KVK Tienen - K. Rupel Boom: 1 - 0 Printervriendelijke versie

Na de nul op zes tegen Dessel en de OHL-beloften was het zaak voor Tienen om tegen Rupel Boom de eerste thuisoverwinning van 2023 te laten optekenen. Doelman Herbots stond opnieuw onder de lat na zijn blessure. Trainer Hias nam geschorst in de tribunes plaats. Assistent Ewen Verheyen nam de honneurs waar aan de zijlijn. Voor Rupel Boom was een overwinning meer dan nodig om in de race te blijven voor het behoud in eerste nationale. 
 
Tienen begon goed aan de partij. Bezoekend doelman Laverge ging plat op een schot van Vanwesemael, maar moest zich na 25 minuten voetballen toch gewonnen geven op een overhoeks schot van Yagan. Dit keer was Vanwesemael de aangever. Boom liet zich niet onbetuigd en voetbalde zich meer dan eens een weg naar het Tiense doel. Herbots echt bedreigen lukte echter niet. Centrale verdediger Vervoort moest bij Boom nog voor de pauze geblesseerd naar de kant. Een andermaal hard werkende Naudts trapte aan de overzijde voorlangs.
 
Schoten binnen het kader bleven ook na de pauze erg schaars. KVK probeerde verder uit te lopen maar toonde zich offensief te slordig. De mee opgerukte Hannes Meeus besloot voorlangs. Bij Boom liet de ingevallen Lukebakio zich opmerken, maar het was Yagan die dicht bij zijn tweede van de middag kwam met een schot op de dwarsligger. 
 
Een schoonheidsprijs verdiende deze partij niet, maar Tienen wint eindelijk nog eens voor eigen publiek met het kleinste verschil. Zaterdag wacht de verplaatsing naar het ambitieuze La Louvière. Op die wedstrijd mag de thuisploeg omwille van een sanctie van de voetbalbond geen supporters ontvangen. We supporteren dus vanop het thuisfront. In de marge van de partij raakte ook bekend dat doelman Herbots onze mooie traditieclub volgend seizoen ruilt voor reeksgenoot Thes. 
 
KVK Tienen: Herbots, Bergiers, Meeus, Vanwesemael, Naudts, Yagan (90’ Chantrain), Singh, Bracké, Claes (81’ Vanweerts), Jochmans, Arrivas (81’ Matterne).
K. Rupel Boom FC: Laverge, Vervoort (42’ Medelinskas), Verkerken, Bourdouxhe, Bah, Buyl (60’ Lukebakio), Van Den Broek (46’ Van Den Broek), Thuys, Dolet (60’ Sekyere), Akbas, Bliek.
Doelpunten: 25’ Yagan (1-0)
Geel: Jochmans, Yagan, Bah, Bliek, Thuys, De Spriet (keeperstrainer Boom), Matterne
Scheidsrechter: Bert Verbeke
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

Thes Sport
KVK Tienen
zaterdag 30 september
19.30 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

Supporters die willen genieten van de gastronomische footlunch voor de wedstrijd tegen de U23 van OH Leuven op 24 september zijn er best snel bij. Er zijn nog een tiental plaatsen beschikbaar. Meer info hier.

08/09/2023

Opgelet: de wedstrijd tegen UR Namen op zondag 3 september (15 uur) wordt niet in Namen maar in nabije Jambes afgewerkt: Stade Nid des Merles, Allée du Stade 3 5100 Namen. We vernemen dat in de omgeving die dag ook een grote broncanterie-markt plaatsvindt, wat voor extra mobiliteitsuitdagingen zou kunnen zorgen. Het ‘oude’ stadion van Namen zou in de toekomst ingericht worden als parking.

30/08/2023

Op donderdag 10 augustus voetballen de Tiense beloften in het Bergéstadion tegen de elite van OH Leuven. Aftrap om 19 uur! Zaterdag 12 augustus voetbalt het eerste herenelftal bijkomend op het terrein van derde amateurklasser Berg en Dal. Aftrap in Meerhout om 12 uur ’s middags. 

10/08/2023

Er is een extra wedstrijd aan het oefenprogramma toegevoegd. Op woensdag 16 augustus oefent KVK Tienen in het Bergéstadion tegen derde amateurklasser RAS Jodoigne. Aftrap om 20 uur.

05/08/2023

Wie onze beloften aan het werk wil zien kan op woensdagavond 26 juli terecht in het Bergéstadion. Tegenstander in de oefenpartij is eersteprovincialer KOSC Wijgmaal (20.30 uur). Zondag is tweedeprovincialer Averbode-Okselaar te gast (aftrap 15 uur).

25/07/2023

Noteer alvast in je agenda: de jaarlijkse ploegvoorstelling is gepland op vrijdag 18 augustus vanaf 18 uur. Na afloop volgt een wedstrijd van onze beloften. 

02/07/2023

We vernemen het overlijden van mevrouw Mathilde Beelen. Vele fans herinneren zich haar ongetwijfeld als ‘Matilleke’ die in de grote kantine een tiental jaar geleden mee instond voor de bediening. KVK Tienen betuigt haar oprecht medeleven aan familie en vrienden. Het overlijdensbericht vind je hier.

31/05/2023

We vernemen het overlijden van oud-KVK Tienen speler Dirk Crabbé. Hij werd 65 jaar. De aanvallende middenvelder voetbalde tussen 1986 en 1989 drie seizoenen lang bij Tienen onder leiding van trainers Jaak Merchez en Jean-Pierre Vande Velde. Eerder voetbalde hij voor KV Mechelen, KV Kortrijk en Stade Leuven. We betuigen ons medeleven aan familie en vrienden.

22/05/2023

Supporters opgelet: de wedstrijd tegen de beloften van R. Antwerp FC is verplaatst van zaterdagavond 20 mei naar vrijdagavond 19 mei. Aftrap om 20 uur op het Lisp in Lier.

16/05/2023

KVK Tienen heeft de licentie voor eerste nationale seizoen 2023-2024 nu ook officieel te pakken. Indien de club zich ook sportief kan handhaven staat niets een verlengd verblijf in eerste nationale in de weg. Het behalen van een licentie is allerminst een formaliteit gezien de vele verplichtingen en de stevige administratieve voorbereiding. Proficiat aan iedereen die hier aan meewerkte.

19/04/2023

Ontdek onze partnerbrochure