KVK Tienen - K. Rupel Boom: 1 - 0 Printervriendelijke versie

Na de nul op zes tegen Dessel en de OHL-beloften was het zaak voor Tienen om tegen Rupel Boom de eerste thuisoverwinning van 2023 te laten optekenen. Doelman Herbots stond opnieuw onder de lat na zijn blessure. Trainer Hias nam geschorst in de tribunes plaats. Assistent Ewen Verheyen nam de honneurs waar aan de zijlijn. Voor Rupel Boom was een overwinning meer dan nodig om in de race te blijven voor het behoud in eerste nationale. 
 
Tienen begon goed aan de partij. Bezoekend doelman Laverge ging plat op een schot van Vanwesemael, maar moest zich na 25 minuten voetballen toch gewonnen geven op een overhoeks schot van Yagan. Dit keer was Vanwesemael de aangever. Boom liet zich niet onbetuigd en voetbalde zich meer dan eens een weg naar het Tiense doel. Herbots echt bedreigen lukte echter niet. Centrale verdediger Vervoort moest bij Boom nog voor de pauze geblesseerd naar de kant. Een andermaal hard werkende Naudts trapte aan de overzijde voorlangs.
 
Schoten binnen het kader bleven ook na de pauze erg schaars. KVK probeerde verder uit te lopen maar toonde zich offensief te slordig. De mee opgerukte Hannes Meeus besloot voorlangs. Bij Boom liet de ingevallen Lukebakio zich opmerken, maar het was Yagan die dicht bij zijn tweede van de middag kwam met een schot op de dwarsligger. 
 
Een schoonheidsprijs verdiende deze partij niet, maar Tienen wint eindelijk nog eens voor eigen publiek met het kleinste verschil. Zaterdag wacht de verplaatsing naar het ambitieuze La Louvière. Op die wedstrijd mag de thuisploeg omwille van een sanctie van de voetbalbond geen supporters ontvangen. We supporteren dus vanop het thuisfront. In de marge van de partij raakte ook bekend dat doelman Herbots onze mooie traditieclub volgend seizoen ruilt voor reeksgenoot Thes. 
 
KVK Tienen: Herbots, Bergiers, Meeus, Vanwesemael, Naudts, Yagan (90’ Chantrain), Singh, Bracké, Claes (81’ Vanweerts), Jochmans, Arrivas (81’ Matterne).
K. Rupel Boom FC: Laverge, Vervoort (42’ Medelinskas), Verkerken, Bourdouxhe, Bah, Buyl (60’ Lukebakio), Van Den Broek (46’ Van Den Broek), Thuys, Dolet (60’ Sekyere), Akbas, Bliek.
Doelpunten: 25’ Yagan (1-0)
Geel: Jochmans, Yagan, Bah, Bliek, Thuys, De Spriet (keeperstrainer Boom), Matterne
Scheidsrechter: Bert Verbeke
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

Tot in de
voorbereiding!
-
-


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

We vernemen het overlijden van mevrouw Mathilde Beelen. Vele fans herinneren zich haar ongetwijfeld als ‘Matilleke’ die in de grote kantine een tiental jaar geleden mee instond voor de bediening. KVK Tienen betuigt haar oprecht medeleven aan familie en vrienden. Het overlijdensbericht vind je hier.

31/05/2023

We vernemen het overlijden van oud-KVK Tienen speler Dirk Crabbé. Hij werd 65 jaar. De aanvallende middenvelder voetbalde tussen 1986 en 1989 drie seizoenen lang bij Tienen onder leiding van trainers Jaak Merchez en Jean-Pierre Vande Velde. Eerder voetbalde hij voor KV Mechelen, KV Kortrijk en Stade Leuven. We betuigen ons medeleven aan familie en vrienden.

22/05/2023

Supporters opgelet: de wedstrijd tegen de beloften van R. Antwerp FC is verplaatst van zaterdagavond 20 mei naar vrijdagavond 19 mei. Aftrap om 20 uur op het Lisp in Lier.

16/05/2023

KVK Tienen heeft de licentie voor eerste nationale seizoen 2023-2024 nu ook officieel te pakken. Indien de club zich ook sportief kan handhaven staat niets een verlengd verblijf in eerste nationale in de weg. Het behalen van een licentie is allerminst een formaliteit gezien de vele verplichtingen en de stevige administratieve voorbereiding. Proficiat aan iedereen die hier aan meewerkte.

19/04/2023

KVK Tienen kreeg van licentiemanager Nils Van Brantegem deze week positief advies voor de licentie van eerste nationale. Er worden van ook geen bezwaren meer verwacht die de effectieve toekenning van de licentie in de weg staan. Die licentie bevestigt dat Tienen aan alle extrasportieve voorwaarden voldoet om in eerste nationale aan te treden. Dank aan iedereen die het dossier andermaal nauwgezet mee heeft voorbereid.

22/03/2023

Wegens de sneeuw zijn de trainingen in de KVK Tienen Academy vandaag dinsdag 8 maart afgelast.

08/03/2023

De footlunch voor de partij KVK Tienen - KFC Dessel Sport op zondag 19 maart is ondertussen volzet. Je kan nu al reserveren voor de lunch tegen RFC Luik op 30 april via club100@kvktienen.be.

07/03/2023

De wegens de sneeuw uitgestelde thuiswedstrijd tegen R. Francs Borains wordt verplaatst naar woensdag 1 maart. Aftrap om 20 uur in het Bergéstadion.

10/02/2023

De 25-jarige aanvaller Yassine Bentayeb ruilt KVK Tienen met onmiddellijke ingang voor huidig competitieleider K. Patro Eisden Maasmechelen. De Fransman krijgt er de kans om een profcontract te onderschrijven. KVK Tienen wenst Yassine het beste toe voor zijn verdere voetbalcarrière en dankt hem voor zijn inzet de voorbije maanden.

31/01/2023

Pieter Jochmans blesseerde zich op het veld van Jong AA Gent aan het aangezicht. Ondertussen onderging hij een operatie aan de neus. Er zouden geen extra ingrepen nodig zijn. Jochmans moet het nu twee weken rustig aan doen om dan op te bouwen met een gezichtsmasker als bescherming. Verwacht wordt dat de middenvelder een maand onbeschikbaar blijft.

24/01/2023

Ontdek onze partnerbrochure