R. Knokke FC - KVK Tienen: 1 - 1 Printervriendelijke versie

KVK Tienen pakte een punt mee uit Knokke richting Suikerstad. De thuisploeg had na het verlengde winterreces de smaak te pakken met een 7 op 9. Tienen moet dan weer dringend punten pakken nadat het tegen FCV Dender EH te karig was beloond. Dat moest zonder de langdurig geblesseerden Bogaers en Yagen en de geschorste Jochmans. Ook voor Swerten kwam de partij nog te vroeg.

Trainer Laeveren zag hoe zijn team net voor de pauze op een vreemde manier op achterstand kwam. ‘Een voorzet richting tweede paal werd opgepikt door een windvlaag en waaide aan de eerste paal over de doellijn. Tot op dat moment hadden we niets weggegeven. Het was voor beide teams bijzonder lastig voetballen door de hevige wind. Knokke claimde wel het balbezit, maar kon evenmin kansen afdwingen.’

Een tweede helft waarin KVK moest achtervolgen dus. ‘We hebben de juiste mentaliteit getoond en werkten hard om grip op de partij te krijgen’, aldus de Tiense coach. ‘Knokke krijgt dat twee grote kansen die niet worden benut waardoor het spannend blijft. En dan valt die bal in de slotminuten eindelijk ook een keertje op de goede plaats voor ons. Voor de thuisploeg zuur, maar voor ons eindelijk een keertje in ons voordeel. Ik ben heel blij dat Terry scoort. Hij kende dit seizoen sportief toch al wat tegenslag en dit moet hem vertrouwen geven.’

Een belangrijk punt, maarde cijfers zijn wat ze zijn: met een karige 2 op 18 moet KVK ook de komende weken vol aan de bak. Als eerste van twee opeenvolgende thuiswedstrijden komt zondag KFC Dessel Sport op bezoek, de ploeg van oud-KVK speler en trainer Benny Lunenburg. Ook Laeveren was nog aan de slag bij Dessel. ‘Ik heb veel respect voor wat in Dessel dit seizoen wordt neergezet. Het is immers ook geen profclub. Toch is dit voor ons een wedstrijd die we voorbereiden zoals een andere. Met de wil en vastberadenheid om te winnen dus’.

R. Knokke FC: Dhoest, Vanraefelghem, Pierre, Van Walle, Savaete, Van Den Bossche (84’ De Wilde), Mariën (73’ Buysse), Vervaque, Cassaert, Atteri (83’ Samyn), Bailly.
KVK Tienen: Bouzian, Vos (87’ Struys), Farin, Meeus, Chantrain (70’ Spaenhoven), Singh, Claes (70’ Osei-Berkoe), Matterne, Kempeneers, Laureys, Vanweerts (56’ Mputu).
Doelpunten: 44’ Van Den Bossche (1-0), 86’ Osei-Berkoe (1-1)
Geel: Claes, Kempeneers, Bailly, Atteri, Farin.
Scheidsrechter: Florian Stove  

Label(s):

>> Volgende wedstrijd

Tot in de
voorbereiding!
-
-


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

We vernemen het overlijden van mevrouw Mathilde Beelen. Vele fans herinneren zich haar ongetwijfeld als ‘Matilleke’ die in de grote kantine een tiental jaar geleden mee instond voor de bediening. KVK Tienen betuigt haar oprecht medeleven aan familie en vrienden. Het overlijdensbericht vind je hier.

31/05/2023

We vernemen het overlijden van oud-KVK Tienen speler Dirk Crabbé. Hij werd 65 jaar. De aanvallende middenvelder voetbalde tussen 1986 en 1989 drie seizoenen lang bij Tienen onder leiding van trainers Jaak Merchez en Jean-Pierre Vande Velde. Eerder voetbalde hij voor KV Mechelen, KV Kortrijk en Stade Leuven. We betuigen ons medeleven aan familie en vrienden.

22/05/2023

Supporters opgelet: de wedstrijd tegen de beloften van R. Antwerp FC is verplaatst van zaterdagavond 20 mei naar vrijdagavond 19 mei. Aftrap om 20 uur op het Lisp in Lier.

16/05/2023

KVK Tienen heeft de licentie voor eerste nationale seizoen 2023-2024 nu ook officieel te pakken. Indien de club zich ook sportief kan handhaven staat niets een verlengd verblijf in eerste nationale in de weg. Het behalen van een licentie is allerminst een formaliteit gezien de vele verplichtingen en de stevige administratieve voorbereiding. Proficiat aan iedereen die hier aan meewerkte.

19/04/2023

KVK Tienen kreeg van licentiemanager Nils Van Brantegem deze week positief advies voor de licentie van eerste nationale. Er worden van ook geen bezwaren meer verwacht die de effectieve toekenning van de licentie in de weg staan. Die licentie bevestigt dat Tienen aan alle extrasportieve voorwaarden voldoet om in eerste nationale aan te treden. Dank aan iedereen die het dossier andermaal nauwgezet mee heeft voorbereid.

22/03/2023

Wegens de sneeuw zijn de trainingen in de KVK Tienen Academy vandaag dinsdag 8 maart afgelast.

08/03/2023

De footlunch voor de partij KVK Tienen - KFC Dessel Sport op zondag 19 maart is ondertussen volzet. Je kan nu al reserveren voor de lunch tegen RFC Luik op 30 april via club100@kvktienen.be.

07/03/2023

De wegens de sneeuw uitgestelde thuiswedstrijd tegen R. Francs Borains wordt verplaatst naar woensdag 1 maart. Aftrap om 20 uur in het Bergéstadion.

10/02/2023

De 25-jarige aanvaller Yassine Bentayeb ruilt KVK Tienen met onmiddellijke ingang voor huidig competitieleider K. Patro Eisden Maasmechelen. De Fransman krijgt er de kans om een profcontract te onderschrijven. KVK Tienen wenst Yassine het beste toe voor zijn verdere voetbalcarrière en dankt hem voor zijn inzet de voorbije maanden.

31/01/2023

Pieter Jochmans blesseerde zich op het veld van Jong AA Gent aan het aangezicht. Ondertussen onderging hij een operatie aan de neus. Er zouden geen extra ingrepen nodig zijn. Jochmans moet het nu twee weken rustig aan doen om dan op te bouwen met een gezichtsmasker als bescherming. Verwacht wordt dat de middenvelder een maand onbeschikbaar blijft.

24/01/2023

Ontdek onze partnerbrochure