Urbain Spaenhoven blikt terug na drieluik Printervriendelijke versie

Drie wedstrijden op zeven dagen. Een dag na de wedstrijd op FCV Dender EH en het stevige drieluik blikt Urbain Spaenhoven terug op zijn eerste week bij KVK Tienen. De ervaren trainer vraagt de Tiense fans om begrip voor de omstandigheden waarin Tienen moest voetballen.

‘Ik vond bij mijn komst naar KVK Tienen een ploeg die er hard voor wil werken’, aldus Spaenhoven. ‘Door de kalender en de onbeschikbaarheid van het eigen stadion hebben we buiten hersteltrainingen sinds mijn komst echter nog niet kunnen trainen zoals we dat willen. Ik ben blij dat we de drie punten hebben kunnen pakken tegen Knokke en in Dessel voetbalden we een eerste helft vanuit een goede organisatie. De foutjes werden daar meteen afgestraft, waardoor ik in het slot ook wat wisselde in functie van de match tegen Dender. Dat die al op zaterdag volgt en niet op zondag was evenmin een meevaller. Ik vind dan ook dat je de jongens niets kan verwijten als je in die omstandigheden in Denderleeuw moet voetballen tegen profs die in functie van de wedstrijd tegen Tienen misschien zeven keer hebben getraind en over meer ervaring en kracht beschikken. Dat onze topschutter Jonas Laureys ook nog eens geblesseerd uitvalt kan je daar ook aan linken. We voetbalden twee keer in vier dagen op zware velden, heel anders dan het kunstgras op Stayen.

'De voorbereiding op wedstrijden kan niet ideaal verlopen. Dat zeg ik ook met waardering voor de leiding van de club die weinig inkomsten kan vergaren en ondertussen het gebruik van de faciliteiten in Sint-Truiden moet financieren. Ook logistiek is het een hele uitdaging voor de entourage. Ik vraag de fans dan ook om het nodige begrip voor de omstandigheden.'

Sportief predikt Spaenhoven het nodige realisme: ‘We moeten er ons bewust van zijn dat we punten moeten sprokkelen tegen teams uit de tweede kolom van de rangschikking om ons uit de gevarenzone te houden. Daarom vind ik de nederlaag in Winkel extra jammer. We scoren moeilijk en dan mag je zeker geen foutjes maken. De kansen en het doelpunt van Dender kwamen er steeds na voorafgaande foutjes in onze rangen. De vermoeidheid speelt daarbij zeker een rol. Maar we weten allemaal dat het moet gebeuren in de zone van de waarheid. En op dit moment scoren we te weinig. Dat is duidelijk.’

De komende dagen kan er eindelijk worden getraind op spelprincipes. Ondertussen zoekt Spaenhoven ook naar nieuwe oplossingen. Zo was er in Dender een nieuwe rol weggelegd voor Jochmans op het middenveld. ‘Samen met Kempeneers heeft hij veel werk verzet. Met zijn kracht en kwaliteiten kan hij een positie hoger voetballen en dat toonde hij.' 

'De voorbije week heb ik uitersten gezien met een knappe partij tegen Knokke met goede druk naar voren en een goede helft in Dessel. Ook de inzet na de pauze in Dender mag vermeld worden, maar die tegenstander stond kwalitatief verder. Ik ben ervan overtuigd dat we de competiviteit van dit Tienen verder kunnen verhogen’.

Voor de wedstrijd tegen Francs Borains zaterdag is Meeus is geschorst. Laureys is geblesseerd. Voor Farin kwam de wedstrijd in Dender te vroeg, maar ook hij is dan opnieuw inzetbaar. Bogaerts is beschikbaar en doet maandag bij de belofen nog extra ritme op na zijn schouderblessure.

Label(s):

>> Volgende wedstrijd

KVK Tienen
RAAL La Louvière
zondag 10 december
15 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

Jorte Jacobs uit Leuven onderschrijft als jeugdspeler een eerste jongerencontract bij de A-kern. Ook volgend seizoen kan hij zich verder ontwikkelen bij KVK Tienen. De 19-jarige middenvelder mocht dit seizoen al vijf keer invallen in competitiewedstrijden. Proficiat Jorte!
 
26/11/2023

KVK Tienen is op zoek naar 2 medewerkers: een poetsdame of heer die 2 keer per week de toiletten in het hoofdgebouw van het Bergéstadion en de douches van de kleedkamers netjes houdt. Daarnaast een beheerder van de kleedkamers voor controle en beheer kleedkamers op zaterdag van 10.30 uur en 18 uur. We bieden een vrijwilligersvergoeding. Interesse? Stuur een mailtje naar secretariaat@kvktienen.be of contacteer jeugdvoorzitter Peter Denruyter.

11/11/2023

Wil je kind in de toekomst bij KVK Tienen voetballen? De talentendagen van de KVK Tienen Academy voor 2024 vinden plaats op maandag 15 januari (U6 tot U9) en dinsdag 30 janauri (U10 tot U13). Inschrijven kan vanaf december via deze website.

11/11/2023

Wegens het stormweer zijn de trainingen van de KVK Tienen Academy op donderdag 2 november afgelast.

02/11/2023

Supporters die willen genieten van de gastronomische footlunch voor de wedstrijd tegen de U23 van OH Leuven op 24 september zijn er best snel bij. Er zijn nog een tiental plaatsen beschikbaar. Meer info hier.

08/09/2023

Opgelet: de wedstrijd tegen UR Namen op zondag 3 september (15 uur) wordt niet in Namen maar in nabije Jambes afgewerkt: Stade Nid des Merles, Allée du Stade 3 5100 Namen. We vernemen dat in de omgeving die dag ook een grote broncanterie-markt plaatsvindt, wat voor extra mobiliteitsuitdagingen zou kunnen zorgen. Het ‘oude’ stadion van Namen zou in de toekomst ingericht worden als parking.

30/08/2023

Op donderdag 10 augustus voetballen de Tiense beloften in het Bergéstadion tegen de elite van OH Leuven. Aftrap om 19 uur! Zaterdag 12 augustus voetbalt het eerste herenelftal bijkomend op het terrein van derde amateurklasser Berg en Dal. Aftrap in Meerhout om 12 uur ’s middags. 

10/08/2023

Er is een extra wedstrijd aan het oefenprogramma toegevoegd. Op woensdag 16 augustus oefent KVK Tienen in het Bergéstadion tegen derde amateurklasser RAS Jodoigne. Aftrap om 20 uur.

05/08/2023

Wie onze beloften aan het werk wil zien kan op woensdagavond 26 juli terecht in het Bergéstadion. Tegenstander in de oefenpartij is eersteprovincialer KOSC Wijgmaal (20.30 uur). Zondag is tweedeprovincialer Averbode-Okselaar te gast (aftrap 15 uur).

25/07/2023

Noteer alvast in je agenda: de jaarlijkse ploegvoorstelling is gepland op vrijdag 18 augustus vanaf 18 uur. Na afloop volgt een wedstrijd van onze beloften. 

02/07/2023

Ontdek onze partnerbrochure