Afscheid van oud-speler Fons Michiels Printervriendelijke versie

De club verneemt het overlijden van de heer Fons Michiels, oud-speler van Racing Tienen, Voorwaarts Tienen en voormalig trainer van KVK Tienen op 86-jarige leeftijd.
 
Fons heeft het voetbal in Tienen decennia lang mee kleur gegeven. Afkomstig uit Lebbeke streek hij in de vroege jaren vijftig als jonge snaak neer bij Racing Tienen. Hij begon in het toenmalige spelsysteem van ondertussen legendarische elftallen als rechtsbuiten, om later door te schuiven naar het middenveld, de verdediging en zelfs een enkele keer in doel toen ploegmakker Rik Maho geblesseerd uitviel. 
 
Na een loopbaan van twintig seizoenen in het eerste elftal van Racing Tienen met passages in tweede klasse, derde klasse en bevordering ruilde hij de club in 1973 voor provincialer Kumtich alvorens als speler en later als speler-trainer twee keer met het groen-witte Voorwaarts Tienen te promoveren. Ondertussen voetbalde hij vanuit zijn beroep als politie-inspecteur ook nog zestien jaar in het nationale politie-elftal met wie hij in het Olympisch stadion van Rome Europees kampioen werd tegen Duitsland.
 
Kort na de fusie tussen Racing Tienen en Voorwaarts Tienen in 1981 was Fons ook trainer van KVK Tienen. Een loopbaan die hij later verder zou zetten bij Scherpenheuvel en Aarschot. Maar Tienen was nooit ver weg. Ook na de eeuwwisseling bleef Fons een vaste waarde in de club, eerst als scout, later als trouw supporter aan de zijde van zijn voetbalvrienden en echtgenote Jeanne. Een rake analyse over het voetbal was nooit ver weg.
 
Met zijn tomeloze inzet en discipline was Fons Michiels een voorbeeld voor velen. Zijn loopbaan bij Racing, Voorwaarts en KVK Tienen, gedurende een periode die vele voetbalgeneraties overspant, geeft hem een bijzondere plaats in de Tiense voetbalgeschiedenis. Ondertussen zijn de kleinkinderen van Fons zelf ook jonge voetballers bij de U19 van KVK Tienen.
 
De afscheidsplechtigheid vindt plaats om dinsdag 9 november om 11.30 uur in de aula van uitvaartcentrum Rummens. Gelegenheid tot groeten is er ook op maandagavond van 19.30 tot 20 uur. De club betuigt haar oprecht medeleven aan familie en vrienden van Fons.
 
Fons Michiels in de jaren '60 tegen Jambes.
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

KVK Tienen
Mandel United
zondag 5 december
15 uur | Stayen


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

We vernemen het overlijden van de heer Frans ‘Waikke’ Claes, oud-speler van Racing Tienen op 85-jarige leeftijd. De club betuigt familie en vrienden haar oprecht medeleven.

14/11/2021

We geven nog even mee dat de Covid Safe Pass verplicht is om toegang te krijgen tot de bekerwedstrijd bij Cercle Brugge!

25/10/2021

KVK Tienen is op zoek naar een vaste jeugdscout. Samen met de scoutingsverantwoordelijke en z’n team voer je regelmatige scoutingsopdrachten uit om talenten te ontdekken. Meer info verkrijgen en je kandidaat stellen kan via jeugd@kvktienen.be.

25/10/2021
Supportersclub V-side legt een bus in naar Cercle Brugge voor de bekerwedstrijd. Voor 10 euro kan je al mee. De tickets bij Cercle kosten 5 euro. Niet twijfelen dus! Inschrijven voor de bus kan bij daviddegent@gmail.com of in Café 't Hoekske aan de Oude Leuvensestraat/Albertvest. Tickets voor de wedstrijd kan je ter plaatse kopen.
18/10/2021

Omdat er voor de thuiswedstrijden op Stayen geen onderscheid wordt gemaakt tussen staan- en zitplaatsen zoals in het Bergéstadion besliste de club om de algemene ticketprijs voor de volgende wedstrijden vast te leggen op 12 euro.

30/09/2021
De bekerwedstrijd Cercle Brugge - KVK Tienen wordt afgewerkt op donderdag 28 oktober. Aftrap om 20 uur in het Jan Breydelstadion.
 
28/09/2021

De thuis- en uitwedstrijd tegen K. Winkel Sport zijn omgewisseld. KVK Tienen voetbalt eerste op het veld van Winkel Sport op zondag 24 oktober. Op zondag 16 januari is de club in het Bergéstadion te gast. Dat betekent dus dat er geen drie, maar twee opeenvolgende thuiswedstrijden zijn op Stayen de komende weken. Op zondag 3 oktober tegen Thes Sport, een weekje later tegen La Louvière.

28/09/2021

URSL Visé biedt de wedstrijd tegen KVK Tienen integraal en rechtstreeks aan op haar website. Je betaalt vijf euro.

25/09/2021

KVK Tienen trekt op 26, 27 of 28 oktober naar het Cercle Brugge van trainer Yves Vanderhaeghe voor de 1/16-finale van de Beker van België. De club speelt op verplaatsing wegens de onbeschikbaarheid van het eigen Bergéstadion na de overstromingen. De KBVB laat niet toe dat de partij op Stayen wordt afgewerkt.

25/09/2021

URSL Visé laat ons weten dat bezoekende supporters welkom zijn op de wedstrijd zondag. Er is ook geen Covid Safe Ticket vereist.

20/09/2021

Ontdek onze partnerbrochure