KSK Heist - KVK Tienen: 2 - 0 Printervriendelijke versie

Na de overwinning tegen Thes zocht KVK naar bevestiging op het veld van Heist. Trainer Hias kon een beroep doen op al zijn manschappen, met uitzondering van Vanweerts. Tegenstander Heist kent een goede periode met een mooie 13 op 15, maar kwam wel gehavend aan de aftrap door een resem geblesseerde en geschorste spelers.
 
Een lange studieronde zat er niet in op het zware veld van Heist. Claes probeerde het vanop afstand. Aan de overzijde bracht Bouzian redding op een kopbal van Orye bij een scrimmage voor het Tiense doel.
 
Naarmate de eerste helft vorderde trok KVK het laken meer naar zich toe. Onder meer een bedrijvige Matterne met een schot dat nipt naast verdween en Yagan lieten zich offensief opmerken. Op aangeven van Claes besloot Yagan op doelman Van Aerschot.
 
Ook Bentayeb profiteerde van de ruimte in de rug van de Heistse defensie. Toen hij zijn belager na een rush omspeelde was er echter niemand gevolgd om zijn teruglegger tegen de netten te duwen. Hij zou zich even later echter blesseren aan de knie en bleef na de pauze in de kleedkamer voor Naudts. Een degelijke Tiense eerste helft dus, waarin de voorsprong ontbrak. 
 
Na de koffie kregen we een heel ander wedstrijdbeeld. De toeschouwers hadden hun plaats op de tribune nog niet helemaal ingenomen of Heist poeierde de bal al op de kruising. Enkele minuten later trapte de rijzige Orye een voorzet van Ferreira Carrasco voorbij Bouzian: 1-0.
 
Tienen probeerde en vuist te maken, maar kwam er offensief veel minder vlot uit dan in de eerste helft. Bogaerts en Matterne probeerden het dan maar uit de tweede lijn. Trainer Hias schoof kapitein Meeus mee door naar de aanvalslinie. De Tiense pionnen konden mekaar in de zone van de waarheid echter te weinig vinden om Heist onder druk te zetten. 
 
KVK nam risico’s en ook Heist kwam enkele keren opzetten. Een schot van Van Aerschot kon Bouzian niet verschalken. Met nog tien minuten te voetballen duwde Carrasco de bal van dichtbij wel over de Tiense doellijn. Even leek de grensrechter buitenspel te signaleren, maar het Heistse feestje ging toch door. Bouzian voorkwam nog dat Hannach de 3-0 scoorde.
 
Na een hoopgevende eerste helft, slaagde KVK er niet meer in om de snelle achterstand na de pauze goed te maken. De inzet bleek niet voldoende om Heist een hak te zetten. Een eervolle vermelding hebben we nog voor de delegatie van de Tiense spionkop die de spelers de hele partij aanmoedigden.
 
Volgend weekend krijgt KVK rode lantaarn Hoogstraten op bezoek in het Bergéstadion. Zij kwamen dit weekend op voorsprong tegen Patro Maasmechelen, maar verloren in blessuretijd alsnog met 1-2.
 
KSK Heist begon met Van Aerschot, Wijns, Nys, Sabhaoui, Ferreira Carrasco, Hannach, Orye, Lemmens, Vande Cauter, Ulenaers, Van Aerschot. 
KVK Tienen: Bouzian, Bergiers, Meeus, Vanwesemael (75' Chantrain), Yagan (81' Jochmans), Singh, Claes, Bogaerts, Matterne, Bentayeb (46' Naudts), Kempeneers.
Doelpunten: 50’ Orye (1-0), Ferreira Carrasco (2-0)
Geel: Naudts
Scheidsrechter: Ruben Calluy
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

Tot in de
voorbereiding!
-
-


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

We vernemen het overlijden van mevrouw Mathilde Beelen. Vele fans herinneren zich haar ongetwijfeld als ‘Matilleke’ die in de grote kantine een tiental jaar geleden mee instond voor de bediening. KVK Tienen betuigt haar oprecht medeleven aan familie en vrienden. Het overlijdensbericht vind je hier.

31/05/2023

We vernemen het overlijden van oud-KVK Tienen speler Dirk Crabbé. Hij werd 65 jaar. De aanvallende middenvelder voetbalde tussen 1986 en 1989 drie seizoenen lang bij Tienen onder leiding van trainers Jaak Merchez en Jean-Pierre Vande Velde. Eerder voetbalde hij voor KV Mechelen, KV Kortrijk en Stade Leuven. We betuigen ons medeleven aan familie en vrienden.

22/05/2023

Supporters opgelet: de wedstrijd tegen de beloften van R. Antwerp FC is verplaatst van zaterdagavond 20 mei naar vrijdagavond 19 mei. Aftrap om 20 uur op het Lisp in Lier.

16/05/2023

KVK Tienen heeft de licentie voor eerste nationale seizoen 2023-2024 nu ook officieel te pakken. Indien de club zich ook sportief kan handhaven staat niets een verlengd verblijf in eerste nationale in de weg. Het behalen van een licentie is allerminst een formaliteit gezien de vele verplichtingen en de stevige administratieve voorbereiding. Proficiat aan iedereen die hier aan meewerkte.

19/04/2023

KVK Tienen kreeg van licentiemanager Nils Van Brantegem deze week positief advies voor de licentie van eerste nationale. Er worden van ook geen bezwaren meer verwacht die de effectieve toekenning van de licentie in de weg staan. Die licentie bevestigt dat Tienen aan alle extrasportieve voorwaarden voldoet om in eerste nationale aan te treden. Dank aan iedereen die het dossier andermaal nauwgezet mee heeft voorbereid.

22/03/2023

Wegens de sneeuw zijn de trainingen in de KVK Tienen Academy vandaag dinsdag 8 maart afgelast.

08/03/2023

De footlunch voor de partij KVK Tienen - KFC Dessel Sport op zondag 19 maart is ondertussen volzet. Je kan nu al reserveren voor de lunch tegen RFC Luik op 30 april via club100@kvktienen.be.

07/03/2023

De wegens de sneeuw uitgestelde thuiswedstrijd tegen R. Francs Borains wordt verplaatst naar woensdag 1 maart. Aftrap om 20 uur in het Bergéstadion.

10/02/2023

De 25-jarige aanvaller Yassine Bentayeb ruilt KVK Tienen met onmiddellijke ingang voor huidig competitieleider K. Patro Eisden Maasmechelen. De Fransman krijgt er de kans om een profcontract te onderschrijven. KVK Tienen wenst Yassine het beste toe voor zijn verdere voetbalcarrière en dankt hem voor zijn inzet de voorbije maanden.

31/01/2023

Pieter Jochmans blesseerde zich op het veld van Jong AA Gent aan het aangezicht. Ondertussen onderging hij een operatie aan de neus. Er zouden geen extra ingrepen nodig zijn. Jochmans moet het nu twee weken rustig aan doen om dan op te bouwen met een gezichtsmasker als bescherming. Verwacht wordt dat de middenvelder een maand onbeschikbaar blijft.

24/01/2023

Ontdek onze partnerbrochure