Beker van België: KVK Tienen - FC Ganshoren: 1 - 0 Printervriendelijke versie

Een doelpunt van Mputu in de eerste helft volstond voor KVK Tienen om zich tegen FC Ganshoren uit tweede afdeling te plaatsen voor de vijfde ronde van de beker van België. De thuisploeg, die voor het eerste in het ‘eigen’ Stayen aantrad, was vooral voor de pauze sterker.
 
Mputu profiteerde na 22 minuten toen doelman Suederick een poging van Claes niet kon wegwerken. Aan de overzijde testte Van Landschoot de paraatheid van doelman Hannes. Het was echter vooral Tienen dat zou blijven aandringen. Zo zag Laureys zijn poging op de doellijn gekeerd.
 
In de tweede helft kwamen de bezoekers meer opzetten, al was de eerste echt grote kans opnieuw voor KVK toen Laureys op aangeven van Spaenhoven hard op de doelman besloot. Daarna volgde een bij momenten aandringend Ganshoren dat de Tiense goalie echter nooit echt op de korrel nam. Door de krappe voorsprong bleef het echter wel opletten tot in de slotminuten. De 17-jarige Liam Coenen was nog dicht bij de 2-0.
 
‘We hebben de eerste 45 minuten veel gegeven en zakten wat terug na de pauze’, aldus trainer Vanhoudt na de partij. ‘Vergeet niet dat ook wij het niet gewend zijn om op zo’n groot veld te voetballen. Er waren voldoende kansen om de voorsprong uit te diepen.'
 
'Voor ons is dit nog steeds voorbereiding op de competitie, al mag het duidelijk zijn dat we volgende week graag winnen van Jodoigne in de volgende ronde. Het zou mooi zijn om in zo’n derby een kwalificatie tegen een eersteklasser af te dwingen en zo de club in deze lastige periode iets terug te geven. Maar let op, gemakkelijk zal het ook tegen een club uit derde afdeling niet worden. We moeten heel scherp blijven.'
 
'Ondertussen is het ook heel mooi hoe enkele jongeren zich integreren in het team. Het is dan ook een echte doelstelling jongeren uit de beloften kansen te geven. Iets waar we samen met de staf van de beloften hard aan werken’.
 
Voor de wedstrijd tegen Jodoigne recupereert Vanhoudt de afwezigen Osei-Berkoe, Farin en Yagan. Singh ondervond nog lichte hinder van een blessure en nam plaats op de bank. De club hoopt binnenkort de aansluiting van de Japanse middenvelder Sho Tashima af te ronden. Hij is reeds enkele weken op proef bij de club.
 
KVK Tienen: Hannes, Vos, Meeus, Mputu, Swerten (80’ Matterne), Claes (80’ Coenen), Jochmans, Spaenhoven, Bogaerts, Laureys (88’ Muntuabu Luabeya), Kempeneers.
FC Ganshoren: Suederick, Sarkic (66’ El Hajjouji), Tschoutang, Grisay (82’ Donkou Chenkep), Amin Niyonkutu (46’ Lo Giudice), Tepe, Kumba, Van Landschoot, Otu, Timmermans, Scholl.
doelpunten: 22’ Mputu (1-0)
Geel: Kumba, Tepe, Claes, Grisay
scheidsrechter: Ben Gonnissen
 
Pieter Jochmans schermt te bal af van zijn belager. De jonge Tiense aanwinst startte achteraan in de basis. (Foto: Gaston Peeters)
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

Cercle Brugge
KVK Tienen
donderdag 28 oktober 2021
20 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

We geven nog even mee dat de Covid Safe Pass verplicht is om toegang te krijgen tot de bekerwedstrijd bij Cercle Brugge!

25/10/2021

KVK Tienen is op zoek naar een vaste jeugdscout. Samen met de scoutingsverantwoordelijke en z’n team voer je regelmatige scoutingsopdrachten uit om talenten te ontdekken. Meer info verkrijgen en je kandidaat stellen kan via jeugd@kvktienen.be.

25/10/2021
Supportersclub V-side legt een bus in naar Cercle Brugge voor de bekerwedstrijd. Voor 10 euro kan je al mee. De tickets bij Cercle kosten 5 euro. Niet twijfelen dus! Inschrijven voor de bus kan bij daviddegent@gmail.com of in Café 't Hoekske aan de Oude Leuvensestraat/Albertvest. Tickets voor de wedstrijd kan je ter plaatse kopen.
18/10/2021

Omdat er voor de thuiswedstrijden op Stayen geen onderscheid wordt gemaakt tussen staan- en zitplaatsen zoals in het Bergéstadion besliste de club om de algemene ticketprijs voor de volgende wedstrijden vast te leggen op 12 euro.

30/09/2021
De bekerwedstrijd Cercle Brugge - KVK Tienen wordt afgewerkt op donderdag 28 oktober. Aftrap om 20 uur in het Jan Breydelstadion.
 
28/09/2021

De thuis- en uitwedstrijd tegen K. Winkel Sport zijn omgewisseld. KVK Tienen voetbalt eerste op het veld van Winkel Sport op zondag 24 oktober. Op zondag 16 januari is de club in het Bergéstadion te gast. Dat betekent dus dat er geen drie, maar twee opeenvolgende thuiswedstrijden zijn op Stayen de komende weken. Op zondag 3 oktober tegen Thes Sport, een weekje later tegen La Louvière.

28/09/2021

URSL Visé biedt de wedstrijd tegen KVK Tienen integraal en rechtstreeks aan op haar website. Je betaalt vijf euro.

25/09/2021

KVK Tienen trekt op 26, 27 of 28 oktober naar het Cercle Brugge van trainer Yves Vanderhaeghe voor de 1/16-finale van de Beker van België. De club speelt op verplaatsing wegens de onbeschikbaarheid van het eigen Bergéstadion na de overstromingen. De KBVB laat niet toe dat de partij op Stayen wordt afgewerkt.

25/09/2021

URSL Visé laat ons weten dat bezoekende supporters welkom zijn op de wedstrijd zondag. Er is ook geen Covid Safe Ticket vereist.

20/09/2021

Jammer genoeg kunnen we geen inschrijvingen meer aanvaarden voor het gastronomisch buffet voor de wedstrijd KVK Tienen - Olympic Charleroi. Alle beschikbare plaatsen zijn ingenomen. Binnenkort kan je inschrijven voor het volgende diner.

15/09/2021

Ontdek onze partnerbrochure