig blok neer en maakte het ons niet makkelijk om openingen te vinden. Dat is ook hun recht als ploeg die twee reeksen lager gerangschikt staat. De kansen waren schaars, maar als we ze afmaken krijgen we sneller een andere wedstrijd. Zo was Mputu er al dicht bij in de eerste helft.’ 
 
‘Na z’n doelpunt vroeg in de tweede helft kwam er meer ruimte. Het is dan hopen op dat tweede doelpunt, maar we toonden ons nog niet scherp genoeg. Dan blijft toch wat opletten en nerveus voetballen tot in de slotminuten.’
 
‘Doelman Sofiane Bouzian moest zich de hele wedstrijd lang buiten wat hoge ballen niet tonen. Het is heel fijn om vast te stellen dat hij zich als nieuwkomer die maar net meetraint heel vlot in de groep heeft geïntegreerd. Alsof hij al langer bij KVK voetbalt. Da’s mooi.’
 
‘Op 6 september weten we wie onze tegenstander is eind oktober. Wat zou het mooi zijn om die bekermatch in ons eigen stadion af te werken. Liefst tegen een grote ploeg. Ondertussen overbruggen we het voetbalvrije weekend richting te competitiestart in Luik met een wedstrijd vissen en een padeltornooi.’
 
Ben Yagan, Fred Farin en Arthur Hannes waren ziek en niet van de partij. De jonge Coenen mocht net als een week eerder invallen.
 
KVK Tienen: Bouzian, Vos, Meeus, Mputu, Swerten (72’ Matterne), Claes (78’ Coenen), Jochmans, Spaenhoven, Bogaerts, Laureys, Kempeneers.
RAS Jodoigne: Bronckart, Van Roosebeke, B-Mbolo Lutuako, Tihon, Sylla (68’ Muaremi), Mangunaa, Beaupain (68’ Fozin), Lallemand (86’ Soriano), Pohl, Alexandra De Paula (68’ Bruno), Puttemans.
Doelpunt: 49’ Mputu (1-0)
Geel: Sylla, Mbolo Lutuako, Kempeneers, Bogaerts, Mangunza
Scheidsrechter: Thomas Vanboven
 
Nieuwe doelman Bouzian mocht meteen starten in de bekerwedstrijd tegen RAS Jodoigne. Hij moest zich zelden tonen.
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

Thes Sport
KVK Tienen
zaterdag 30 september
19.30 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

Supporters die willen genieten van de gastronomische footlunch voor de wedstrijd tegen de U23 van OH Leuven op 24 september zijn er best snel bij. Er zijn nog een tiental plaatsen beschikbaar. Meer info hier.

08/09/2023

Opgelet: de wedstrijd tegen UR Namen op zondag 3 september (15 uur) wordt niet in Namen maar in nabije Jambes afgewerkt: Stade Nid des Merles, Allée du Stade 3 5100 Namen. We vernemen dat in de omgeving die dag ook een grote broncanterie-markt plaatsvindt, wat voor extra mobiliteitsuitdagingen zou kunnen zorgen. Het ‘oude’ stadion van Namen zou in de toekomst ingericht worden als parking.

30/08/2023

Op donderdag 10 augustus voetballen de Tiense beloften in het Bergéstadion tegen de elite van OH Leuven. Aftrap om 19 uur! Zaterdag 12 augustus voetbalt het eerste herenelftal bijkomend op het terrein van derde amateurklasser Berg en Dal. Aftrap in Meerhout om 12 uur ’s middags. 

10/08/2023

Er is een extra wedstrijd aan het oefenprogramma toegevoegd. Op woensdag 16 augustus oefent KVK Tienen in het Bergéstadion tegen derde amateurklasser RAS Jodoigne. Aftrap om 20 uur.

05/08/2023

Wie onze beloften aan het werk wil zien kan op woensdagavond 26 juli terecht in het Bergéstadion. Tegenstander in de oefenpartij is eersteprovincialer KOSC Wijgmaal (20.30 uur). Zondag is tweedeprovincialer Averbode-Okselaar te gast (aftrap 15 uur).

25/07/2023

Noteer alvast in je agenda: de jaarlijkse ploegvoorstelling is gepland op vrijdag 18 augustus vanaf 18 uur. Na afloop volgt een wedstrijd van onze beloften. 

02/07/2023

We vernemen het overlijden van mevrouw Mathilde Beelen. Vele fans herinneren zich haar ongetwijfeld als ‘Matilleke’ die in de grote kantine een tiental jaar geleden mee instond voor de bediening. KVK Tienen betuigt haar oprecht medeleven aan familie en vrienden. Het overlijdensbericht vind je hier.

31/05/2023

We vernemen het overlijden van oud-KVK Tienen speler Dirk Crabbé. Hij werd 65 jaar. De aanvallende middenvelder voetbalde tussen 1986 en 1989 drie seizoenen lang bij Tienen onder leiding van trainers Jaak Merchez en Jean-Pierre Vande Velde. Eerder voetbalde hij voor KV Mechelen, KV Kortrijk en Stade Leuven. We betuigen ons medeleven aan familie en vrienden.

22/05/2023

Supporters opgelet: de wedstrijd tegen de beloften van R. Antwerp FC is verplaatst van zaterdagavond 20 mei naar vrijdagavond 19 mei. Aftrap om 20 uur op het Lisp in Lier.

16/05/2023

KVK Tienen heeft de licentie voor eerste nationale seizoen 2023-2024 nu ook officieel te pakken. Indien de club zich ook sportief kan handhaven staat niets een verlengd verblijf in eerste nationale in de weg. Het behalen van een licentie is allerminst een formaliteit gezien de vele verplichtingen en de stevige administratieve voorbereiding. Proficiat aan iedereen die hier aan meewerkte.

19/04/2023

Ontdek onze partnerbrochure