UEFA's KVK - Ol. Charleroi: 0-0 Printervriendelijke versie

Een drukke week, met drie wedstrijden op acht dagen, voor de Tiense Uefa’s. Dit weekend was de tegenstander OC Charleroi, een middenmoter uit de reeks. In de heenwedstrijd werd er met 1-2 van hen gewonnen.
 
Tienen begon goed aan de wedstrijd. Toch kwam Charleroi als eerste met een scherpe kans. Een goed geschoten vrije trap moest door Kevin V.C. overgetikt worden om een doelpunt te vermijden. Wat later kreeg niemand een voet tegen Mikes vrije trap en rolde de bal naast.
 
Een mooi opgezette aanval waarbij Mike de bal voorgaf tot bij Glenn rechts van het doel, resulteerde niet in een doelpunt. De voorzet van Glenn werd door de Charleroi-verdediging in hoekschop gewerkt. Nog geen minuutje later kopte Lennert op doel, de bal werd opnieuw ontzet door de verdediging.
 
Vervolgens kreeg een tegenstrever een goede schietkans, maar mikte zijn schot over. Thomas leverde daarna een vrije trap bij Kevin V. op links af. Hij zwierde de bal voor doel, maar niemand kreeg de bal tegen de netten.
 
Kort voor de rust creërde Tienen nog gevaar. Na een goede aanval belandde de bal in hoekschop. Die werd doorgekopt en kwam bij Mike terecht. Hij gaf de bal opnieuw voor doel, maar de doelman was alert en zat er goed tussen. Bij de rust stond de 0-0 op het bord.
 
De trainer voerde onder de rust twee wissels door. Invaller Nicolas passte tot bij Lennert in het centrum, zijn schot zoefde naast de doelpaal. Kort daarop moest Kevin V.C. zijn vuisten gebruiken om een schot van de tegenstander weg te boksen.
Het eerste gedeelte van de tweede helft verliep gelijk opgaand. In de 65e minuut zorgde Tienen voor gevaar voor het doel van Charleroi. Jens slingerde zijn hoekschop voor doel en er ontstond wat geharrewar in het doelgebied. Thomas’ schot werd afgeblokt en de afvallende bal belandde bij Kevin V. Die bracht de bal uiteindelijk nog tot bij Glenn, maar opnieuw zat er geen doelpunt in.
 
Charleroi ging het vervolgens met enkele doelgerichte afstandsschoten proberen, al slaagden ze er niet in de bal binnen het doelkader te plaatsen. Kort hierop belandde een vrije trap van Charleroi in de muur. Het schot dat daarna volgde spatte uiteen op de dwarsligger.
 
Nadien kwamen geen van beide ploegen nog tot een aardige doelkans. Enkel in de laatste minuut werd het nog even warm voor de Tiense Uefa’s, toen een Charleroi-speler de bal op doel trapte. Zijn poging schoof maar net naast de paal. De wedstrijd eindigde zo op 0-0.
 
Ondanks het gelijkspel behouden onze jongens de derde plaats in het klassement. De volgende wedstrijd wordt zaterdag gespeeld op het veld van KV Kortrijk.
 
KVK Tienen: Kevin Van Cutsem, Wouter Hias, Amardeep Singh, Thomas Hendrickx, Jean-Phillipe Danneel (45’ Tom Simons), Glenn Neven, Simon Beuls (45’ Nicolas Das Taveres Neves), Lennert Vanherberghen, Mike Deverdenne (71’ Simon Van Gucht), Kevin Vanderstukken, Jens Winnen.
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

R. Francs Borains
KVK Tienen
zondag 30 januari
14.30 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

KVK Tienen won de oefenwedstrijd tegen derde amateurklasser Tempo Overijse met 2-1. Na 45 minuten stond het 0-1. Yagan scoorde in de laatste twintig minuten twee keer, waarvan één keer via strafschop. Trainer Laeveren gaf ook opnieuw enkele beloftenspelers speelkansen. Zondag oefent KVK tegen reeksgenoot KSK Heist.

18/01/2022

KVK Tienen won de oefenwedstrijd op het veld van tweede amateurklasser KOSC Wijgmaal met 0-3. Bij de pauze stond het 0-1. Claes, Vanweerts en Laureys maakten de Tiense doelpunten. 

16/01/2022

Ook in het weekend van 22 en 23 januari wordt er nog geen competitievoetbal gespeeld in eerste nationale. Na de oefenwedstrijd op het veld van KOSC Wijgmaal (16/1), volgen nog extra wedstrijden zonder publiek tegen derde amateurklasser Tempo Overijse (18/1) en reeksgenoot KSK Heist (23/1).

15/01/2022

KVK Tienen wint de oefenwedstrijd tegen tweede amateurklasser RC Hades met 1-0. Meeus maakte op aangeven van Yagan het enige doelpunt na een uur voetballen.

12/01/2022

De oefenwedstrijd tegen tweedenationaler KFC Houtvenne eindigde op 2-0. Vanweerts opende de score kort voor de pauze, Kempeneers verdubbelde vanop de stip na een overtreding op diezelfde Vanweerts. De komende dagen oefent KVK nog tegen RC Hades en op het veld van KOSC Wijgmaal.

09/01/2022

We vernemen het overlijden van oud-speler Dirk Van den Bergh uit Baal. In 1984 maakte hij op 25-jarige leeftijd de overstap van Betekom naar KVK Tienen. Hij zou maar liefst negen seizoenen lang, tot in 1993, speler van KVK blijven met posities op het middenveld en in de verdediging. Dirk Van den Bergh is 62 jaar geworden. KVK Tienen biedt familie en vrienden oprecht medeleven aan. (rouwbericht)

08/01/2022

Geen competitie voor het eerste elftal de komende weken, maar dat betekent niet dat de ploeg rust neemt. Er wordt op het nieuwe kunstgrasveld van het Bergéstadion hard gewerkt richting de herneming van de tweede competitiehelft. De ploeg legde vriendschappelijke wedstrijden vast tegen Houtvenne (thuis, zo. 9/1), RC Hades (thuis, wo. 12/1) en Wijgmaal (uit, zo. 16/1). Toeschouwers zijn volgens de richtlijnen van het Overlegcomité bij deze wedstrijden niet toegelaten. We houden je vanzelfsprekend wel graag op de hoogte van de resultaten.

31/12/2021

We vernemen het overlijden van de heer Frans ‘Waikke’ Claes, oud-speler van Racing Tienen op 85-jarige leeftijd. De club betuigt familie en vrienden haar oprecht medeleven.

14/11/2021

We geven nog even mee dat de Covid Safe Pass verplicht is om toegang te krijgen tot de bekerwedstrijd bij Cercle Brugge!

25/10/2021

KVK Tienen is op zoek naar een vaste jeugdscout. Samen met de scoutingsverantwoordelijke en z’n team voer je regelmatige scoutingsopdrachten uit om talenten te ontdekken. Meer info verkrijgen en je kandidaat stellen kan via jeugd@kvktienen.be.

25/10/2021

Ontdek onze partnerbrochure