UEFA's VW Hamme - KVK: 1-5 Printervriendelijke versie

Na meer dan twee weken zonder wedstrijd, was het woensdag opnieuw tijd voor een competitiematch. De tegenstander voor de Tiense Uefa’s was het Oost-Vlaamse Hamme.
 
Tienen begon vol vertrouwen aan de wedstrijd. Na vijf minuten kregen ze een eerste goede kans. Nicolas gaf een kort balletje tot bij Jens. Zijn schot belandde maar net naast de doelpaal. Kort hierop slingerde Mike een vrije trap, na een fout op Lennert, het strafschopgebied in. Thomas knikte de 0-1 binnen na slechts negen minuten.
 
Hamme probeerde te reageren maar kwam niet verder dan een zwak afstandsschot. Tienen zette vervolgens nog wat meer druk. Ze creërden gevaar uit stilstaande fases maar kwamen hieruit niet onmiddellijk tot een tweede doelpunt. In de 25e minuut was het wel raak. Nadat Mike net voor het zestienmetergebied werd neergehaald, plaatste hij zijn vrije trap perfect op Lennerts hoofd. Die kopte zo de 0-2 beheerst binnen.
 
Ook in de volgende minuten kwam het meeste gevaar van Tiense zijde. Nicolas trapte onder andere een bal op de paal. Toch kon Hamme er in de 39e minuut 1-2 van maken. Maar nog geen minuutje later stond het al 1-3. Lennert maakte zijn tweede doelpunt van de wedstrijd na een inworp van Thomas. Met deze stand gingen we ook de rust in.
 
Ook de tweede helft startte erg goed voor onze jongens. Binnen de minuut stond de 1-4 op het scorebord. Mike gaf de bal op links goed mee met Nicolas. Die stormde op de doelman af en werkte de bal knap in de rechterhoek. Even later kwam Lennert in aanraking met de doelman en moest het veld geblesseerd verlaten. Hamme profiteerde hiervan om even druk te zetten, maar kwamen niet tot scoren. Simon B. kwam daarna Lennert vervangen.
 
Tienen bleef het betere spel leveren en Hamme kwam niet tot een degelijke aanval. Jens maakte er in de 65e minuut met een mooie lobbal over de doelman 1-5 van. Hamme kwam nog maar amper in de buurt van het Tiense doel.
 
Op het einde kreeg Tienen nog enkele goede kansen. Zo leek Kevin de bal nog tussen de palen te trappen, maar de bal rolde net naast het doel. Dimitri trapte iets later een vrije trap het doelgebied in. De bal belandde in hoekschop en Kevin zwierde die vervolgens voor doel. Toms schot vloog naast het doel.. De match eindigde zo op een 1-5 overwinning voor onze jongens.
 
Een duidelijke en verdiende overwinning voor de Tiense Uefa’s. Dit moet vertrouwen geven om de laatste weken van het seizoen mooi af te sluiten. Zaterdag wordt er een oefenmatch gespeeld tegen FC Luik.
 
KVK Tienen: Svein, Thomas Hendrickx, Amardeep Singh, Simon Van Gucht, Kevin Vanderstukken, Lennert Vanherberghen (57’ Simon Beuls), Wouter Hias, Mike Deverdenne (75’ Lukas Velaers), Tom Simons, Jens Winnen (69’ Dimitri Gregoir), Nicolas Das Tavares Neves.
 
Verslag: Astrid Hendrickx
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

R. Francs Borains
KVK Tienen
zondag 30 januari
14.30 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

KVK Tienen won de oefenwedstrijd tegen derde amateurklasser Tempo Overijse met 2-1. Na 45 minuten stond het 0-1. Yagan scoorde in de laatste twintig minuten twee keer, waarvan één keer via strafschop. Trainer Laeveren gaf ook opnieuw enkele beloftenspelers speelkansen. Zondag oefent KVK tegen reeksgenoot KSK Heist.

18/01/2022

KVK Tienen won de oefenwedstrijd op het veld van tweede amateurklasser KOSC Wijgmaal met 0-3. Bij de pauze stond het 0-1. Claes, Vanweerts en Laureys maakten de Tiense doelpunten. 

16/01/2022

Ook in het weekend van 22 en 23 januari wordt er nog geen competitievoetbal gespeeld in eerste nationale. Na de oefenwedstrijd op het veld van KOSC Wijgmaal (16/1), volgen nog extra wedstrijden zonder publiek tegen derde amateurklasser Tempo Overijse (18/1) en reeksgenoot KSK Heist (23/1).

15/01/2022

KVK Tienen wint de oefenwedstrijd tegen tweede amateurklasser RC Hades met 1-0. Meeus maakte op aangeven van Yagan het enige doelpunt na een uur voetballen.

12/01/2022

De oefenwedstrijd tegen tweedenationaler KFC Houtvenne eindigde op 2-0. Vanweerts opende de score kort voor de pauze, Kempeneers verdubbelde vanop de stip na een overtreding op diezelfde Vanweerts. De komende dagen oefent KVK nog tegen RC Hades en op het veld van KOSC Wijgmaal.

09/01/2022

We vernemen het overlijden van oud-speler Dirk Van den Bergh uit Baal. In 1984 maakte hij op 25-jarige leeftijd de overstap van Betekom naar KVK Tienen. Hij zou maar liefst negen seizoenen lang, tot in 1993, speler van KVK blijven met posities op het middenveld en in de verdediging. Dirk Van den Bergh is 62 jaar geworden. KVK Tienen biedt familie en vrienden oprecht medeleven aan. (rouwbericht)

08/01/2022

Geen competitie voor het eerste elftal de komende weken, maar dat betekent niet dat de ploeg rust neemt. Er wordt op het nieuwe kunstgrasveld van het Bergéstadion hard gewerkt richting de herneming van de tweede competitiehelft. De ploeg legde vriendschappelijke wedstrijden vast tegen Houtvenne (thuis, zo. 9/1), RC Hades (thuis, wo. 12/1) en Wijgmaal (uit, zo. 16/1). Toeschouwers zijn volgens de richtlijnen van het Overlegcomité bij deze wedstrijden niet toegelaten. We houden je vanzelfsprekend wel graag op de hoogte van de resultaten.

31/12/2021

We vernemen het overlijden van de heer Frans ‘Waikke’ Claes, oud-speler van Racing Tienen op 85-jarige leeftijd. De club betuigt familie en vrienden haar oprecht medeleven.

14/11/2021

We geven nog even mee dat de Covid Safe Pass verplicht is om toegang te krijgen tot de bekerwedstrijd bij Cercle Brugge!

25/10/2021

KVK Tienen is op zoek naar een vaste jeugdscout. Samen met de scoutingsverantwoordelijke en z’n team voer je regelmatige scoutingsopdrachten uit om talenten te ontdekken. Meer info verkrijgen en je kandidaat stellen kan via jeugd@kvktienen.be.

25/10/2021

Ontdek onze partnerbrochure