Bart Vanhoudt nieuwe trainer KVK Tienen Printervriendelijke versie

De kogel is door de kerk: Bart Vanhoudt (48) wordt de nieuwe trainer van KVK Tienen. Bart was tot nu werkzaam als technisch en sportief manager en zal in het nieuwe seizoen beide functies combineren. Dave Laeveren en Ewen Verheyden worden de assistenten. 
 
De club en de trainers bereikten woensdagavond een definitief akkoord. En daar zijn voorzitter Johan Vos, hoofd sportieve cel Dirk Pauwels en heel KVK Tienen bijzonder tevreden over.
 
‘We steken niet onder stoelen of banken dat de club vond dat Bart de ideale trainer was om ons team succesvol te leiden in eerste nationale. In de afgelopen maanden hebben we vele gesprekken gehad met kandidaat-trainers. KVK is nu éénmaal sexy op de trainersmarkt’, zegt voorzitter Johan Vos. ‘Maar telkens was er twijfel en ook zoiets van: eigenlijk hebben we de beste hier bij ons zitten. Want het gaat niet alleen of de club bij de trainer past, maar ook of de trainer bij de club past. Wij werken op onze manier, er zijn de lokale gevoeligheden, misschien zijn we een speciaal geval in het voetbal’, lacht de voorzitter. ‘Maar we weten vooral dat er ook een prima klik is met de spelersgroep’.
 
Bart Vanhoudt maakte vorig seizoen de overstap naar KVK Tienen om de rol van technisch en sportief manager in te vullen. Daarvoor was hij al succesvol coach bij Overijse (kampioen), Wijgmaal en Thes Sport (2x kampioen). Door omstandigheden nam hij al even de rol van trainer op in het begin van de competitie. Het betekende een sportieve omslag van KVK na een moeilijke voorbereidingsperiode.
 
‘Het was voor velen een verrassing toen ik mijn overstap maakte van Thes naar KVK Tienen als technisch en sportief manager. In het verleden adviseerde ik de sportieve commissie al wel eens. Het zijn mensen die ik al langer kende in het voetbal', zegt Bart Vanhoudt. ‘De omstandigheden zorgden ervoor dat ik sneller terug op het veld stond dan voorzien. Al was het maar voor eventjes.’
 
Tegen Mandel United en Visé pakte KVK Tienen meteen twee keer de volle buit. ‘De dubbele winst en de klik met de spelersgroep zorgden er ongetwijfeld mee voor dat de club met me verder wilde als trainer. Ik heb de boot echter lang afgehouden. Toen een kandidaat-trainer net voor het sluiten van een overeenkomst alsnog afhaakte, heb ik tegen enkele spelers gezegd dat ze zich geen zorgen moesten maken. Al lachend zei ik dat ik zelf wel opnieuw trainer zou worden als we geen geschikte kandidaat zouden vinden. Dat bracht nieuwe gesprekken op gang tussen het bestuur, de spelers en mezelf. Als je dan voelt dat de hele club vragende partij is, van de medewerkers in de kantine tot en met het bestuur, dan begin je natuurlijk te twijfelen. Mocht corona er niet zijn geweest, dan had ik deze beslissing misschien niet genomen, maar ik meen dat het op dit moment de beste keuze is voor alle partijen. Ik ben blij dat deze rol kan opnemen met twee ervaren en gemotiveerde collega’s aan mijn zijde’.
 
Nieuwkomer Ewen Verheyden (40) uit Overijse is geen onbekende voor Bart Vanhoudt: ‘Ewen was reeds hoofdtrainer van Tempo Overijse in tweede nationale en heeft ook als speler een mooi palmares bij elkaar gevoetbald bij onder andere KV Mechelen, Eendracht Aalst en KVW Zaventem. Ik ken hem zelf van bij Tempo en weet dat zijn veldtrainingen dik in orde zijn. Dat hij ook een voorstander is van een veldbezetting met drie verdedigers heeft me geen seconde doen twijfelen om met Ewen rond de tafel te zitten om de rol van assistent op te nemen.’
 
Dave Laeveren (43) uit Diest was ook vorig seizoen al aan de slag bij KVK Tienen: ‘Hij was scout en assisteerde ook al bij trainingen en de wedstrijden tegen Mandel United en Visé. De spelers en ik waren meteen enthousiast over zijn aanpak. Dat we hem graag bij het team wilden houden was dan ook snel duidelijk. Dave is ook iemand die de reeks bijzonder goed kent. Na zijn spelerscarrière was hij vier jaar beloftencoach bij Heist, gevolgd door drie jaar assistent bij de A-kern. Daarna was hij ook assistent en video-analist bij Dessel Sport. Hij combineert volgend seizoen de rol van assistent en scout. Zowel Dave als Ewen beschikken over een UEFA A-trainersdiploma.’
 
