UEFA's KVK - Tubeke: 3-2 Printervriendelijke versie

Dit weekend werd de voorlaatste competitiewedstrijd van het seizoen gespeeld. De tegenstander voor de Tiense Uefa’s was Tubeke, de huidige nummer vier in de rangschikking. Op verplaatsing werd er met 1-2 van deze ploeg gewonnen.
 
Beide ploegen startten goed aan de wedstrijd. De eerste kans kwam van de bezoekers. Cas was bij de pinken en bokste de bal over het doel. De hoekschop die hieruit volgde, kon makkelijk worden weggewerkt. Iets later ging Jens op de rechterflank met de bal aan de haal. Zijn actie kon echter worden afgestopt en werd weggewerkt.
 
Bij een vrije trap van Thomas werd de bal door een tegenstrever doorgekopt en botste op de paal. Jens was goed gevolgd en legde de 1-0 binnen. Enkele minuten later werd het opnieuw gevaarlijk voor het doel van Tubeke. Kevin V. passte de bal naar Jens die onmiddellijk op doel trapte. Het schot kon door de doelman in hoekschop worden gewerkt. Jean-Philippe bracht deze corner het zestienmetergebied in, waar wat geharrewar ontstond. Tot een doelpunt kwam het echter niet, want Tienen kreeg een fout tegen gefloten.
 
In de 19e minuut kwam Tubeke op gelijke hoogte met onze jongens. Een speler ging alleen door en bracht zijn ploeg zo terug in de wedstrijd. Tubeke creërde rond het halfuur opnieuw gevaar met een goed schot. Cas zat erg goed bij de bal en werkte die met behulp van de lat over het doel. De kopbal op de daaruitvolgende hoekschop belandde naast.
 
Kort hierop kreeg Tienen een vrije trap op een gunstige positie voor doel, Thomas poging strandde op het doelkader. Een corner van Jean-Philippe werd wat later door Thomas naar Jens gekopt, die net niet goed genoeg bij de bal kon en over kopte. Net voor de rust creërde Tubeke nog wat druk in het strafschopgebied. Maar de Tiense verdediging hield stand en ving de aanval goed op.
 
Na de rust was het eerst aan Tubeke om wat kansen bijeen te sprokkelen. Bij een eerste poging zoefde een schot over, bij een volgende kans kwam Cas sterk uit doel en belette de Tubeke-aanvaller te scoren. Tienen kreeg pas na vijftien minuten in de tweede helft opnieuw een kans, Kevins schot werd door de doelman gepakt.
 
Jens maakte er na een uur voetballen knap 2-1 van. Hij bracht de doelman op het verkeerde spoor en kon zo de bal goed binnen schuiven. Slechts één minuutje later kon Tienen zijn voorsprong al uitbreiden. Jean-Philippe leverde de assist vanop links voor Jens die de bal knap tegen de netten knikte.
 
Een vrije trap van Tubeke werd wat later door Thomas doorgekopt en belandde in eigen doel. Na deze aansluitingstreffer was het nog vijf minuten opletten geblazen voor de Tiense Uefa’s. Wouter probeerde het zelf nog met een schot, maar de bal belandde in hoekschop. Tubeke kwam er niet meer uit en de match eindigde zo met een 3-2 overwinning voor de Tienenaars.
 
Tienen haalt opnieuw de drie punten binnen na een mooie overwinning tegen een stugge tegenstander. Hiermee komen ze op een tweede plaats te staan in het klassement. Volgend weekend komt KVSK United, de nummer één en de kampioen van de reeks, op bezoek. Een mooie topper en tevens ook de laatste competitiewedstrijd van het seizoen.
 
KVK Tienen: Cas Vervaeren, Simon Van Gucht, Amardeep Singh, Thomas Hendrickx, Dimitri Gregoir (90’ Simon Beuls), Wouter Hias, Tom Simons, Lukas Velaers (82’ Mike Deverdenne), Jean-Philippe Danneel, Jens Winnen, Kevin Vanderstukken.
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

R. Francs Borains
KVK Tienen
zondag 30 januari
14.30 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

KVK Tienen won de oefenwedstrijd tegen derde amateurklasser Tempo Overijse met 2-1. Na 45 minuten stond het 0-1. Yagan scoorde in de laatste twintig minuten twee keer, waarvan één keer via strafschop. Trainer Laeveren gaf ook opnieuw enkele beloftenspelers speelkansen. Zondag oefent KVK tegen reeksgenoot KSK Heist.

18/01/2022

KVK Tienen won de oefenwedstrijd op het veld van tweede amateurklasser KOSC Wijgmaal met 0-3. Bij de pauze stond het 0-1. Claes, Vanweerts en Laureys maakten de Tiense doelpunten. 

16/01/2022

Ook in het weekend van 22 en 23 januari wordt er nog geen competitievoetbal gespeeld in eerste nationale. Na de oefenwedstrijd op het veld van KOSC Wijgmaal (16/1), volgen nog extra wedstrijden zonder publiek tegen derde amateurklasser Tempo Overijse (18/1) en reeksgenoot KSK Heist (23/1).

15/01/2022

KVK Tienen wint de oefenwedstrijd tegen tweede amateurklasser RC Hades met 1-0. Meeus maakte op aangeven van Yagan het enige doelpunt na een uur voetballen.

12/01/2022

De oefenwedstrijd tegen tweedenationaler KFC Houtvenne eindigde op 2-0. Vanweerts opende de score kort voor de pauze, Kempeneers verdubbelde vanop de stip na een overtreding op diezelfde Vanweerts. De komende dagen oefent KVK nog tegen RC Hades en op het veld van KOSC Wijgmaal.

09/01/2022

We vernemen het overlijden van oud-speler Dirk Van den Bergh uit Baal. In 1984 maakte hij op 25-jarige leeftijd de overstap van Betekom naar KVK Tienen. Hij zou maar liefst negen seizoenen lang, tot in 1993, speler van KVK blijven met posities op het middenveld en in de verdediging. Dirk Van den Bergh is 62 jaar geworden. KVK Tienen biedt familie en vrienden oprecht medeleven aan. (rouwbericht)

08/01/2022

Geen competitie voor het eerste elftal de komende weken, maar dat betekent niet dat de ploeg rust neemt. Er wordt op het nieuwe kunstgrasveld van het Bergéstadion hard gewerkt richting de herneming van de tweede competitiehelft. De ploeg legde vriendschappelijke wedstrijden vast tegen Houtvenne (thuis, zo. 9/1), RC Hades (thuis, wo. 12/1) en Wijgmaal (uit, zo. 16/1). Toeschouwers zijn volgens de richtlijnen van het Overlegcomité bij deze wedstrijden niet toegelaten. We houden je vanzelfsprekend wel graag op de hoogte van de resultaten.

31/12/2021

We vernemen het overlijden van de heer Frans ‘Waikke’ Claes, oud-speler van Racing Tienen op 85-jarige leeftijd. De club betuigt familie en vrienden haar oprecht medeleven.

14/11/2021

We geven nog even mee dat de Covid Safe Pass verplicht is om toegang te krijgen tot de bekerwedstrijd bij Cercle Brugge!

25/10/2021

KVK Tienen is op zoek naar een vaste jeugdscout. Samen met de scoutingsverantwoordelijke en z’n team voer je regelmatige scoutingsopdrachten uit om talenten te ontdekken. Meer info verkrijgen en je kandidaat stellen kan via jeugd@kvktienen.be.

25/10/2021

Ontdek onze partnerbrochure