KVK Tienen opnieuw thuis in het eigen Bergéstadion Printervriendelijke versie

Het nieuwe kunstgrasveld van KVK Tienen in het Bergéstadion.
 
In juli 2021 werd het Bergéstadion meerdere keren getroffen door wateroverlast. Bij de eerste overstromingen kon het water dankzij de inspanningen van vrijwilligers nog worden weggepompt, maar bij de hevige regenval op 14 en 15 juli die ook in de Ardennen voor grote problemen zorgde was de schade bijzonder groot. Het water stroomde onhoudbaar met grote kracht over de kaaimuur van de nabijgelegen Gete over de parking richting Bergéstadion, de tennisvelden van Racing Tienen en de Slachthuisstraat. Hierbij werd ook het kunstgrasveld onherroepelijk vernietigd. De kleedkamers, administratieve, technische en sanitaire ruimtes in de kelderverdieping van stadion raakten allen zwaar beschadigd. In die mate dat zelfs muren en plafonds het begaven. 
 
Het vorige kunstgrasveld werd vernietigd door de zware overstromingen in juli 2021. Het water spoelde ook de funderingen onder de mat weg en vernielde kleedkamers en technische ruimtes.
 
Het begin van een periode van een half jaar waarin KVK Tienen voor het afwerken van trainingen en het spelen van wedstrijden terecht moest op nabijgelegen terreinen. Het eerste herenelftal diende zelfs uit te wijken naar Stayen, de thuishaven van STVV.  De club kon ook rekenen op de solidariteit van andere clubs uit de omgeving.
 
Zes maanden later, in januari 2022, kan KVK Tienen met eerste elftallen, beloften en jeugdspelers opnieuw aantreden in het eigen Bergéstadion op een gloednieuw kunstgrasveld. De stad Tienen investeerde als eigenaar van het stadion in de heraanleg van het terrein. Later volgen nog de kleedkamers en technische ruimtes. Het studiebureau J2F, gespecialiseerd in het aanleggen van voetbal- en andere sportvelden, begeleidde het project. De firma Lesuco was verantwoordelijk voor de aanleg. Dat alles overigens in de wintermaanden, wat uitzonderlijk is.
 
KVK Tienen kan opnieuw voetballen op kwalitatief kunstgras, gevuld met kurkeik.
 
Er is gekozen voor kunstgras van Domo type Varioslide S Pro. Het unieke ‘Duo Yarn Systeem’ behoudt in alle weersomstandigheden zijn kwaliteiten zoals veerkracht en een consistente balrol. De grasmat is opnieuw opgevuld met organische kurk. Die wordt bij deze mat nog beter z’n plaats wordt gehouden. De mat is ook antistatisch en verbetert zelfs de luchtkwaliteit boven het gras door de bijzondere eigenschappen van het type vezel dat is gebruikt.
 
Burgemeester Partyka en schepenen Bergé en Roovers met leden van het projectteam waaronder Johan Froment van J2F en jeugdvoorzitter Peter Denruyter.
 
Johan Froment van J2F geeft mee dat er nog extra inspanningen zijn gedaan voor om de mat bestand te maken tegen nieuwe wateroverlast: ‘In de hoek aan de ingang van de hoofdtribune is de mat met een clipsysteem verankerd. Mocht er toch nog instroom van water zijn, dan kan ze niet meer verschuiven. Een principe dat we kennen uit het hockey. Ook aan extra drainage is gedacht via extra buizen en een vertidrainage van het volledige terrein. De goot aan de kant van de zittribune kent nu een eigen afvoer en functioneert los van de drainage van het terrein, waardoor er minder kans is op verstopping. Het regenwater wordt opgevangen en kan gebruikt worden om het terrein van KVK Tienen en de tennisvelden van Racing Tienen te besproeien.'
 
De mat kan weer elke dag intensief worden benut door onze eerste elftallen, beloften en jeugdspelers.
 
Op de nieuwe kleedkamers is het nog wachten tot november 2022. Studiebureau Rimanque werd geraadpleegd voor de opmaak van een waterbestendig plan. In afwachting worden er op de parking achter de hoofdtribune containerunits geplaatst die dienst doen als comfortabele kleedkamer voor spelers en scheidsrechters.
 
Voorontwerp van de 'sas' die instroom van water richting kleedkamers via de spelerstunnel moet voorkomen. 
 
