KVK Tienen opnieuw thuis in het eigen Bergéstadion Printervriendelijke versie

Het nieuwe kunstgrasveld van KVK Tienen in het Bergéstadion.
 
In juli 2021 werd het Bergéstadion meerdere keren getroffen door wateroverlast. Bij de eerste overstromingen kon het water dankzij de inspanningen van vrijwilligers nog worden weggepompt, maar bij de hevige regenval op 14 en 15 juli die ook in de Ardennen voor grote problemen zorgde was de schade bijzonder groot. Het water stroomde onhoudbaar met grote kracht over de kaaimuur van de nabijgelegen Gete over de parking richting Bergéstadion, de tennisvelden van Racing Tienen en de Slachthuisstraat. Hierbij werd ook het kunstgrasveld onherroepelijk vernietigd. De kleedkamers, administratieve, technische en sanitaire ruimtes in de kelderverdieping van stadion raakten allen zwaar beschadigd. In die mate dat zelfs muren en plafonds het begaven. 
 
Het vorige kunstgrasveld werd vernietigd door de zware overstromingen in juli 2021. Het water spoelde ook de funderingen onder de mat weg en vernielde kleedkamers en technische ruimtes.
 
Het begin van een periode van een half jaar waarin KVK Tienen voor het afwerken van trainingen en het spelen van wedstrijden terecht moest op nabijgelegen terreinen. Het eerste herenelftal diende zelfs uit te wijken naar Stayen, de thuishaven van STVV.  De club kon ook rekenen op de solidariteit van andere clubs uit de omgeving.
 
Zes maanden later, in januari 2022, kan KVK Tienen met eerste elftallen, beloften en jeugdspelers opnieuw aantreden in het eigen Bergéstadion op een gloednieuw kunstgrasveld. De stad Tienen investeerde als eigenaar van het stadion in de heraanleg van het terrein. Later volgen nog de kleedkamers en technische ruimtes. Het studiebureau J2F, gespecialiseerd in het aanleggen van voetbal- en andere sportvelden, begeleidde het project. De firma Lesuco was verantwoordelijk voor de aanleg. Dat alles overigens in de wintermaanden, wat uitzonderlijk is.
 
KVK Tienen kan opnieuw voetballen op kwalitatief kunstgras, gevuld met kurkeik.
 
Er is gekozen voor kunstgras van Domo type Varioslide S Pro. Het unieke ‘Duo Yarn Systeem’ behoudt in alle weersomstandigheden zijn kwaliteiten zoals veerkracht en een consistente balrol. De grasmat is opnieuw opgevuld met organische kurk. Die wordt bij deze mat nog beter z’n plaats wordt gehouden. De mat is ook antistatisch en verbetert zelfs de luchtkwaliteit boven het gras door de bijzondere eigenschappen van het type vezel dat is gebruikt.
 
Burgemeester Partyka en schepenen Bergé en Roovers met leden van het projectteam waaronder Johan Froment van J2F en jeugdvoorzitter Peter Denruyter.
 
Johan Froment van J2F geeft mee dat er nog extra inspanningen zijn gedaan voor om de mat bestand te maken tegen nieuwe wateroverlast: ‘In de hoek aan de ingang van de hoofdtribune is de mat met een clipsysteem verankerd. Mocht er toch nog instroom van water zijn, dan kan ze niet meer verschuiven. Een principe dat we kennen uit het hockey. Ook aan extra drainage is gedacht via extra buizen en een vertidrainage van het volledige terrein. De goot aan de kant van de zittribune kent nu een eigen afvoer en functioneert los van de drainage van het terrein, waardoor er minder kans is op verstopping. Het regenwater wordt opgevangen en kan gebruikt worden om het terrein van KVK Tienen en de tennisvelden van Racing Tienen te besproeien.'
 
De mat kan weer elke dag intensief worden benut door onze eerste elftallen, beloften en jeugdspelers.
 
Op de nieuwe kleedkamers is het nog wachten tot november 2022. Studiebureau Rimanque werd geraadpleegd voor de opmaak van een waterbestendig plan. In afwachting worden er op de parking achter de hoofdtribune containerunits geplaatst die dienst doen als comfortabele kleedkamer voor spelers en scheidsrechters.
 
Voorontwerp van de 'sas' die instroom van water richting kleedkamers via de spelerstunnel moet voorkomen. 
 
‘De ingang  naar de spelerstunnel wordt opgehoogd zodat er in de toekomst geen regenwater van het veld richting de kleedkamers kan lopen’, voegt schepen van vrije tijd Wim Bergé toe. Hiertoe is extra ruimte voor de dug-outs gecreëerd door een andere belijning van het terrein. Dat blijft echter even groot: 64 meter breed en 105 meter lang. ‘De materialen voor de inrichting van de kleedkamers zullen vandaal- en waterbestendig zijn. Ook voor de tennisvelden wordt gekeken naar een duurzame oplossing’, aldus nog de Tiense schepen.
 
