Afscheid van oud-speler Fons Michiels Printervriendelijke versie

De club verneemt het overlijden van de heer Fons Michiels, oud-speler van Racing Tienen, Voorwaarts Tienen en voormalig trainer van KVK Tienen op 86-jarige leeftijd.
 
Fons heeft het voetbal in Tienen decennia lang mee kleur gegeven. Afkomstig uit Lebbeke streek hij in de vroege jaren vijftig als jonge snaak neer bij Racing Tienen. Hij begon in het toenmalige spelsysteem van ondertussen legendarische elftallen als rechtsbuiten, om later door te schuiven naar het middenveld, de verdediging en zelfs een enkele keer in doel toen ploegmakker Rik Maho geblesseerd uitviel. 
 
Na een loopbaan van twintig seizoenen in het eerste elftal van Racing Tienen met passages in tweede klasse, derde klasse en bevordering ruilde hij de club in 1973 voor provincialer Kumtich alvorens als speler en later als speler-trainer twee keer met het groen-witte Voorwaarts Tienen te promoveren. Ondertussen voetbalde hij vanuit zijn beroep als politie-inspecteur ook nog zestien jaar in het nationale politie-elftal met wie hij in het Olympisch stadion van Rome Europees kampioen werd tegen Duitsland.
 
Kort na de fusie tussen Racing Tienen en Voorwaarts Tienen in 1981 was Fons ook trainer van KVK Tienen. Een loopbaan die hij later verder zou zetten bij Scherpenheuvel en Aarschot. Maar Tienen was nooit ver weg. Ook na de eeuwwisseling bleef Fons een vaste waarde in de club, eerst als scout, later als trouw supporter aan de zijde van zijn voetbalvrienden en echtgenote Jeanne. Een rake analyse over het voetbal was nooit ver weg.
 
Met zijn tomeloze inzet en discipline was Fons Michiels een voorbeeld voor velen. Zijn loopbaan bij Racing, Voorwaarts en KVK Tienen, gedurende een periode die vele voetbalgeneraties overspant, geeft hem een bijzondere plaats in de Tiense voetbalgeschiedenis. Ondertussen zijn de kleinkinderen van Fons zelf ook jonge voetballers bij de U19 van KVK Tienen.
 
De afscheidsplechtigheid vindt plaats om dinsdag 9 november om 11.30 uur in de aula van uitvaartcentrum Rummens. Gelegenheid tot groeten is er ook op maandagavond van 19.30 tot 20 uur. De club betuigt haar oprecht medeleven aan familie en vrienden van Fons.
 
Fons Michiels in de jaren '60 tegen Jambes.
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

KVK Tienen
RAAL La Louvière
zondag 10 december
15 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

Jorte Jacobs uit Leuven onderschrijft als jeugdspeler een eerste jongerencontract bij de A-kern. Ook volgend seizoen kan hij zich verder ontwikkelen bij KVK Tienen. De 19-jarige middenvelder mocht dit seizoen al vijf keer invallen in competitiewedstrijden. Proficiat Jorte!
 
26/11/2023

KVK Tienen is op zoek naar 2 medewerkers: een poetsdame of heer die 2 keer per week de toiletten in het hoofdgebouw van het Bergéstadion en de douches van de kleedkamers netjes houdt. Daarnaast een beheerder van de kleedkamers voor controle en beheer kleedkamers op zaterdag van 10.30 uur en 18 uur. We bieden een vrijwilligersvergoeding. Interesse? Stuur een mailtje naar secretariaat@kvktienen.be of contacteer jeugdvoorzitter Peter Denruyter.

11/11/2023

Wil je kind in de toekomst bij KVK Tienen voetballen? De talentendagen van de KVK Tienen Academy voor 2024 vinden plaats op maandag 15 januari (U6 tot U9) en dinsdag 30 janauri (U10 tot U13). Inschrijven kan vanaf december via deze website.

11/11/2023

Wegens het stormweer zijn de trainingen van de KVK Tienen Academy op donderdag 2 november afgelast.

02/11/2023

Supporters die willen genieten van de gastronomische footlunch voor de wedstrijd tegen de U23 van OH Leuven op 24 september zijn er best snel bij. Er zijn nog een tiental plaatsen beschikbaar. Meer info hier.

08/09/2023

Opgelet: de wedstrijd tegen UR Namen op zondag 3 september (15 uur) wordt niet in Namen maar in nabije Jambes afgewerkt: Stade Nid des Merles, Allée du Stade 3 5100 Namen. We vernemen dat in de omgeving die dag ook een grote broncanterie-markt plaatsvindt, wat voor extra mobiliteitsuitdagingen zou kunnen zorgen. Het ‘oude’ stadion van Namen zou in de toekomst ingericht worden als parking.

30/08/2023

Op donderdag 10 augustus voetballen de Tiense beloften in het Bergéstadion tegen de elite van OH Leuven. Aftrap om 19 uur! Zaterdag 12 augustus voetbalt het eerste herenelftal bijkomend op het terrein van derde amateurklasser Berg en Dal. Aftrap in Meerhout om 12 uur ’s middags. 

10/08/2023

Er is een extra wedstrijd aan het oefenprogramma toegevoegd. Op woensdag 16 augustus oefent KVK Tienen in het Bergéstadion tegen derde amateurklasser RAS Jodoigne. Aftrap om 20 uur.

05/08/2023

Wie onze beloften aan het werk wil zien kan op woensdagavond 26 juli terecht in het Bergéstadion. Tegenstander in de oefenpartij is eersteprovincialer KOSC Wijgmaal (20.30 uur). Zondag is tweedeprovincialer Averbode-Okselaar te gast (aftrap 15 uur).

25/07/2023

Noteer alvast in je agenda: de jaarlijkse ploegvoorstelling is gepland op vrijdag 18 augustus vanaf 18 uur. Na afloop volgt een wedstrijd van onze beloften. 

02/07/2023

Ontdek onze partnerbrochure