U23 OH Leuven - KVK Tienen: 2 - 1 Printervriendelijke versie

Geen doelman Herbots in het team in een uitgeregend 'Den Dreef'-stadion. Hij blesseerde zich in de partij tegen Dessel aan de schouder waardoor Bouzian opnieuw onder de lat mocht plaatsnemen. Verder kon trainer Hias een keuze maken uit een fitte spelersgroep. Singh en Matterne begonnen op de bank. Jochmans en Arrivas kregen opnieuw een stek in de basis. Leuven verloor een week eerder met 0-2 bij Hoogstraten en wilde revanche voor de 4-1 nederlaag in de heenronde. Het telde bij aanvang van de partij in de rangschikking een puntje meer dan Tienen.
 
Yagan en Naudts zorgden voor de eerste dreiging, maar het was Leuven dat na een kwartier voor de grootste kans tekende. Bouzian toonde zich attent op een poging van Vancamp. Gilis trapte in de herneming op de dwarsligger. Een resem hoekschoppen leverde niets op voor de thuisploeg.
 
Aan de overkant kwam een vlot voetballend Tienen meer opzetten. Naudts kon een voorzet van Claes niet verzilveren. Toen Acquah de bal tegen de arm kreeg bij een bij een Tiense aanval ging de bal op de stip. De zwak getrapte elfmeter van Yagan kon echter eenvoudig worden gepareerd door doelman Ravet. Een minuut later dook Zimmerman aan de overkant op voor Bouzian. Na een rush omspeelde hij de Tiense doelman: 1-0.
 
Vijf minuten voor de pauze zette Tienen de scheve situatie recht. Op voorzet van Jochmans kopte Andries Claes de verdiende gelijkmaker afgemeten tegen de netten. 
 
Na de pauze kon KVK de sterke eerste helft niet meteen een vervolg geven. In het eerste half uur diende een knap keepende Bouzian zich te onderscheiden op pogingen van Vancamp en Gilis. Pas in het slotkwartier kon Tienen opnieuw meer dreigen. Yagan (over) en invaller Kempeneers (naast) kwamen echter niet tot scoren. 
 
Aan de overkant ging Vancamp na 83 minuten voetballen dan maar zijn kans vanop afstand. Dit keer had Bouzian geen verhaal. KVK moest nu alles uit de kast halen om nog punten te pakken. Invaller Singh kwam in de slotminuut nog dicht bij de gelijkmaker. Doelman Ravet tipte zijn fraaie schot weg onder lat.
 
Geen punten op het veld van de Leuvense beloften, die dit keer vooral na de pauze met meer durf voor de dag kwamen dan KVK Tienen. Zondag komt Rupel Boom op bezoek in het Bergéstadion. De Suikerploeg kan best nog wat punten pakken om het behoud zo snel als kan mathematisch te verzekeren. 
 
U23 OH Leuven: Ravet, Schiengtienne, Acquah (90’ Mindombe), Bruegelmans, Gilis, Van Bost, Shkurti, Loiseaux, Zimmerman, Vancamp, Agyapong.
KVK Tienen: Bouzian, Bergiers, Meeus, Vanwesemael, Naudts, Yagan, Bracké (85’ Vanweerts), Claes, Jochmans (65’ Kempeneers), Bogaerts (85’ Singh), Arrivas.
Doelpunten: 26’ Zimmermans (1-0), 37’ Claes (1-1), 83’ Vancamp (2-1)
Geel: Acquah, Vanwesemael, Jochmans, Yagan, Zimmerman
Scheidsrechter: Massimiliano Ledda
 
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

Tot in de
voorbereiding!
-
-


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

We vernemen het overlijden van mevrouw Mathilde Beelen. Vele fans herinneren zich haar ongetwijfeld als ‘Matilleke’ die in de grote kantine een tiental jaar geleden mee instond voor de bediening. KVK Tienen betuigt haar oprecht medeleven aan familie en vrienden. Het overlijdensbericht vind je hier.

31/05/2023

We vernemen het overlijden van oud-KVK Tienen speler Dirk Crabbé. Hij werd 65 jaar. De aanvallende middenvelder voetbalde tussen 1986 en 1989 drie seizoenen lang bij Tienen onder leiding van trainers Jaak Merchez en Jean-Pierre Vande Velde. Eerder voetbalde hij voor KV Mechelen, KV Kortrijk en Stade Leuven. We betuigen ons medeleven aan familie en vrienden.

22/05/2023

Supporters opgelet: de wedstrijd tegen de beloften van R. Antwerp FC is verplaatst van zaterdagavond 20 mei naar vrijdagavond 19 mei. Aftrap om 20 uur op het Lisp in Lier.

16/05/2023

KVK Tienen heeft de licentie voor eerste nationale seizoen 2023-2024 nu ook officieel te pakken. Indien de club zich ook sportief kan handhaven staat niets een verlengd verblijf in eerste nationale in de weg. Het behalen van een licentie is allerminst een formaliteit gezien de vele verplichtingen en de stevige administratieve voorbereiding. Proficiat aan iedereen die hier aan meewerkte.

19/04/2023

KVK Tienen kreeg van licentiemanager Nils Van Brantegem deze week positief advies voor de licentie van eerste nationale. Er worden van ook geen bezwaren meer verwacht die de effectieve toekenning van de licentie in de weg staan. Die licentie bevestigt dat Tienen aan alle extrasportieve voorwaarden voldoet om in eerste nationale aan te treden. Dank aan iedereen die het dossier andermaal nauwgezet mee heeft voorbereid.

22/03/2023

Wegens de sneeuw zijn de trainingen in de KVK Tienen Academy vandaag dinsdag 8 maart afgelast.

08/03/2023

De footlunch voor de partij KVK Tienen - KFC Dessel Sport op zondag 19 maart is ondertussen volzet. Je kan nu al reserveren voor de lunch tegen RFC Luik op 30 april via club100@kvktienen.be.

07/03/2023

De wegens de sneeuw uitgestelde thuiswedstrijd tegen R. Francs Borains wordt verplaatst naar woensdag 1 maart. Aftrap om 20 uur in het Bergéstadion.

10/02/2023

De 25-jarige aanvaller Yassine Bentayeb ruilt KVK Tienen met onmiddellijke ingang voor huidig competitieleider K. Patro Eisden Maasmechelen. De Fransman krijgt er de kans om een profcontract te onderschrijven. KVK Tienen wenst Yassine het beste toe voor zijn verdere voetbalcarrière en dankt hem voor zijn inzet de voorbije maanden.

31/01/2023

Pieter Jochmans blesseerde zich op het veld van Jong AA Gent aan het aangezicht. Ondertussen onderging hij een operatie aan de neus. Er zouden geen extra ingrepen nodig zijn. Jochmans moet het nu twee weken rustig aan doen om dan op te bouwen met een gezichtsmasker als bescherming. Verwacht wordt dat de middenvelder een maand onbeschikbaar blijft.

24/01/2023

Ontdek onze partnerbrochure