Urbain Spaenhoven blikt terug na drieluik Printervriendelijke versie

Drie wedstrijden op zeven dagen. Een dag na de wedstrijd op FCV Dender EH en het stevige drieluik blikt Urbain Spaenhoven terug op zijn eerste week bij KVK Tienen. De ervaren trainer vraagt de Tiense fans om begrip voor de omstandigheden waarin Tienen moest voetballen.

‘Ik vond bij mijn komst naar KVK Tienen een ploeg die er hard voor wil werken’, aldus Spaenhoven. ‘Door de kalender en de onbeschikbaarheid van het eigen stadion hebben we buiten hersteltrainingen sinds mijn komst echter nog niet kunnen trainen zoals we dat willen. Ik ben blij dat we de drie punten hebben kunnen pakken tegen Knokke en in Dessel voetbalden we een eerste helft vanuit een goede organisatie. De foutjes werden daar meteen afgestraft, waardoor ik in het slot ook wat wisselde in functie van de match tegen Dender. Dat die al op zaterdag volgt en niet op zondag was evenmin een meevaller. Ik vind dan ook dat je de jongens niets kan verwijten als je in die omstandigheden in Denderleeuw moet voetballen tegen profs die in functie van de wedstrijd tegen Tienen misschien zeven keer hebben getraind en over meer ervaring en kracht beschikken. Dat onze topschutter Jonas Laureys ook nog eens geblesseerd uitvalt kan je daar ook aan linken. We voetbalden twee keer in vier dagen op zware velden, heel anders dan het kunstgras op Stayen.

'De voorbereiding op wedstrijden kan niet ideaal verlopen. Dat zeg ik ook met waardering voor de leiding van de club die weinig inkomsten kan vergaren en ondertussen het gebruik van de faciliteiten in Sint-Truiden moet financieren. Ook logistiek is het een hele uitdaging voor de entourage. Ik vraag de fans dan ook om het nodige begrip voor de omstandigheden.'

Sportief predikt Spaenhoven het nodige realisme: ‘We moeten er ons bewust van zijn dat we punten moeten sprokkelen tegen teams uit de tweede kolom van de rangschikking om ons uit de gevarenzone te houden. Daarom vind ik de nederlaag in Winkel extra jammer. We scoren moeilijk en dan mag je zeker geen foutjes maken. De kansen en het doelpunt van Dender kwamen er steeds na voorafgaande foutjes in onze rangen. De vermoeidheid speelt daarbij zeker een rol. Maar we weten allemaal dat het moet gebeuren in de zone van de waarheid. En op dit moment scoren we te weinig. Dat is duidelijk.’

De komende dagen kan er eindelijk worden getraind op spelprincipes. Ondertussen zoekt Spaenhoven ook naar nieuwe oplossingen. Zo was er in Dender een nieuwe rol weggelegd voor Jochmans op het middenveld. ‘Samen met Kempeneers heeft hij veel werk verzet. Met zijn kracht en kwaliteiten kan hij een positie hoger voetballen en dat toonde hij.' 

'De voorbije week heb ik uitersten gezien met een knappe partij tegen Knokke met goede druk naar voren en een goede helft in Dessel. Ook de inzet na de pauze in Dender mag vermeld worden, maar die tegenstander stond kwalitatief verder. Ik ben ervan overtuigd dat we de competiviteit van dit Tienen verder kunnen verhogen’.

Voor de wedstrijd tegen Francs Borains zaterdag is Meeus is geschorst. Laureys is geblesseerd. Voor Farin kwam de wedstrijd in Dender te vroeg, maar ook hij is dan opnieuw inzetbaar. Bogaerts is beschikbaar en doet maandag bij de belofen nog extra ritme op na zijn schouderblessure.

Label(s):

>> Volgende wedstrijd

KVK Tienen
Mandel United
zondag 5 december
15 uur | Stayen


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

We vernemen het overlijden van de heer Frans ‘Waikke’ Claes, oud-speler van Racing Tienen op 85-jarige leeftijd. De club betuigt familie en vrienden haar oprecht medeleven.

14/11/2021

We geven nog even mee dat de Covid Safe Pass verplicht is om toegang te krijgen tot de bekerwedstrijd bij Cercle Brugge!

25/10/2021

KVK Tienen is op zoek naar een vaste jeugdscout. Samen met de scoutingsverantwoordelijke en z’n team voer je regelmatige scoutingsopdrachten uit om talenten te ontdekken. Meer info verkrijgen en je kandidaat stellen kan via jeugd@kvktienen.be.

25/10/2021
Supportersclub V-side legt een bus in naar Cercle Brugge voor de bekerwedstrijd. Voor 10 euro kan je al mee. De tickets bij Cercle kosten 5 euro. Niet twijfelen dus! Inschrijven voor de bus kan bij daviddegent@gmail.com of in Café 't Hoekske aan de Oude Leuvensestraat/Albertvest. Tickets voor de wedstrijd kan je ter plaatse kopen.
18/10/2021

Omdat er voor de thuiswedstrijden op Stayen geen onderscheid wordt gemaakt tussen staan- en zitplaatsen zoals in het Bergéstadion besliste de club om de algemene ticketprijs voor de volgende wedstrijden vast te leggen op 12 euro.

30/09/2021
De bekerwedstrijd Cercle Brugge - KVK Tienen wordt afgewerkt op donderdag 28 oktober. Aftrap om 20 uur in het Jan Breydelstadion.
 
28/09/2021

De thuis- en uitwedstrijd tegen K. Winkel Sport zijn omgewisseld. KVK Tienen voetbalt eerste op het veld van Winkel Sport op zondag 24 oktober. Op zondag 16 januari is de club in het Bergéstadion te gast. Dat betekent dus dat er geen drie, maar twee opeenvolgende thuiswedstrijden zijn op Stayen de komende weken. Op zondag 3 oktober tegen Thes Sport, een weekje later tegen La Louvière.

28/09/2021

URSL Visé biedt de wedstrijd tegen KVK Tienen integraal en rechtstreeks aan op haar website. Je betaalt vijf euro.

25/09/2021

KVK Tienen trekt op 26, 27 of 28 oktober naar het Cercle Brugge van trainer Yves Vanderhaeghe voor de 1/16-finale van de Beker van België. De club speelt op verplaatsing wegens de onbeschikbaarheid van het eigen Bergéstadion na de overstromingen. De KBVB laat niet toe dat de partij op Stayen wordt afgewerkt.

25/09/2021

URSL Visé laat ons weten dat bezoekende supporters welkom zijn op de wedstrijd zondag. Er is ook geen Covid Safe Ticket vereist.

20/09/2021

Ontdek onze partnerbrochure