RFC Luik - KVK Tienen : 1 - 1 Printervriendelijke versie

KVK Tienen voetbalde de voorbije weken al tegen vrijwel alle teams uit de top zes. Enkel Luik moest het rijtje nog vervolledigen. De jongens van trainer Hias zochten naar een sportieve opsteker op het veld van de titelkandidaat na twee stevige thuisnederlagen. Singh kwam opnieuw in het elftal na een schorsing. Voor de Tiense trainer was het een terugkeer naar de club waar hij als speler vorig seizoen heel even aan het werk was, maar wegens een blessure noodgedwongen de schoenen aan de haak moest hangen. Bij RFC Luik begon ex-KVK-spits Mputu in de basis. De ploeg had nog niet verloren en heeft zowel het beste doelsaldo als de minste tegengoals van de reeks. Geen eenvoudige klus dus.
 
Een fijn voetbalsfeertje was het in een zonnig Rocourt. Heel wat Tiense fans hadden bovendien de verplaatsing naar Luik gemaakt. Na vijf minuten meteen opschudding toen de ref naar de stip wees na een vermeende overtreding van Bergiers op Mputu aan de rand van het strafschopgebied. Perbet faalde niet en zette de thuisploeg op voorsprong. 
 
Het was even bekomen voor KVK dat de bal aan de thuisploeg moest laten. Mputu en Bustin konden doelman Bouzian echter niet in de problemen brengen. Tienen probeerde aan de overkant af en toe tegen te prikken: nadat Bustin het leder aan Naudts verspeelde dook de Tiense aanvaller schuin voor doel op. Hij mikte in het zijnet. Kort voor de pauze was Perbet dicht bij de 2-0 na een vrije trap. Bouzian verkleinde echter de hoek zoals het moest.
 
Na de herneming was het eerste doelgevaar voor Tienen. Naudts zette zich door op snelheid en noopte Debaty tot een redding. De thuisploeg leek de wedstrijd wel te controleren, maar het was Tienen dat gevaarlijker uit de hoek kwam, al moest het wel met tien verder na een tweede gele kaart voor Singh. Invallers Saïdi en Bentayeb brachten ondertussen extra schwung in de partij. Debaty hield een aanstormende Saïdi van de gelijkmaker. Iets wat zijn collega Bouzian aan de overzijde ook moest doen op een poging van Prudhomme. Een doelpunt van een alsmaar meer aandringend Tienen werd afgekeurd.
 
In de 87ste minuut kreeg KVK loon naar werken tegen een Luik dat na de pauze offensief minder druk kon zetten. De Luikse verdediging kon het leder niet ontzetten op een voorzet van Bogaerts. De bal kwam voor de voeten van Bentayeb terecht die in twee tijden kon scoren. Een welverdiende gelijkmaker voor KVK dat na een knappe prestatie in Luik opnieuw vertrouwen tankt.
 
Volgend weekend wil Tienen bevestigen voor eigen publiek. Dan komt Mandel United op bezoek.
 
 
RFC Luik: Debaty, Bustin, Reuten, Bruggeman (60’ Prudhomme), Mputu (81’ Besson), Mouhli (60’ Cavelier), Merlen (87’ Loemba Gaby), Nyssen, Lambot, Perbet, D’Ostilio.
KVK Tienen: Bouzian, Meeus, Bergiers, Chantrain, Matterne (80’ Vanwesemael), Singh, Kempeneers, Bogaerts, Bracké (71’ Bracké), Naudts, Yagan (59’ Bentayeb).
Doelpunten: 5’ Perbet (1-0, pen.), 87’ Bentayeb (1-1)
Geel: Bergiers, Bustin, D’Ostilio
Rood: Singh (2x geel)
Scheidsrechter: Farid Louaï
 
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

URSL Visé
KVK Tienen
zondag 11 december
15 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

Ook KVK Tienen krijgt te maken met de stijgende energiekosten. De club is dan ook extra waakzaam wat betreft het gebruik van elektriciteit en dus ook stadionverlichting. Daarom vervroegen we het aanvangsuur van de wedstrijden KVK Tienen - Hoogstraten VV (4/12) en KVK Tienen - R. Francs Borains (22/1) in overleg met onze tegenstanders met een half uur naar 14.30 uur. Eerder is omwille van de WK-finale de derby tegen de U23 van OH Leuven (18/12) al vervroegd naar 13.30 uur. De meest recente versie van de wedstrijdkalender vind je hier.
 
