UEFA's KVK - KVSK United: 2-1 Printervriendelijke versie

De Tiense Uefa’s kregen dit weekend in hun laatste competitiematch de kampioen KVSK United voorgeschoteld. In de uitwedstrijd had Tienen het onderspit moeten delven en verloor met 2-0. Voor de gelegenheid werd er in het Bergéstadion gespeeld. De aftrap werd om 15u gegeven onder een stralende zon.
 
Na nog geen minuutje spelen, creërde Tienen al het eerste gevaar. Een hoog botsende bal werd door Nicolas op doel gekopt, maar de bezoekende doelman kwam er goed tussen. Wat later probeerde Nicolas het met een schot, maar wist de doelwachter niet te passeren. KVSK kreeg een eerste kans bij een vrije trap kort voor het zestienmetergebied. De speler kreeg de bal niet tussen de palen.
 
Beide ploegen speelden aardig voetbal en vingen de aanval van de tegenstrever goed op. In de 17e minuut kon een Lommelse aanvaller zich toch alleen doorzetten en bracht zijn ploeg op een 0-1 voorsprong. Tienen liet zich niet van de kaart brengen en ging op zoek naar de gelijkmaker. Wouter gaf een scherpe voorzet richting Lukas, die net niet bij de bal geraakte.
 
KVSK creërde even later opnieuw druk voor het Tiense doel uit de stilstaande fase. De hoekschop werd naast het doel gekopt. De meeste druk kwam nu van de bezoekers. In de 37e minuut werkte United na een vrije trap de bal tegen de netten. Het doelpunt werd echter afgekeurd wegens buitenspel. Net voor de rust passte Tom de bal naar Wouter. Die werd afgevlagd en moest bijgevolg de aanval stopzetten. Bij de rust stond het nog steeds 0-1.
 
Tienen startte sterk aan de tweede helft en was duidelijk gebrand op een snel tegendoelpunt. Mike gaf de bal op links mee met Wouter, die een voorzet voor doel slingerde. Lukas plaatste zijn hoofd tegen de bal, maar mikte over. In de 48e minuut was het wel raak voor Tienen. Nicolas maakte een sterke actie in het centrum en plaatste de bal knap naast de doelman. Niet veel later zoefde een schot van United maar net over de dwarsligger.
 
Halfweg de tweede speelhelft kwam United opnieuw wat meer in het Tiense strafschopgebied. Bij een corner mikte een speler zijn kopbal naast de doelpaal. Iets later moest een vrije trap door Thomas weggewerkt worden. Zowel Nicolas als Tom probeerden het met een stevig schot maar konden de netten niet doen trillen. Een vrije trap van Mike werd door Tom met een spektaculaire omhaal voor doel gebracht. Jens stond op de juiste plaats en werkte de bal met het hoofd in het hoekje. Tienen op voorsprong tegen de kampioen en de vreugde bij de spelers en supporters was groot.
 
KVSK United gaf in de laatste minuten van de wedstrijd nog alles om opnieuw op gelijke hoogte te komen. Maar Cas was alert en kwam steeds goed tussenbeide. Na enkele minuten overspelen eindigde de wedstrijd op een 2-1 overwinning voor Tienen.
 
Het seizoen van de Uefa’s wordt op deze manier afgesloten met een prachtige en verdiende overwinning. Ze eindigen op een erg knappe tweede plaats in het klassement en behaalden een totaal van 67 punten. Tot slot wil ik de voltallige ploeg, de trainer Francis Servais en de afgevaardigden Manuel Closset en Gustaaf Stroobants  feliciteren voor het mooie seizoen en ze veel succes toewensen voor de komende jaren.
 
KVK Tienen: Cas Vervaeren, Simon Van Gucht, Amardeep Singh, Thomas Hendrickx (77’ Simon Beuls), Kevin Vanderstukken, Wouter Hias, Lukas Velaers (64’ Jean-Philippe Danneel), Mike Deverdenne, Tom Simons, Jens Winnen, Nicolas Das Tavares Neves.
 
Verslag door Astrid Hendrickx
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

R. Francs Borains
KVK Tienen
zondag 30 januari
14.30 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

KVK Tienen won de oefenwedstrijd tegen derde amateurklasser Tempo Overijse met 2-1. Na 45 minuten stond het 0-1. Yagan scoorde in de laatste twintig minuten twee keer, waarvan één keer via strafschop. Trainer Laeveren gaf ook opnieuw enkele beloftenspelers speelkansen. Zondag oefent KVK tegen reeksgenoot KSK Heist.

18/01/2022

KVK Tienen won de oefenwedstrijd op het veld van tweede amateurklasser KOSC Wijgmaal met 0-3. Bij de pauze stond het 0-1. Claes, Vanweerts en Laureys maakten de Tiense doelpunten. 

16/01/2022

Ook in het weekend van 22 en 23 januari wordt er nog geen competitievoetbal gespeeld in eerste nationale. Na de oefenwedstrijd op het veld van KOSC Wijgmaal (16/1), volgen nog extra wedstrijden zonder publiek tegen derde amateurklasser Tempo Overijse (18/1) en reeksgenoot KSK Heist (23/1).

15/01/2022

KVK Tienen wint de oefenwedstrijd tegen tweede amateurklasser RC Hades met 1-0. Meeus maakte op aangeven van Yagan het enige doelpunt na een uur voetballen.

12/01/2022

De oefenwedstrijd tegen tweedenationaler KFC Houtvenne eindigde op 2-0. Vanweerts opende de score kort voor de pauze, Kempeneers verdubbelde vanop de stip na een overtreding op diezelfde Vanweerts. De komende dagen oefent KVK nog tegen RC Hades en op het veld van KOSC Wijgmaal.

09/01/2022

We vernemen het overlijden van oud-speler Dirk Van den Bergh uit Baal. In 1984 maakte hij op 25-jarige leeftijd de overstap van Betekom naar KVK Tienen. Hij zou maar liefst negen seizoenen lang, tot in 1993, speler van KVK blijven met posities op het middenveld en in de verdediging. Dirk Van den Bergh is 62 jaar geworden. KVK Tienen biedt familie en vrienden oprecht medeleven aan. (rouwbericht)

08/01/2022

Geen competitie voor het eerste elftal de komende weken, maar dat betekent niet dat de ploeg rust neemt. Er wordt op het nieuwe kunstgrasveld van het Bergéstadion hard gewerkt richting de herneming van de tweede competitiehelft. De ploeg legde vriendschappelijke wedstrijden vast tegen Houtvenne (thuis, zo. 9/1), RC Hades (thuis, wo. 12/1) en Wijgmaal (uit, zo. 16/1). Toeschouwers zijn volgens de richtlijnen van het Overlegcomité bij deze wedstrijden niet toegelaten. We houden je vanzelfsprekend wel graag op de hoogte van de resultaten.

31/12/2021

We vernemen het overlijden van de heer Frans ‘Waikke’ Claes, oud-speler van Racing Tienen op 85-jarige leeftijd. De club betuigt familie en vrienden haar oprecht medeleven.

14/11/2021

We geven nog even mee dat de Covid Safe Pass verplicht is om toegang te krijgen tot de bekerwedstrijd bij Cercle Brugge!

25/10/2021

KVK Tienen is op zoek naar een vaste jeugdscout. Samen met de scoutingsverantwoordelijke en z’n team voer je regelmatige scoutingsopdrachten uit om talenten te ontdekken. Meer info verkrijgen en je kandidaat stellen kan via jeugd@kvktienen.be.

25/10/2021

Ontdek onze partnerbrochure