KSK Heist - KVK Tienen: 2 - 0 Printervriendelijke versie

Na de overwinning tegen Thes zocht KVK naar bevestiging op het veld van Heist. Trainer Hias kon een beroep doen op al zijn manschappen, met uitzondering van Vanweerts. Tegenstander Heist kent een goede periode met een mooie 13 op 15, maar kwam wel gehavend aan de aftrap door een resem geblesseerde en geschorste spelers.
 
Een lange studieronde zat er niet in op het zware veld van Heist. Claes probeerde het vanop afstand. Aan de overzijde bracht Bouzian redding op een kopbal van Orye bij een scrimmage voor het Tiense doel.
 
Naarmate de eerste helft vorderde trok KVK het laken meer naar zich toe. Onder meer een bedrijvige Matterne met een schot dat nipt naast verdween en Yagan lieten zich offensief opmerken. Op aangeven van Claes besloot Yagan op doelman Van Aerschot.
 
Ook Bentayeb profiteerde van de ruimte in de rug van de Heistse defensie. Toen hij zijn belager na een rush omspeelde was er echter niemand gevolgd om zijn teruglegger tegen de netten te duwen. Hij zou zich even later echter blesseren aan de knie en bleef na de pauze in de kleedkamer voor Naudts. Een degelijke Tiense eerste helft dus, waarin de voorsprong ontbrak. 
 
Na de koffie kregen we een heel ander wedstrijdbeeld. De toeschouwers hadden hun plaats op de tribune nog niet helemaal ingenomen of Heist poeierde de bal al op de kruising. Enkele minuten later trapte de rijzige Orye een voorzet van Ferreira Carrasco voorbij Bouzian: 1-0.
 
Tienen probeerde en vuist te maken, maar kwam er offensief veel minder vlot uit dan in de eerste helft. Bogaerts en Matterne probeerden het dan maar uit de tweede lijn. Trainer Hias schoof kapitein Meeus mee door naar de aanvalslinie. De Tiense pionnen konden mekaar in de zone van de waarheid echter te weinig vinden om Heist onder druk te zetten. 
 
KVK nam risico’s en ook Heist kwam enkele keren opzetten. Een schot van Van Aerschot kon Bouzian niet verschalken. Met nog tien minuten te voetballen duwde Carrasco de bal van dichtbij wel over de Tiense doellijn. Even leek de grensrechter buitenspel te signaleren, maar het Heistse feestje ging toch door. Bouzian voorkwam nog dat Hannach de 3-0 scoorde.
 
Na een hoopgevende eerste helft, slaagde KVK er niet meer in om de snelle achterstand na de pauze goed te maken. De inzet bleek niet voldoende om Heist een hak te zetten. Een eervolle vermelding hebben we nog voor de delegatie van de Tiense spionkop die de spelers de hele partij aanmoedigden.
 
Volgend weekend krijgt KVK rode lantaarn Hoogstraten op bezoek in het Bergéstadion. Zij kwamen dit weekend op voorsprong tegen Patro Maasmechelen, maar verloren in blessuretijd alsnog met 1-2.
 
KSK Heist begon met Van Aerschot, Wijns, Nys, Sabhaoui, Ferreira Carrasco, Hannach, Orye, Lemmens, Vande Cauter, Ulenaers, Van Aerschot. 
KVK Tienen: Bouzian, Bergiers, Meeus, Vanwesemael (75' Chantrain), Yagan (81' Jochmans), Singh, Claes, Bogaerts, Matterne, Bentayeb (46' Naudts), Kempeneers.
Doelpunten: 50’ Orye (1-0), Ferreira Carrasco (2-0)
Geel: Naudts
Scheidsrechter: Ruben Calluy
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

KVK Tienen
URSL Visé
zondag 12 februari
15 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

De 25-jarige aanvaller Yassine Bentayeb ruilt KVK Tienen met onmiddellijke ingang voor huidig competitieleider K. Patro Eisden Maasmechelen. De Fransman krijgt er de kans om een profcontract te onderschrijven. KVK Tienen wenst Yassine het beste toe voor zijn verdere voetbalcarrière en dankt hem voor zijn inzet de voorbije maanden.