18/11/2022

De wedstrijd op het veld van Rupel Boom werd op zaterdag 4 september kort na de aftrap stopgezet nadat er brand in een lichtmast was uitgebroken. De beroepscommissie kende de drie punten met 0-5 forfaitcijfers toe aan KVK Tienen. Rupel Boom tekende daarna nog evocatieberoep aan, maar ook de evocatiecommissie bevestigde eerder deze week de uitspraak van de beroepscomissie. De 0-5-cijfers en drie punten voor KVK Tienen blijven dus behouden.

17/11/2022

Op zondag 18 december staat in Qatar de finale van het wereldkampioenschap voetbal op het programma. De partij start om 16 uur. Om supporters de kans te geven deze wedstrijd ook te volgen en er een unieke voetbalmiddag van te maken is de derby KVK Tienen - U23 OH Leuven in het Bergéstadion vervroegd naar 13.30 uur!

14/11/2022

Het beroepscomité van de KBVB besliste dat KVK Tienen de wedstrijd op het veld van K. Rupel Boom wint met 0-5-forfaitcijfers. De zaterdagavondwedstrijd werd stopgezet toen er na enkele seconden brand uitbrak in een lichtmast en het euvel na 30 minuten wachten niet opgelost geraakte. Het sportcomité besliste eerder dat de wedstrijd moest herspeeld worden, maar KVK Tienen kreeg in hoger beroep gelijk en krijgt er dus drie punten bij.

07/10/2022

De wedstrijd op het veld van Rupel Boom werd op zaterdag 4 september kort na de aftrap stopgezet nadat er brand in een lichtmast was uitgebroken. Het Sportcomité van de KBVB besliste vorige week dat de wedstrijd herspeeld moet worden. KVK Tienen nam kennis van de motivatie van deze uitspraak en besliste na beraad om beroep aan te tekenen. Wordt dus vervolgd.

21/09/2022

Doelman Wouter Nijsen ruilt KVK Tienen voor eersteprovincialer Juve Hasselt. Verdediger Luca Berten voetbalt volgend seizoen bij derde amateurklasser KVK Wellen. We wensen hen veel succes bij hun nieuwe club.

30/08/2022

KVK Tienen won de oefenwedstrijd op het veld van tweede amateurklasser Belisia Bilzen met 1-2. Kort na de pauze kwam de thuisploeg op voorsprong in een wedstrijd waar weinig grote kansen te noteren waren, maar Monamay en Bracké stelden nog orde op zaken voor Tienen. Bouzian maakte zijn wederoptreden onder de lat na een schouderblessure.

28/08/2022

Je kan niet langer inschrijven voor het foot dinner met buffet voor de wedstrijd tegen Jong AA Gent. Alle beschikbare plaatsen zijn ingenomen. Je kan je uiteraard wel inschrijven voor een volgende wedstrijd

23/08/2022

Geen bekervoetbal op zondag 28 augustus, wel een extra oefenpartij op het veld van tweede amateurklasser Belisia Bilzen, getraind door Luc Nilis. Aftrap om 15 uur.

17/08/2022

KVK Tienen speelde 1-1 gelijk in de oefenwedstrijd op het veld van tweede amateurklasser Racing Hades. KVK Tienen toonde zich vooral voor de pauze. Nassim Saïdi zette de Tiense druk om in een voorsprong na een poging van Naudts. Tibo Herbots stond kort voor de pauze pal op een schot van de thuisploeg. In de tweede helft liet trainer Hias ook heel wat jongere spelers opdraven. De ingevallen doelman Wouter Nijsen stond enkele keren paraat, maar kon niet vermijden dat Elens de stand in evenwicht bracht. 

10/08/2022

Ontdek onze partnerbrochure