RFC Luik - KVK Tienen : 1 - 1 Printervriendelijke versie

KVK Tienen voetbalde de voorbije weken al tegen vrijwel alle teams uit de top zes. Enkel Luik moest het rijtje nog vervolledigen. De jongens van trainer Hias zochten naar een sportieve opsteker op het veld van de titelkandidaat na twee stevige thuisnederlagen. Singh kwam opnieuw in het elftal na een schorsing. Voor de Tiense trainer was het een terugkeer naar de club waar hij als speler vorig seizoen heel even aan het werk was, maar wegens een blessure noodgedwongen de schoenen aan de haak moest hangen. Bij RFC Luik begon ex-KVK-spits Mputu in de basis. De ploeg had nog niet verloren en heeft zowel het beste doelsaldo als de minste tegengoals van de reeks. Geen eenvoudige klus dus.
 
Een fijn voetbalsfeertje was het in een zonnig Rocourt. Heel wat Tiense fans hadden bovendien de verplaatsing naar Luik gemaakt. Na vijf minuten meteen opschudding toen de ref naar de stip wees na een vermeende overtreding van Bergiers op Mputu aan de rand van het strafschopgebied. Perbet faalde niet en zette de thuisploeg op voorsprong. 
 
Het was even bekomen voor KVK dat de bal aan de thuisploeg moest laten. Mputu en Bustin konden doelman Bouzian echter niet in de problemen brengen. Tienen probeerde aan de overkant af en toe tegen te prikken: nadat Bustin het leder aan Naudts verspeelde dook de Tiense aanvaller schuin voor doel op. Hij mikte in het zijnet. Kort voor de pauze was Perbet dicht bij de 2-0 na een vrije trap. Bouzian verkleinde echter de hoek zoals het moest.
 
Na de herneming was het eerste doelgevaar voor Tienen. Naudts zette zich door op snelheid en noopte Debaty tot een redding. De thuisploeg leek de wedstrijd wel te controleren, maar het was Tienen dat gevaarlijker uit de hoek kwam, al moest het wel met tien verder na een tweede gele kaart voor Singh. Invallers Saïdi en Bentayeb brachten ondertussen extra schwung in de partij. Debaty hield een aanstormende Saïdi van de gelijkmaker. Iets wat zijn collega Bouzian aan de overzijde ook moest doen op een poging van Prudhomme. Een doelpunt van een alsmaar meer aandringend Tienen werd afgekeurd.
 
In de 87ste minuut kreeg KVK loon naar werken tegen een Luik dat na de pauze offensief minder druk kon zetten. De Luikse verdediging kon het leder niet ontzetten op een voorzet van Bogaerts. De bal kwam voor de voeten van Bentayeb terecht die in twee tijden kon scoren. Een welverdiende gelijkmaker voor KVK dat na een knappe prestatie in Luik opnieuw vertrouwen tankt.
 
Volgend weekend wil Tienen bevestigen voor eigen publiek. Dan komt Mandel United op bezoek.
 
 
RFC Luik: Debaty, Bustin, Reuten, Bruggeman (60’ Prudhomme), Mputu (81’ Besson), Mouhli (60’ Cavelier), Merlen (87’ Loemba Gaby), Nyssen, Lambot, Perbet, D’Ostilio.
KVK Tienen: Bouzian, Meeus, Bergiers, Chantrain, Matterne (80’ Vanwesemael), Singh, Kempeneers, Bogaerts, Bracké (71’ Bracké), Naudts, Yagan (59’ Bentayeb).
Doelpunten: 5’ Perbet (1-0, pen.), 87’ Bentayeb (1-1)
Geel: Bergiers, Bustin, D’Ostilio
Rood: Singh (2x geel)
Scheidsrechter: Farid Louaï
 
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

Tot in de
voorbereiding!
-
-


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

We vernemen het overlijden van mevrouw Mathilde Beelen. Vele fans herinneren zich haar ongetwijfeld als ‘Matilleke’ die in de grote kantine een tiental jaar geleden mee instond voor de bediening. KVK Tienen betuigt haar oprecht medeleven aan familie en vrienden. Het overlijdensbericht vind je hier.

31/05/2023

We vernemen het overlijden van oud-KVK Tienen speler Dirk Crabbé. Hij werd 65 jaar. De aanvallende middenvelder voetbalde tussen 1986 en 1989 drie seizoenen lang bij Tienen onder leiding van trainers Jaak Merchez en Jean-Pierre Vande Velde. Eerder voetbalde hij voor KV Mechelen, KV Kortrijk en Stade Leuven. We betuigen ons medeleven aan familie en vrienden.

22/05/2023

Supporters opgelet: de wedstrijd tegen de beloften van R. Antwerp FC is verplaatst van zaterdagavond 20 mei naar vrijdagavond 19 mei. Aftrap om 20 uur op het Lisp in Lier.

16/05/2023

KVK Tienen heeft de licentie voor eerste nationale seizoen 2023-2024 nu ook officieel te pakken. Indien de club zich ook sportief kan handhaven staat niets een verlengd verblijf in eerste nationale in de weg. Het behalen van een licentie is allerminst een formaliteit gezien de vele verplichtingen en de stevige administratieve voorbereiding. Proficiat aan iedereen die hier aan meewerkte.

19/04/2023

KVK Tienen kreeg van licentiemanager Nils Van Brantegem deze week positief advies voor de licentie van eerste nationale. Er worden van ook geen bezwaren meer verwacht die de effectieve toekenning van de licentie in de weg staan. Die licentie bevestigt dat Tienen aan alle extrasportieve voorwaarden voldoet om in eerste nationale aan te treden. Dank aan iedereen die het dossier andermaal nauwgezet mee heeft voorbereid.

22/03/2023

Wegens de sneeuw zijn de trainingen in de KVK Tienen Academy vandaag dinsdag 8 maart afgelast.

08/03/2023

De footlunch voor de partij KVK Tienen - KFC Dessel Sport op zondag 19 maart is ondertussen volzet. Je kan nu al reserveren voor de lunch tegen RFC Luik op 30 april via club100@kvktienen.be.

07/03/2023

De wegens de sneeuw uitgestelde thuiswedstrijd tegen R. Francs Borains wordt verplaatst naar woensdag 1 maart. Aftrap om 20 uur in het Bergéstadion.

10/02/2023

De 25-jarige aanvaller Yassine Bentayeb ruilt KVK Tienen met onmiddellijke ingang voor huidig competitieleider K. Patro Eisden Maasmechelen. De Fransman krijgt er de kans om een profcontract te onderschrijven. KVK Tienen wenst Yassine het beste toe voor zijn verdere voetbalcarrière en dankt hem voor zijn inzet de voorbije maanden.

31/01/2023

Pieter Jochmans blesseerde zich op het veld van Jong AA Gent aan het aangezicht. Ondertussen onderging hij een operatie aan de neus. Er zouden geen extra ingrepen nodig zijn. Jochmans moet het nu twee weken rustig aan doen om dan op te bouwen met een gezichtsmasker als bescherming. Verwacht wordt dat de middenvelder een maand onbeschikbaar blijft.

24/01/2023

Ontdek onze partnerbrochure