Beker van België KVK Tienen - RFC Perwez: 0 - 1 Printervriendelijke versie

Einde bekeravontuur na één wedstrijd slechts. Tegen een eersteprovincialer dan nog. Wat een een stunt van Perwez. Heel wat sombere gezichten in het Tiense kamp na afloop dus, maar meteen ook de aandacht naar de competitie met woensdag al de opener tegen de beloften van Sporting Charleroi.
 
Het begon nochtans mooi voor KVK Tienen dat Vanweerts, Bouzian, Bentayeb, Jochmans en Yagan moet missen. Simon Bracké haalde uit van net buiten de zestien. Doelman Pletinckx tipte over. Perwez deed wat we konden verwachten: vanuit een stevige organisatie loeren op de counter. Ondertussen probeerde KVK de defensieve stellingen te slopen, maar dat liep niet vlot. Aanvaller Naudts werd zelden in positie gebracht. En dan was er dat ene moment enkele minuten voor de pauze. Een voorzet vanop links aan de overzijde en de aanstormende Siroux aan de tweede paal. Doelman Herbots stond als aan de grond genageld toen de vergeten aanvaller ongehinderd de bal tegen netten mocht koppen. Meteen reactie aan de overzijde, maar Andries Claes kreeg zijn laag schot niet voorbij de bezoekende doelman.
 
Tienen moest scoren en voetbalde in de tweede helft opnieuw meer op de helft van Perwez. De ingevallen Kempeneers kon enkele keren dreigen vanuit de tweede lijn. Bracké kon een voorzet niet benutten. Een laag schot van Matterne bracht de bezoekende doelman niet in verlegenheid. En ondertussen was het aan de overzijde steeds opletten voor de tegenprik. In de nerveuze slotfase pakte Salles nog rood na een overtreding op Chantrain. Claes moest nog geblesseerd naar de kant met een blessure die gelukkig niet te ernstig zou blijken. De Tiense druk naar voren mocht niet baten. KVK Tienen verloor de eerste partij van het seizoen met een inzet. Einde bekeravontuur nog voor het echt begon. RFC Perwez mocht de stunt vieren. Voor Tienen een wedstrijd om snel te vergeten.
 
Trainer Hias reageerde teleurgesteld: ‘Ik neem de verantwoordelijkheid voor deze nederlaag. Het is aan mij om oplossingen te zoeken wanneer er dingen niet lopen zoals het moet. We hadden kansen om te scoren en Perwez trapt buiten het doelpunt geen bal tussen de palen. Eén keer profiteren ze van een fout in onze verdediging. Op het einde van de wedstrijd voetballen we niet koelbloedig genoeg. Ook dat is iets waar we lessen uit moeten trekken. Woensdag moet het anders in de competitie.’  Tegenstander dan zijn de beloften van Sporting Charleroi. Aftrap om 20 uur in het Stade de la Neuville van Olympic Charleroi.
 
KVK Tienen: Herbots, Chantrain, Bergiers, Meeus, Vanwesemael, Saidi (54' Kempeneers), Naudts, Singh, Bracké, Claes (90' Ilansa), Matterne.
RFC Perwez: Pletinckx, Leblois (58' Gajanovic), Balinas, Vanderhaegen, Brassart (83' Benjamins Martens), Gerard, Benazzi (83' Van Malderghem), Siroux, Salvi, Sanwo.
Doelpunt: 38' Siroux (0-1)
Geel: Pletinckx, Balinas, Chantrain, Bracké
Rood: Salles 
Scheidsrechter: Maxime Borremans
 
 
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

URSL Visé
KVK Tienen
zondag 11 december
15 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

Ook KVK Tienen krijgt te maken met de stijgende energiekosten. De club is dan ook extra waakzaam wat betreft het gebruik van elektriciteit en dus ook stadionverlichting. Daarom vervroegen we het aanvangsuur van de wedstrijden KVK Tienen - Hoogstraten VV (4/12) en KVK Tienen - R. Francs Borains (22/1) in overleg met onze tegenstanders met een half uur naar 14.30 uur. Eerder is omwille van de WK-finale de derby tegen de U23 van OH Leuven (18/12) al vervroegd naar 13.30 uur. De meest recente versie van de wedstrijdkalender vind je hier.
 