De jeugdwerking van KVK Tienen juicht de beslissing van Bart toe. ‘Dit is een bijzonder signaal naar onze jeugdspelers,’ zeggen jeugdvoorzitter Peter Denruyter en hoofd sportieve commissie Dirk Pauwels. ‘Overal waar Bart trainer was kregen heel veel jonge talenten de kans om mee te trainen met de A-kern en zich te tonen. De samenwerking met onze elitegroep van U19 en beloften is intensief. Bart was de missing link tussen de jeugdopleiding en de doorstroming naar de A-kern. Het is een extra motivatie voor al onze jeugdtrainers en de jeugdstaf. Want wat is er mooier dan zo’n jonge kerel in dat schitterende witte shirt van KVK te zien debuteren.’
 
En nu is het wachten op het nieuwe seizoen. KVK Tienen hervat de trainingen de tweede week van juli.
 
Dave Laeveren, Bart Vanhoudt en Ewen Verheyden starten met veel gedrevenheid aan hun opdracht.
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

SC Hoegaarden-O.
KVK Tienen
woensdag 28 juli 2021
20 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

Morgen 12 juli beginnen onze jongens er opnieuw aan! De eerste training van het nieuwe seizoen start om 18.30 uur in het Bergéstadion. Kom gerust eens langs!

11/07/2021

Transfers seizoen 2021-2022

Inkomend: Nils Struys (KOSC Wijgmaal), Kyell Lénaers (KV Tervuren-Duisburg), Wouter Nijsen (SV Herkol), Jesse Mputu (URSL Visé), Pieter Jochmans (OH Leuven), Terry Osei-Berkoe (Lierse Kempenzonen)

Uitgaand: Willem Loman (KRC Mechelen), Dries Ventôse (KRC Mechelen), Florin Grancea (KVK Ninove), Thibaut Bielen (KVK Wellen), Dennis Van Vaerenbergh (Lokeren-Temse), Lucas Damblon (Sprimont), Yari Deltour (Londerzeel)

Contractverlengingen: Jonas Bogaerts, Hannes Meeus, Amardeep Singh, Alexander Vos, Pieter Kempeneers, Daan Matterne, Andries Claes, Jonas Laureys, Ben Yagan, Nick Spaenhoven, Frédéric Farin, Axel Swerten, Arthur Hannes

14/05/2021

KVK Tienen ontving een positief advies rond de licentie-aanvraag voor het seizoen 2021-2022! Onze club kan dus opnieuw in eerste nationale aantreden! Proficiat aan het hele team dat zich telkens opnieuw inzet om het dossier nauwgezet voor te bereiden.

28/03/2021

Tot aan de krokusvakantie worden alle buitenschoolse activiteiten in Tienen voor kinderen tot 12 jaar geannuleerd. De stad Tienen wil hiermee een verdere toename van het aantal besmettingen en de sluiting van de scholen voorkomen. Ook de trainingen van de ploegjes tot U13 jaar zijn dus tot nader bericht stopgezet. Vanaf U14 hervatten we vanaf 1 februari in groepjes van10. Alle info via ProSoccerData.

25/01/2021

We vernemen het overlijden van mevrouw Léa Toelen (bericht), echtgenote van de heer André Moreau, ereschepen en oud-speler Racing Tienen. De club biedt familie en vrienden haar oprecht medeleven aan.

11/01/2021

Pieter Kempeneers krijgt geen extra schorsing van de KBVB na zijn uitsluiting in de wedstrijd tegen Mandel United. Bij het afschermen van de bal in een duel raakte hij een tegenstrever in het aangezicht.

24/10/2020

De KBVB besliste om de competitie in eerste nationale op te schorten tot 8 november in het kader van de corona-maatregelen. Ook de beloften spelen geen wedstrijden. Men laat weten dat men hoopt om de competitie zo snel als kan te herstarten. 

21/10/2020

Zondag voetbalt KVK Tienen in eigen huis tegen K. Patro Maasmechelen. We vragen thuissupporters opnieuw om te reserveren. De club wacht nog op richtlijnen van de politie wat betreft de eventuele aanwezigheid van bezoekende fans. Dit alles uiteraard onder voorbehoud dat de competitie in eerste nationale niet wordt stopgezet.

19/10/2020

Hoewel de wedstrijden van eerste elftallen vanaf de tweede amateurklasse zijn afgelast wordt er (voorlopig?) nog wel gevoetbald in eerste nationale. In het kader van de corona-maatregelen laat URSL Visé echter weten dat er zondag geen bezoekende supporters op de wedstrijd worden toegelaten. We vragen onze supporters om deze maatregel te respecteren.

14/10/2020

Na de wedstrijd tegen KVV Thes Sport kunnen supporters in het Bergéstadion terecht voor een tweede wedstrijd. Om 18.30 uur start de wedstrijd van KVK Tienen B tegen Hoegaarden B. Meteen een topper in vierde provinciale!

03/10/2020

Ontdek onze partnerbrochure