U23 OH Leuven - KVK Tienen: 2 - 1 Printervriendelijke versie

Geen doelman Herbots in het team in een uitgeregend 'Den Dreef'-stadion. Hij blesseerde zich in de partij tegen Dessel aan de schouder waardoor Bouzian opnieuw onder de lat mocht plaatsnemen. Verder kon trainer Hias een keuze maken uit een fitte spelersgroep. Singh en Matterne begonnen op de bank. Jochmans en Arrivas kregen opnieuw een stek in de basis. Leuven verloor een week eerder met 0-2 bij Hoogstraten en wilde revanche voor de 4-1 nederlaag in de heenronde. Het telde bij aanvang van de partij in de rangschikking een puntje meer dan Tienen.
 
Yagan en Naudts zorgden voor de eerste dreiging, maar het was Leuven dat na een kwartier voor de grootste kans tekende. Bouzian toonde zich attent op een poging van Vancamp. Gilis trapte in de herneming op de dwarsligger. Een resem hoekschoppen leverde niets op voor de thuisploeg.
 
Aan de overkant kwam een vlot voetballend Tienen meer opzetten. Naudts kon een voorzet van Claes niet verzilveren. Toen Acquah de bal tegen de arm kreeg bij een bij een Tiense aanval ging de bal op de stip. De zwak getrapte elfmeter van Yagan kon echter eenvoudig worden gepareerd door doelman Ravet. Een minuut later dook Zimmerman aan de overkant op voor Bouzian. Na een rush omspeelde hij de Tiense doelman: 1-0.
 
Vijf minuten voor de pauze zette Tienen de scheve situatie recht. Op voorzet van Jochmans kopte Andries Claes de verdiende gelijkmaker afgemeten tegen de netten. 
 
Na de pauze kon KVK de sterke eerste helft niet meteen een vervolg geven. In het eerste half uur diende een knap keepende Bouzian zich te onderscheiden op pogingen van Vancamp en Gilis. Pas in het slotkwartier kon Tienen opnieuw meer dreigen. Yagan (over) en invaller Kempeneers (naast) kwamen echter niet tot scoren. 
 
Aan de overkant ging Vancamp na 83 minuten voetballen dan maar zijn kans vanop afstand. Dit keer had Bouzian geen verhaal. KVK moest nu alles uit de kast halen om nog punten te pakken. Invaller Singh kwam in de slotminuut nog dicht bij de gelijkmaker. Doelman Ravet tipte zijn fraaie schot weg onder lat.
 
Geen punten op het veld van de Leuvense beloften, die dit keer vooral na de pauze met meer durf voor de dag kwamen dan KVK Tienen. Zondag komt Rupel Boom op bezoek in het Bergéstadion. De Suikerploeg kan best nog wat punten pakken om het behoud zo snel als kan mathematisch te verzekeren. 
 
U23 OH Leuven: Ravet, Schiengtienne, Acquah (90’ Mindombe), Bruegelmans, Gilis, Van Bost, Shkurti, Loiseaux, Zimmerman, Vancamp, Agyapong.
KVK Tienen: Bouzian, Bergiers, Meeus, Vanwesemael, Naudts, Yagan, Bracké (85’ Vanweerts), Claes, Jochmans (65’ Kempeneers), Bogaerts (85’ Singh), Arrivas.
Doelpunten: 26’ Zimmermans (1-0), 37’ Claes (1-1), 83’ Vancamp (2-1)
Geel: Acquah, Vanwesemael, Jochmans, Yagan, Zimmerman
Scheidsrechter: Massimiliano Ledda
 
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

KVK Tienen
RAAL La Louvière
zondag 10 december
15 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

Jorte Jacobs uit Leuven onderschrijft als jeugdspeler een eerste jongerencontract bij de A-kern. Ook volgend seizoen kan hij zich verder ontwikkelen bij KVK Tienen. De 19-jarige middenvelder mocht dit seizoen al vijf keer invallen in competitiewedstrijden. Proficiat Jorte!
 
26/11/2023

KVK Tienen is op zoek naar 2 medewerkers: een poetsdame of heer die 2 keer per week de toiletten in het hoofdgebouw van het Bergéstadion en de douches van de kleedkamers netjes houdt. Daarnaast een beheerder van de kleedkamers voor controle en beheer kleedkamers op zaterdag van 10.30 uur en 18 uur. We bieden een vrijwilligersvergoeding. Interesse? Stuur een mailtje naar secretariaat@kvktienen.be of contacteer jeugdvoorzitter Peter Denruyter.

11/11/2023

Wil je kind in de toekomst bij KVK Tienen voetballen? De talentendagen van de KVK Tienen Academy voor 2024 vinden plaats op maandag 15 januari (U6 tot U9) en dinsdag 30 janauri (U10 tot U13). Inschrijven kan vanaf december via deze website.

11/11/2023

Wegens het stormweer zijn de trainingen van de KVK Tienen Academy op donderdag 2 november afgelast.

02/11/2023

Supporters die willen genieten van de gastronomische footlunch voor de wedstrijd tegen de U23 van OH Leuven op 24 september zijn er best snel bij. Er zijn nog een tiental plaatsen beschikbaar. Meer info hier.

08/09/2023

Opgelet: de wedstrijd tegen UR Namen op zondag 3 september (15 uur) wordt niet in Namen maar in nabije Jambes afgewerkt: Stade Nid des Merles, Allée du Stade 3 5100 Namen. We vernemen dat in de omgeving die dag ook een grote broncanterie-markt plaatsvindt, wat voor extra mobiliteitsuitdagingen zou kunnen zorgen. Het ‘oude’ stadion van Namen zou in de toekomst ingericht worden als parking.

30/08/2023

Op donderdag 10 augustus voetballen de Tiense beloften in het Bergéstadion tegen de elite van OH Leuven. Aftrap om 19 uur! Zaterdag 12 augustus voetbalt het eerste herenelftal bijkomend op het terrein van derde amateurklasser Berg en Dal. Aftrap in Meerhout om 12 uur ’s middags. 

10/08/2023

Er is een extra wedstrijd aan het oefenprogramma toegevoegd. Op woensdag 16 augustus oefent KVK Tienen in het Bergéstadion tegen derde amateurklasser RAS Jodoigne. Aftrap om 20 uur.

05/08/2023

Wie onze beloften aan het werk wil zien kan op woensdagavond 26 juli terecht in het Bergéstadion. Tegenstander in de oefenpartij is eersteprovincialer KOSC Wijgmaal (20.30 uur). Zondag is tweedeprovincialer Averbode-Okselaar te gast (aftrap 15 uur).

25/07/2023

Noteer alvast in je agenda: de jaarlijkse ploegvoorstelling is gepland op vrijdag 18 augustus vanaf 18 uur. Na afloop volgt een wedstrijd van onze beloften. 

02/07/2023

Ontdek onze partnerbrochure