Beker van België KVK Tienen - RFC Perwez: 0 - 1 Printervriendelijke versie

Einde bekeravontuur na één wedstrijd slechts. Tegen een eersteprovincialer dan nog. Wat een een stunt van Perwez. Heel wat sombere gezichten in het Tiense kamp na afloop dus, maar meteen ook de aandacht naar de competitie met woensdag al de opener tegen de beloften van Sporting Charleroi.
 
Het begon nochtans mooi voor KVK Tienen dat Vanweerts, Bouzian, Bentayeb, Jochmans en Yagan moet missen. Simon Bracké haalde uit van net buiten de zestien. Doelman Pletinckx tipte over. Perwez deed wat we konden verwachten: vanuit een stevige organisatie loeren op de counter. Ondertussen probeerde KVK de defensieve stellingen te slopen, maar dat liep niet vlot. Aanvaller Naudts werd zelden in positie gebracht. En dan was er dat ene moment enkele minuten voor de pauze. Een voorzet vanop links aan de overzijde en de aanstormende Siroux aan de tweede paal. Doelman Herbots stond als aan de grond genageld toen de vergeten aanvaller ongehinderd de bal tegen netten mocht koppen. Meteen reactie aan de overzijde, maar Andries Claes kreeg zijn laag schot niet voorbij de bezoekende doelman.
 
Tienen moest scoren en voetbalde in de tweede helft opnieuw meer op de helft van Perwez. De ingevallen Kempeneers kon enkele keren dreigen vanuit de tweede lijn. Bracké kon een voorzet niet benutten. Een laag schot van Matterne bracht de bezoekende doelman niet in verlegenheid. En ondertussen was het aan de overzijde steeds opletten voor de tegenprik. In de nerveuze slotfase pakte Salles nog rood na een overtreding op Chantrain. Claes moest nog geblesseerd naar de kant met een blessure die gelukkig niet te ernstig zou blijken. De Tiense druk naar voren mocht niet baten. KVK Tienen verloor de eerste partij van het seizoen met een inzet. Einde bekeravontuur nog voor het echt begon. RFC Perwez mocht de stunt vieren. Voor Tienen een wedstrijd om snel te vergeten.
 
Trainer Hias reageerde teleurgesteld: ‘Ik neem de verantwoordelijkheid voor deze nederlaag. Het is aan mij om oplossingen te zoeken wanneer er dingen niet lopen zoals het moet. We hadden kansen om te scoren en Perwez trapt buiten het doelpunt geen bal tussen de palen. Eén keer profiteren ze van een fout in onze verdediging. Op het einde van de wedstrijd voetballen we niet koelbloedig genoeg. Ook dat is iets waar we lessen uit moeten trekken. Woensdag moet het anders in de competitie.’  Tegenstander dan zijn de beloften van Sporting Charleroi. Aftrap om 20 uur in het Stade de la Neuville van Olympic Charleroi.
 
KVK Tienen: Herbots, Chantrain, Bergiers, Meeus, Vanwesemael, Saidi (54' Kempeneers), Naudts, Singh, Bracké, Claes (90' Ilansa), Matterne.
RFC Perwez: Pletinckx, Leblois (58' Gajanovic), Balinas, Vanderhaegen, Brassart (83' Benjamins Martens), Gerard, Benazzi (83' Van Malderghem), Siroux, Salvi, Sanwo.
Doelpunt: 38' Siroux (0-1)
Geel: Pletinckx, Balinas, Chantrain, Bracké
Rood: Salles 
Scheidsrechter: Maxime Borremans
 
 
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

Tot in de
voorbereiding!
-
-


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

We vernemen het overlijden van mevrouw Mathilde Beelen. Vele fans herinneren zich haar ongetwijfeld als ‘Matilleke’ die in de grote kantine een tiental jaar geleden mee instond voor de bediening. KVK Tienen betuigt haar oprecht medeleven aan familie en vrienden. Het overlijdensbericht vind je hier.

31/05/2023

We vernemen het overlijden van oud-KVK Tienen speler Dirk Crabbé. Hij werd 65 jaar. De aanvallende middenvelder voetbalde tussen 1986 en 1989 drie seizoenen lang bij Tienen onder leiding van trainers Jaak Merchez en Jean-Pierre Vande Velde. Eerder voetbalde hij voor KV Mechelen, KV Kortrijk en Stade Leuven. We betuigen ons medeleven aan familie en vrienden.

22/05/2023

Supporters opgelet: de wedstrijd tegen de beloften van R. Antwerp FC is verplaatst van zaterdagavond 20 mei naar vrijdagavond 19 mei. Aftrap om 20 uur op het Lisp in Lier.

16/05/2023

KVK Tienen heeft de licentie voor eerste nationale seizoen 2023-2024 nu ook officieel te pakken. Indien de club zich ook sportief kan handhaven staat niets een verlengd verblijf in eerste nationale in de weg. Het behalen van een licentie is allerminst een formaliteit gezien de vele verplichtingen en de stevige administratieve voorbereiding. Proficiat aan iedereen die hier aan meewerkte.

19/04/2023

KVK Tienen kreeg van licentiemanager Nils Van Brantegem deze week positief advies voor de licentie van eerste nationale. Er worden van ook geen bezwaren meer verwacht die de effectieve toekenning van de licentie in de weg staan. Die licentie bevestigt dat Tienen aan alle extrasportieve voorwaarden voldoet om in eerste nationale aan te treden. Dank aan iedereen die het dossier andermaal nauwgezet mee heeft voorbereid.

22/03/2023

Wegens de sneeuw zijn de trainingen in de KVK Tienen Academy vandaag dinsdag 8 maart afgelast.

08/03/2023

De footlunch voor de partij KVK Tienen - KFC Dessel Sport op zondag 19 maart is ondertussen volzet. Je kan nu al reserveren voor de lunch tegen RFC Luik op 30 april via club100@kvktienen.be.

07/03/2023

De wegens de sneeuw uitgestelde thuiswedstrijd tegen R. Francs Borains wordt verplaatst naar woensdag 1 maart. Aftrap om 20 uur in het Bergéstadion.

10/02/2023

De 25-jarige aanvaller Yassine Bentayeb ruilt KVK Tienen met onmiddellijke ingang voor huidig competitieleider K. Patro Eisden Maasmechelen. De Fransman krijgt er de kans om een profcontract te onderschrijven. KVK Tienen wenst Yassine het beste toe voor zijn verdere voetbalcarrière en dankt hem voor zijn inzet de voorbije maanden.

31/01/2023

Pieter Jochmans blesseerde zich op het veld van Jong AA Gent aan het aangezicht. Ondertussen onderging hij een operatie aan de neus. Er zouden geen extra ingrepen nodig zijn. Jochmans moet het nu twee weken rustig aan doen om dan op te bouwen met een gezichtsmasker als bescherming. Verwacht wordt dat de middenvelder een maand onbeschikbaar blijft.

24/01/2023

Ontdek onze partnerbrochure