18/11/2022

De wedstrijd op het veld van Rupel Boom werd op zaterdag 4 september kort na de aftrap stopgezet nadat er brand in een lichtmast was uitgebroken. De beroepscommissie kende de drie punten met 0-5 forfaitcijfers toe aan KVK Tienen. Rupel Boom tekende daarna nog evocatieberoep aan, maar ook de evocatiecommissie bevestigde eerder deze week de uitspraak van de beroepscomissie. De 0-5-cijfers en drie punten voor KVK Tienen blijven dus behouden.

17/11/2022

Op zondag 18 december staat in Qatar de finale van het wereldkampioenschap voetbal op het programma. De partij start om 16 uur. Om supporters de kans te geven deze wedstrijd ook te volgen en er een unieke voetbalmiddag van te maken is de derby KVK Tienen - U23 OH Leuven in het Bergéstadion vervroegd naar 13.30 uur!

14/11/2022

Het beroepscomité van de KBVB besliste dat KVK Tienen de wedstrijd op het veld van K. Rupel Boom wint met 0-5-forfaitcijfers. De zaterdagavondwedstrijd werd stopgezet toen er na enkele seconden brand uitbrak in een lichtmast en het euvel na 30 minuten wachten niet opgelost geraakte. Het sportcomité besliste eerder dat de wedstrijd moest herspeeld worden, maar KVK Tienen kreeg in hoger beroep gelijk en krijgt er dus drie punten bij.

07/10/2022

De wedstrijd op het veld van Rupel Boom werd op zaterdag 4 september kort na de aftrap stopgezet nadat er brand in een lichtmast was uitgebroken. Het Sportcomité van de KBVB besliste vorige week dat de wedstrijd herspeeld moet worden. KVK Tienen nam kennis van de motivatie van deze uitspraak en besliste na beraad om beroep aan te tekenen. Wordt dus vervolgd.

21/09/2022

Doelman Wouter Nijsen ruilt KVK Tienen voor eersteprovincialer Juve Hasselt. Verdediger Luca Berten voetbalt volgend seizoen bij derde amateurklasser KVK Wellen. We wensen hen veel succes bij hun nieuwe club.

30/08/2022

KVK Tienen won de oefenwedstrijd op het veld van tweede amateurklasser Belisia Bilzen met 1-2. Kort na de pauze kwam de thuisploeg op voorsprong in een wedstrijd waar weinig grote kansen te noteren waren, maar Monamay en Bracké stelden nog orde op zaken voor Tienen. Bouzian maakte zijn wederoptreden onder de lat na een schouderblessure.

28/08/2022

Je kan niet langer inschrijven voor het foot dinner met buffet voor de wedstrijd tegen Jong AA Gent. Alle beschikbare plaatsen zijn ingenomen. Je kan je uiteraard wel inschrijven voor een volgende wedstrijd

23/08/2022

Geen bekervoetbal op zondag 28 augustus, wel een extra oefenpartij op het veld van tweede amateurklasser Belisia Bilzen, getraind door Luc Nilis. Aftrap om 15 uur.

17/08/2022

KVK Tienen speelde 1-1 gelijk in de oefenwedstrijd op het veld van tweede amateurklasser Racing Hades. KVK Tienen toonde zich vooral voor de pauze. Nassim Saïdi zette de Tiense druk om in een voorsprong na een poging van Naudts. Tibo Herbots stond kort voor de pauze pal op een schot van de thuisploeg. In de tweede helft liet trainer Hias ook heel wat jongere spelers opdraven. De ingevallen doelman Wouter Nijsen stond enkele keren paraat, maar kon niet vermijden dat Elens de stand in evenwicht bracht. 

10/08/2022

Ontdek onze partnerbrochure