Bart Vanhoudt nieuwe trainer KVK Tienen Printervriendelijke versie

De kogel is door de kerk: Bart Vanhoudt (48) wordt de nieuwe trainer van KVK Tienen. Bart was tot nu werkzaam als technisch en sportief manager en zal in het nieuwe seizoen beide functies combineren. Dave Laeveren en Ewen Verheyden worden de assistenten. 
 
De club en de trainers bereikten woensdagavond een definitief akkoord. En daar zijn voorzitter Johan Vos, hoofd sportieve cel Dirk Pauwels en heel KVK Tienen bijzonder tevreden over.
 
‘We steken niet onder stoelen of banken dat de club vond dat Bart de ideale trainer was om ons team succesvol te leiden in eerste nationale. In de afgelopen maanden hebben we vele gesprekken gehad met kandidaat-trainers. KVK is nu éénmaal sexy op de trainersmarkt’, zegt voorzitter Johan Vos. ‘Maar telkens was er twijfel en ook zoiets van: eigenlijk hebben we de beste hier bij ons zitten. Want het gaat niet alleen of de club bij de trainer past, maar ook of de trainer bij de club past. Wij werken op onze manier, er zijn de lokale gevoeligheden, misschien zijn we een speciaal geval in het voetbal’, lacht de voorzitter. ‘Maar we weten vooral dat er ook een prima klik is met de spelersgroep’.
 
Bart Vanhoudt maakte vorig seizoen de overstap naar KVK Tienen om de rol van technisch en sportief manager in te vullen. Daarvoor was hij al succesvol coach bij Overijse (kampioen), Wijgmaal en Thes Sport (2x kampioen). Door omstandigheden nam hij al even de rol van trainer op in het begin van de competitie. Het betekende een sportieve omslag van KVK na een moeilijke voorbereidingsperiode.
 
‘Het was voor velen een verrassing toen ik mijn overstap maakte van Thes naar KVK Tienen als technisch en sportief manager. In het verleden adviseerde ik de sportieve commissie al wel eens. Het zijn mensen die ik al langer kende in het voetbal', zegt Bart Vanhoudt. ‘De omstandigheden zorgden ervoor dat ik sneller terug op het veld stond dan voorzien. Al was het maar voor eventjes.’
 
Tegen Mandel United en Visé pakte KVK Tienen meteen twee keer de volle buit. ‘De dubbele winst en de klik met de spelersgroep zorgden er ongetwijfeld mee voor dat de club met me verder wilde als trainer. Ik heb de boot echter lang afgehouden. Toen een kandidaat-trainer net voor het sluiten van een overeenkomst alsnog afhaakte, heb ik tegen enkele spelers gezegd dat ze zich geen zorgen moesten maken. Al lachend zei ik dat ik zelf wel opnieuw trainer zou worden als we geen geschikte kandidaat zouden vinden. Dat bracht nieuwe gesprekken op gang tussen het bestuur, de spelers en mezelf. Als je dan voelt dat de hele club vragende partij is, van de medewerkers in de kantine tot en met het bestuur, dan begin je natuurlijk te twijfelen. Mocht corona er niet zijn geweest, dan had ik deze beslissing misschien niet genomen, maar ik meen dat het op dit moment de beste keuze is voor alle partijen. Ik ben blij dat deze rol kan opnemen met twee ervaren en gemotiveerde collega’s aan mijn zijde’.
 
Nieuwkomer Ewen Verheyden (40) uit Overijse is geen onbekende voor Bart Vanhoudt: ‘Ewen was reeds hoofdtrainer van Tempo Overijse in tweede nationale en heeft ook als speler een mooi palmares bij elkaar gevoetbald bij onder andere KV Mechelen, Eendracht Aalst en KVW Zaventem. Ik ken hem zelf van bij Tempo en weet dat zijn veldtrainingen dik in orde zijn. Dat hij ook een voorstander is van een veldbezetting met drie verdedigers heeft me geen seconde doen twijfelen om met Ewen rond de tafel te zitten om de rol van assistent op te nemen.’
 
Dave Laeveren (43) uit Diest was ook vorig seizoen al aan de slag bij KVK Tienen: ‘Hij was scout en assisteerde ook al bij trainingen en de wedstrijden tegen Mandel United en Visé. De spelers en ik waren meteen enthousiast over zijn aanpak. Dat we hem graag bij het team wilden houden was dan ook snel duidelijk. Dave is ook iemand die de reeks bijzonder goed kent. Na zijn spelerscarrière was hij vier jaar beloftencoach bij Heist, gevolgd door drie jaar assistent bij de A-kern. Daarna was hij ook assistent en video-analist bij Dessel Sport. Hij combineert volgend seizoen de rol van assistent en scout. Zowel Dave als Ewen beschikken over een UEFA A-trainersdiploma.’
 
