Urbain Spaenhoven blikt terug na drieluik Printervriendelijke versie

Drie wedstrijden op zeven dagen. Een dag na de wedstrijd op FCV Dender EH en het stevige drieluik blikt Urbain Spaenhoven terug op zijn eerste week bij KVK Tienen. De ervaren trainer vraagt de Tiense fans om begrip voor de omstandigheden waarin Tienen moest voetballen.

‘Ik vond bij mijn komst naar KVK Tienen een ploeg die er hard voor wil werken’, aldus Spaenhoven. ‘Door de kalender en de onbeschikbaarheid van het eigen stadion hebben we buiten hersteltrainingen sinds mijn komst echter nog niet kunnen trainen zoals we dat willen. Ik ben blij dat we de drie punten hebben kunnen pakken tegen Knokke en in Dessel voetbalden we een eerste helft vanuit een goede organisatie. De foutjes werden daar meteen afgestraft, waardoor ik in het slot ook wat wisselde in functie van de match tegen Dender. Dat die al op zaterdag volgt en niet op zondag was evenmin een meevaller. Ik vind dan ook dat je de jongens niets kan verwijten als je in die omstandigheden in Denderleeuw moet voetballen tegen profs die in functie van de wedstrijd tegen Tienen misschien zeven keer hebben getraind en over meer ervaring en kracht beschikken. Dat onze topschutter Jonas Laureys ook nog eens geblesseerd uitvalt kan je daar ook aan linken. We voetbalden twee keer in vier dagen op zware velden, heel anders dan het kunstgras op Stayen.

'De voorbereiding op wedstrijden kan niet ideaal verlopen. Dat zeg ik ook met waardering voor de leiding van de club die weinig inkomsten kan vergaren en ondertussen het gebruik van de faciliteiten in Sint-Truiden moet financieren. Ook logistiek is het een hele uitdaging voor de entourage. Ik vraag de fans dan ook om het nodige begrip voor de omstandigheden.'

Sportief predikt Spaenhoven het nodige realisme: ‘We moeten er ons bewust van zijn dat we punten moeten sprokkelen tegen teams uit de tweede kolom van de rangschikking om ons uit de gevarenzone te houden. Daarom vind ik de nederlaag in Winkel extra jammer. We scoren moeilijk en dan mag je zeker geen foutjes maken. De kansen en het doelpunt van Dender kwamen er steeds na voorafgaande foutjes in onze rangen. De vermoeidheid speelt daarbij zeker een rol. Maar we weten allemaal dat het moet gebeuren in de zone van de waarheid. En op dit moment scoren we te weinig. Dat is duidelijk.’

De komende dagen kan er eindelijk worden getraind op spelprincipes. Ondertussen zoekt Spaenhoven ook naar nieuwe oplossingen. Zo was er in Dender een nieuwe rol weggelegd voor Jochmans op het middenveld. ‘Samen met Kempeneers heeft hij veel werk verzet. Met zijn kracht en kwaliteiten kan hij een positie hoger voetballen en dat toonde hij.' 

'De voorbije week heb ik uitersten gezien met een knappe partij tegen Knokke met goede druk naar voren en een goede helft in Dessel. Ook de inzet na de pauze in Dender mag vermeld worden, maar die tegenstander stond kwalitatief verder. Ik ben ervan overtuigd dat we de competiviteit van dit Tienen verder kunnen verhogen’.

Voor de wedstrijd tegen Francs Borains zaterdag is Meeus is geschorst. Laureys is geblesseerd. Voor Farin kwam de wedstrijd in Dender te vroeg, maar ook hij is dan opnieuw inzetbaar. Bogaerts is beschikbaar en doet maandag bij de belofen nog extra ritme op na zijn schouderblessure.

Label(s):

>> Volgende wedstrijd

Tot in de
voorbereiding!
-
-


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

We vernemen het overlijden van mevrouw Mathilde Beelen. Vele fans herinneren zich haar ongetwijfeld als ‘Matilleke’ die in de grote kantine een tiental jaar geleden mee instond voor de bediening. KVK Tienen betuigt haar oprecht medeleven aan familie en vrienden. Het overlijdensbericht vind je hier.

31/05/2023

We vernemen het overlijden van oud-KVK Tienen speler Dirk Crabbé. Hij werd 65 jaar. De aanvallende middenvelder voetbalde tussen 1986 en 1989 drie seizoenen lang bij Tienen onder leiding van trainers Jaak Merchez en Jean-Pierre Vande Velde. Eerder voetbalde hij voor KV Mechelen, KV Kortrijk en Stade Leuven. We betuigen ons medeleven aan familie en vrienden.

22/05/2023

Supporters opgelet: de wedstrijd tegen de beloften van R. Antwerp FC is verplaatst van zaterdagavond 20 mei naar vrijdagavond 19 mei. Aftrap om 20 uur op het Lisp in Lier.

16/05/2023

KVK Tienen heeft de licentie voor eerste nationale seizoen 2023-2024 nu ook officieel te pakken. Indien de club zich ook sportief kan handhaven staat niets een verlengd verblijf in eerste nationale in de weg. Het behalen van een licentie is allerminst een formaliteit gezien de vele verplichtingen en de stevige administratieve voorbereiding. Proficiat aan iedereen die hier aan meewerkte.

19/04/2023

KVK Tienen kreeg van licentiemanager Nils Van Brantegem deze week positief advies voor de licentie van eerste nationale. Er worden van ook geen bezwaren meer verwacht die de effectieve toekenning van de licentie in de weg staan. Die licentie bevestigt dat Tienen aan alle extrasportieve voorwaarden voldoet om in eerste nationale aan te treden. Dank aan iedereen die het dossier andermaal nauwgezet mee heeft voorbereid.

22/03/2023

Wegens de sneeuw zijn de trainingen in de KVK Tienen Academy vandaag dinsdag 8 maart afgelast.

08/03/2023

De footlunch voor de partij KVK Tienen - KFC Dessel Sport op zondag 19 maart is ondertussen volzet. Je kan nu al reserveren voor de lunch tegen RFC Luik op 30 april via club100@kvktienen.be.

07/03/2023

De wegens de sneeuw uitgestelde thuiswedstrijd tegen R. Francs Borains wordt verplaatst naar woensdag 1 maart. Aftrap om 20 uur in het Bergéstadion.

10/02/2023

De 25-jarige aanvaller Yassine Bentayeb ruilt KVK Tienen met onmiddellijke ingang voor huidig competitieleider K. Patro Eisden Maasmechelen. De Fransman krijgt er de kans om een profcontract te onderschrijven. KVK Tienen wenst Yassine het beste toe voor zijn verdere voetbalcarrière en dankt hem voor zijn inzet de voorbije maanden.

31/01/2023

Pieter Jochmans blesseerde zich op het veld van Jong AA Gent aan het aangezicht. Ondertussen onderging hij een operatie aan de neus. Er zouden geen extra ingrepen nodig zijn. Jochmans moet het nu twee weken rustig aan doen om dan op te bouwen met een gezichtsmasker als bescherming. Verwacht wordt dat de middenvelder een maand onbeschikbaar blijft.

24/01/2023

Ontdek onze partnerbrochure