UEFA's KVK - Lierse SK: 1-2 Printervriendelijke versie

Na het verlies van woensdag in Leuven, gingen de Tiense Uefa’s dit weekend voluit voor de 3 punten. Onze jongens speelden op het veld van Lierse.
 
Tienen kreeg al na enkele minuten een goede kans. Bij een vrijschop van Mike, kopte Lennert op de lat en werd de bal nadien voor de lijn weggewerkt. Lierse kreeg kort daarop een hoekschop. De kopstoot die daarop volgde, belandde naast het doel.
 
In de eerste 20 minuten kwam de meeste dreiging van Tienen. Tom leverde een mooie steekbal tot bij Nicolas, de Lierse doelwachter zat er echter goed tussen. Ook Glenns afstandsschot belandde niet tussen de palen.
 
Naar het einde van de eerste helft toe kwam Lierse meer in de match. Vooral uit stilstaande fases probeerden ze om op voorsprong te komen. Cas was steeds alert en wist zijn netten voorlopig proper te houden. In de 39e minuut zette Lierse een aanval op en bracht zo de 1-0 op het scorebord.
 
Nog voor de rust kreeg Tienen een goede kans om op gelijke hoogte met Lierse te komen. Kevin V. maakte de actie op links en legde de bal vervolgens af tot bij Glenn in het centrum. Zijn schot vloog net naast de doelpaal.
 
De aansluitingstreffer kwam er in de eerste minuut van de tweede helft. Simon B. trapte de bal tegen de netten na een vrije trap van Mike. Tienen kreeg dankzij het doelpunt wat meer vertrouwen en de ploeg voerde de druk op. Het loonde, want in de 54e minuut kwamen onze jongens op voorsprong. Nicolas gaf de bal mee met Tom, die beheerst de 1-2 binnenschoof.
 
In de 68e minuut moesten onze jongens met tien verder. Cas was buiten het zestienmetergebied de bal komen ontzetten en kreeg na deze actie een rode kaart. Omdat Kevin V.C. geblesseerd is, was er geen andere doelman beschikbaar en moest Lennert de handschoenen aantrekken.
 
Tienen liet zich niet van de wijs brengen en ving Lierse goed op. Uit een vrije trap van Thomas, schoot Nicolas op doel maar zijn poging werd afgeblokt. Meteen daarop kreeg een Lierse-speler een tweede keer geel en moest ook hij het veld verlaten.
 
Met nog 5 minuten op de klok, lag de zege voor het grijpen. Tienen kwam bijna nog tot een derde doelpunt. Het schot van Nicolas werd door de doelman gekeerd en Tom besloot naast in de rebound.
 
Zo slaagden onze jongens er in om de voorsprong te behouden en de wedstrijd af te sluiten met een 1-2 overwinning. Volgend weekend wordt er opnieuw thuis gespeeld. De tegenstander van dienst is dan Doornik.
 
KVK Tienen: Cas Vervaeren, Wouter Hias, Amardeep Singh, Thomas Hendrickx, Kevin Vanderstukken, Glenn Neven, Lennert Vanherbergen, Simon Beuls, Mike Deverdenne, Tom Simons, Nicolas Tavares Das Neves.
 
Verslag door Astrid Hendrickx
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

R. Francs Borains
KVK Tienen
zondag 30 januari
14.30 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

KVK Tienen won de oefenwedstrijd tegen derde amateurklasser Tempo Overijse met 2-1. Na 45 minuten stond het 0-1. Yagan scoorde in de laatste twintig minuten twee keer, waarvan één keer via strafschop. Trainer Laeveren gaf ook opnieuw enkele beloftenspelers speelkansen. Zondag oefent KVK tegen reeksgenoot KSK Heist.

18/01/2022

KVK Tienen won de oefenwedstrijd op het veld van tweede amateurklasser KOSC Wijgmaal met 0-3. Bij de pauze stond het 0-1. Claes, Vanweerts en Laureys maakten de Tiense doelpunten. 

16/01/2022

Ook in het weekend van 22 en 23 januari wordt er nog geen competitievoetbal gespeeld in eerste nationale. Na de oefenwedstrijd op het veld van KOSC Wijgmaal (16/1), volgen nog extra wedstrijden zonder publiek tegen derde amateurklasser Tempo Overijse (18/1) en reeksgenoot KSK Heist (23/1).

15/01/2022

KVK Tienen wint de oefenwedstrijd tegen tweede amateurklasser RC Hades met 1-0. Meeus maakte op aangeven van Yagan het enige doelpunt na een uur voetballen.

12/01/2022

De oefenwedstrijd tegen tweedenationaler KFC Houtvenne eindigde op 2-0. Vanweerts opende de score kort voor de pauze, Kempeneers verdubbelde vanop de stip na een overtreding op diezelfde Vanweerts. De komende dagen oefent KVK nog tegen RC Hades en op het veld van KOSC Wijgmaal.

09/01/2022

We vernemen het overlijden van oud-speler Dirk Van den Bergh uit Baal. In 1984 maakte hij op 25-jarige leeftijd de overstap van Betekom naar KVK Tienen. Hij zou maar liefst negen seizoenen lang, tot in 1993, speler van KVK blijven met posities op het middenveld en in de verdediging. Dirk Van den Bergh is 62 jaar geworden. KVK Tienen biedt familie en vrienden oprecht medeleven aan. (rouwbericht)

08/01/2022

Geen competitie voor het eerste elftal de komende weken, maar dat betekent niet dat de ploeg rust neemt. Er wordt op het nieuwe kunstgrasveld van het Bergéstadion hard gewerkt richting de herneming van de tweede competitiehelft. De ploeg legde vriendschappelijke wedstrijden vast tegen Houtvenne (thuis, zo. 9/1), RC Hades (thuis, wo. 12/1) en Wijgmaal (uit, zo. 16/1). Toeschouwers zijn volgens de richtlijnen van het Overlegcomité bij deze wedstrijden niet toegelaten. We houden je vanzelfsprekend wel graag op de hoogte van de resultaten.

31/12/2021

We vernemen het overlijden van de heer Frans ‘Waikke’ Claes, oud-speler van Racing Tienen op 85-jarige leeftijd. De club betuigt familie en vrienden haar oprecht medeleven.

14/11/2021

We geven nog even mee dat de Covid Safe Pass verplicht is om toegang te krijgen tot de bekerwedstrijd bij Cercle Brugge!

25/10/2021

KVK Tienen is op zoek naar een vaste jeugdscout. Samen met de scoutingsverantwoordelijke en z’n team voer je regelmatige scoutingsopdrachten uit om talenten te ontdekken. Meer info verkrijgen en je kandidaat stellen kan via jeugd@kvktienen.be.

25/10/2021

Ontdek onze partnerbrochure