Voorontwerp van de nieuwe kleedkamers in het Bergéstadion.
 
Verder is de stad Tienen in overleg met de Vlaamse Milieumaatschappij om aan structurele oplossingen te werken die wateroverlast in de toekomst kunnen voorkomen.
 
De containers die in afwachting van de verbouwingen in de benedenverdieping als kleedkamers en technische ruimtes fungeren.
 
 
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

URSL Visé
KVK Tienen
zondag 11 december
15 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

Ook KVK Tienen krijgt te maken met de stijgende energiekosten. De club is dan ook extra waakzaam wat betreft het gebruik van elektriciteit en dus ook stadionverlichting. Daarom vervroegen we het aanvangsuur van de wedstrijden KVK Tienen - Hoogstraten VV (4/12) en KVK Tienen - R. Francs Borains (22/1) in overleg met onze tegenstanders met een half uur naar 14.30 uur. Eerder is omwille van de WK-finale de derby tegen de U23 van OH Leuven (18/12) al vervroegd naar 13.30 uur. De meest recente versie van de wedstrijdkalender vind je hier.
 
18/11/2022

De wedstrijd op het veld van Rupel Boom werd op zaterdag 4 september kort na de aftrap stopgezet nadat er brand in een lichtmast was uitgebroken. De beroepscommissie kende de drie punten met 0-5 forfaitcijfers toe aan KVK Tienen. Rupel Boom tekende daarna nog evocatieberoep aan, maar ook de evocatiecommissie bevestigde eerder deze week de uitspraak van de beroepscomissie. De 0-5-cijfers en drie punten voor KVK Tienen blijven dus behouden.

17/11/2022

Op zondag 18 december staat in Qatar de finale van het wereldkampioenschap voetbal op het programma. De partij start om 16 uur. Om supporters de kans te geven deze wedstrijd ook te volgen en er een unieke voetbalmiddag van te maken is de derby KVK Tienen - U23 OH Leuven in het Bergéstadion vervroegd naar 13.30 uur!

14/11/2022

Het beroepscomité van de KBVB besliste dat KVK Tienen de wedstrijd op het veld van K. Rupel Boom wint met 0-5-forfaitcijfers. De zaterdagavondwedstrijd werd stopgezet toen er na enkele seconden brand uitbrak in een lichtmast en het euvel na 30 minuten wachten niet opgelost geraakte. Het sportcomité besliste eerder dat de wedstrijd moest herspeeld worden, maar KVK Tienen kreeg in hoger beroep gelijk en krijgt er dus drie punten bij.

07/10/2022

De wedstrijd op het veld van Rupel Boom werd op zaterdag 4 september kort na de aftrap stopgezet nadat er brand in een lichtmast was uitgebroken. Het Sportcomité van de KBVB besliste vorige week dat de wedstrijd herspeeld moet worden. KVK Tienen nam kennis van de motivatie van deze uitspraak en besliste na beraad om beroep aan te tekenen. Wordt dus vervolgd.

21/09/2022

Doelman Wouter Nijsen ruilt KVK Tienen voor eersteprovincialer Juve Hasselt. Verdediger Luca Berten voetbalt volgend seizoen bij derde amateurklasser KVK Wellen. We wensen hen veel succes bij hun nieuwe club.

30/08/2022

KVK Tienen won de oefenwedstrijd op het veld van tweede amateurklasser Belisia Bilzen met 1-2. Kort na de pauze kwam de thuisploeg op voorsprong in een wedstrijd waar weinig grote kansen te noteren waren, maar Monamay en Bracké stelden nog orde op zaken voor Tienen. Bouzian maakte zijn wederoptreden onder de lat na een schouderblessure.

28/08/2022

Je kan niet langer inschrijven voor het foot dinner met buffet voor de wedstrijd tegen Jong AA Gent. Alle beschikbare plaatsen zijn ingenomen. Je kan je uiteraard wel inschrijven voor een volgende wedstrijd

23/08/2022

Geen bekervoetbal op zondag 28 augustus, wel een extra oefenpartij op het veld van tweede amateurklasser Belisia Bilzen, getraind door Luc Nilis. Aftrap om 15 uur.

17/08/2022

KVK Tienen speelde 1-1 gelijk in de oefenwedstrijd op het veld van tweede amateurklasser Racing Hades. KVK Tienen toonde zich vooral voor de pauze. Nassim Saïdi zette de Tiense druk om in een voorsprong na een poging van Naudts. Tibo Herbots stond kort voor de pauze pal op een schot van de thuisploeg. In de tweede helft liet trainer Hias ook heel wat jongere spelers opdraven. De ingevallen doelman Wouter Nijsen stond enkele keren paraat, maar kon niet vermijden dat Elens de stand in evenwicht bracht. 

10/08/2022

Ontdek onze partnerbrochure