De jeugdwerking van KVK Tienen juicht de beslissing van Bart toe. ‘Dit is een bijzonder signaal naar onze jeugdspelers,’ zeggen jeugdvoorzitter Peter Denruyter en hoofd sportieve commissie Dirk Pauwels. ‘Overal waar Bart trainer was kregen heel veel jonge talenten de kans om mee te trainen met de A-kern en zich te tonen. De samenwerking met onze elitegroep van U19 en beloften is intensief. Bart was de missing link tussen de jeugdopleiding en de doorstroming naar de A-kern. Het is een extra motivatie voor al onze jeugdtrainers en de jeugdstaf. Want wat is er mooier dan zo’n jonge kerel in dat schitterende witte shirt van KVK te zien debuteren.’
 
En nu is het wachten op het nieuwe seizoen. KVK Tienen hervat de trainingen de tweede week van juli.
 
Dave Laeveren, Bart Vanhoudt en Ewen Verheyden starten met veel gedrevenheid aan hun opdracht.
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

Winkel Sport
KVK Tienen
zondag 24 oktober 2021
15 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

Omdat er voor de thuiswedstrijden op Stayen geen onderscheid wordt gemaakt tussen staan- en zitplaatsen zoals in het Bergéstadion besliste de club om de algemene ticketprijs voor de volgende wedstrijden vast te leggen op 12 euro.

30/09/2021
De bekerwedstrijd Cercle Brugge - KVK Tienen wordt afgewerkt op donderdag 28 oktober. Aftrap om 20 uur in het Jan Breydelstadion.
 
28/09/2021

De thuis- en uitwedstrijd tegen K. Winkel Sport zijn omgewisseld. KVK Tienen voetbalt eerste op het veld van Winkel Sport op zondag 24 oktober. Op zondag 16 januari is de club in het Bergéstadion te gast. Dat betekent dus dat er geen drie, maar twee opeenvolgende thuiswedstrijden zijn op Stayen de komende weken. Op zondag 3 oktober tegen Thes Sport, een weekje later tegen La Louvière.

28/09/2021

URSL Visé biedt de wedstrijd tegen KVK Tienen integraal en rechtstreeks aan op haar website. Je betaalt vijf euro.

25/09/2021

KVK Tienen trekt op 26, 27 of 28 oktober naar het Cercle Brugge van trainer Yves Vanderhaeghe voor de 1/16-finale van de Beker van België. De club speelt op verplaatsing wegens de onbeschikbaarheid van het eigen Bergéstadion na de overstromingen. De KBVB laat niet toe dat de partij op Stayen wordt afgewerkt.

25/09/2021

URSL Visé laat ons weten dat bezoekende supporters welkom zijn op de wedstrijd zondag. Er is ook geen Covid Safe Ticket vereist.

20/09/2021

Jammer genoeg kunnen we geen inschrijvingen meer aanvaarden voor het gastronomisch buffet voor de wedstrijd KVK Tienen - Olympic Charleroi. Alle beschikbare plaatsen zijn ingenomen. Binnenkort kan je inschrijven voor het volgende diner.

15/09/2021

Op vraag van de politie van Luik geldt er zondag een combiregeling voor de wedstrijd RFC Luik - KVK Tienen. Er zijn dus geen individuele KVK-fans toegelaten die zelf de verplaatsing maken. Men kan de wedstrijd enkel bijwonen indien men een verplaatsing met een begeleide supportersbus organiseert.

07/09/2021

KVK Tienen won de oefenwedstrijd op het veld van tweedenationaler KOSC Wijgmaal met 1-2. Mputu opende de score na een half uur op aangeven van Claes en verdubbelde die enkele minuten later toen hij alleen op de thuisgoalie af mocht. In de tweede helft milderde Dewaet met een knal. Matterne en Laureys kwamen niet meer tot scoren.

11/08/2021

KVK Tienen kent z’n tegenstander in de derde ronde van de beker van België. Op zondag 15 augustus voetbalt Tienen op het veld van de Oost-Vlaamse tweedenationaler KVV Zelzate. Aftrap om 16 uur. Zelzate kwalificeerde zich op het veld van derdenationaler Lochristi na strafschoppen. Na negentig minuten voetballen stond het nog 0-0.

08/08/2021

Ontdek onze partnerbrochure