Afscheid van oud-speler Fons Michiels Printervriendelijke versie

De club verneemt het overlijden van de heer Fons Michiels, oud-speler van Racing Tienen, Voorwaarts Tienen en voormalig trainer van KVK Tienen op 86-jarige leeftijd.
 
Fons heeft het voetbal in Tienen decennia lang mee kleur gegeven. Afkomstig uit Lebbeke streek hij in de vroege jaren vijftig als jonge snaak neer bij Racing Tienen. Hij begon in het toenmalige spelsysteem van ondertussen legendarische elftallen als rechtsbuiten, om later door te schuiven naar het middenveld, de verdediging en zelfs een enkele keer in doel toen ploegmakker Rik Maho geblesseerd uitviel. 
 
Na een loopbaan van twintig seizoenen in het eerste elftal van Racing Tienen met passages in tweede klasse, derde klasse en bevordering ruilde hij de club in 1973 voor provincialer Kumtich alvorens als speler en later als speler-trainer twee keer met het groen-witte Voorwaarts Tienen te promoveren. Ondertussen voetbalde hij vanuit zijn beroep als politie-inspecteur ook nog zestien jaar in het nationale politie-elftal met wie hij in het Olympisch stadion van Rome Europees kampioen werd tegen Duitsland.
 
Kort na de fusie tussen Racing Tienen en Voorwaarts Tienen in 1981 was Fons ook trainer van KVK Tienen. Een loopbaan die hij later verder zou zetten bij Scherpenheuvel en Aarschot. Maar Tienen was nooit ver weg. Ook na de eeuwwisseling bleef Fons een vaste waarde in de club, eerst als scout, later als trouw supporter aan de zijde van zijn voetbalvrienden en echtgenote Jeanne. Een rake analyse over het voetbal was nooit ver weg.
 
Met zijn tomeloze inzet en discipline was Fons Michiels een voorbeeld voor velen. Zijn loopbaan bij Racing, Voorwaarts en KVK Tienen, gedurende een periode die vele voetbalgeneraties overspant, geeft hem een bijzondere plaats in de Tiense voetbalgeschiedenis. Ondertussen zijn de kleinkinderen van Fons zelf ook jonge voetballers bij de U19 van KVK Tienen.
 
De afscheidsplechtigheid vindt plaats om dinsdag 9 november om 11.30 uur in de aula van uitvaartcentrum Rummens. Gelegenheid tot groeten is er ook op maandagavond van 19.30 tot 20 uur. De club betuigt haar oprecht medeleven aan familie en vrienden van Fons.
 
Fons Michiels in de jaren '60 tegen Jambes.
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

Tot in de
voorbereiding!
-
-


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

We vernemen het overlijden van mevrouw Mathilde Beelen. Vele fans herinneren zich haar ongetwijfeld als ‘Matilleke’ die in de grote kantine een tiental jaar geleden mee instond voor de bediening. KVK Tienen betuigt haar oprecht medeleven aan familie en vrienden. Het overlijdensbericht vind je hier.

31/05/2023

We vernemen het overlijden van oud-KVK Tienen speler Dirk Crabbé. Hij werd 65 jaar. De aanvallende middenvelder voetbalde tussen 1986 en 1989 drie seizoenen lang bij Tienen onder leiding van trainers Jaak Merchez en Jean-Pierre Vande Velde. Eerder voetbalde hij voor KV Mechelen, KV Kortrijk en Stade Leuven. We betuigen ons medeleven aan familie en vrienden.

22/05/2023

Supporters opgelet: de wedstrijd tegen de beloften van R. Antwerp FC is verplaatst van zaterdagavond 20 mei naar vrijdagavond 19 mei. Aftrap om 20 uur op het Lisp in Lier.

16/05/2023

KVK Tienen heeft de licentie voor eerste nationale seizoen 2023-2024 nu ook officieel te pakken. Indien de club zich ook sportief kan handhaven staat niets een verlengd verblijf in eerste nationale in de weg. Het behalen van een licentie is allerminst een formaliteit gezien de vele verplichtingen en de stevige administratieve voorbereiding. Proficiat aan iedereen die hier aan meewerkte.

19/04/2023

KVK Tienen kreeg van licentiemanager Nils Van Brantegem deze week positief advies voor de licentie van eerste nationale. Er worden van ook geen bezwaren meer verwacht die de effectieve toekenning van de licentie in de weg staan. Die licentie bevestigt dat Tienen aan alle extrasportieve voorwaarden voldoet om in eerste nationale aan te treden. Dank aan iedereen die het dossier andermaal nauwgezet mee heeft voorbereid.

22/03/2023

Wegens de sneeuw zijn de trainingen in de KVK Tienen Academy vandaag dinsdag 8 maart afgelast.

08/03/2023

De footlunch voor de partij KVK Tienen - KFC Dessel Sport op zondag 19 maart is ondertussen volzet. Je kan nu al reserveren voor de lunch tegen RFC Luik op 30 april via club100@kvktienen.be.

07/03/2023

De wegens de sneeuw uitgestelde thuiswedstrijd tegen R. Francs Borains wordt verplaatst naar woensdag 1 maart. Aftrap om 20 uur in het Bergéstadion.

10/02/2023

De 25-jarige aanvaller Yassine Bentayeb ruilt KVK Tienen met onmiddellijke ingang voor huidig competitieleider K. Patro Eisden Maasmechelen. De Fransman krijgt er de kans om een profcontract te onderschrijven. KVK Tienen wenst Yassine het beste toe voor zijn verdere voetbalcarrière en dankt hem voor zijn inzet de voorbije maanden.

31/01/2023

Pieter Jochmans blesseerde zich op het veld van Jong AA Gent aan het aangezicht. Ondertussen onderging hij een operatie aan de neus. Er zouden geen extra ingrepen nodig zijn. Jochmans moet het nu twee weken rustig aan doen om dan op te bouwen met een gezichtsmasker als bescherming. Verwacht wordt dat de middenvelder een maand onbeschikbaar blijft.

24/01/2023

Ontdek onze partnerbrochure