UEFA's KVK - Namen: 5-0 Printervriendelijke versie

Op woensdag kregen de Tiense Uefa’s het Waalse Namen op bezoek. Op verplaatsing werd er aan het begin van het seizoen met 0-3 cijfers van hen gewonnen.
 
De match begon heel erg goed voor onze jongens. Na slecht twee minuten stond de 1-0 al op het scorebord. Jens passte de bal op links tot bij Mike. Die wist de doelman makkelijk te omzeilen en trapte op doel. Nicolas was goed gevolgd en liep de bal tegen de netten.
 
Tienen ging verder op zijn elan en maakte er niet veel later 2-0 van. Het doelpunt ontstond uit een hoekschop van Mike,waarbij Tom de bal knap binnen knikte. Kort daarop maakte Tom bijna zijn tweede doelpunt van de avond. Na een slechte uittrap van de Naamse doelman belandde de bal in Toms voeten. Hij aarzelde niet en schoot op doel, maar de bezoekende doelman kon de bal nog net op tijd wegtikken.
 
Na een kwartier spelen kwam Namen voor het eerst in de buurt van het Tiense doel. Een vrije trap werd door een Namen-speler rechtstreeks op doel getrapt. Moreno dook naar de juiste hoek en pakte de bal. Enkele minuten later kreeg ook Tienen een vrije trap. Kevin V. kwam goed ingelopen op Mikes bal en kopte op doel. Zijn poging vloog echter naast.
 
Jens en Mike probeerden het wat later allebei met een schot, maar de doelman zat er steeds goed tussen. Een schot van een Namen-speler vloog over het doel. Kort voor de rust kregen de bezoekers een corner. De bal werd doorgekopt en vervolgens op doel gekopt, maar belandde in de handen van Moreno. Bij de rust stond het verdiend 2-0 voor de thuisploeg.
 
Ook na de rust nam Tienen de overhand in de wedstrijd. Kevin V. passte de bal vanop links tot bij Jens in het centrum, zijn schot zoefde naast de doelpaal. In de 56e minuut legde Jens de 3-0 binnen, de assist kwam van Nicolas op rechts. Namen kon moeilijk reageren en Tienen bleef het betere voetbal leveren. Een minuutje later maakte Tom de actie op rechts. Hij leverde de bal bij Nicolas af, die de 4-0 tussen de palen trapte.
 
De tweede helft verliep verder in dezelfde lijn van de gehele wedstrijd. Simon B. kopte de bal op de dwarsligger uit een vrije trap van Mike. Het vijfde doelpunt was bijna een kopie van het vierde. Opnieuw maakte Tom de actie op rechts en kon Nicolas de bal binnen leggen. Met nog tien minuten op de klok schoot Tom nadien stevig op doel, maar mikte op het doelkader.
 
Namen kreeg in de slotfase nog een kopkans uit een hoekschop, maar kwam niet tot scoren. De allerlaatste kans was voor Tienen. Mike mikte een vrije trap, nadat hij zelf was neergelegd voor het strafschopgebied, mooi in de kruising. De Naamse doelman wist de bal echter nog weg te tikken met de vingertoppen.
 
De partij eindigde zo met een mooie 5-0 overwinning voor Tienen. Zaterdag wordt de laatste uitwedstrijd van het seizoen gespeeld. De match start om 10u30 op het veld van Verbroedering Geel.
 
KVK Tienen: Moreno, Simon Van Gucht, Amardeep Singh, Thomas Hendrickx, Kevin Vanderstukken (61’ Dimitri Gregoir), Simon Beuls (67’ Lukas Velaers), Wouter Hias, Mike Deverdenne, Tom Simons, Jens Winnen, Nicolas Das Tavares Neves.
 
Verslag door Astrid Hendrickx
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

R. Francs Borains
KVK Tienen
zondag 30 januari
14.30 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

KVK Tienen won de oefenwedstrijd tegen derde amateurklasser Tempo Overijse met 2-1. Na 45 minuten stond het 0-1. Yagan scoorde in de laatste twintig minuten twee keer, waarvan één keer via strafschop. Trainer Laeveren gaf ook opnieuw enkele beloftenspelers speelkansen. Zondag oefent KVK tegen reeksgenoot KSK Heist.

18/01/2022

KVK Tienen won de oefenwedstrijd op het veld van tweede amateurklasser KOSC Wijgmaal met 0-3. Bij de pauze stond het 0-1. Claes, Vanweerts en Laureys maakten de Tiense doelpunten. 

16/01/2022

Ook in het weekend van 22 en 23 januari wordt er nog geen competitievoetbal gespeeld in eerste nationale. Na de oefenwedstrijd op het veld van KOSC Wijgmaal (16/1), volgen nog extra wedstrijden zonder publiek tegen derde amateurklasser Tempo Overijse (18/1) en reeksgenoot KSK Heist (23/1).

15/01/2022

KVK Tienen wint de oefenwedstrijd tegen tweede amateurklasser RC Hades met 1-0. Meeus maakte op aangeven van Yagan het enige doelpunt na een uur voetballen.

12/01/2022

De oefenwedstrijd tegen tweedenationaler KFC Houtvenne eindigde op 2-0. Vanweerts opende de score kort voor de pauze, Kempeneers verdubbelde vanop de stip na een overtreding op diezelfde Vanweerts. De komende dagen oefent KVK nog tegen RC Hades en op het veld van KOSC Wijgmaal.

09/01/2022

We vernemen het overlijden van oud-speler Dirk Van den Bergh uit Baal. In 1984 maakte hij op 25-jarige leeftijd de overstap van Betekom naar KVK Tienen. Hij zou maar liefst negen seizoenen lang, tot in 1993, speler van KVK blijven met posities op het middenveld en in de verdediging. Dirk Van den Bergh is 62 jaar geworden. KVK Tienen biedt familie en vrienden oprecht medeleven aan. (rouwbericht)

08/01/2022

Geen competitie voor het eerste elftal de komende weken, maar dat betekent niet dat de ploeg rust neemt. Er wordt op het nieuwe kunstgrasveld van het Bergéstadion hard gewerkt richting de herneming van de tweede competitiehelft. De ploeg legde vriendschappelijke wedstrijden vast tegen Houtvenne (thuis, zo. 9/1), RC Hades (thuis, wo. 12/1) en Wijgmaal (uit, zo. 16/1). Toeschouwers zijn volgens de richtlijnen van het Overlegcomité bij deze wedstrijden niet toegelaten. We houden je vanzelfsprekend wel graag op de hoogte van de resultaten.

31/12/2021

We vernemen het overlijden van de heer Frans ‘Waikke’ Claes, oud-speler van Racing Tienen op 85-jarige leeftijd. De club betuigt familie en vrienden haar oprecht medeleven.

14/11/2021

We geven nog even mee dat de Covid Safe Pass verplicht is om toegang te krijgen tot de bekerwedstrijd bij Cercle Brugge!

25/10/2021

KVK Tienen is op zoek naar een vaste jeugdscout. Samen met de scoutingsverantwoordelijke en z’n team voer je regelmatige scoutingsopdrachten uit om talenten te ontdekken. Meer info verkrijgen en je kandidaat stellen kan via jeugd@kvktienen.be.

25/10/2021

Ontdek onze partnerbrochure