31/01/2023

Pieter Jochmans blesseerde zich op het veld van Jong AA Gent aan het aangezicht. Ondertussen onderging hij een operatie aan de neus. Er zouden geen extra ingrepen nodig zijn. Jochmans moet het nu twee weken rustig aan doen om dan op te bouwen met een gezichtsmasker als bescherming. Verwacht wordt dat de middenvelder een maand onbeschikbaar blijft.

24/01/2023

De wedstrijd KVK Tienen - KSK Heist wordt verplaatst van zondag 5 februari naar vrijdag 3 februari. Aftrap om 20.30 uur. Voor aanvang kan je genieten van een authentiek Thais Food Buffet, na de wedstrijd is er in de bodega de Funky Friday Party van onze spelers.

23/01/2023
Op dinsdag 17 januari oefent KVK Tienen op het veld van KVV Thes Sport. In die wedstrijd komen vooral jongens in actie die de voorbije weken minder spelminuten hebben vergaard. Ook enkele beloften treden aan in deze partij. Aftrap om 20 uur.
 
15/01/2023

Verdediger Pieter Jochmans raakte in een duel op het veld van Jong AA Gent opnieuw ernstig geblesseerd in het aangezicht. Hij kwam in aanraking met het hoofd van een tegenstrever en brak daarbij opnieuw zijn neus, oogkas en sinussen. Ook tijdens een oefenwedstrijd tegen de beloften van KV Mechelen op 31 juli had hij deze ernstige blessure opgelopen. Jochmans stond sinds enkele weken opnieuw in de basis. Er wacht hem nu opnieuw een operatie en een herstelperiode. We wensen hem de komende weken een heel snel herstel toe na deze nieuwe opdoffer! Onze dank ook aan de ploegarts van AA Gent die Pieter zaterdagavond bijstond.

15/01/2023
Op vrijdag 30 december oefent ons elite-elftal bestaande uit spelers van de U19 en beloften tegen een selectie van de voetbalschool van het Nederlandse ADO Den Haag. Aftrap om 19 uur in het Bergéstadion. Een mooie gelegenheid om onze jonge talenten aan het werk te zien!
 
23/12/2022
Ook KVK Tienen krijgt te maken met de stijgende energiekosten. De club is dan ook extra waakzaam wat betreft het gebruik van elektriciteit en dus ook stadionverlichting. Daarom vervroegen we het aanvangsuur van de wedstrijden KVK Tienen - Hoogstraten VV (4/12) en KVK Tienen - R. Francs Borains (22/1) in overleg met onze tegenstanders met een half uur naar 14.30 uur. Eerder is omwille van de WK-finale de derby tegen de U23 van OH Leuven (18/12) al vervroegd naar 13.30 uur. De meest recente versie van de wedstrijdkalender vind je hier.
 
18/11/2022

De wedstrijd op het veld van Rupel Boom werd op zaterdag 4 september kort na de aftrap stopgezet nadat er brand in een lichtmast was uitgebroken. De beroepscommissie kende de drie punten met 0-5 forfaitcijfers toe aan KVK Tienen. Rupel Boom tekende daarna nog evocatieberoep aan, maar ook de evocatiecommissie bevestigde eerder deze week de uitspraak van de beroepscomissie. De 0-5-cijfers en drie punten voor KVK Tienen blijven dus behouden.

17/11/2022

Op zondag 18 december staat in Qatar de finale van het wereldkampioenschap voetbal op het programma. De partij start om 16 uur. Om supporters de kans te geven deze wedstrijd ook te volgen en er een unieke voetbalmiddag van te maken is de derby KVK Tienen - U23 OH Leuven in het Bergéstadion vervroegd naar 13.30 uur!

14/11/2022

Het beroepscomité van de KBVB besliste dat KVK Tienen de wedstrijd op het veld van K. Rupel Boom wint met 0-5-forfaitcijfers. De zaterdagavondwedstrijd werd stopgezet toen er na enkele seconden brand uitbrak in een lichtmast en het euvel na 30 minuten wachten niet opgelost geraakte. Het sportcomité besliste eerder dat de wedstrijd moest herspeeld worden, maar KVK Tienen kreeg in hoger beroep gelijk en krijgt er dus drie punten bij.

07/10/2022

Ontdek onze partnerbrochure