KVK Tienen - Hoogstraten VV: 1 - 1 Printervriendelijke versie

KVK Tienen heeft dit seizoen moeite om regelmaat te vinden in de resultaten. Dat ondervond het vorige week nog op het veld van Heist, waar een mooie eerste helft niet werd beloond met puntengewin. Winnen dan maar tegen rode lantaarn Hoogstraten VV, dat dit seizoen één keer kon winnen en twee keer gelijk speelde. Enkel drie punten konden volstaan voor Tienen. Bentayeb begon na zijn blessure in Heist op de bank, net als Singh en Chantrain.
 
De Tiense intenties waren duidelijk van bij het eerste fluitsignaal: druk zetten en scoren. Hoogstraten plooide zich noodgedwongen terug op de eigen speelhelft terwijl KVK een resem kansen afdwong. We noteerden onder andere een poging van Claes die voorlangs verdween na een schot van Kempeneers en een knappe pegel van Matterne die een attente Kustermans op z’n weg vond. Maar ook Naudts en Yagan lieten zich niet onbetuigd. De grootste kans was kort voor deze pauze misschien wel voor Yagan. De Tiense nummer tien mocht vrijstaand voor doel de hoek uitkiezen, maar kopte naast. 
 
De bezoekers mochten blij zijn dat ze met een 0-0-stand aan de tweede helft konden beginnen. Met hernieuwde moed probeerden ze  wat meer richting het Tiense doel te voetballen, maar het bleef vooral opletten voor de tegengoal. Een poging van Vanwesemael werd afgeblokt. Yagan en Naudts kregen het vizier niet scherp. Naarmate de partij vorderde voelde Hoogstraten dat er toch iets te rapen kon zijn. De ingevallen Odimboleko illustreerde dat met een mooie trap die de bovenkant van de lat streelde.  En precies dan deed Naudts aan de overkant wat al de hele wedstrijd lang een logisch gevolg van het dominante voetbal was: scoren voor Tienen. 
 
De opluchting maakte echter al snel plaats voor ontnuchtering. De bij Hoogstraten ingevallen Bastiaensen klom hoger dan de uitgekomen Bouzian en werkte zo een voorzet in de lege Tiense doelmond met nog vijf minuten te voetballen. Een verdedigend mistasten met stevige gevolgen. De bezoekers geloofden zelfs even in meer, maar de 1-1 was meteen ook de eindstand van de partij.
 
Een gewonnen punt voor Hoogstraten, twee verloren punten voor KVK Tienen dat deze partij met ruime cijfers had moeten winnen. 
 
KVK Tienen: Bouzian, Bergiers, Meeus, Vanwesemael, Naudts, Yagan (71’ Bentayeb), Bracké, Claes, Bogaerts, Matterne (79’ Arrivas), Kempeneers.
Hoogstraten VV: Kustermans, Van Dooren, Fall, Bevers (82’ Bastiaensen), De Almeida, Driesen (66’ Odimbokelo-Owandjilonge), Loshi, Verheyen, Budts (82’ Van Haperen), Meeuwis, Tilburgs.
Doelpunten: 80’ Naudts (1-0), 85’ Bastiaensen (1-1)
Scheidsrechter: Arne De Beuckelaer
 
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

KVK Tienen
URSL Visé
zondag 12 februari
15 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

De 25-jarige aanvaller Yassine Bentayeb ruilt KVK Tienen met onmiddellijke ingang voor huidig competitieleider K. Patro Eisden Maasmechelen. De Fransman krijgt er de kans om een profcontract te onderschrijven. KVK Tienen wenst Yassine het beste toe voor zijn verdere voetbalcarrière en dankt hem voor zijn inzet de voorbije maanden.

31/01/2023

Pieter Jochmans blesseerde zich op het veld van Jong AA Gent aan het aangezicht. Ondertussen onderging hij een operatie aan de neus. Er zouden geen extra ingrepen nodig zijn. Jochmans moet het nu twee weken rustig aan doen om dan op te bouwen met een gezichtsmasker als bescherming. Verwacht wordt dat de middenvelder een maand onbeschikbaar blijft.

