Afscheid van oud-speler Fons Michiels Printervriendelijke versie

De club verneemt het overlijden van de heer Fons Michiels, oud-speler van Racing Tienen, Voorwaarts Tienen en voormalig trainer van KVK Tienen op 86-jarige leeftijd.
 
Fons heeft het voetbal in Tienen decennia lang mee kleur gegeven. Afkomstig uit Lebbeke streek hij in de vroege jaren vijftig als jonge snaak neer bij Racing Tienen. Hij begon in het toenmalige spelsysteem van ondertussen legendarische elftallen als rechtsbuiten, om later door te schuiven naar het middenveld, de verdediging en zelfs een enkele keer in doel toen ploegmakker Rik Maho geblesseerd uitviel. 
 
Na een loopbaan van twintig seizoenen in het eerste elftal van Racing Tienen met passages in tweede klasse, derde klasse en bevordering ruilde hij de club in 1973 voor provincialer Kumtich alvorens als speler en later als speler-trainer twee keer met het groen-witte Voorwaarts Tienen te promoveren. Ondertussen voetbalde hij vanuit zijn beroep als politie-inspecteur ook nog zestien jaar in het nationale politie-elftal met wie hij in het Olympisch stadion van Rome Europees kampioen werd tegen Duitsland.
 
Kort na de fusie tussen Racing Tienen en Voorwaarts Tienen in 1981 was Fons ook trainer van KVK Tienen. Een loopbaan die hij later verder zou zetten bij Scherpenheuvel en Aarschot. Maar Tienen was nooit ver weg. Ook na de eeuwwisseling bleef Fons een vaste waarde in de club, eerst als scout, later als trouw supporter aan de zijde van zijn voetbalvrienden en echtgenote Jeanne. Een rake analyse over het voetbal was nooit ver weg.
 
Met zijn tomeloze inzet en discipline was Fons Michiels een voorbeeld voor velen. Zijn loopbaan bij Racing, Voorwaarts en KVK Tienen, gedurende een periode die vele voetbalgeneraties overspant, geeft hem een bijzondere plaats in de Tiense voetbalgeschiedenis. Ondertussen zijn de kleinkinderen van Fons zelf ook jonge voetballers bij de U19 van KVK Tienen.
 
De afscheidsplechtigheid vindt plaats om dinsdag 9 november om 11.30 uur in de aula van uitvaartcentrum Rummens. Gelegenheid tot groeten is er ook op maandagavond van 19.30 tot 20 uur. De club betuigt haar oprecht medeleven aan familie en vrienden van Fons.
 
Fons Michiels in de jaren '60 tegen Jambes.
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

Tot in de
voorbereiding
One team! One mission!
Ook in eerste nationale '22-'23


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

KVK Tienen kan volgend seizoen rekenen op de diensten van de 21-jarige Matisse Bergiers (°24/6/2000, 1,89m). De talentvolle centrale verdediger komt over van reeksgenoot K. Rupel Boom FC, waar hij twee seizoenen voetbalde en zich tot sterkhouder ontpopte. Daarvoor doorliep hij elf seizoenen lang de jeugdopleiding van RSC Anderlecht. Twee jaar lang voetbalde hij er bij de reserven. Matisse is afkomstig uit het Waals-Brabantse Mont-Saint-Guibert. Hij tekent een overeenkomst voor twee seizoenen. Welkom bij KVK Tienen Matisse! 

11/05/2022

KVK Tienen kiest opnieuw voor jong talent en verwelkomt de 18-jarige verdediger Luca Berten. De Hasselaar komt over van de U18 van OH Leuven en is opgeleid bij KRC Genk. Hij was reeds verschillende keren jeugdinternational bij de U15, U16 en recent nog bij de U18. Hij onderschrijft een overeenkomst voor één seizoen. 

27/04/2022

Verdediger Daan Matterne en middenvelder Andries Claes verlengden hun overeenkomst bij KVK Tienen met twee extra seizoenen. De 33-jarige Lars Lambert uit Neerlinter vervoegt de technische staf als T2. Hij was in het verleden al beloftentrainer bij Wijgmaal en Sporting Hasselt. Hij is ook houder van een UEFA A-trainersdiploma.

17/04/2022

Onze club behaalde opnieuw de licentie om te kunnen aantreden in eerste nationale 2022-2023! Proficiat aan allen die andermaal hard werkten om het dossier zo volledig en nauwgezet voor te bereiden. 

13/04/2022

Middenvelders Pieter Kempeneers en Amardeep Singh verlengden hun overeenkomst bij KVK Tienen met respectievelijk drie en twee seizoenen. Ook doelmannen Viktor Sterckx en Wouter Nijsen blijven volgend seizoen actief bij de club, net als Bouzian die nog een overeenkomst heeft. Keeperstrainer Johan Bogaerts en assistent Ewen Verheyden blijven actief in de technische staf. Sonny Renders krijgt samen met Patrick Pitschon de elitejeugd onder zijn hoede. Eddy Dierickx gaat een nieuwe uitdaging aan bij tweedeprovincialer FC Averbode-Okselaar.

06/04/2022

De wedstrijd KVK Tienen - KSK Heist wordt verplaatst van zondag 3 april naar zaterdagavond 2 april om 20 uur. Het team krijgt zo een extra dag ruimte om zich voor te bereiden op de midweekwedstrijd tegen K. Winkel Sport. Supporters hebben dan weer de kans om te genieten van de Ronde van Vlaanderen op zondag. Alle updates in onze competitiekalender.

07/03/2022

Vier nieuwe contractverlengingen bij KVK Tienen nadat eerder Hannes Meeus en Jonas Bogaerts hun engagement verlengden. Ook de beloftevolle Jordy Vanweerts en Lucas Chantrain voetballen de volgende seizoenen in de Tiense kleuren. Ze onderschreven een nieuwe overeenkomst voor drie seizoenen. Axel Swerten en Pieter Jochmans voor één seizoen.

28/02/2022

De beloftenwedstrijd KVK Tienen - R. Knokke FC vanavond is afgelast wegens het stormweer.

18/02/2022

Ook voor Jonas Bogaerts zit het seizoen er op. In de partij tegen FCV Dender EH liep hij een scheur op in de achillespees en kuit. Na Ben Yagan is het de tweede speler die erg gehavend uit het treffen met de Oost-Vlamingen komt. We wensen ook Jonas een snel herstel toe!  De schade bij Axel Swerten bleef gelukkig binnen de perken.

15/02/2022
De wedstrijd KVK Tienen - RFC Luik van zondag 17 april is verplaatst naar zaterdag 16 april om 18 uur. Na de match bouwen we een feestje in het Bergéstadion. Geen voetbal dus op Paasdag wanneer ook de wielerklassieker Parijs-Roubaix wordt gereden, maar wel op zaterdagavond.
 
15/02/2022

Ontdek onze partnerbrochure