‘De ingang  naar de spelerstunnel wordt opgehoogd zodat er in de toekomst geen regenwater van het veld richting de kleedkamers kan lopen’, voegt schepen van vrije tijd Wim Bergé toe. Hiertoe is extra ruimte voor de dug-outs gecreëerd door een andere belijning van het terrein. Dat blijft echter even groot: 64 meter breed en 105 meter lang. ‘De materialen voor de inrichting van de kleedkamers zullen vandaal- en waterbestendig zijn. Ook voor de tennisvelden wordt gekeken naar een duurzame oplossing’, aldus nog de Tiense schepen.
 
Voorontwerp van de nieuwe kleedkamers in het Bergéstadion.
 
Verder is de stad Tienen in overleg met de Vlaamse Milieumaatschappij om aan structurele oplossingen te werken die wateroverlast in de toekomst kunnen voorkomen.
 
De containers die in afwachting van de verbouwingen in de benedenverdieping als kleedkamers en technische ruimtes fungeren.
 
 
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

Tot in de
voorbereiding!
-
-


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

We vernemen het overlijden van mevrouw Mathilde Beelen. Vele fans herinneren zich haar ongetwijfeld als ‘Matilleke’ die in de grote kantine een tiental jaar geleden mee instond voor de bediening. KVK Tienen betuigt haar oprecht medeleven aan familie en vrienden. Het overlijdensbericht vind je hier.

31/05/2023

We vernemen het overlijden van oud-KVK Tienen speler Dirk Crabbé. Hij werd 65 jaar. De aanvallende middenvelder voetbalde tussen 1986 en 1989 drie seizoenen lang bij Tienen onder leiding van trainers Jaak Merchez en Jean-Pierre Vande Velde. Eerder voetbalde hij voor KV Mechelen, KV Kortrijk en Stade Leuven. We betuigen ons medeleven aan familie en vrienden.

22/05/2023

Supporters opgelet: de wedstrijd tegen de beloften van R. Antwerp FC is verplaatst van zaterdagavond 20 mei naar vrijdagavond 19 mei. Aftrap om 20 uur op het Lisp in Lier.

16/05/2023

KVK Tienen heeft de licentie voor eerste nationale seizoen 2023-2024 nu ook officieel te pakken. Indien de club zich ook sportief kan handhaven staat niets een verlengd verblijf in eerste nationale in de weg. Het behalen van een licentie is allerminst een formaliteit gezien de vele verplichtingen en de stevige administratieve voorbereiding. Proficiat aan iedereen die hier aan meewerkte.

19/04/2023

KVK Tienen kreeg van licentiemanager Nils Van Brantegem deze week positief advies voor de licentie van eerste nationale. Er worden van ook geen bezwaren meer verwacht die de effectieve toekenning van de licentie in de weg staan. Die licentie bevestigt dat Tienen aan alle extrasportieve voorwaarden voldoet om in eerste nationale aan te treden. Dank aan iedereen die het dossier andermaal nauwgezet mee heeft voorbereid.

22/03/2023

Wegens de sneeuw zijn de trainingen in de KVK Tienen Academy vandaag dinsdag 8 maart afgelast.

08/03/2023

De footlunch voor de partij KVK Tienen - KFC Dessel Sport op zondag 19 maart is ondertussen volzet. Je kan nu al reserveren voor de lunch tegen RFC Luik op 30 april via club100@kvktienen.be.

07/03/2023

De wegens de sneeuw uitgestelde thuiswedstrijd tegen R. Francs Borains wordt verplaatst naar woensdag 1 maart. Aftrap om 20 uur in het Bergéstadion.

10/02/2023

De 25-jarige aanvaller Yassine Bentayeb ruilt KVK Tienen met onmiddellijke ingang voor huidig competitieleider K. Patro Eisden Maasmechelen. De Fransman krijgt er de kans om een profcontract te onderschrijven. KVK Tienen wenst Yassine het beste toe voor zijn verdere voetbalcarrière en dankt hem voor zijn inzet de voorbije maanden.

31/01/2023

Pieter Jochmans blesseerde zich op het veld van Jong AA Gent aan het aangezicht. Ondertussen onderging hij een operatie aan de neus. Er zouden geen extra ingrepen nodig zijn. Jochmans moet het nu twee weken rustig aan doen om dan op te bouwen met een gezichtsmasker als bescherming. Verwacht wordt dat de middenvelder een maand onbeschikbaar blijft.

24/01/2023

Ontdek onze partnerbrochure