24/01/2023

De wedstrijd KVK Tienen - KSK Heist wordt verplaatst van zondag 5 februari naar vrijdag 3 februari. Aftrap om 20.30 uur. Voor aanvang kan je genieten van een authentiek Thais Food Buffet, na de wedstrijd is er in de bodega de Funky Friday Party van onze spelers.

23/01/2023
Op dinsdag 17 januari oefent KVK Tienen op het veld van KVV Thes Sport. In die wedstrijd komen vooral jongens in actie die de voorbije weken minder spelminuten hebben vergaard. Ook enkele beloften treden aan in deze partij. Aftrap om 20 uur.
 
15/01/2023

Verdediger Pieter Jochmans raakte in een duel op het veld van Jong AA Gent opnieuw ernstig geblesseerd in het aangezicht. Hij kwam in aanraking met het hoofd van een tegenstrever en brak daarbij opnieuw zijn neus, oogkas en sinussen. Ook tijdens een oefenwedstrijd tegen de beloften van KV Mechelen op 31 juli had hij deze ernstige blessure opgelopen. Jochmans stond sinds enkele weken opnieuw in de basis. Er wacht hem nu opnieuw een operatie en een herstelperiode. We wensen hem de komende weken een heel snel herstel toe na deze nieuwe opdoffer! Onze dank ook aan de ploegarts van AA Gent die Pieter zaterdagavond bijstond.

15/01/2023
Op vrijdag 30 december oefent ons elite-elftal bestaande uit spelers van de U19 en beloften tegen een selectie van de voetbalschool van het Nederlandse ADO Den Haag. Aftrap om 19 uur in het Bergéstadion. Een mooie gelegenheid om onze jonge talenten aan het werk te zien!
 
23/12/2022
Ook KVK Tienen krijgt te maken met de stijgende energiekosten. De club is dan ook extra waakzaam wat betreft het gebruik van elektriciteit en dus ook stadionverlichting. Daarom vervroegen we het aanvangsuur van de wedstrijden KVK Tienen - Hoogstraten VV (4/12) en KVK Tienen - R. Francs Borains (22/1) in overleg met onze tegenstanders met een half uur naar 14.30 uur. Eerder is omwille van de WK-finale de derby tegen de U23 van OH Leuven (18/12) al vervroegd naar 13.30 uur. De meest recente versie van de wedstrijdkalender vind je hier.
 
18/11/2022

De wedstrijd op het veld van Rupel Boom werd op zaterdag 4 september kort na de aftrap stopgezet nadat er brand in een lichtmast was uitgebroken. De beroepscommissie kende de drie punten met 0-5 forfaitcijfers toe aan KVK Tienen. Rupel Boom tekende daarna nog evocatieberoep aan, maar ook de evocatiecommissie bevestigde eerder deze week de uitspraak van de beroepscomissie. De 0-5-cijfers en drie punten voor KVK Tienen blijven dus behouden.

17/11/2022

Op zondag 18 december staat in Qatar de finale van het wereldkampioenschap voetbal op het programma. De partij start om 16 uur. Om supporters de kans te geven deze wedstrijd ook te volgen en er een unieke voetbalmiddag van te maken is de derby KVK Tienen - U23 OH Leuven in het Bergéstadion vervroegd naar 13.30 uur!

14/11/2022

Het beroepscomité van de KBVB besliste dat KVK Tienen de wedstrijd op het veld van K. Rupel Boom wint met 0-5-forfaitcijfers. De zaterdagavondwedstrijd werd stopgezet toen er na enkele seconden brand uitbrak in een lichtmast en het euvel na 30 minuten wachten niet opgelost geraakte. Het sportcomité besliste eerder dat de wedstrijd moest herspeeld worden, maar KVK Tienen kreeg in hoger beroep gelijk en krijgt er dus drie punten bij.

07/10/2022

Ontdek onze partnerbrochure