Beker van België: KVK Tienen - FC Ganshoren: 1 - 0 Printervriendelijke versie

Een doelpunt van Mputu in de eerste helft volstond voor KVK Tienen om zich tegen FC Ganshoren uit tweede afdeling te plaatsen voor de vijfde ronde van de beker van België. De thuisploeg, die voor het eerste in het ‘eigen’ Stayen aantrad, was vooral voor de pauze sterker.
 
Mputu profiteerde na 22 minuten toen doelman Suederick een poging van Claes niet kon wegwerken. Aan de overzijde testte Van Landschoot de paraatheid van doelman Hannes. Het was echter vooral Tienen dat zou blijven aandringen. Zo zag Laureys zijn poging op de doellijn gekeerd.
 
In de tweede helft kwamen de bezoekers meer opzetten, al was de eerste echt grote kans opnieuw voor KVK toen Laureys op aangeven van Spaenhoven hard op de doelman besloot. Daarna volgde een bij momenten aandringend Ganshoren dat de Tiense goalie echter nooit echt op de korrel nam. Door de krappe voorsprong bleef het echter wel opletten tot in de slotminuten. De 17-jarige Liam Coenen was nog dicht bij de 2-0.
 
‘We hebben de eerste 45 minuten veel gegeven en zakten wat terug na de pauze’, aldus trainer Vanhoudt na de partij. ‘Vergeet niet dat ook wij het niet gewend zijn om op zo’n groot veld te voetballen. Er waren voldoende kansen om de voorsprong uit te diepen.'
 
'Voor ons is dit nog steeds voorbereiding op de competitie, al mag het duidelijk zijn dat we volgende week graag winnen van Jodoigne in de volgende ronde. Het zou mooi zijn om in zo’n derby een kwalificatie tegen een eersteklasser af te dwingen en zo de club in deze lastige periode iets terug te geven. Maar let op, gemakkelijk zal het ook tegen een club uit derde afdeling niet worden. We moeten heel scherp blijven.'
 
'Ondertussen is het ook heel mooi hoe enkele jongeren zich integreren in het team. Het is dan ook een echte doelstelling jongeren uit de beloften kansen te geven. Iets waar we samen met de staf van de beloften hard aan werken’.
 
Voor de wedstrijd tegen Jodoigne recupereert Vanhoudt de afwezigen Osei-Berkoe, Farin en Yagan. Singh ondervond nog lichte hinder van een blessure en nam plaats op de bank. De club hoopt binnenkort de aansluiting van de Japanse middenvelder Sho Tashima af te ronden. Hij is reeds enkele weken op proef bij de club.
 
KVK Tienen: Hannes, Vos, Meeus, Mputu, Swerten (80’ Matterne), Claes (80’ Coenen), Jochmans, Spaenhoven, Bogaerts, Laureys (88’ Muntuabu Luabeya), Kempeneers.
FC Ganshoren: Suederick, Sarkic (66’ El Hajjouji), Tschoutang, Grisay (82’ Donkou Chenkep), Amin Niyonkutu (46’ Lo Giudice), Tepe, Kumba, Van Landschoot, Otu, Timmermans, Scholl.
doelpunten: 22’ Mputu (1-0)
Geel: Kumba, Tepe, Claes, Grisay
scheidsrechter: Ben Gonnissen
 
Pieter Jochmans schermt te bal af van zijn belager. De jonge Tiense aanwinst startte achteraan in de basis. (Foto: Gaston Peeters)
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

Thes Sport
KVK Tienen
zaterdag 30 september
19.30 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

Supporters die willen genieten van de gastronomische footlunch voor de wedstrijd tegen de U23 van OH Leuven op 24 september zijn er best snel bij. Er zijn nog een tiental plaatsen beschikbaar. Meer info hier.

08/09/2023

Opgelet: de wedstrijd tegen UR Namen op zondag 3 september (15 uur) wordt niet in Namen maar in nabije Jambes afgewerkt: Stade Nid des Merles, Allée du Stade 3 5100 Namen. We vernemen dat in de omgeving die dag ook een grote broncanterie-markt plaatsvindt, wat voor extra mobiliteitsuitdagingen zou kunnen zorgen. Het ‘oude’ stadion van Namen zou in de toekomst ingericht worden als parking.

30/08/2023

Op donderdag 10 augustus voetballen de Tiense beloften in het Bergéstadion tegen de elite van OH Leuven. Aftrap om 19 uur! Zaterdag 12 augustus voetbalt het eerste herenelftal bijkomend op het terrein van derde amateurklasser Berg en Dal. Aftrap in Meerhout om 12 uur ’s middags. 

10/08/2023

Er is een extra wedstrijd aan het oefenprogramma toegevoegd. Op woensdag 16 augustus oefent KVK Tienen in het Bergéstadion tegen derde amateurklasser RAS Jodoigne. Aftrap om 20 uur.

05/08/2023

Wie onze beloften aan het werk wil zien kan op woensdagavond 26 juli terecht in het Bergéstadion. Tegenstander in de oefenpartij is eersteprovincialer KOSC Wijgmaal (20.30 uur). Zondag is tweedeprovincialer Averbode-Okselaar te gast (aftrap 15 uur).

25/07/2023

Noteer alvast in je agenda: de jaarlijkse ploegvoorstelling is gepland op vrijdag 18 augustus vanaf 18 uur. Na afloop volgt een wedstrijd van onze beloften. 

02/07/2023

We vernemen het overlijden van mevrouw Mathilde Beelen. Vele fans herinneren zich haar ongetwijfeld als ‘Matilleke’ die in de grote kantine een tiental jaar geleden mee instond voor de bediening. KVK Tienen betuigt haar oprecht medeleven aan familie en vrienden. Het overlijdensbericht vind je hier.

31/05/2023

We vernemen het overlijden van oud-KVK Tienen speler Dirk Crabbé. Hij werd 65 jaar. De aanvallende middenvelder voetbalde tussen 1986 en 1989 drie seizoenen lang bij Tienen onder leiding van trainers Jaak Merchez en Jean-Pierre Vande Velde. Eerder voetbalde hij voor KV Mechelen, KV Kortrijk en Stade Leuven. We betuigen ons medeleven aan familie en vrienden.

22/05/2023

Supporters opgelet: de wedstrijd tegen de beloften van R. Antwerp FC is verplaatst van zaterdagavond 20 mei naar vrijdagavond 19 mei. Aftrap om 20 uur op het Lisp in Lier.

16/05/2023

KVK Tienen heeft de licentie voor eerste nationale seizoen 2023-2024 nu ook officieel te pakken. Indien de club zich ook sportief kan handhaven staat niets een verlengd verblijf in eerste nationale in de weg. Het behalen van een licentie is allerminst een formaliteit gezien de vele verplichtingen en de stevige administratieve voorbereiding. Proficiat aan iedereen die hier aan meewerkte.

19/04/2023

Ontdek onze partnerbrochure