UEFA's RFC Luik - KVK: 2-1 Printervriendelijke versie

Omdat er dit weekend geen competitiematch gepland was voor de Tiense Uefa’s, speelden ze een oefenwedstrijd tegen de beloften van RFC Luik. Een sterke tegenstander op een veld dat er erg slecht bij lag, een hele opdracht dus voor Tienen.

Tienen startte de wedstrijd goed, maar wist nog niet onmiddellijk enkele kansen bijeen te sprokkelen. Luik kreeg een eerste kans, de bal werd over het doel gekopt. Jens had de eerste Tiense doelkans aan de voeten. Zijn schot belandde in de handen van de doelman. Wat later kopte Nicolas de bal op doel uit een vrije trap van Jens. Maar ook hier kon de doelman te bal onderscheppen. 

In de 34e minuut kwam de thuisploeg op voorsprong. Wat later slingerde Mike een vrije trap het zestienmetergebied in. De bal werd weggewerkt en Luik ging in de tegenaanval. Het gevaar werd makkelijk tegengehouden door de Tiense verdediging. Net voor rust passte Wouter de bal op links tot bij Mike. Die maakte de actie richting het Luikse doel, zijn schot strandde in het zijnet. 

Na de rust voerde de trainer vier wissels door. Luik voerde de druk nog wat op en leek op zoek te gaan naar een tweede doelpunt. Zo moest Cas een afstandsschot in hoekschop tikken om een doelpunt te voorkomen. Ook in de volgende minuten creërden ze enkele gevaarlijke kansen. Een schot moest worden afgeblokt en belandde naast. Cas moest kort hierop de bal nog met zijn voeten komen ontzetten.

Tienen kwam nadien wat meer in de wedstrijd. Lukas schoot op doel, maar de doelman was alert. In de 84e minuut kregen onze jongens nog een tweede doelpunt te slikken. Na een verre uittrap van de doelman ging een speler er vandoor en trapte de bal tegen de netten. 

In de slotfase voerden de Uefa’s de druk wat op om alsnog een doelpunt af te dwingen. In de 92e minuut kregen ze een vrije trap op een gunstige positie voor het doel. Kevin V. trapte de bal goed richting de goal. Wouter wist de bal nog even aan te raken en zo was de aansluitingstreffer een feit. Net voor affluiten schoot Thomas vanop een afstand nog op doel, zijn poging spatte uiteen op de dwarsligger. De partij eindigde zo op 2-1.

Tienen speelde een verdienstelijke partij tegen de Luikenaars. Woensdag wordt er opnieuw thuis gespeeld, de tegenstander is dan het Waalse Namen. De wedstrijd start om 19u op het terrein in Kumtich.

KVK Tienen: Cas Vervaeren, Wouter Hias, Amardeep Singh, Thomas Hendrickx, Kevin Vanderstukken, Simon Beuls (45’ Dimitri Gregoir), Simon Van Gucht, Mike Deverdenne (45’ Jean-Philippe Danneel), Tom Simons (45’ tester), Jens Winnen (45’ Lukas Velaers), Nicolas Das Tavares Neves.
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

R. Francs Borains
KVK Tienen
zondag 30 januari
14.30 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

KVK Tienen won de oefenwedstrijd tegen derde amateurklasser Tempo Overijse met 2-1. Na 45 minuten stond het 0-1. Yagan scoorde in de laatste twintig minuten twee keer, waarvan één keer via strafschop. Trainer Laeveren gaf ook opnieuw enkele beloftenspelers speelkansen. Zondag oefent KVK tegen reeksgenoot KSK Heist.

18/01/2022

KVK Tienen won de oefenwedstrijd op het veld van tweede amateurklasser KOSC Wijgmaal met 0-3. Bij de pauze stond het 0-1. Claes, Vanweerts en Laureys maakten de Tiense doelpunten. 

16/01/2022

Ook in het weekend van 22 en 23 januari wordt er nog geen competitievoetbal gespeeld in eerste nationale. Na de oefenwedstrijd op het veld van KOSC Wijgmaal (16/1), volgen nog extra wedstrijden zonder publiek tegen derde amateurklasser Tempo Overijse (18/1) en reeksgenoot KSK Heist (23/1).

15/01/2022

KVK Tienen wint de oefenwedstrijd tegen tweede amateurklasser RC Hades met 1-0. Meeus maakte op aangeven van Yagan het enige doelpunt na een uur voetballen.

12/01/2022

De oefenwedstrijd tegen tweedenationaler KFC Houtvenne eindigde op 2-0. Vanweerts opende de score kort voor de pauze, Kempeneers verdubbelde vanop de stip na een overtreding op diezelfde Vanweerts. De komende dagen oefent KVK nog tegen RC Hades en op het veld van KOSC Wijgmaal.

09/01/2022

We vernemen het overlijden van oud-speler Dirk Van den Bergh uit Baal. In 1984 maakte hij op 25-jarige leeftijd de overstap van Betekom naar KVK Tienen. Hij zou maar liefst negen seizoenen lang, tot in 1993, speler van KVK blijven met posities op het middenveld en in de verdediging. Dirk Van den Bergh is 62 jaar geworden. KVK Tienen biedt familie en vrienden oprecht medeleven aan. (rouwbericht)

08/01/2022

Geen competitie voor het eerste elftal de komende weken, maar dat betekent niet dat de ploeg rust neemt. Er wordt op het nieuwe kunstgrasveld van het Bergéstadion hard gewerkt richting de herneming van de tweede competitiehelft. De ploeg legde vriendschappelijke wedstrijden vast tegen Houtvenne (thuis, zo. 9/1), RC Hades (thuis, wo. 12/1) en Wijgmaal (uit, zo. 16/1). Toeschouwers zijn volgens de richtlijnen van het Overlegcomité bij deze wedstrijden niet toegelaten. We houden je vanzelfsprekend wel graag op de hoogte van de resultaten.

31/12/2021

We vernemen het overlijden van de heer Frans ‘Waikke’ Claes, oud-speler van Racing Tienen op 85-jarige leeftijd. De club betuigt familie en vrienden haar oprecht medeleven.

14/11/2021

We geven nog even mee dat de Covid Safe Pass verplicht is om toegang te krijgen tot de bekerwedstrijd bij Cercle Brugge!

25/10/2021

KVK Tienen is op zoek naar een vaste jeugdscout. Samen met de scoutingsverantwoordelijke en z’n team voer je regelmatige scoutingsopdrachten uit om talenten te ontdekken. Meer info verkrijgen en je kandidaat stellen kan via jeugd@kvktienen.be.

25/10/2021

Ontdek onze partnerbrochure